Stadia-n most féláron kapható a Cyberpunk2k77 (itt erős PC nem kell hozzá)

Fórumok

Cyberpunk2077 mit tanulhat a CDPR Debian-tól?

Debian: "Release When Ready!"

Meg kellene szívlelniük a CD Projekt Red-nél. Mert ez így ebben a formában hatalmas harakiri cyber-katanával. 

https://www.youtube.com/watch?v=4tJthUWc13Y

https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kbtdig/how_to_establish…

Szerintem az eddigi Bug király Bethesda sem képzelte, hogy jön majd egy kihívó és bármelyik korábbi Bethesda bug-halom gamenél is sokkal bugosabb játékkal veszi át tőlük ezt a dicstelen címet. 

PC-n is sok a hiba a Cyberpunk 2077-ben, de konzolokon jelen állapotában használhatatlan. Ha csak PC-re hozzák ki most a karácsonyi szezonban, elkerülhető lett volna ez a fiaskó. Nem tartom valószínűnek, hogy a konzolok utáni bevétel kompenzálja ezt a mértékű arcvesztést pláne úgy, hogy vissza kell téríteni a nagy részét a csalódott konzolosoknak. Plusz egy class-action per is folyamatban van a befektetőktől. 

Egy érdekes következménye van még Cyberpunk 2077 történetének. Stadia -n elég jól működik a hibák ellenére, sőt ott még játszható is. 

https://www.androidcentral.com/cyberpunk-2077-stadia-review

5 Reasons You Should Play ‘Cyberpunk 2077’ On Google Stadia

Elég valószínű, hogy a konzolos gamerek, miután visszatérítették a játék árát Playstation-ön és Xbox-szon, átmennek szépen a Stadiara, hogy ott újra megvegyék. Mert amit láttak belőle, az valóban elképesztő... lenne ha működne is. És a gamerek már csak ilyenek. 

(Én mindenesetre azért elkezdtem letölteni a GoG játékokat, szerencsére drm mentesek. Ki tudja mi lesz ennek a vége?!)

Update: Stadian most 10994 Ft a Cyberpunk 2077!

Itt nem kell bika gamer PC hardver, egy belépő kategóriás PC vagy Android tarblet/mobil/chromecast is elég a játékhoz. 

https://stadia.google.com/game/cyberpunk2077

Hozzászólások

PC-n jatszom, minimalis hibaval, amik gyakorlatilag fel sem tunnek, es mindennel egyutt szamomra egy csodalatos es lehengerlo jatek, kvazi eletre szolo elmenyekkel es kuldetesekkel, ahogy pl. a Witcher 3-mal is voltam. Ertem a konzolosok csalodottsagat, de a sok pusztito es vegtelenul lehuzo kritikat nem erdemlik meg, mert igenis egy szenzacios jatek lett es minden hiba ki lesz javitva.

Szintén zenész, ráadásul nem is erős géppel (i5 4690k@4,6Ghz, 16 giga ram, gtx 1060 6 gigás kicsit meghúzva, ssd-ről), mediumon 1440p-ben gsync-el olyan 35-50 FPS között fut és teljesen élvezhető. Pedig ez aztán tényleg őskövület gép főleg a mai vasak mellett.

Nálam azon kevés játékok közé tartozik amelyikekbe sikerült úgy elvesznem hogy rámhajnalodott pedig este 9-kor úgy ültem neki hogy na tolom jó másfél órát. Eddig ezt csak a witcher 3, god of war, ghost of tsushima és a cities skylines tudta. 

Ettől függetlenül én is megértem az alapkonzolosok felháborodását, én is hisztiznék ha a konzolígéretes fix vason 15 fps köré zuhanna a játékom, hozzáteszem sima ps4-en red dead 2 is hajlamos sűrűbb helyeken hasonló teljesítményre.

GTX980 egy 7 éves kártya, ha jól látom. 

Ha most veszek egy 5700XT kategóriájú kártyát, azt be tudod lőni, hogy értelmes minőségben mennyi ideig tudom használni? 

Gondolkodom rajta, hogy Series X helyett PC-re váltok.

Lövésem sincs, hogy milyen GPU-t érdemes venni mondjuk a következő 3 évre. 

Személyes vélemény:

Én maradnék konzol vonalon a mostani pc árak mellett. NV oldalon amúgy 3ezres szériát lenne érdemes venni de kb mindenhol hiány van belőle, amd-ből pedig a 6ezres széria most a királyság, de csak a vga árából kijön a konzol + rakat játék és akkor még a maradék gépet nem is építetted meg mellé.

Ha pénz nem akadály akkor NV a jó irány a ray tracing teljesítmény miatt, prociból pedig egy ötezres rizsa lehet a bestbuy. Intel most elég töketlen, hacsak kimondottan nem igényeled quicksyncet, de akár vga akár proci mindenhol készlethiányba fogsz ütközni.

Esetleg megnezheted a felhos megoldasokat is, amennyibe kerulnek a vga-k ha egyaltalan kaphato annak az arabol par evnyi havidij kijon (google stadia, nvidia gforce now, xbox game pass). Valtozo, hogy melyik mennyibe kerul, jatekokat tartalmazza-e vagy menyiert veheted de ha van olyan amiben talalsz kedvedre valo rts-eket akkor tegyel vele egy probat, annal nem hiszem hogy zavarna a lag ha erezned egyaltalan es csak egy jobb netkapcsolat kell hozza.

Nalam is nagyon hasonlo, Ryzen 2600, (gyari, nem huzott) GTX 1060 6GB  es csodalatosan fut, minden High-on, 1080p-ben (igenyem sincs tobbre, a monitorom is 1080p-s). Az elobb fejeztem be, most futott vegig az end credits, lenyugozoen jo jatek volt. Par mellekkuldetest meg kipipalok (a nagyja annak is megvan) es varom a DLC-ket. :)

Nekem ugyan nincs Series X-em / PS5-m, de a tesztek szerint ezeknek a platformokon viszonylag gördülékenyen megy. 

Cyberpunk 2077 Developer Teases Next-Gen Upgrade for PS5 and Xbox Series X (comicbook.com)

Amúgy munkatársam series x-en tolja és a gameplay bugoktól eltekintve teljesítménnyel nincs gond, gyönyörűen fut a játék. Van egy quality mód ahol stabil 30FPS de van ray tracing meg minden kutyafüle, illetve egy performance mód ahol picit butább a grafika de nincs korlát a frameraten.

Hát ray tracing egészen biztosan nincs next-gen konzolokon sem, sőt a natív verziókkal sem várható majd ha kijönnek. PC-n is csak néhány újabb Nvidia kártyával működik. 

Cyberpunk 2077 Will Only Offer Ray-Tracing on Nvidia Hardware At Launch

Cyberpunk 2077 System Requirements: Ray Tracing Recs Revealed

Cyberpunk 2077 PC Benchmarks, Settings, and Performance Analysis

Hivatalos CDPR táblázat

Akkor csak jól néz ki, benéztük komával, sorry. Viszont én azt találtam hogy nextgen patchel majd tudni fogják az új konzolok:

It’s worth noting that Xbox Series X and PS5 owners will still only be playing a last-gen version of Cyberpunk 2077. The next-gen upgrades – which will implement ray-tracing – is expected to arrive sometime in 2021, and will be free to those who have already bought the Xbox One or PS4 version.

Innen:

Report: Cyberpunk 2077 on Xbox Series X lets you choose between resolution and performance, PS5 does not - VG247

Ne beszelj hulyesegeket kerlek.

Jovo ev elso feleben jonnek a nextgen patchek, RT-vel es 4k texturakkal, miegymassal.

A sztarolt stadiadra meg gyakorlatilag nincs semmi exclusive, ellenben egy ps5-el, de meg a xsx is iobb sokkal ilyen teren.

Aki ilyen casual gamer annak lejet jo egy stadia, de aki komolyan gondolja, ugyis megveszi az uj konzolt/konzolokat.

Ja es jelzem, a ps5-os discordon tobben vegigvittek mindenfele komoly gebasz nelkul, xsx-en szinten.

Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

Ilyen katasztrófa mindig lesz, ha a menedzsment és/vagy a befektető dönti el, hogy mikor kell kimenni "éles" üzembe. És persze a mérgező céges légkör se segít abban, hogy jó és főleg kreatív megoldások szülessenek.

Egyszerűen a CDPR túl nagyra nőtt és elveszett az a plusz, ami miatt a kis cégek hatékonyak és jól működnek.

Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze – 19:22

Amúgy a legelső trailerben még azt mondták, hogy:

"COMING: WHEN IT'S READY"

https://youtu.be/P99qJGrPNLs?t=127

 

Egyébként PC-n, egy RTX 3080-nal, ultra felbontás mellett, ray tracing nélkül és 1440p-ről DLSS-sel felskálázva 4k-ra szépen megy. Valószínűleg kb. az XTX 5080 környékén fog menni natív 4k-ban is ray tracinggel :-p

Nem ertem a felhaborodast. En ismerek egy operacios rendszert ahol a fizeto vasarlokkal teszteltetik a cuccukat. Ez ugyanaz a tortenet, nem? Koltsegoptimalizalas es elosztott teszteles. Ez az uj jovo. Szokjatok hozza!

/ nem tudom, hogy feltartsam-e a szarkazmus tablat, mert felek tole, hogy a jovo engem fog igazolni. Pedig nem szeretnem. /

Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze – 21:35

sokan azt nem értik meg hogy dübörög a covid és ez mindenhol meglátszik. amúgy a witcher3-al is ez volt, aztán szépen javították idővel.
nem zavarja a játékmenetet, mert minden játékban vannak ilyen bugok.
de meglepően stabil, az én i5 4460/gtx 1660-ammal igaz beesik 25fps-re amikor a városban vagyok délidőben (ekkor van a legtöbb ember), de 60 fps megvan. de ennyi. soha nem fagyott le, 40 órám van benne eddig.
szép világot építettek a magyarok.
https://hu.ign.com/cyberpunk-2077-stadia/63256/feature/cyberpunk-2077-a…

Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze – 21:49

"de konzolokon jelen állapotában használhatatlan"

Eredj már a hülyeségeddel. Én végig vittem ps-en.

 

"Nem tartom valószínűnek, hogy a konzolok utáni bevétel kompenzálja ezt a mértékű arcvesztést pláne úgy, hogy vissza kell téríteni a nagy részét a csalódott konzolosoknak"

 

13 millát pattintottak el úgy hogy már beleszámították a refundoltakat is.

Mi lenne a konklúzió? És hogyan értelmezzük a visszatérítést egy non-profit ingyenes disztribúciót készítő Debian-nál? 

Vagy arra akartál utalni, hogy felhasználókon tesztelni a kiadásra érettnek nyilvánított szoftvert, majd bug-reportok alapján utólag javítani a hibákat jó gondolat, mert kevesebb a kár a kiábránduló (visszatérítést kérő) felhasználók távozásával mint a haszon a maradó és akaratuk ellenére beta tesztet végző többségi userrel? Mert ez esetben ott a Debian testing és unstable ág a kalandvágyóbb usereknek. És még választási lehetősége is van a Debian felhasználóknak. 

Szerkesztve: 2021. 11. 19., p – 21:28

Update: Stadian most 10994 Ft a Cyberpunk 2077!

Itt nem kell bika gamer PC hardver, egy belépő kategóriás PC vagy Android tarblet/mobil/chromecast is elég a játékhoz. 

https://stadia.google.com/game/cyberpunk2077

Köszi a tippet, jó alkalom volt a Stadia tesztre, amúgy is régóta ki akartam próbálni. Kaptam egy 3eFt-s kupont is az első vásárláshoz + 3 hónap ingyen pro csomagot (YT premium előfizu miatt).

1 óra után refundoltam. A játék oké, majd folytatom on-prem a Steames vagy a Gog-os verizót :) A Stadia viszont nem győzött meg, egy kis input lagot is éreztem, de nem tudtam eldönteni, hogy a játékban van egy kis szándékos mouse smoothing, és azt érzem, vagy konkrétan lag. Ebből a szempontból rossz választás volt a CP, inkább valami olyasmivel kellett volna kipróbálni amivel aktívan játszok, és van benne sok óra (AC Valhalla ilyen most, de kicsit drága mulatság lenne újra megvenni egy teszt miatt). Ami jobban zavart, az a framerate. Én erősen 30 körülinek éreztem, lassú körbeforduláskor teljesen hiányzott az a fluid élmény amit a 60fps ad. Láthatóan nem a szerver oldali teljesítménnyel volt gond, mert nagyon kiegyensúlyozottan hozott nagyon szép látványt, inkább olyan volt, mintha lenne ugyan egy 3080-am, de 30hz képfrissítésre állítottam volna a játékot. Wifi esetén amúgy pont ugyanez volt az érzés, csak ennél is rosszabb eredménnyel, így akár az is lehet, hogy az internetkapcsolat miatt kaptam ilyen streamet. 1Gbps Digi amúgy, a Stadiat éjszaka próbálgattam, mindenféle speedtest mérések alapján 900-970Mbit között mozgott a sebesség, 1-4ms válaszidővel. Lehetséges hogy a Digi<->Stadia útvonal volt fos, ezt nem tudom. Mindenesetre nekem ez így még nem kell.

Amúgy használhatatlannak azért nem nevezném, ha nem lenne itthon egy jó gpu vagy konzol, viszont lenne egy kis üzleti laptopom, meg Stadian egy nagyon-nagyon várt játék, akkor azért el tudnék lenni vele.

Nem tapasztaltam semmit abból amit írsz. A gépeddel lehet valami baj. A Stadia hivatalosan 60 fps-ben tol mindent, még a gyárilag 30 fps játékot is feltolja 60 fps-re. Ki voltam akadva a lenyelekre amiért évtizedes hype után megszopatták rendesen a konzolosokat. Végül csak meg vettem stadián ahol pozitív csalódás volt a gyalázatos konzolos kezdés után. Szép is gyors is, nem nagyon érződik, hogy kilométerekre van a tényleges gép ahol a játék fut. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Létezik demo ehhez a játékhoz? Kipróbálnám, mielőtt kipengetném a 60 eurót érte.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

De most csak 29 euro. Volt már hasonló akció az Epic-nél is, ott viszont saját gamer pc hardvert kell alápakolnod. Itt ezt a Google adja, és ezért ritkábbak is az akciók az ilyen hardverzabáló játékoknál mint a Cyberpunk 2077. Demóról nem hallottam. Viszont kikölcsönözheted az országos Magozott Széchenyi Torrentkönyvtárból a GOG példányt, abban garantáltan nincs malware, mert a jó lengyelek drm mentesen adják a saját boltjukból. Ha tetszik majd vidd vissza könyvtárba és vedd meg rendesen. :) Figyelembe véve a VGA árakat, és ehhez a játékhoz kell az erős Geforce vagy Radeon jobban jársz a Stadia változattal mintha "elfelejted" visszavinni a torrentkönyvtárba és veszel hozzá (csak ezért) egy combos graf kártyát. Persze ha van most is megfelelő kártyád az más. Bár akkor is illene megvenni. 

CP2077 Instant Gamingen, most csak 19 euro. Cirka 7000 Ft
Én még közel egy éve 8000 Ft-ért vettem itt.
De egyébként is minden játékot Instant gamingen veszek, vagy MMOGA-n. 60-70%-al olcsóbban lehet kulcsot venni, mint steamen, vagy egyéb áruházban megvenni. Soha semmi gond nem szokott ezekkel lenni. 

CP2077 viszont mindenhol csak GoG-ra van. De érdemes nézegetni, mert ha van Steam-es kulcs, akkor GeForce Now-al játszható cloud gamingen át. Ami szerintem sokkal barátibban működik mint a Stadia. Nem vészes a havi díj és a saját Steam-es játékaiddal játszhatsz, nem kell külön megvenni. 

A hibákat javították már? Ha nem, addig 0 €.

Már fél éve is teljesen jó volt az 1.2-es patch után. Azóta még egy tonna javítást kapott. 

Amúgy rohadt jó játék, minden percét imádtam. 
Végigjátszottam három különböző karakterrel, mindent kimaxoltam. És még tolnám, csak rohadtúl nincs mit csinálni.
Jöhetnének már a beígért DLC-k is! 

Én PC natívban akarok vele játszani, de még halogatom a megvételét. A CP2077 (meg pl. Red Dead Redemption 2) még túl drága, 50 font/dollár, néha leakciózva 35-39-re, de az is ritka, meg még túl drága egy játékért. Megvárom, míg legalább a felére, vagy az alá lemegy. Ami nem is esélytelen, mert szeptemberben, november végén iskolakezdési meg fekete péntekes akciók szoktak lenni, meg karácsonyi akció, meg újévi, szinte minden játékterjesztő platformon, Steam, GOG, Epic, stb..

Korábban én is vettem 50 dollár körüli játékokat, pl. GTA5, Mafia Definitive Edition, stb., de megbántam, mert annyit egy játék se ér, egyszer kijátszom, megunom. Amúgy se annyira kötnek már le ezek, megvárom míg akciós. Amúgy is annyi játék begyűlt már 10-15 év alatt az accountjaimban, hogy egy élet is kevés, hogy végigjátsszam, szinte mindet ilyen ingyenes napokon, meg rendkívüli akciókkor vettem, mikor max. jelképes összeget kellett kicsengetni egy-egy játékért, vagy game/box packért, trilógiáért, stb.. Ha az ember okosan csinálja, nem kell rá sokat költeni, nem is érdemes.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Kösz a tippet, venném is ennyiért, de nem enged regisztrálni. Kitöltöm a formot, de hiába nyomkodom az elküldés gombot, nem megy tovább. Böngészőben (Firefox) is engedélyezve van, minden süti, JS, engedve van a követés meg minden egyéb extra funkció, ami egy oldalnak kellhet a működéshez.

Egyébként meg ezt nem értem, hogy 15 fontért (19 euró) hogyan adhatják, hiszen ők is a GOG-ról veszik, ahol meg 49 font. Kicsit cinkes oldalnak tűnik.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Gyakran veszek itt játékot, nem szokott gond lenni. A kulcsot is mindig megkapom, ami persze jó is. 
Nem tudom honnét szerzik, lényeg hogy kedvező áron van :)

Esetleg próbáld még meg MMOGA-n: https://www.mmoga.com/GOG-Keys/Cyberpunk-2077.html
Ez is megbízható oldal, innét is szoktam venni kulcsokat. 

Kösz a második linket is, ezen úgy néz ki átment PayPal-es fizetéssel, majd küldik a paypal-es mailcímre a játék kulcsát. Igaz itt már 17 font volt, de ennyit még megért. Csak az az eredeti 49-50 dolláros/fontos ár nagyon túlzó, ráadásul már majdnem egy éves játék.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Na, sajnos elkiabáltam, csaló banda, senki ne rendeljen innen semmit. Küldözgetnek e-maileket, de nincs benne kulcs, csak egy link, de azt a rendszerük nem engedi megnyitni, mert account regisztrációját kéri, de regisztrálni nem enged, azt mondja, hogy van az adatbázisukban már ez az e-mail. Egyelőre az ügyfélszolgálatukkal levelezek, de csak azt a használhatatlan e-mailt küldözgetik mindig, amiben ez a kamu link van. Még adok nekik pár napot, aztán a PayPal-nél emelek kifogást, hogy a tranzakciót csinálják vissza, kapjam vissza a pénzem.

Kár volt eleve megvenni, fekete péntekig a GOG-on is fél áron van most már. Ha esetleg nem is kapnám vissza a pénzem, akkor álljon itt tanulságul mindenkinek, hogy ismeretlen fusi cégtől ne rendeljetek játékokat, mindegy mennyire olcsó, valószínű a pénze után fut az ember. Meg kell várni, míg valami ismert oldalon lesz akciós a játék, Steam, GOG, Epic, stb..

Ráadásul ez már rövid időn belül a második játékárusító cég, aki átcseszi a fejem, pár hete a Ubisoft Store-ja játszotta el, hogy ingyenes napokon regisztrált Far Cry 3 kulcsa soha nem jött meg, de legalább ezen pénzt nem vesztettem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

https://www.allkeyshop.com/ listázott boltjaival még nem volt problémám. Nem mindegy mivel fizetsz, mert a tranzakciós díjakat a legtöbb eladó a vevőre hárítja, például Paypallal általában egy-két euróval többet kell fizetni. 

Ma már olyan jó akciók vannak GOG, Epic és többi major játékboltban, hogy szerintem legjobb ott megvenni. Steamen pedig tradícionálisan vannak giga árcsökkenéses akciók. Anny, hogy ki kell várni az akciós eseményeket amikből sok van egy évben. 

Ami a topictémát illeti, Stadian nincsenek 90% akciók, bár tavaly karácsonykor volt pár ilyen, de a megspórolt áram miatt hamar megtérülhet ott valamivel drágábban megvenni egy olyan játékot mint a CP, amihez drága gép kell és jelentős áramfogyasztássár a játék.  

“Az ellenség keze betette a lábát”

Nem bánom, hogy a PayPal-nek van egy kis extra költsége, mivel ez vevői garanciával is jár, ha átcsesznek, könnyebben visszakapod a pénzed. Hála az égnek nem volt most mégse szükség a PayPal protectionre, végül ennek a cégnek az ügyfélszolgálata harmadszorra elküldte a kódot, a GOG már elfogadta a redeem kódot, így megoldódott. De ennek simábban kellett volna mennie.

A lényeg, hogy extra költséggel is kb. fél áron sikerült megvenni, ennyit talán megért. 50 fontot, dollárt fizessen a radai rosseb akármilyen játékért, az majdnem egy jó SSD-nek vagy használható proci vagy teló árának a fele, vagy valami használt régebbi GPU-jé (volt, mikor nem volt hiány, meg lehúzás a shitcoinbányászok miatt). 17 fontért véve sem olcsó, de az tényleg kibírható, ha az ember nem 10 év múlva akar vele játszani.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)