Lehetne esetleg, hogy a Karácsony lép vissza Márki-Zay Péter javára?

Fórumok

Nekem meglepetés Márki-Zay jó szereplése bár lehet, hogy csak a sok buzgó városi tájékozott "értelmiség"inek köszönhető és egy igazi választáson, ahol azért nem csak a jobban jájékozottak vesznek részt más lehet a helyzet.

Azonban egy Márki-Zay egy választáson behozhatja az ingadozó fidesz szavazókat, ahogy győzőtt Hódmezővásárhelyen is. Szóval ő lenne a legjobb jelölt, ez nem kérdés (főleg miután láttam az egyik videóját, ami itt a flémben is linkelve volt)

 

Nyilván ha Dobrev lenne a miniszterelnök jelölt, az egy mohács 3 lenne az ország szempontjából (persze a fidesznek főnyeremény (ebből is látszik, hogy az ország és a fidesz érdeke nem ugyanaz...)), de ha összefognak ellene, akkor simán legyőzik.

 

Azt nem értem még, hogy több helyen olvastam, hogy Jakab a Dobrevet fogja majd támogatni. Ne mááááááááááááááááááááár.....

Hozzászólások

Érdekes logika. Főleg, hogy nincs benne.

Szép magyarázat ez arra, hogy miért kell leszarni azt aki nyert.  Ilyen demokráciát mindenkinek! :)

Ha Jakab nyilvánosan Dobrevet támogatja, végleg elvesztett a Jobbik. Ha karácsony vagy dobrev lesz a vége, végleg elvesztett az ellenzék. 

Jobbikos szavazoknak meg mindig ott van Toroczkai meg Orban. Szoval nem csak B, de C terv is van, ha netan Gyurcsanyne lenne a vege (vagy ha beallna moge a partvezetes). De az utobbit szerintem nem merik meglepni.

Amugy nekem MZP szimpatikus, egyedul az volt a kifogasom ellene az 1. fordulo elott, hogy nincs mogotte merheto tamogatottsagu part, de ugy tunik tomeg meg mindig van mogotte.

Valamelyik Ot-ben Vona mondta, hogy szerinte JP ugy viselkedik, mint aki nem is akar nyerni, azert is szolt be Orbannak alparian. (csak a kesobbi pozicio miatt helyezkedik)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ha Jakab Dobrevhez dörgölőzik (már pedig ez van most), akkor a Jobbik tényleg elveszett. Szerintem ez már szinte megtörtént. A baj ezzel az, hogy ha Karácsony, Dobrev marad, akkor bármelyik is nyer, a jobbik szavazók nagy része a 22-es választásokon a Mi hazánkra (fidesz csicskapárt) adja a voksát vagy a fideszre (a fidesz meg fogja oldani az "integrálásukat".)

 

Innen már csak egy megoldás van: ha Márki-Zay lesz a miniszterelnök jelölt, mert ő képes bevonzani a jobboldali értékek iránt elkötelezetteket is.

végleg elvesztett a Jobbik.

Ha megnézed az elért "teljesítmény"üket, hogy honnan hova jutottak akkor ez már megtörtént. Egy párt ami lényegében Gyurcsány eltávolítására szerveződött, ma a kényelmesen megszerezhető helyek végett összeállt vele. Ez kb olyan szintű ön-tökönszúrás mint amikor a momentum melynek fő üzenete az volt, hogy a módszerváltás utáni közegből nem működnek együtt senkivel, később összeállt velük és utólag közölte, hogy "ez a politikai realitás" (értsd megalkudtunk, jó lesz ez így nekünk).

Egyik oldalról értem, piszok kemény út -meglevő- pártszervezetek és maguktól nyíló ajtók helyett mindenhol önerőből dörömbölni. Érdekes módon Márki-Zay -szerintem- ezért tudott annyi szavazatot behúzni: legalább ezen rövid idő alatt nem csinált -még- segget a saját szájából (hátraarc majd megmagyarázod, hogy miért van arra az előre ahonnan jöttél stb)..

Nem hiszem, hogy karácsony visszalépne. esetleg dobrev javára. Innentől meg mindegy, hogy fletó vagy fletó

A jelenlegi politikai garnitúra behódolt a világot uralma alá hajtó globalizmusnak, amely óriási anyagi forrásokat biztosít tradicionális értékeink fellazításához, egy ultraliberális, ún. nyitott társadalom megvalósításához.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

https://www.jobbik.hu/alap%C3%ADt%C3%B3-nyilatkozat

Aki még következetes az elveivel, az a Thürmer Gyula.  Lehet vitatkozni azzal, amit mond, de 30 éve ugyanazt mondja.  Elképesztő hogy az 5%-ot se képes elérni, pedig úgy lehetne aki a parlamentben szóvá teszi, hogy a C betűs cégnél tilos a munkásoknak a gyár területén egymáshoz akár 1 szót is szólni.

Az, hogy én nem hiszem attól még semmi se garantálja, hogy az úgy is lesz. Számomra teljesen valószínűtlen dolog volt. Bár nekem úgy tűnt, hogy Karácsony is elég sarkalatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy mi kell hozzá, hogy visszalépjen :). De értem én, hiba adni a szavukra még akkor is amikor logikusnak tűnik amit mondanak..

Szerkesztve: 2021. 09. 30., cs – 18:21

OK, Dobrev lesz a miniszterelnökjelölt, megvan a fidesz 2/3, lehet zárni a topikot:

Három feltételt szabott Márki-Zay ahhoz, hogy visszalépjen Karácsony javára

 

Három feltétel

A visszalépés azonban nemcsak mennyiségi, hanem programbeli kérdés is. Márki-Zay elismerte, hogy vannak bizonyos kérdések, amelyekben Dobrevvel inkább egyetértenek:

  • az euró mielőbbi bevezetése;
  • az elszámoltatás;
  • az alaptörvény közjogi értelemben vett érvénytelenségének kimondása.

A második kérdésben ugyanakkor Márki-Zay szerint ő hitelesebb képviselő, mint Dobrev, már csak azért is, mert a 2010 előtti időszak miatti elszámoltatás is elmaradt, amire szerinte szintén szükség van.

Dobrev Klára érkezik az RTL Klub által rendezett előválasztási miniszterelnök-jelölti vitára a televízió stúdiójába 2021 szeptember 24-én. – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Az alaptörvény érvénytelenségének kimondása a kétharmados törvények kétharmad nélküli, feles többségű leépítését is jelentené, amit Dobrev is hangoztat, Karácsony azonban óvatosabban fogalmaz ebben a kérdésben.

Márpedig, véli Márki-Zay, csak ebben az esetben lehet lemondatni Polt Péter legfőbb ügyészt, a közvagyonnal felduzzasztott alapítványok kuratóriumait és a médiatanácsot. „Enélkül nincs rendszerváltás Magyarországon” – mondta a politikus, aki szerint ha ezek mellé a feltételek mellé nem áll oda határozottan Karácsony, akkor nem számíthat arra, hogy Márki-Zay visszalép a javára.

 

https://telex.hu/belfold/2021/09/30/harom-feltetelt-szabott-marki-zay-a…

"az euró mielőbbi bevezetése"

A magyar Átlag memóriája 3 hónapos,kivétel az itteni IT szakemberek. Tehát ti még emlékeztek arra hogy mit mondott Medgyessy 2002-ben, miután azt is mondta, hogy az első Orbán kormány mennyire jó gazdasági helyzerben adta át a hatalmat.

"Medgyessy: 2008-tól jön az euró. Hazánk előreláthatólag 2008-ban csatlakozik az euróövezethez, jelentette be Medgyessy Péter a kabinet ülése után"

https://index.hu/gazdasag/magyar/eur030716

 

Ezután jött gyurcsány puccsa, majd ámokfutása.

Mellesleg akik a "devizahiteleseket" itt szidják, azoknak is szól, hogy azért IS vették fel, mivel a kormány deklarálta az Euro bevezetését 2008-ra, ami az árfolyamkockázatot a legminálisabbra szorította volna.

Ezért kéne általános iskolában alapvető pénzügyi ismereteket, életre nevelést oktatni.

Az EUR-CHF árfolyam "valamivel" stabilabb, mint a FT-CHF árfolyam. Előbbi ~15-20%-al változott a CHF javára, még azután is, hogy a svájci kormány eltörölte a rögzített árfolyamot.

A FT-CHF árfolyam ~80%-al drágult, így lett a felvételkori 140Ft-os árfolyamból 253Ft-os átváltás.

Érdekes levezetés, csak ott hibázik, hogy páran talán éltek már akkor innen is és emlékeznek. Én pl sok erőfeszítést tettem bele hogy 2004-2006 közt ledumáljam az embereket a hitelfelvételről (ahhoz hogy 2008-ban EUR legyen 2005-től kellett volna ERM-2-ben lenni). De tudjuk, mindenki előbb vette fel a hitelt sőt bízva Medgyessy szavában mint 2005 aki később érintett volt a hitelválságban... (csak nehéz elhinnünk)

Érdekes válaszokat kaptam a ledumálásra:

"Értjük, de csak így tudunk saját házhoz jutni" -> ez volt az erős érv. leszarták a kockázatot

Persze mikor visszatértünk a kérdésre 2009-ben akkor már "hát ez teljesen inkorrekt"-lett az egész. Mikor felemlegettem nekik, hogy lehet hogy a bank nem mondta, de köztünk ez a beszélgetés lezajlott  akkor jött az érv (morcosan) "de nem gondoltuk hogy ennyire"

Aztán te jössz ezzel a mesével, mert ugyan Gyurcsánynak megvolt a maga szerepe abban hol tartunk most,  de amit itt ráaggatsz az csak mondvacsinált sztori. Miért? Mivel tök mindegy mit tesz "Gyurcsány" a hitelek a válság miatt ugyanúgy elszálltak volna, 2008-ban a válság miatt nem lettünk volna képesek bent maradni az erm-2 -ben még akkor sem, ha az "hazudott" hiány az igaz és beléptünk volna. Szóval ha lettünk volna ERM-2 tagok 2005-től (ami nem volt) még akkor se jött volna össze.

Még elmondanám, (mivel oly régen volt) 2009-től nem  "Gyurcsány" volt a főnök hanem "Bajnai"(tudom tudom, mindenki Gyurcsány, sőt ez libás Gyurcsány ...) és a (sokat szidott) Draskovics tekerte a pénztárgépet. Akik elég sikeresen vették fel a szakértői kormány szerepet, és neki is köszönheti Viktor meg a felhasznált puffereknek (nyugdíjpénztár hopp, az az elátkozott IMF hitel) hogy fent tudott maradi kárpátunk géniusza. 

Persze lehet úgy is csinálni, hogy mindenért (is) a Gyurcsány a hibás. Megjegyezném, két nagyobb luk rágta a költségvetést, a választási költségvetés, és Medgyessy 100 napos programja (nyugdíjemelés, közalkalmazotti 50% béremelés) ami adekvált volt csak épp a lé nem volt meg rá. Na 2006-ban kellett volna azt a gyeplőt megszorítani, de hát Gyurcsány is csak egy populista fsz. Ez az igazi baj vele. Rokonlelkek Viktorral.

A kedvencem az volt, hogy utána minden kedves devizahitelest a nem devizahitelesek adóforintjaival mentettük ki. Nem beszélve arról, hogy a bankok jól beszedték a "rájuk eső részt" persze mindenkin. Ekkor láttam megtollasodni néhány fideszbárót akik a feltételeken megtáltosodva 10-esével vettek és hitelmentesítettek házakat a mi pénzünkön.

Szép is a nosztalgia. 

Ahogy te is írtad, nem volt elég kontroll a bankok felett, ezért pl. önerő nélkül vehettél autót, sőt emlékszem, hogy még 20.000 Ft értékű benzinutalványt is adott mellé a Suzuki. Vagy éppen ilyen reklámokat engedtek meg.

A Forintosítás időzítése kitűnő volt, ha nem 2014 végén, hanem 2015 eléjen történik, akkor az adósoknak százmilliárdokkal kellett volna többet fizetniük. (nézz rá a CHF árfolyamára)

Szerkesztve: 2021. 09. 30., cs – 20:32

kérlek summer ne vedd semmibe a városi, tájékozott értelmiségiek döntését és erős üzenetét

D O B R E V

O

B

R

E

V

Az a helyzet, hogy teljesen nem elrugaszkodott az ötlet. Mert ha azt nézzük, hogy ki milyen eredményt ért el és ehhez mennyi anyagi forrást (pl. reklám, aktivisták) használt fel, akkor elég különös adatok jönnek ki.

Az másik kérdés, hogy ez mennyire lenne fair.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

"Nekem meglepetés Márki-Zay jó szereplése"

Aki a Závecznél vagy a Publicus-nál dolgozik, az a data science szakma szegyene. Szegyellje magat. Azert 4-5%-ra merni valakit 20%+ helyett mar nagyon nem fer bele a meresi hiba fogalmaba. Jol megvezettetek a Summer-hoz hasonlo hiszekeny embereket.

Ujsagok amik irtak rola emlitettek a kozvelemeny-kutatasok eredmenyet mas elovalasztasi temaju cikkben is. Olyan media, amilyet fogyasztasz, szovegtorzsben tobbszor megemlitette.

De kivancsi vagyok, hogy megis mibol gondolhattad maskepp, ha nem valami "rajuk visszavezethetobol" (van a listan "Karacsony fog nyerni" szamjoslat is)

„A legfontosabb dolog, hogy Orbán Viktort ki tudja legyőzni, és meg vagyok győződve róla, hogy én tudnám” - mondta a Partizán élő adásában arra válaszolva, miért kellene inkább Karácsony Gergelynek visszalépnie az ő javára, és nem fordítva. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ráadásul ő már csak a Jobbik szavazóival együtt is jobb eredményt érne el még Dobrevnél is.

Márki-Zay szerint még nem eldöntött, ki kinek a javára lép vissza, erről egyeztetni kell, de azt tartja, hogy Dobrev Klárának lenne a legkevesebb esélye legyőzni a Fideszt, és Karácsony Gergely is kevésbé tudná megszólítani például a kiábrándult fideszeseket.

A polgármester szerint ráadásul neki - két baloldali jelölttel szemben - a második fordulóban talán akkor lenne a legnagyobb esélye győzni, ha senki nem lépne vissza. Valószínűleg úgy számol, hogy a kiesett miniszterelnök-jelöltek, azaz a jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András szavazói közül ő tudna a legtöbb embert elhozni.

 

https://444.hu/2021/09/30/marki-zay-karacsony-nem-elszamoltatta-az-elod…

 

nem bánnám, ha MZP nyerne. Ha Dobrev nyer, disszidálok :-)

"Ha Dobrev nyer, disszidálok"

Hasonloan erzek: ha Dobrev nyer jovore, nem koltozok haza.

Erzesem szerint ha visszamesz Eszakra (Finnorszag volt, ugye?), nem fogsz akarni visszajonni.

De ha Nyugatra, 10 even belul sikitva fogsz visszamenekulni ide.

El fogsz jutni te is ahhoz a szomoru igazsaghoz, hogy a korrupcio (bizonyos mertekig) meg a legrosszabb tizben sincs, amivel politikus arthat.

En nem bannam a korrupciot egy bizonyos mertekig, ha melle mukodo es (penzugyileg) igazsagos oktatast, mukodo igazsagszolgaltatast es egy baratsagos, enyhitett burokraciat kapok.

A korrupcióval nem az a gond, hogy a konkrét politikus valamennyit zsebretesz, mert azt fel lehetne fogni járulékos veszteségnek is, hanem hogy terjed mint a lepra, ha nem csapják le időben.

Nincs olyan ember, ako azt mondja, hogy oké, tavaly ennyit loptam, idén kevesebbet fogok...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ebben igazad van.

Viszont nincs az a par szazaleknal nagyobb szavazobazis, aki meg tudna allitani ilyen elsoranezesre bipolaris mediakornyezetben.

A Pandora Papers-t par het mulva ugyanugy leszarja majd mindenki, mint anno a Panama Papers-t. Mas szenzaciok es szelsoseges nyilatkozatok elnyomjak a mediasulyat.

(Egyebkent azert tamogatom az egykulcsos adot, mert az offshore-ozast ugy sem lehet megallitani, a tobbkulcsos ado pedig a gazdagokat offshore-ozasra batoritja, es ezen keresztul csak a kozeposztaly sziv, mikozben segit minden orszag tobbkulcsos adoja ezeknek a miniallamoknak tobb penzt bujtatni)

Pontosan így van.
A korrupció mechanizmusa olyan, hogy mindent töntretesz.
 

Meg lehet nézni a közép- és dél-amerikai országokat. Borzalom, ami ott van. 

A korrupt tember nem elégszik meg annyival, amennyit lophat, hanem egyre mohóbbá válik. Ráadásul, ezt kiszagolja másik, harmadik, sokadik is és mind szeletet kér az ellophatóból. 

Azonban egy Márki-Zay egy választáson behozhatja az ingadozó fidesz szavazókat, ahogy győzőtt Hódmezővásárhelyen is.

Mert helyben ismerték (Karácsonyt egy 2 milliós városban szavazták meg).
A nem pártszavazó többség talán nem is hallott róla, ami annak tudatában, hogy annyi karizmája van, mint egy vízforralónak - nem is meglepő.

Az előválasztás végére az összes ellenzéki jelölt és választó összeveszett egymással, Gyurcsányné behúzta az első helyet és deklaráltan a legerősebb ellenzéki párt lett.
Orbán remek kis műsort rityentett össze.

Mindenkit érdemes a tevékenységei alapján értékelni, vele is így van ez.

A választók többsége láthatóan nem sokat tud a -volt fideszes- úriemberről -szemben bármelyik jelenlegi fideszes politikussal-, akár a -volt fideszes- uncsitesójáról.  Nem, nem a KESMA/koztv, etc. kommunikacioja erdekes, hanem a "független" sajtó és/vagy saját tapasztalatok.
Őszintén remélem, hogy mindent megnyernek majd, hogy tapasztalhassanak sokat, és az egyetlen ember, akinek panaszkodhatnak, ez az úriember legyen...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Dobrev szempontjából eddig mindösszesen annyi tisztázódott, hogy kivel NEM kell megmérköznie a miniszterelnökség felé vezető úton. Az, hogy eddig lerázott magáról néhány noném senkit, nem eredmény. Ami érdekes, hogy Dobrev közjogi nonszenszei - nevezzük így a keresztülvihetetlen ígéreteket - mennyi embert tudtak megmozgatni. (Most jóhiszeműen azt feltételezem, hogy valóban 600ezer+ ember ment el szavazni.)

> Sol omnibus lucet.

Konkrétan a minisztereit és az egyéb közjogi poziciókat azok delegálnák, akikre kvanyázott az előválasztás során. :)

Meg persze bizalmatlansági inditvánnyal bármikor visszahívható és ha ezt esetleg csak az ellenzék egyik pártja szeretné, szerintem a Fidesz bármikor segitő kezet fog nyújtani hozzá. :)

Szerkesztve: 2021. 10. 01., p – 08:13

(ide komment)

a - perverz módon - "jobbiknak" nevezett tömörülés mögött annyira nincs már párt (akiben egy kis gerinc volt már réges-régen otthagyta őket, egy időben naponta oszlottak fel az alapszervezetek, gyakorlatilag a mi hazánk A Jobbik), hogy pl az előválasztáson náluk indult a legtöbb "független/civil" jelölt (arányaiban még a párbeszéd nevű, 6 tagú, súlytalan gittegyeletnél is magasabb arányban) - értsd: annyira nincs már emberük (még félrenézéssel sem), hogy elegendőt állítani sem tudnak

Valahol most Gulyás hangosan felröhögött. :D

- És hogyha nem Karácsony Gergely nyer, akkor hogyan változik a kormányzati kommunikáció?

- Erre ne fogadjon, tehát ő ...

https://youtu.be/Of8wpcf9JTc?t=8721

trey @ gépház

Mi ellenzék-ellenzékiek, azaz összefogás-ellenesek, viccből mondtuk, hogy Dobrevre kellene szavaznunk az előválasztáson, mert ő már az összeborulás-pártiaknak is teljesen elfogadhatatlan, és tuti nem fog nyerni. Erre megoldották nélkülünk is, és Dobrev lett a győztes. Vagy a többi ellenzék-ellenzéki troll valóban szavazott rá? Sosem fogjuk megtudni. Én bevallom, hogy nem szavaztam, el is felejtkeztem az egészről, amint hazaértem a kocsmából, ahol erről dumáltunk. Hiába vagyok troll, annyira jelentéktelen ez az egész, hogy nem tudtam észben tartani.

Lehetne esetleg, hogy a Karácsony lép vissza Márki-Zay Péter javára?

Nem válogatunk!
Orbán lép vissza és kész!.

 

/ _(*.*)_/

Igen, vannak kemény és puha diktatúrák is.

Én úgy fogalmaznék, hogy ez egy olyan diktatúra, amely a diktatórikus eszközök nélkül már rég megbukott volna.
Egyébként, ez a dakota-féle diktatúra is attól ilyen, hogy idő kellett amíg sunyim megépítette és attól nem keményebb, hogy nem lehet keményebb, hiszen az EU tagság egy sor dologban féket rak a szagos diktátor lovára.

Az viszont nem egyszerű eset, hogy ha belegondolok, a cigány és a csapata, de főleg a retard kövér lászló már vagy 10 éve belengette, hgoy ki szándékozzák léptetni az országot az EURÓPAI UNIÓ-ból.
Most persze mást mond, mert tudja a hibbant köcsög, hogy az ország többsége EU párti és küszöbön a szavazás. 

"Ideje beszélnünk a huxitról című friss cikkében férfias erővel rántja fel a dilifolyó zsilipjét Fricz Tamás politológus, aki a néppárti szakítást ajánlja mintának a magyar uniós kilépéshez, ám kormányzati szereplők (már a higgadt Varga Mihály sem kivétel) is mind gyakrabban merengenek az EU-ból való távozásról. Az unió rekordokat döntögető magyarországi támogatottsága láttán elsőre persze politikai sci-finek tűnik a felvetés. Csakhogy egyáltalán nem az: alapvetően ugyanis anyagi okok miatt magas az EU magyarországi népszerűsége. Ha a korábbinál kevesebb pénz érkezik hazánkba, s ha ezt a tényt az állami kommunikáció a tőle megszokott „árnyaltsággal” sulykolja, megteremthető a kilépés társadalmi háttere. Ez zajlik máris? "

 

https://www.valaszonline.hu/2021/08/16/orban-viktor-magyar-kilepes-euro…

Eddig bármely scenario ami eszembe jutott abban vesztettek.

Orbán bezzeg milyen könnyen nyer,
pedig csak hazudik,  lop, csal, manipulál és a közmédiát tartja fogva. 
Ennyi az egész, semmi több!

Ez is mutatja az ellenzék feladatra való alkalmatlanságát, vagy nem? 
 

Karácsony Gergely fontos bejelentésre készül

Vasárnap délelőtt nagyrendezvényt tart Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltje – tájékoztatta szerkesztőségünket a Párbeszéd Magyarországért sajtóosztálya. Az esemény az Elindult a változás! címet viseli.

https://index.hu/belfold/2021/10/02/karacsony-gergely-vasarnap-fontos-b…

 

+

 

Mire készül ma Márki-Zay Péter?

Vasárnap délután 3 órától tart gyűlést a budapesti Fővám téren Márki-Zay Péter. Az ellenzéki előválasztás első fordulójában harmadik helyen végző hódmezővásárhelyi polgármester a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben „kormányváltó gyűlésnek” nevezi az eseményt. 

https://index.hu/belfold/2021/10/03/marki-zay-peter-gyules/

 

Ha Karácsony visszalépését jelentik be MZP javára, akkor én ott leszek a Fővám téren 3-kor

Ha nem lesz lesz a bejelentés, akkor előkészítem a disszidálásomat

 

 

 

Talan az ilyenek miatt nem kene a feleseget inditani? :)

De majd elinditjak, es megint "senki nem erti, hogy hogy lett ketharmad". Most rafogjak majd a kutyakra, hogy ok nem fogtak ossze veluk. A lenyeg, hogy a DK ugy szol a mediahoz, hogy vegul sose ok legyenek a hibasak az ellenzek bukasaert, de akinek van ket agysejtje, mar rajott.

120 km-es széllel szemben úgy hugyozni, hogy ép, tiszta maradjon a nadrág, nem egyszerű.

Az ellenzék seggét nem nyalja a közszolgálati médiumokban dolgozó, júdáspénzzel megfizetett szervilis patkányok sora.
A kampányra költhető pénzeszközeik korlátosak, nem vásároltak meg celeb faszkalapokat, hosszúkatinkákat sem. És mintha a választókerületeket sem ők rajzolták volna át, saját elvárásaik szerint. Mindezt egy 11 éve az országot fosztogató, sunyi, köpcös cigányember tette, nem az ellenzék. 

 

gelgely "mindent megtesz, hogy ne Dobrev Klára legyen a közös miniszterelnök-jelölt, de ha mégis ő lesz, akkor pedig támogatni fogja"

arany angolna díj esélyes körmondat

Szerkesztve: 2021. 10. 03., v – 20:28

számomra márki-zay mai összefüggéstelen makogásából - ha levonjuk az unalmas orbánozós handabandát - az jött le, hogy előkészítette a híveit az alkalmas gelgely mögé farolásra

Nekem is. Az ot korabban 5%-ra mero Publicus is elokeszitette azt a hazugsagot, ami miatt ha nem lep vissza, egymillio nemfideszes fogja szidni.

A hatterzsarolasokat nem ismerem, de a nyilvanos resze annak, ahogy MZP-t zsaroljak elegge csunya.

Mai 444 fooldal ezt osztotta meg azokkal, akik nem nyitjak meg a cikket es nem neznek utana, hogy 5%-ra merte 2 honapja MZP-t a 20%-os valosag helyett:

A Publicus szerint Karácsony verné Dobrevet, ha Márki-Zay visszalépne

Ha viszont a főpolgármester állna félre, a Gyurcsány-párti jelölt simán verné Márki-Zayt, mondja az MSZP-közeli kutatóintézet.

Erik egy uj magyar kozmondas:

okos enged, szamar miniszterelnok-jelolt lesz

Szerkesztve: 2021. 10. 06., sze – 10:14

Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni”

– ezt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje mondta az ATV Startban arról, hogy a Medián friss mérése szerint 33 százalékon áll Karácsony Gergely 24 százalékával szemben, miközben Dobrev Klára vezet 37 százalékkal.

Nem lep meg, hogy a Mediannal (a Publicus-szal es a Zavecz-cel ellentetben) tudnak szamolni. 2018-ban is egyedul ok hoztak le, hogy "kb. billego ketharmadra all az eredmeny".

Azt hiszem, már nem kell tovább izgulni, az origo is megírta, márpedig az origo mindig igazat ír, nemde? Természetesen Gyurcsány döntése volt, aki a háttérből mozgatja a szálakat mi más történt volna...

Gyurcsány Ferenc leváltja Karácsony Gergelyt, Márki-Zay Péter az új jelöltje

https://www.origo.hu/itthon/20211007-karacsony-gergely-lehet-hogy-vissz…

 

(arra azért kíváncsi lennék, hogy csak meghekkelték, megpuccsolták-e Karácsonyt vagy tényleg saját(?) szándékból lép vissza)

Atv.hu: Karácsony és Márki-Zay megfelezné a miniszterelnöki ciklust

Karácsony és Márki-Zay csütörtök éjjel közös, rendkívüli sajtótájékoztatót hirdettek péntek 10 órára a budapesti Kossuth térre. Sajtóértesülések szerint Karácsony ott fogja bejelenteni, hogy visszalép az előválasztási jelöltségtől Márki-Zay javára. Az értesüléseket nem kommentálták a csütörtöki tárgyalások résztvevői, információnk szerint teljes hírzárlatot rendeltek el.

A bejelentés előtt, csütörtök délután Fekete-Győr András rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert, és nem Karácsony Gergelyt fogja támogatni az előválasztás második fordulójában. A bejelentésen azt kérték, hogy tegyen így a Jobbik is. Ezután a kiszivárgott hírek szerint Karácsony órákig tárgyalt az őt támogató pártokkal, itt születhetett meg a döntés a visszalépésről és erről a különös konstrukcióról is.

A hétfő közös sajtótájékoztatójukon felmerült az is kettejük között, hogy skandináv mintára 2+2 évben megosztanák a miniszterelnöki posztot, de Magyarországon erre még nem volt precedens – mondta akkor Márki-Zay.

https://telex.hu/belfold/2021/10/07/atv-hu-karacsony-es-marki-zay-ciklu…

Nem fogunk eljutni addig, hogy mit tud csinalni MZP 15-30 DK-ssal maga mogott.

A valosag az, hogy MZP is csak arra lesz eleg, hogy 105 es 115 koze vigye a Fidesz mandatumok szamat. Ami Karacsonnyal 120 folotti veget jelentene, Dobrevvel szerintem a 140/200-at is elerhetne a jelenlegi 133 helyett.

Nem tenne jot az orszagnak semmikeppen sem, ha megint "ilyen siman" nyerne a Fidesz, igen is kezdjen rezegni a lec a mandatumok 50%-a felett is, hogy ok se erezhessek, hogy tenyleg barmit megtehetnek.

Ezert volt szamomra ijeszto latni, hogy ballib oldalon mennyire nem megy a valasztasi matek.

Na, a polgárok is értékelték Karácsony eddigi teljesítményét: nem kettes alá, hanem egyes. 😂😂😂🤭

trey @ gépház

Nem ő csinálta, inkább csak rámutatott :)

de itt még van pár kiskapu, pl.:

- természetesen mi már akkor tudtuk hogy Karácsony vissza fog lépni, csak a baloldal kiforgatta a nyilatkozatokat
vagy
- természetesen Karácsony azért lépett vissza, mert a nagyszerű kormányszakemberek lebuktatták, hogy nyerni fog.

vagy valami hasonló faszság, amit megesznek a fanclubban....

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez mind valóban jogos kritika, nem értem én sem, hogy egy folyamatban lévő tárgyalásról mért kellett naponta nyilatkozni. De pár nap múlva senkit se fog ez már érdekelni, hanem az marad meg az emberekben, hogy végül mégis sikerült valahogy megegyezni. Az állampárt meg költheti az újabb közpénz milliárdokat egy újabb blőd lejáratókampányra, ami már eddig is olyan röhejességi szintet ért el, hogy talán egy bizonytalanabb szimpatizáns szavazót is gondolkodásra serkent (tudom, bilibe lóg a kezem).

egy csapásra bohócot csinált

Inkább siralmas mint nevetséges a bohóckodás..

https://i.imgur.com/Aa6dXft.png

Az a kérdés, hogy hol kell segíteni a mentőknek..

https://www.youtube.com/watch?v=MbhwYtmfQY0

semmi baj, ha gondolod le is hugyozhatsz.. nyugodtan hányd le a vállam is..

Mármint arra célzol, hogy az állampárt célja volt titkon az, hogy mégse Karácsony legyen a közös ellenzéki jelölt? Ezt nem hiszem, mert annyi pénzt öltek már bele ebbe a kampányba. Meg ami még fontosabb szempont: elég egyszerű/könnyen érthető a kampány üzenete, amivel a jelölt ellen lehet hergelni a bizonytalanokat. MZP ellen nehezebb lesz ugyanezt eljátszani (mármint hogy ő is "GYF-embere" lenne), hiszen Hollik is személyesen nyilatkozott arról, hogy nem az, ezért fog kiesni az előválasztáson. Persze Hollikot is fel lehetne egy szempillantás alatt áldozni azzal, hogy ő is GYF embere és csak emiatt nyilatkozta ezt, de ez talán már egy kormánypárti szavazónak is túl röhejes lenne. No mindegy, mindezen fejtegetés is elég röhejes már, mert fárasztó követni, hogy az állampárt szerint most épp ki GYF embere. Illetve előbb meg kell várni a 2. forduló eredményét.

Pedig egy politikai elemző is erre jutott:

Közlemények sokasága, elemzésnek álcázott propagandaszövegek garmadája szólt arról, hogy az előválasztás tét nélküli színjáték. „Úgyis Márki-Zay lép majd vissza, hiszen Gyurcsány Ferenc nem bízza a véletlenre a dolgot: kizárólag az ő szoros szövetségesei maradhatnak bent a második fordulóban” – írják az egyik ilyen produktumban. Ez azonban csak az egyik olvasat: az események valóban nem úgy alakultak, ahogy a Fidesz kalkulált. Hanem? Hát, számukra sokkal jobban, mint gondolták – mondja a másik olvasat. Az elmúlt időszakban a kormányoldal nem sajnálta a pénzt arra, hogy Karácsony Gergelyt politikai értelemben legyilkolja. És sikerült? Igen, sikerült, a főpolgármester jövőre már biztosan nem lesz Orbán Viktor kihívója.

Link: https://index.hu/velemeny/2021/10/08/ket-ferfi-egy-bukas/

trey @ gépház

Igen, azt nem vitatom, hogy volt szerepe a lejártókampánynak Karácsony visszalépésénél. Azonban ettől még főpolgármester maradt és ha nyer az ellenzék jövőre, akkor lehetőséget kap végre arra is, hogy megmutassa miként tudja a fővárost vezetni egy barátibb környezetben. Ez hosszútávon még akár az előnyére is válhat, ha eredményesen ki tudja használni az adódó lehetőségeket.

A jövő évi választások szempontjából azonban nem látom milyen politikai hasznot tudna az állampárt abból kovácsolni, ha azzal kampányol, hogy az 5 jelölt közül egyet "megállítottak". Ki nem tesz rá magasról? Az előválasztók meg technikailag 5-ből 4 jelöltet "megállítottak". :) Valszeg pár napig még futtatják az előre elkészült videókat, aztán ráállnak ezerrel a maradék jelölt lejáratására.

>> milyen politikai hasznot tudna az állampárt abból kovácsolni, ha azzal kampányol, hogy az 5 jelölt közül egyet "megállítottak"

én sem - miért kampányolna ezzel?

>> Az előválasztók meg technikailag 5-ből 4 jelöltet "megállítottak"

eddig kettőt, olyan államférfi géniuszokat mint félrenéző jakab bohóc, illetve az a másik valaki

 

gelgely volt a félre-félrenéző felvilágosult városi értelmiség sztárja

De, hát az, hogy Karácsony alkalmatlan, az nem lejáratás. Mivel az ellenzékiek nagy része is így gondolja, ezt mérték vissza a közvélemény-kutatók. Ennek eredménye lett, hogy lemondott.

Vagy azt akarod mondani, hogy nem alkalmatlan, csak beszívták az elit értelmiségi baloldali szavazók a lejáratókampányt?

trey @ gépház

Az állampárt primitív lejáratókampányai nem az értelmiségnek szólnak, hanem a "bizonytalan szavazó" néven emlegetett nem homogén masszának. Közöttük sajnos vannak olyanok, akikre hat az, ha naponta százszor, különféle forrásból is elmondják ugyanazt a blődséget. Karácsony ezt is mérlegelve juthatott arra a döntésre, hogy inkább a statisztát támogatja, aki eddig a lejáratókampány margójára sem került fel, mert annyira nem hittek benne, hogy labdába rúghat. De figyeld meg, hamarosan a "köz"média szinte nyíltan támogatni fogja Dobrevet, MZP-ről meg "kiderítik", hogy Soros és a führer eltitkolt szerelemgyermeke. Bármit megtesznek, csak az ellenzéknek ne olyan jelöltje legyen, aki által vezetett koalíció tényleg változást hozhat jövőre.

Az állampárt RaptoR primitív lejáratókampányai nem az értelmiségnek szólnak, hanem a "bizonytalan szavazó" néven emlegetett nem homogén masszának. Közöttük sajnos vannak olyanok, akikre hat az, ha naponta százszor, különféle forrásból is elmondják ugyanazt a blődséget.

ftfy

Fura is, hisz nem ezt beszélte meg tartójával, a Gyurcsány-családdal ...

A DK miniszterelnök-jelöltje nem látta jönni Karácsony Gergely visszalépését, és most ismét megerősítette, ők nem keresték Karácsony Gergelyt

Meglepetésként érte Dobrev Klárát Karácsony Gergely pénteki visszalépése, amelyről beszámolt az Index is.

Geli, nem ezt beszéltünk meg ... - toppantott mérgesen Ferenc.

trey @ gépház

Trey: egy win-win javaslat a számodra: szavazz rá a nyaralásod alatt online és:

  • ha nem sikerül technikai okok miatt, akkor ezt ki tudod posztolni, hogy de bénák ezek már megint
  • ha sikerül, akkor egy újabb blogposzt a legendás #worksfortrey sorozatodba (külön pont jár előválasztós, tengerpartos hátterű fotóért)

Most ezen ne vesszünk össze, meg nyugodtan tarthatsz naivnak érte, de én ezt az egybites gondolkozást baromira begyepesedettnek és elavultnak tartom. Szerintem nem csupán 2 emberből áll a parlament. Hihetetlen hogy mennyire elkorcsosította a GYF és az elmúlt 11 év kormányzása rengeteg embernek a politikai gondolkozását, kiveszett belőle minden fantázia. MZP viszonylag gyorsan megszerzett népszerűsége talán annak is betudható, hogy ebbe az 1 dimenziós politikai koordináta-rendszerbe becsempészett 1-2 újabb tengelyt. Csak egyenlőre ez elég furcsa sokak számára, mert egyszerűen elfelejtették, miként lehet mozogni a nem 1 dimenziós térben.

>>becsempészett 1-2 újabb tengelyt

jelenleg homoszexuálisok listázásával megy nagyot a városi finom értelmiség körében - ez valóban új a moslékkoalíció berkein belül, ahol a cigánydakotázás volt eddig az érvrendszer sarokköve

mi a másik "tengely"?

Ha még emlékszel rá, akkor a járvány előtt a mélyszegény cigányokat és a börtönbizniszelőket kellett gyűlölni az állampárt szerint, most meg éppen a melegeket. Azonban annyiban bonyolultabb most a helyzet, hogy melegek vannak az állampárton belül is. MZP taktikája talán az lehet, hogy megpróbálja felhívni erre az erős képmutatásra a figyelmet. Mert hát mégiscsak az állampárt az egyetlen olyan magyarországi párt, amelynek egy alapító tagja fent van a https://gayhomophobe.com/ oldalon.

További fun fact, hogy miközben az állampárt éppen betiltotta 2018-ban a "genderszakokat" mivel "azok nem illenek a keresztény értékrendbe" a tisztelt miniszterelnök végzős és mélyen vallásos fia olyan címmel írt szakdolgozatot, hogy "A melegházasság kérdése Magyarországon és Európában : az azonosneműek házassága és a család szabályozásának lehetséges irányai". Kár, hogy nem lehet elolvasni, de már a témaválasztás is nagyon erős üzenet, nem létezik, hogy koincidencia.

A másik tengely(ek) egy többpárti koalíció lehetősége, ahol a miniszterelnöknek kisebb egyéni szerepe van, nagyobb viszont abban, hogy a koalíción belül elősegítse a konszenzust. Így nagyobb jelentősége lenne annak is, hogy egyéni jelöltként ki kerül be a parlamentbe. Bevallom őszintén: azt tudom, hogy a régit lecserélték, de halvány lila fingom sincs, hogy ki lesz az állampárt részéről az új helyi jelölt. Annyira teljesen mindegy, mert pontosan tudja mindenki, hogy nüansznyi beleszólása sem lesz a helyi ügyekbe. Aki most elvileg a "képviselőm", az annyira képvisel engem, hogy több milliárdnyi egészségügyi fejlesztést passzolt át a járvány alatt egy fideszes helyre büntetésül, hogy elvesztették az önkormányzati választást.

Mondok még egy budai pletykát. Lölö halálos beteg,  Andi Orbán szeretője. Most tolják át át Andikára a vagyont.

Erre egy hír:
Várkonyi Andrea százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégükbe | 24.hu

 

Fél évvel hamarabb halottam Lölö és Andika randiairól, mint nyilvános lett. Nem hittem el. Most is így vagyok ezekkel az infókkal. Andika részéről érteném a dolgot.

Nem kellett őket gyűlölni, csak hát az ellenzék egy része és a holdudvaruk kiemelkedően fogékony a gyűlöletre. Szerintem tanult embereknek tudniuk kellene gyűlölködés és gyűlöletkeltés szándéka nélkül érvelni. Különösen akkor, ha szabadnak, haladónak, európainak vallják magukat.

:)

Te miről beszélsz? Ki szólt eddig GYF-ről? Fidesz betegség van?

- maffia módszerek 

- urambátyám világ

Erről írtam, nem nehéz megérteni, hogy se nem az igazmondást, se nem a jólétet se nem a lopás megakadályozását jelenti.

Mellesleg 

- Én nem nézem hogy állnak Feri cégei. Te nézed. Ha már most megnézed érdemes figyelembe venni, hogy előtte szedte meg magát mielőtt hatalomra jutott, mindegy hogy nem számít abból a szempontból, hogy szépen muzsikált az első Orbán kormány idején. Ezen kívül (ha igaz amit írsz)  simán okozhatja a fenti kettő pont amitől meg kellene szabadulni

Nem egy szent az igaz, de miért is lenne a legalja Volner azért, mert nem követte a faszparaszt paprikajancsi szerepben tetszelgő pártelnököt a gyurcsány koalícióba?! Mondhatnám elvszerűségnek, de inkább racionális politikai logika. A Jobbik, mint tömegpárt genezise pont a gyurcsány-fasizmus ellenni radikális fellépésére vezethető vissza. Konszenzus éppen abban van, hogy gyurcsány feri a magyar politikai pöcegödör abszolút nulla foka. Kivéve természetesen a DK szekta híveinek nézőpontját. Volner, aki ettől elhatárolódik egy fokkal mindenképp jobb. Kockázatos a Jobbik taktikája, lehetnek meglepetések a választásokon.

Egy nehéz, vitáktól nem mentes, de végül nagy nehezen kompromisszumra jutó koalíciós kormányzást várnék, ha sikerülne az ellenzéknek többséget szerezni. Ennek hosszútávú fenntartásához remélhetőleg elég lesz az a két virtuális bárd, ami a jelenlegi ellenzéki politikusok feje fölött leng ide oda: egyik az a tény, hogy tudják pontosan ha felbomlik a szövetség, akkor jön megint a fidesz. Másik pedig, hogy jó eséllyel lesz ismét előválasztás, ahol a nép ki fogja rúgni a kompromisszumra nem képes elemeket.

Gyurcsány összehívja a pártok képviselőit, és közli, hogy általa győzték le Orbánt. Méltatlankodás hallatszik a teremben. Ferenc az asztalra teszi a táskáját, dossziékat húz ki belőle, és a rajtuk szereplő nevek szerint szétosztja. A jelenlévők zaja erősödik, majd síri csend támad. Fletó halkan hozzáteszi: – van még.

:)

"Mindenkinek, a Fidesznek és a DK-nak is el kell gondolkodni mivel akarnak beleszállni MZP-be, mert a pasas boksznyelven szólva a hirigelést szereti. Nem Queensberry márki (zay, höhöhö) modorában adja elő, hanem a kocsmai pofozkodó, aki nem csinál ügyet abból, ha kicsit kicsattan a szája vagy néhány napig monoklija van. Nem is üt a legyszebben, viszont sokat, és elég jó helyre. Le lehet épp csapni, de nem biztos, hogy jó ötlet leállni pofozkodni vele.Mindenképpen megoldandó feladat minden ellenfelének."

 

úgy tűnik, hogy ez tényleg így van: "Márki-Zay: A fél kormány meleg" https://444.hu/2021/10/08/marki-zay-a-fel-kormany-meleg

Szerkesztve: 2021. 10. 08., p – 21:58

Márki-Zay Péter: Úgy gondolom, nem nagyon talál majd rajtam fogást a Fideszt!

nem is a fidesznek lesz útban ;)

 

Márki-Zay szerint

meg kell akadályozni, hogy a mostani kormány teljesen csődbe vigye az országot.

tényleg lehet valami gond a patás képességeivel, mert 12 éve minden áldott nap már mindjárt itt A Teljes Csőd, és sosem sikerül elérnie

vagy a hangsúly a "mostanin" van? de a feriék meg miért akarják még egyszer csődbe vinni? ez ilyen fétis? vagy "bal"oldali kiváltság?

"nem is a fidesznek lesz útban ;)"

A fidesznek már azóta útban van, hogy úgy döntött, indul a 18-as időközin, toltak is ellene egy elég beteg kampányt. (meg később is. Erre talán még te is emlékszel: https://24.hu/belfold/2021/04/14/origo-ragalmazas-per-marki-zayne-vincz…)

Mondjuk ott se nagyon találtak fogást...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 10. 08., p – 23:58

Márki-Zay Péter, ahogy még nem láttad - INTERJÚ

https://www.youtube.com/watch?v=glU-3zbYmgM

Belenéztem ebbe az interjúba, még nem volt időm végignézni de vazzze, MZP for president!!!!!!444!!!

Orbán felkötheti a gatyát, remélem MZP simán kiüti a Dobrevet, kár hogy ilyen kevés idő van már az előválasztásig...

A buzis topikban konkrétan egy buzis téma miatt raktam be, ott van az idézet is, hogy pontosan miért tartozik oda. Ebbe a topikba meg általánosan tartozik, mert ha megnézed, megismerheted MZP-t. Nem tökéletes jelölt de velem nagyon hasonlóan gondolkozik egyelőre. Pl ahogy a polkorrektrésgről gondolkozik (erről én is írtam régebben itt a hupon, visszaellenőrizhető) de egy rakat más is van amiben hasonló a gondolkozásunk.

Szerintem a Fidesz nyerésre áll így is. MZP vállalható figura, a problémát majd a DK-s többség fogja neki okozni, akár Medgyessy sorsára is juthat. Simán és nagyon gyorsan. MZP szerepe max annyi lesz, hogy a DK-t hatalomra juttassa, több nem.

A Fidesz stratégiája a nemzeti tőkés réteg megteremtése akik megindulnak Európába piacokat szerezni. Jelenleg ezt már több NER-es vállalkozónál láthatjuk. Stratégia ahhoz kell, hogy a nyugat dolgozzon nekünk és ne fordítva. Bármilyen fura a 4ig és Tiborcz is ezt a szerepet tölti be. Nagyon helyesen.

Jelenleg ott tartunk, hogy hazánkat ma már magyarok üzemeltetik és nem a nyugat szolgáltatásként. Ha valaki ezt nem fogja fel, hogy milyen nagy lépés az nettó hülye és nem lát az orbánfóbiától.

Piacot szerezni Európában versenyben lehet. Aki itthon nem versenyben szerzett piacot/tőkét, nem tanult meg versenyezni, így elég esélytelen lesz. Hazánkat meg egy-két kivételtől eltekintve továbbra is a multik üzemeltetik. A verseny nélküli levajazott koncessziós munkákat én nem nevezném üzemeltetésnek.

Hát igen, mondanál példákat erre? Hol is érvényesül ez a megveszem a profikat és tulajdonosként kezelem a kérdést? Tulajdonosként is érteni kell a dolgokhoz, nem elég csak nézni mi történik. 

Ellentétnek itt egy példa a Mátrai erőmű esete, biztos van rá frappáns magyarázatod. Ugye?

https://www.hwsw.hu/hirek/63395/4ig-hungaro-digitel-carpathiasa-amos-sp…

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210310/ujabb-akvizicio-a-4ig-nel-tobbs…

https://www.4ig.hu/tavkozlesi-piacon-a-4ig_-vegehez-ert-a-hungaro-digit…

https://www.4ig.hu/lezarult-az-invitech-akvizicio

 

Annyira szörnyű, hogy a magyar ICT magyar kézben lesz. Igazi balfasz ország lennénk, ha nem így lenne. És igen, valóban kell az állami segítség ehhez. Na és? EZ a pénz így is úgy is elkölti a rendszer, akkor már épüljön belőle valami olyan ami emeli az ország színvonalát. Azt hittem az a baj,hogy összeszerelő ország vagyunk. hahahahaha

Pontosan.

https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Makrogazdasagi_korforgas_hu.svg

A kedves baloldali barátainknak az a baja, hogy számára jelenleg ismert pár háztartás és ez neki nem tetszik. Amíg ezen háztartások nem voltak ismertek tapsikolt kezében az uniós zászlóval. Miközben baszott nyitni cukrászdát Bécsben.

Kedves baloldali barátaink már érték elven baloldalinak sem nevezhetőek, mert ma már ezeket az értékeket is (más híján) a Fidesz képviseli. A brüsszeli zöldek épp most állnak elő azzal az új nem túl emberséges politikai paradigmával, hogy emelni kell mesterségesen az energiaárakat, amíg (az egyébként átgondolatlan) zöld megújuló energia versenyképessé válik. Mert ugye mostanra kiderült, hogy versenyképtelen egy valós piaci versenyben a "zeneria". Azt sem baj ha szegények nem bírják fizetni a rezsiszámláikat. 

Ez most Frans Timmermans volt, miután egy Lengyel (tehát alapból osztályidegen) képviselőnő felhívta a figyelmet arra, hogy a zöld érdekek miatt elszálló energiaárakat nem fogják bírni a szegények, ezért szociális szempontokat is figyelembe kellene venni. Errő jött Timmermans azzal, hogy a zölt érdekek (legalábbis amit ők annak gondolnak) felülírják a szociális indokokat is. Nesze neked zöld-bal ideológiai szövetség! 

Szeretem ezt az indoklást. Én nem láttam azt, hogy a Digi pl állami erőforrásból építette volna ki az utolsó kilométer hozzáférését. Nem mennék bele a többibe. (miért az a feltételezés, hogy a koncessziós szerződés tetszett valakinek abból hogy a mostani rablás nem tetszik? BTW: Azért ezt a kedvenc jobboldali politikus-nek köszönhetjük, még akkor is amikor ez indokolható volt a mostanival szemben)

 

Kérhetném, hogy maradjunk a tárgynál, hogy miért NEM maffia és NEM urambátyám?

(nem szeretném behozni, mert a közönség nincs eléggé benne a kérdésben, lenne sok más model erre, csak nézzétek meg a cseh valóságot távközlés terén)

De a digi nincs is mindenhol, csak nagyvarosok, es surun lakott agglomeraciok. Oket nem terheli az infra fenntartasa bivalybasznad alson. Es naluk mar az is fejlodes, hogy az agglomeracioban ott vannak, emlekezz csak, hogy a legsurubb, lakotelepeken kezdtek el szolgaltatni.

Én nem láttam azt, hogy a Digi pl állami erőforrásból építette volna ki az utolsó kilométer hozzáférését.

goto https://salesweb.digi.hu/app/new

Saját lakcím (Bp, nem belváros)
> not found (csak az utca egyik felében van)

Szüleim lakcíme (megyei jogú város)
> not found (az egész utca nem létezik)

Párom szüleinek lakcíme (kisváros, mjv agglomerációja)
> not found (az egész város nem létezik)

Nagyszüleim lakcíme (falu, <30 percre pesttől)
> not found (az egész falu nem létezik)

Így azért könnyű, nem? :)

Úgy is könnyű, hogy a Matáv 93-ban 10 vagy 15 évre megkapta a Magyar Posta által kiépített belföldi vezetékes telefonvonalak , mobiltelefonszolgáltatás és személyhívó rendszerek kizárólagos használati jogát.

Elrelt 27 év és még az ország felében, vidéken azon  a rézdróton megy a telefonvezeték, amit az 50-es években húztak ki.

Ha a Digi nem jön be a csúcstechnológiás optikai kábelével, akkor még most is sok helyen ADSL 120kB/s-os betárcsázós internet lenne. Más cégeknél még most is a 30 éve elavult koaxon csordogálnak a bitek.

Ebbe az összes termelői erőforrást bele lehet tuszkolni, piacgazdaságot vagy szocializmust szeretnénk épiteni?

Konkrét esetben a T-Systems a magyar állam felügyelete alatt áll, érdekelt abban, hogy szolgáltatásokat nyújtson az állam és privát felhasználók részére, mert profitot ér el vele.

Nem gondolom, hogy hatékonyságot és biztonságot növeli, ha a piaci felügyeletét ellátó, a szolgáltatás igénybevevője, valamint nyújtoja is azonos.

Szabad hozzáférésű állami tulajdonú gerinchálózat, minőségre fókuszáló nem multi támogató szabályozó és pályázati környezet és a meglévő KKV (erre lenne példa a cseh). Csak azt dolgozd fel, mi történt legutóbb (Viktor idején) a SZIP projekt kapcsán. Ez egy hatalmas összeg volt összehasonlítva a befektetési számokkal, 80%-át a forrásoknak a T-Systems vitte el. Előtte meg hagyták hogy felvásárolják a kisebbeket, ami egy természetes folyamat, de nem mindegy, hogy valamit támogatsz a szabályokkal, vagy csökkented (itt nem arra gondolok, hogy az átruházást kell szabályozni, hanem a szabályzói környezetet normálisra alakítani)

Vagy beszélhetnénk a 5G-ről, vagy akár 4. szereplő a mobil piacon.

Ez ugyanaz mint a migrációs duma (bocs ez nem terelés, csak a példa miatt hozom ide), mikor "Brüsszel"  meg az "ellenzék" mi nem, mi "megvédjük európát" holott ezzel ellentétben szépen betelepített egy rakás nem akart migránst. Ahelyett, hogy az átmenő migránsáradatból kimagoztuk volna azt aki hasznos lenne nekünk...

Jellemzően azt csinálja a jelenlegi kormány, hogy fog egy populista témát amivel nagyjából mindenki egyet tud érteni, előtérben harcosan kiáll a közös vélemény mellett, de ahogy azt a "főnök" mondta, ne arra figyeljetek amit mondok hanem amit teszek a háttérben suttyomban besegít. 

Röviden, nem kell 1db versenytárs, az csak kartellre ad lehetőséget. 20 vagy 200 vagy 1000 versenytárs kell. 

Kb. a világ összes országában élhetsz, ha
- hiányszakmából van diplomád és tapasztalatod
vagy
- befektetsz

Igen, pl az USA-ban is. Nem is kell sok pénz hozzá. Állampolgárság 1m dollár befektetés vagy 500e, de akkor alkalmazni kell valamennyi embert.
Szerintem minden fejlett országban van ilyen program amivel ezt a két réteget bevonzza. Gondolom számodra is van érzékelhető különbség egy mérnök vagy egy segédmunkás között. Valamint azok között akik önmagukat finanszírozzák, mint akiket el kell tartani.

Nemzeti erők kiépítése nem két nap. Itt sem az a cél, hogy csak egy legyen, hanem az, hogy több. Legyen verseny. Első körben versenyképessé tették a NER-esnek csúfolt hazai cégeket, hogy alkalmasak legyenek az önálló feladatvégzésre. Ugyanis eddig a rendszerváltás óta, aki kicsit nőtt megvették a nyugati cégek, így nem volt olyan erő aki egyáltalán pályázhatott volna. 

Hehe, életem első részvénye még egyetemistaként egy 1 darabos Zwack "pakett" volt. Akkoriban a közgyűlésen 3-4 üvegből álló röviditalcsomag volt az ajándék, ami 2x többet ért, mint az 1 db részvényem. Utána vagy tíz évig nem volt olyan befektetésem, ami évente 200% hozamot fizetett. :D

Én csak értelmes hozzászólásokat írok! Ez is az volt természetesen. Akkora baromságot sikerült újra írnod ugyanis, hogy célszerű volt megjelölni. 

IT világban, azon belül szoftverfejlesztés bizniszben egyáltalán nem igaz amit írtál. A folyton egymásra hivatkozó full-"mukaidős" bloggerek és fórumjancsik vizionálják azt. Pedig ezen a területen hangsúlyosan vannak jelen "multik". Mégis sok sikeres magyar vállalkozás él és prosperál. 

A Fidesz kormányzat felismerése az volt, hogy ebben a térségben, különösen Magyarországon hiányoznak a kockázati tőkebefektetők, akik valódi _magyar_ vállalkozásokba tennének kockázati tőkét. Kormányzati intézkedésekkel pótolták ezt a hiányt és jöttek is az eredmények. 

Aki képzettség és képesség hiányában nem tudott élni a lehetőséggel az csak picsog szokás szerint, a szőlő savanyú, a sikeresek pedig törvényszerűen a Sátán és a ZOrbán zabigyerekei. Majd jönnek a korábban zindex fórum, mostanában facsebúkról származó hasonló lúzerek összeokoskodott "érvei". A valósághoz semmi közük. Uncsi! 

Oszkó most elbizonytalanított:

Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert

Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek, és azoknak még bárki nyilvánosságot ad

Ezzel az erővel Budai Gyulát is meg lehetne próbálni eladni az ellenzéki megújulás kulcsfigurájának, nem lenne nagy különbség, ő legalább a gyerekbántalmazást nem próbálta propagálni

Egy dolgot kétségtelenül hozott ez a kutyakomédia: jó szórakozást 🤣😂😂🤣

trey @ gépház

Ha jol emlekszem (reg volt), Megyo Csillagot le akarta valtani valami partkozi vita miatt (MSZP-SzDSz), erre az SzDSz nyilvanossagra hozta a D-209 multjat, mire megbukott. Fleto meg jokor volt jo helyen. (lehet persze, hogy volt benne szerepe, kinezem belole)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

abban a környezetben egy d209 múlttal röhögve túl lehet élni, nem ez volt a probléma, hanem az, hogy utalni merészelt az szdsz korruptságára

ez volt az ürügy, hogy a szokásos mszp-szdsz minőségű kormányzás következtében kialakult gazdasági és népszerűségi helyzetben  bűnbakként "a támogatást elvesztette", vele nem indulhattak a következő választáson

ilyen értelemben jól döntöttek, mert jött valaki, aki annyit és úgy tudott hazudni, hogy megetetett elegendő számú szavazót - másként nézve a gyurcsány a vesztük is lett

Marmint ugy gondolod, hogy a d209 mult ismert volt (a koreikben valoban), de valahol Guatemalaban meg elt egy ember, aki nem tudott az SzDSz nyilvanvalo korruptsagarol, es ezert kellett buknia? Akkor rosszul emlekeztem.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Dr. Mérő László

[...]

a legfontosabb kérdésekre a válaszok kiolvashatók már az előválasztás első fordulójának eredményeiből is, csak értő szem kell hozzá. A kiváló statisztikai elemző Marián Béla [...] nagyon eredeti módon vizsgálta meg az előválasztás első fordulójáról rendelkezésre álló adatokat. Amikor elküldte nekem az általa kiszámított eredményeket, teljesen elképedtem.

[...]

Ő úgy látja, hogy a mai ellenzék elsősorban nem aszerint polarizálódik, hogy valaki inkább jobb- vagy baloldali, nem is aszerint, hogy a környezetvédelem, az emberi jogok vagy a gender kérdéseiben mi a véleménye, hanem aszerint, hogy inkább radikális vagy inkább mérsékelt.

[...]

Akármi is lesz az eredmény a második fordulóban, én ismét bízom a választói kollektív bölcsességben, ami az első fordulóban megnyugtatóan érvényesült. Nagyon jónak tartom, hogy felszínre kerültek mindazok az ellentétek és ellenérzések, amelyek kibuggyantak a viták során, mert így a vitákat nem kormányzás mellett, az akkori ellenzék durva támadásai között kell majd lejátszani. Nagyon jónak tartom, hogy kiderült: most a fő kérdés a radikalizmus szintje, hogy győzelem esetén az új kormány mekkora vehemenciával essen neki az Orbán-rendszer lebontásának.

https://www.facebook.com/drmerolaszlo/posts/1201618010335077

Volt amikor kedveltem. Ittam a  szavait. Olvastam a könyveit. Ekkor vártam, hogy mondjon végre valamit. De sohasem mondott semmit, pedig mindig sokat beszélt/írt.  

Azt látom, hogy annyira óvatosan fogalmaz, hogy egyszerre állít valamit és annak az ellenkezőjét. Gyakorlatilag minden egyes esetben leírja az univerzumot. :)

FB-n ismerősöm ismerőse írt jellemrajz mindnyájunk kedvenc főpolgármesteréről:
A csávó tipikusan az az arc, aki saját komplexusai miatt soha sem tudott karakán lenni, állandóan mint az angolna csúszkált ide-oda, a zavarosban halászott. Elvégezte vhogy az egyetemet, ott is mindig keresett magának vmi gazdatestet, aki segítette őt feljebb jutni. Nem volt nagy tehetség, tanulni sem nagyon szeretett, gondolta jó lesz ez az arctalan kutatóskodás, ez jól áll neki. 
Nem akart ő politikus lenni, olyan közepes elemző-féleségnek képzelte el magát. Viszont ebben a közegben annyian mondogathatták, neki, h te Gergő, szemüveges vagy, meg még magas és vékony, tudsz is beszélni, mijé nem állsz te politikusnak? Akkor már “dolgozott” a Gyurcsánynak, tévékbe is járt elemezgetni meg vitatkozgatni, és 2009-ben, 10-ben éppen üresedés akadt a baloldalon, még jól is jött neki a Schiffer vezette LMP, az olyan “értelmiségies” párt, oszt mèg be is kerülhet jó pénzért ellenzékiként a parliba…0 felelősség, szép guba. Ez Gelgő nagy esélye!
Na innen már mindenki ismeri a sztorit, Gelgő vhogy rákapott a politika ízére, önazonos volt, csak magát hozta a sok árulásával, angolna mozgásával. Ehhez hasonszőrű elvtelen barikat is összekukázott maga mellé Timike meg Tordai személyében… Persze, amikor komolyan dolgozni kellett volna, ahhoz már nemcsak kedve nem volt, nem is tudta soha, h mi az. Pártot építeni? Gürizni? Mi a fenéért? Majd bejárok tv stúdiókba, meg a neten huszárkodom, ezekhez nem kell korán kelni, bicóval is lehet járni, miaf@szér kéne nekem/ünk pártot építeni a messzi vidéken a sok tahó között? Azt csinálja az, akinek három anyja van…
Szóval ismétlem újra, önazonosan nem akart ő soha semmi lenni, csak úgy a langyos vízben uszikálni. Kicsit többet gondoltak bele a többiek, azt hitték a hülye szocik is, h a bájvigyor mögött azért van vmi intellektuális tartalom is, meg ha felszívja magát még miniszterelnök is lehet. Ő fél szívvel csinálta 18-ban is meg most is. Nem akart ő dolgozni, meg nem akart ő felelősséget. Ez a főpolgármesterkedés is csak úgy megtalálta, kampányolgatott kicsit, a pestieknek meg bejött a bájvigyor, és az, h végre nem akarja megmondani a proli mentalitásnak, h mit csináljanak, úgy mint a Fidesz v Tarlós, meg egyébként is O1G! Demszky 2. Ezzel a semmittevéssel, vízgereblyézéssel baloldaliként még egy ilyen uncsi, semmirekellő is lehet főpolgi Budapesten…
Most az első forduló után aztán már elment a kedve az egésztől. Nem úgy ment a kampány, mint gondolta: ez a nyelvvizsga-ügy is tök ciki, meg hogy az a sok hülye a hivatalban rátolta az összes közbeszt, és egyszerre kellett 3-4 helyen a felújításokat kezdeni. Ő meggyőződéssel gondolja, h nem tehet róla, ő ott sem volt, csak kicsesztek vele. Nem az ő dolga, csak aláírta. Ez a mocsok Fidesz meg még össze is gyurcsányozza, pedig hát őt is utálja, mint a szart (és gondolom ez kölcsönös). Szóval sok volt ez már neki a kampánnyal együtt. Bedobta a törölközőt, mert nem bírta idegileg a kampányt: korábban kell kelni, és sajnos menni kell vidékre is a parasztok közé, nem lehet csak vigyorogni a tévében, meg okosakat mondani. Ááá ez nem neki való. Csinálja a Marky, ő aztán van annyira futóbolond, h még élvezze is…
Ez kb Gelgő jelleme, politikai ars poeticája, ez az ő élete. Láthatóan a lemondása után meg is könnyebbült, felszabadult. Ahogy mondta 5 percig gyászolta a jelöltségét. Persze most sem mondott teljesen igazat, ez sztem annyiban felelhet meg a valóságnak, h kb 2 percig. Nem neki való ez az egész, na…

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szerkesztve: 2021. 10. 10., v – 21:25

Krisztián Ungváry

Ha Dobrev Klára lennék és hatalomra szeretnék jutni, biztos Márki-Zay Péterre szavaznék.
Sajnos sokan nem értik az előválasztás igazi tétjét. Ez nem arról szól, hogy az ellenzék győzelme esetén kié lesz a politikai hatalom. Ez a kérdés ugyanis gyakorlatilag már az előválasztás első fordulójával eldőlt: azé a párté, amelyik a legnagyobb frakciót adja és amely emellett a legkönnyebben talál közös nevezőt a többi leendő kormánypárti frakciók többségével. Ez pedig a DK a szocik és (furcsa módon) a Jobbik lesz.

[...]

Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk Márki-Zay egyes kijelentéseiről, gyermeknevelési elveiről, stb. stb. Még ha nyerne, akkor sem biztos hogy ő lesz a miniszterelnök hosszú távon, de ha ő is lenne, akkor sem áll majd módjában azokat az elképzeléseit végrehajtani, amelyhez nem szerzi meg a baloldali pártok támogatását.

A DK törzsszavazóinak ez nyilván érzelmi kérdés és majd le fognak szavazni a fideszes trollokkal karöltve Dobrev Klárára. Lelkük rajta, ha a Fidesz hasznos idiótáiként épp ők akadályozzák meg Dobrev Klára politikai hatalomra jutását. Azok azonban, akiknek az ő politikája tényleg fontos, ha kicsit is józanul mérlegelnek, nem tehetnek mást mint MZP-re szavaznak.

stb...

https://www.facebook.com/krisztian.ungvary.7/posts/4323327001049503

>> Az előválasztás valójában nem szól másról mint arról, hogy az ellenzék többségét adó baloldali szavazók kívánnak-e valamilyen politikai ajánlatot tenni azoknak, akiket volt fideszesként kell meggyőzniük és megnyerniük.

és mi lenne ez az ajánlat?

A face bejegyzés azt írja le, hogy Ungváry szerint Dobrevnek hogyan kellene gondolkoznia, ha lenne politikai érzéke. Azt hogy ez jó-e vagy nem jó, az egy másik kérdés. Nyilván sokan nem szeretik Dobrevet, de sokan mások meg Orbánt. Ennek megvitatására szerintem van ezer másik topic.

Azt meg, hogy Dobrev tudja-e függetleníteni a saját személyét ettől és képes-e ebben a helyzetben politikushoz méltóan gondolkozni, azt majd meglátjuk.

ha a szavazók megértik, hogy egy esetleges 2022-es összefogás győzelemnél a dk kerül hatalomra - függetlenül attól, hogy dobrev vagy mzp plakátokkal mennek neki, akkor mindegy hogy most dobrev hiúsági kérdést csinál ebből a fordulóból

Adó? Akkor meg végképp ne aggódj, mert egyrészt a mostani felelőtlen költekezés miatt mindenképpen gáz lesz jövőre, ráadásul még jöhet addig egy "szokásos" tőzsdei összeomlás vagy inkább kínából egy evergrande típusú összeomlás (nem tudom, hallottál-e róla, de kína akár komoly bajba is kerülhet az ilyenek miatt, mert valamennyire lufi a kínai növekedés az ingatlanszektor miatt és kérdés, hogy pukkanás nélkül meg tudják-e oldani (én mondjuk 80%-ra veszem, hogy nem).

De mondjuk az ÁFÁt már valszeg nem lehet tovább emelni, abban már világbajnokok vagyunk.

Elég sokat tudok róla. Látom a  naivságot is ami körülveszi a problémát. Azt gondolják, hogy a probléma a többi ingatlanfejlesztőnél is jelentkezik. Édesistenem! Beszélnek bankokról és részvényesőkről. OMG! Az igazi baj szerintem a beszállítóknál lesz, akik egyszerűen előbb vagy utóbb a fékre taposnak. Lehet nem a közvetlen beszállító lesz ez, hanem kettővel mögötte. Lehet csak egy olyan anyag lesz a  gond ami amúgy is korlátos a világban jelenleg és az ára is kitört, de szükséges összetevő (vas? cement? üzemanyag?). Szóval nem az ingatlanpiacra fókuszálnék, hanem kicsit holisztikusabban gondolkodva az értékláncra.

Analógia: chiphiány
Hatás: termeléshiány + eladósodottság megszűnő cashflow

Én is azt mondom, hogy ez komoly dolog sőt ebből világméretű probléma is lehet (tehát nem állítom, hogy lesz de lehetséges).

Sokan Lehman pillanatról beszélnek.

Érdekelne, honnan tájékozódsz ebben a témában. Főleg az autentikus de összeomlást nem valószínűsítő vélemények érdekelnének. Az itthoni sajtóban inkább azt látom, hogy az események után kullognak nagyon és valahogy csak a felszínt kapargatják, külföldi anyagokban alaposabban utánanéznek a részleteknek.

 

Az tuti, hogy kína jelenlegi GDP növekedés üteme fenntarthatatlan és részben lufi. Erre hosszabb távon majd még jön nekik a népesség növekedésének megállása és elöregedése is, de ez már más téma.

Olvasok mindent ami aktuális (témákra rákeresek) és emellett szakirodalmat (tankönyvek) valamint gondolkodom. Portfolio.hu-t szeretem. Cikkek logikusak, de sokszor  az alapfelvetésbe hibát látok/vélek.  Azt látom, hogy a legtöbb elméleti kutató-elemző  a ceteris paribus elv mentén tevékenykedik. Minden dolog kizárásával próbálják megérteni a jelenséget. Esetünkben nem rájuk van szükség, hanem kockázatelemzőkre. A két megközelítés kb a skála két vége. Az internetes cikkeknél azt látom, hogy a dolgot önmagában vizsgálják pénzügyileg. Nem figyelik az oldalhatást és nem csinálnak interjúkat beszállítókkal illetve  a lánc egyéb szereplőivel. Az a cég aki nem fizet a banknak az ugyanezt teszi a minden beszállítóval. A bankra nagyobb szüksége van, mint a beszállítókra, mert ez utóbbit függésben tarthatja a tartozással is. Amit  a bankkal nem igazán tud a végtelenségig megtenni.

Hát amióta Biden-t "megválasztotta" Amerika..., NEM! - Csak az elmúlt napok eseményei, Kurz, Babis.., sajnos egyre több a jel arra, hogy "valakik" keményen beavatkoznak és érdekeiknek megfelelően "finomítják" a körülményeket, - és még lehet, - a szavazások eredményét is. (Németo..., és AFD, kint élők szerint ott is bűzlik valami.)

Ez a lényeg, vagy eddig nem ebben az országban éltél? Sajnos más nem hat az emberekre... De ez nagyon. Nem ők a hibásak ezért. (akkor is ezt írnám ha épp Viktor lenne itt valahol listázva, és ettől még ugyanúgy utálom ezt mint amikor Viktor csinálja a látványos légboxát)

Nem akarom vedeni MZP-t, de amig nem nyeri meg az elovalasztast, nem erdemes errol nyilatkoznia szerintem.

De ha Decemberre errol nem lesz info, az ciki.

Meg abban is igazad van, hogy az egy dolog, hogy o kiket akar / kiknek a kinevezesevel fog esetlegesen Orban ellen kampanyolni, ha kozben a DK-s tobbsegu kepviseloknek ehhez lesz nehany szava. Meg hat mikor (ciklus elejen, ciklus kozepen, stb.)?

Az nem fog sokat szamitani, mert mindenkeppen az orszagos lista elejen lesz.

Orban se szokott semmilyen korzetben indulni.

Elmeletileg nyerhetne ugy, hogy kozben a korzetet elvesziti.

Gyakorlatilag o se fog nyerni, annyi, hogy Dobrevet ha elpicsazza, abbol csak 50%+ Fidesz mandatum lesz, de nem 2/3.

>> a szovetseguk milyen termeszetu, mi a celja?

szövetségük politikai természetű, célja minél több dk-s parlamentbe talicskázása

>>ettol van kozottuk barmilyen ala/fole rendelt viszony jelen helyzetben? 

nem ettől, de igen, van

>>foglalmam sincs kik lesznek a miniszterek

elég limitált setből fog tudni válogatni

>>de ha jol sejtem, ezt meg szeretett vezerunk sem arulta el;

hogy kik lennének mzp miniszterei és a mögötte álló képviselők?

>>na akkor most mi van? 

nincs semmi

"szövetségük politikai természetű, célja minél több dk-s parlamentbe talicskázása"
baromsag: a dk-n kivul vannak meg reszt vevo partok

"nem ettől, de igen, van"
akkor mitol?

"elég limitált setből fog tudni válogatni"
baromsag: az elovalasztas nem a kormanytagokat hivatott eldonteni, maximum segithet benne

"hogy kik lennének mzp miniszterei és a mögötte álló képviselők?"
itt erdeklodj: https://mindenkimagyarorszaga.hu/kapcsolat/ doktorminiszterelnokur eldontotte mar, hogy pl Boldog Istvan milyen szerepet kap esetleges ujabb nyertes valasztas eseten a parlamentben? 

MZP a nyilatkozataival – nem túl „márkis” módon – az ellenzéki összefogás féltve őrzött nullás lisztjébe beleszellentett egy hatalmasat. Törölgeti is magát mindenki.

🤣🤣😂🤣🤣

Kikérem magamnak! Csak annak lett lisztes a képe, aki részt vett ebben a bohócparádéban.

Link:

Vona Gábor írása a tyúkanyóról és a buldózerről

https://index.hu/velemeny/2021/10/13/vona-gabor-marki-zay-peter-dobrev-…

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 10. 13., sze – 16:24

Asszem', a kávé mellé kérek egy franciakrémest is, mert ez hosszabb lesz :D

Karácsony Gergely azt állítja, bizonyítani tudja, hogy Gyurcsány Ferenc megzsarolta

Komolyan kérdezem: ez lenne a korszakváltó, új alakulat?

(Egyébként, nagyon taktikus, amikor vissza kell szólni, akkor nem Klári teszi, hanem Gyurcsány, aki már úgyis kiégett, nem okoz neki kért, ha még egy kicsit megperzselődik. Így az asszony tiszta marad, nem sározódik be a sárdobálás közepette. Ügyes!)

trey @ gépház

Hát kabaré az egész, egyetlen szavazás kellett hozzá, hogy eljussunk a celebhírek szintjéig. "Dehát ő kezdte!"

Volt némi reményfoszlányom eddig, hogy nem néznek annyira hülyének mint a gyurcsányshow-val kampányoló fidesz, de lassan már komolyan inkább szavazok korrupt stabilitásra, mint erre a sefüle sefarka lart pour lart előadásnak is beillő valamire amit összehoznak.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Azt értem hogy nem tetszik, de azt nem, hogy látod ez csak annak szól akinek csak ez üti meg az ingerküszöbét, a Fidesz észre sem veszi, de épp reklámot csinál. Jó ez így. Nézd, itt is forgalmat generál, és a fideszszimpatizansok nézik, nem kell most megváltoztatni a gondolatukat, elég ha látják az alternatívát. Ha kínos, ha nem.

Úgy tűnik, MZP simán legyőzi Dobrevet.

Innentől most már viszont ellenzéki kétharmadot várok

Dobrev egyrészt most több szavazatot kapott, mint az első körben, másrészt biztosan nem volt most sem 150 ezer Fideszes átszavazó.

Mármint szervezetten átszavazó, ettől még akár tömegesen is gondolhatták úgy a Fideszes szimpatizánsok, hogy a számukra kisebbik rosszat azért behuzzák.

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 02:38

Hát igen. Orbán, a narancsnok úr annál a résznél kicsit megszopta, hogy a stábja karácsonyból és dobrevből volt felkészülve ám mégis MZP futott be, akinek a lebontásához a hátra lévő idő már kevés.

Mindegy is, mert orbán már mindenképpen múltidő. Még elmajomkodhat pár hónapot, ha a sors kegyes lesz hozzá, de ő már itt vezető tisztséget max a börtönválogatottban fog betölteni.  

Most hülyéskedsz?  :-)

 

  • Stop Karácsony: Ezt megoldották, nem? A Karácsonyt nem jelölt már.
  • Stop Gyurcsány: Gyurcsány felesége sem jelölt már.

 

Stop MZP terv nem volt eddig, tehát csak ez lehetett a terv. Na de majd most!444!! :-)

Nem, ez pont azt támasztja alá, hogy az előválasztás egy működőképes dolog.

(A választók számára. Az, hogy politikusoknak nem jött be, a fidesznek is jobb lett volna más eredmény, jópár ellenzékinek is, az alapvetően nem baj, sőt.)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

" Hogy az előválasztás bejött-e a válaszoknak? Majd meglátjuk."

Tekintve a résztvevők számát, egyértelműen igen. 
Tekintve a viták iránti érdeklődést, egyértelműen igen.

Van itt igény a vitára meg a megegyezésre is, az kiderült.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elfelejted, hogy az előválasztás nem önmagáért volt (bár, kétségtelen, egyesek úgy kezelik, mintha megnyerték volna a parlamentit). Igény a vitára? Ezek vagy nem vitatkoztak, vagy egymást ócsárolták. Érdemi vita itt még nem volt. Igazából, csak az járt jól, aki balhét várt és arra számított (o/).

Kíváncsi leszek a következő hetekre, hónapokra.

trey @ gépház

Segítek: a vádaskodáson kívül nem voltak érdemi viták. Nagyjából egyetértettek mindenben. A különbség az volt, hogy MZP-ből kijött a menedzser és rászólt Dobrevre, hogy ne osztogassa el előre az USA 200 éves követségvetésének megfelelő lóvét, mert

  • arra valahol fedezetet is kéne találni
  • jóléti ígérgetésekre nem veszünk fel kölcsönt (újra - talán rémlik Gy. Ferenc nyugdíjasoknak való ígérete és osztogatása még valakinek)

trey @ gépház

az előválasztás célja az volt, hogy felosszák a könnyen nyerhető és a nehezen nyerhető választási körzeteket

a show részét érintően: a legtámogatottabb 56/44 arányban megy, úgy, hogy mire ide jutottak elhívták egymást mindennek

Igen, így működik a kampány. Csak szokatlan, mert az utóbbi 10 évben nem volt komoly politikai miniszterelnök-jelölti vita bizonyos potencionális résztvevők gyávasága miatt.

Remélhetőleg a jövőben lesz még, az emberek megérdemlik, hogy lássák a jelöltjeiket vitázni, mint minden normális országban.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezzel a 3 karakterrel ossze is foglaltad, hogy miert tartozol azok koze, akik nem ertik, hogy hogy van 2010 ota 11 eve meg mindig Fidesz kormany.

Ha szerinted nem szamit, akkor mar most is sokkal jobb kormanyod van, mint amilyet megerdemelsz.

Most jól értem, hogy Apró Antalról van szó?

Kérlek, írd meg nekem,hogy Apró Antal cselekedeteiért milyen törvényi vagy erkölcsi szabály alapján felelős Dobrev Klára.

Általánosítva is írhatod, hogy egy gyerek, unoka stb leszármazott milyen felelősséggel bír a felmenőinek cselekedeteiért.

"törvényi vagy erkölcsi szabály"

Inkabb valasztasi matek, de ilyen hozzaallassal meg se erdemeltetek Marky-Zay-t se. Azt erdemeltetek volna, hogy a Fidesz keves munkaval behuzza az ujabb 2/3-ot, ami MZP ellen amugy nem lesz ennyire konnyu.

A jobboldaliak okosabbak: pontosan tudjak, hogy nem Horthy-kaliberu emberek unokajat elinditva kell csalodott volt MSZP-szavazokat megszolitani.

Ezert van itt a 2/3, mert eszbol is ide jutott sokkal tobb.

Elerted azt, amit a kormanymedia jelenlegi szinvonalan sosem tudott volna elerni: narancs szinu lesz az ikszem. 18-ban kutyapartra szavaztam, de most megijedtem, hogy egy MZP-nek erosen drukkolo sem ertette, hogy mi a baj azzal, ha a csalad tobb tagja tuntetokre lovet.

De abban meg egyetertek veletek, hogy a Fideszesek sokkal jobb minosegu mediat erdemelnek. De hat ez se akkora hiba mint olyan melle allni, akiknel igy nez ki a "csaladi szorakozas".

Te akarod "jogi ertelemben vett felelossegre" limitalni a kerdeskort. Tologathatjuk addig a golvonalat, amig talalsz egy allitast, amire azt mondom, hogy igaz. De attol meg sok mas allitasod nem lesz az.

De ez nem ugy mukodik, hogy "az eg kek, ezert nekem van igazam".

A temat elindito "Es?"-ezeseddel kb. holokauszttagadok szintjere sullyedtel. Hitler unokajat is ilyen vehemenciaval vedened, meg a partot, amiben esetleg elindulna? (Tudom, Godwin's law, kiestem, de itt tenyleg ugyanugy a nezeteik miatt vegeztek ki embereket a "jogilag fuggetlen felmeno szemelyek")

Rendben.

Akinek felmenoje vele ellentetes politikai nezetu embereket lelovetett hatalmi pozicioban, annak politikai hatalom kozeleben semmi keresnivaloja. A partrol is arulkodik, amelyik ilyet szivesen fogad tagkent/alapitotagkent, nemhogy meg miniszterelnok-jeloltkent.

Es olyanoknak magyarazom, akiknek az is megbocsathatatlan lopas, ha 20 kifli arabol vesz egy politikus egy kiflit reggelire.

Szerencsere Kim Jong Il fia es Fidel Castro occse is komoly valtozast hozott, semmi koze a rokonanak a buneihez egyiknek sem, igaz? A rosszabbul mukodo diktaturak kozos ismerve, hogy senioritas elven megy a kovetkezo csaladtag. Kina azert mukodik jol, mert Xi Jinping es Hu Jintao nem volt senkinek rokona.

Ha arra celzol, szerintem a Fidesz veget jelentene, ha Viktor bejelentene, hogy Gaspar, Rahel vagy Tiborcz lesz a kovetkezo miniszterelnokjeloltjuk. De szerintem van annyi eszuk, hogy pontosan tudtak, hogy a ketpartrendszer azt jelenti, hogy majd nekik is kell elovalasztast rendezniuk elobb-utobb, csak nyertek egy kis idot az egyfordulos valasztas bevezetesevel.

Leginkabb az a velemenyem, hogy a senioritas nem mukodik. Bush-ok kozul is a fiatalabb okozott tobb kart, a Jeb meg meg annal is hulyebb volt.

Magyar tortenelem soran is Karoly Robert es Matyas ugy kuzdottek meg a hatalomert, hogy nem volt egyertelmu, hogy "ok a kovetkezo csaladtag", es jobb is lett a merleguk a tobbi uralkodonal.

A legjobbak mindig kivulrol erkeznek. Semmikeppen sem korabbi diktatorok valakijei.

Szerintem nem a fideszre céloz.

 

Hanem (ism):

Erkölcsileg pontosan miért lenne valaki felelős az szülei, nagyszülei stb szülei cselekedetéért, amikor arról nem tehet, arra befolyása nincs akár meg sem született?

Ha a te nagyapád pl lopott, akkor azért neked felelősnek kellene lenned?

Nem, de ha már, akkor húzzuk meg a konkrét határokat. Lopás bőven belefér. Gyilkosság szülőnél nem, de nagyszülőnél már csak a tömeggyilkosság zavaró. Tömegbelövetés dédszülőig. Vagy valami hasonló. Meg ha később derül ki, mit kell csinálni?

És fordítva nem érvényes? Akinek a gyereke követett el valamit, azzal mi legyen? 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Pontosan, erről van szó. Definiáljuk, hogy mi a szabály.

 

Ja és azt kifelejtetted, hogy nemek között kell-e különbséget tenni... Tehát ha a dédnagymama lövetett a tömegbe, akkor az ugyanolyan-e, mintha a dédnapgypapa. Illetve mi van a mostohaszülőkkel? Ha a mostoha apád lövetett a tömegbe? Vagy az édesapád, aki részeges volt, elhagyta a családját és utána a tömegbe lövetett? Akkor ugyanolyan felelős vagy-e, mintha az édesapád mintaapa volt?

 

 

Illetve ha egy fő halt mega tömegbelövetés esetén, akkor lehet, hogy a gyerek nem olyan felelős, mintha mondjuk 100?

 

stb stb

 

De legfőképpen: miért csak tömegbelövetésről beszélünk, szerintem legyen felelős a gyerek az apja lopásáért is vagy tilosban parkolás esetén is büntessék meg a gyereket is, nem? Természetesen ez nem akkora súlyú, elég, ha a gyereket kicsit megverik, ha az apja tilosban parkolt.

Nem . De valahogy nem értitek, hogy ha valaki abból él, hogy az apja (anyja , nagyapja) az volt aki. Szóval élvezi azokat az előnyöket (pénz, előjogok, kapcsolati háló) amiket a felmenők (erkölcsileg, jogilag elítélhető módon) összehozott, az ne akarjon olyanban részt venni, amihez a tömegek támogatása kell. Pablo Escobar unokájának se javasolnám, hogy miniszterelnöknek jelöltesse magát. Elégedjen meg azzal, hogy jól elél az örökségből. És aztán nem értitek a 2. meg a 3. és ha továbbra se értitek a 4. 2/3-ot.

Ha megértettétek volna, lehet már 18-ban győztök, s nem kellett volna arra fogni, hogy elcsalták.

Nem kötekedni kellene, hanem gondolkozni.

De jó. Az unoka nem felelős a nagyapja bűneiért, elfogadom. Csak így megint 2/3 lesz, pedig azt nem szeretném, én se (ahogy carcolt se :)).

(bocs elnéztem a nevet: javítva)

2/3 meg 18-as győzést hagyjuk, főleg, mert nem értem, hogy jön ez most ide, mert ezek nem ezen múltak. Csalni meg volt csalás, mert a (választási) rendszer jelenleg egy csaló dolog (pl azzal, hogy megengedi (sőt tulajdonképpen ösztönzi) a szavazólapok fényképezését és az azzal való szavazatvásárlást, a buszoztatást ukrajnából, a közmunkások szavazásnál zsarolása stb stb stb)  azt hogy  de ezt most hagyjuk, mert messzire vezetne.

 

 

Gondolkoztam, van abban valami, amit írsz de nem mondom, hogy egyetértek veled. És nem azért, mert Dobrevről van most éppen szó, főleg, hogy biztos van máshol is ilyen.

 

Dobrevre ez egyébként igaz? " élvezi azokat az előnyöket (pénz, előjogok, kapcsolati háló) amiket a felmenők (erkölcsileg, jogilag elítélhető módon) összehozott". Itt most a nagyapjáról van szó?

 

Illetve most Pokorni nagyapja jut eszembe (és nem fideszezés miatt) ő mondjuk nem gazdagodott meg, mert a rövid nyilas pályafutása után lelőtték, de én Pokorninál sem gondolom, hogy ő bármennyire is felelős lenne a nagyapja tetteiért. Ha most azt mondod, hogy pl ha a nagyapja meggazdagodott volna a zsidók ölése miatt és a Pokorninak abból lenne kacsalábon forgó palotája, az talán más eset. Nem tudom, ezen gondolkoznom kell.

Csak úgy, megemlítem, Dobrev Klára abban a -nem békásmegyeri- villában lakik -mióta megszületett- és majd vásárolt meg később fillérekét, ami egy elhurcolt zsidóé volt. A nyilasok elhurcolták tulajdonost, a kommunisták meg magukévá tették vagyont. Gondolom úgy volt, " jé itt egy villa, és épp üres, költözzünk be, jó?" Apró Piroska  (a mama, és szerintem az igazi főni)- a mi kutyánk kölyke volt. Hiába tették egyel hátrébb a papát, a gyerekekre figyeltek. Kivételezett oktatás, azonnal fontos (bizalmi) munkahelyek. Mindig volt, aki szólt egy jó szót. A lányának is tudott hozományként, egy Motimet adni. -Igaz azt nem Ő fizette, hanem mi.

A kérdés, tehet -e erről a Klára? Nos ahogy írtam, ha tud a múltról (ha jól tudom Pokorni nem, vagy csak mostanában tudta meg az igazságot.), ha élvezi előnyeit, mindenféle szó nélkül. Akkor igen. Ha 18-évesen elköltözik otthonról, elmegy dolgozni (nem a párt által szerzett munkahelyre), akkor azt mondom nem. Habár másik példa . Hobo megtagadta a felmenőit, de azért ha nagy hülyeséget csinált, nem esett a mélybe, voltak akik "utána nyúljanak". Végül is, mégis csak a "mi kutyánk kölyke".

Nagyon úgy tűnik, hogy neked az az egész csak arra van, hogy kifogásokat keress, és ha egy politikus nem jön be, akkor lehet a családjára hivatkozni, ha bejön, akkor meg nem.

Ez így érthető, de vannak benne fölösleges körök. (pl. az egész elméleted a család bűneiről)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nagyon úgy tűnik, hogy neked az az egész csak arra van, hogy kifogásokat keress, és ha egy politikus nem jön be, akkor lehet a családjára hivatkozni, ha bejön, akkor meg nem.

Nagyon ugy tunik, hogy nem fogtad fel: jobbrol balrol szidtam mindenkit, aki csaladtagja utan kerult a politikaba, es hulyebb volt, mint az elodje, aki ugyanazert a pozicioert joval kemenyebben kuzdott.

Sokmindenre lehet mondani, hogy "ugy tunik". De ertelmes embernek nem tunik ugy, hogy az en szavaimnak olyan kovetkezmenyei lehetnek, hogy "ha bejön, akkor meg nem". Jobban szokott menni neked a szovegertes, fuss neki megegyszer.

"Akkor is igy gondolnad, ha pl. Hitler kaliberu emberek unokaja politizalna?"

Persze. Most ha neked kiderülne, hogy valamelyik ősöd elkövetett valamit, akkor elhallgatnál? Mi közöd van hozzá?

Én egy kicsit sem érzem magam felelősnek azért, amit pl. a nagyapám csinált. Vagy nem csinált. Az ő volt, ez meg én vagyok. Két különböző ember.

Egy ember arra legyen büszke, és azt szégyellje, amit ő maga csinált, nem amit mások.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Lemondanek-e, ha nekem fontos emberek kapnak emiatt kevesebb szavazatot ha ez kiderul - ez masik kerdes"

Ha a szavazatvesztés miatt mondanál le, az egy teljesen másik kérdés. 

A hallgatás arra vonatkozott, hogy te meg így politizálsz (amit szerinted nem szabadna vállalhatatlan felmenőkkel)... nem a parlamentben, hanem pl. itt. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mert hallgatast te kevertel ide, en "nem indulas"/"lemondas"-bol indultam ki. Hallgatni senkinek nem volt kotelezo.

De orulok, hogy felhoztad a "vallalhatatlan" felmenoimet. Az o merleguk: tobb zsido csalad bujtatva pinceben es padlason, igy mind tuleltek. Mert emberek maradtak, nem a szabalyt kovettek.

De ez nem az en erdemem. En meg csak aprosagokat "kovettem el". Egyelore csak lockdown-szabalyok megszegesevel segitettem masok helyzetet (pl. takaritononk) kevesbe nehezze tenni.

Nem, csak nem értetted meg, hogy miért írtam. 

Na mégegyszer: mivel te csak itt politizálsz, nálad a nem indulás/lemondás megfelelője, hogy itt nem fogsz politizálni (ha valaki lemond, az abbahagyja a politizálást). Vagyis hallgatsz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Segitek:

Mekkora bun a korrupcio es a korrupt ugyekben el nem indulo nyomozas?

Ehhez kepest mekkora bun tunteto tomegbe lovetni (csaladban ketszer is elofordult, de masodjara legalabb mar csak gumilovedekkel), es koncepcios perekkel letartoztatni es kinozni tuntetoket?

Komolyan ugy akarsz csinalni, mintha az elobbi lenne a nagyobb bun es az utobbit "teljesen el kene felejtenunk"? Ha valaki ebbol a kettobol valaszthat, tenyleg megvetendo, ha az elobbit valasztja?

Egészen addig, míg le nem esett nekik, hogy MZP is nyerhet. (a kormány Dobrev-Karácsony döntőre számított)

Aztán pl. https://444.hu/2021/10/13/ujabb-megbuheralt-marki-zay-idezettel-a-cimla…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem lehet hibátlanul dolgozni és autokráciát üzemeltetni sem. Időnként náluk is becsúsznak hibák, szóval ez érthető. Kíváncsi vagyok, hogy próbálják majd tönkretenni MZP-t, mert a szavazóbázisuk egy részét megpróbálja majd lenyúlni, hiszen ott van átfedés. Én nyilván abban bízom, hogy MZP-nek sikerülnie fog átszipkázni a józan és tényleg konzervatív emberek egy jelentős részét. A probléma az, hogy az igazság kevés emberhez jut el, mert a vidéki média teljesen centralizált és a hatalom kezében van.

 

Az is látszik, hogy a fiatalok nagyon sokan MZP-re szavaztak (nincs adatom, de az online szavazásokból szerintem ez következik). Szóval a fidesznek egy ideális esetben maradnak az idősebb, vidéki és propagandára fogékonyabb tájékozatlan szavazók. A kérdés az lesz, hogy vajon ők hányan vannak.

>> MZP-nek sikerülnie fog átszipkázni a józan és tényleg konzervatív emberek egy jelentős részét

hova? dk-kormányra leszavazani? józan és konzervatív embereket, a "bal"oldali porgrammal kampányoló clinton-imádó? ezt nem inkább a "vidéki és propagandára fogékonyabb tájékozatlan szavazók"-hoz akartad írni?

Miből gondolod, hogy DK kormány lesz? Kb a jobbiknak is annyi képviselőjelöltje maradt talpon, illetve momentumosok is maradtak. A kormány programja nyilván kompromisszum lesz, ha van eszük (márpedig úgy tűnik, hogy megjött az eszük), akkor a programot a nyerésre optimalizálják vagyok annyi DK elem lesz benne, amennyi a nyereshez szükséges.

Ha megnézed a fidesz szavazóinak összetételét, egyértelműen látszik az összefüggés, hogy minél alacsonyabb az iskolai végzettsége, annál inkább fidesz szavazó az illető.

 

Teljesen szépen látszik és emiatt tarolnak a 8 általános vagy alatta lévő kategóriában, ahol a tájékozottság a legalacsonyabb, a propagandára fogékonyság meg a legmagasabb

Nézz utána, ez tény.

Ha megnézed a fidesz szavazóinak összetételét, egyértelműen látszik az összefüggés, hogy minél alacsonyabb az iskolai végzettsége, annál inkább fidesz szavazó az illető.

Ebből a megjegyzésedből az látszik, hogy erősen korlátolt vagy: pedig az intellektus és a formális képzettség nem szükségszerűen áll egyértelmű relációban.

Igen, természetesen korlátolt vagyok (még szerencse, hogy nem korlátos...) így én csak annyit állítottam, hogy

Ha megnézed a fidesz szavazóinak összetételét, egyértelműen látszik az összefüggés, hogy minél alacsonyabb az iskolai végzettsége, annál inkább fidesz szavazó az illető.

Ez pedig egy igaz állítás. Könnyen ellenőrizhető.

 

 

 

 

"pedig az intellektus és a formális képzettség nem szükségszerűen áll egyértelmű relációban."

ezzel kapcsolatban nem írtam, de szerencsére te nem vagy korlátolt, így szárnyalhat a fantáziád, eltérhetsz a valóságtól

 

 

 

 

"The relationship between intelligence and education is one that scientists have been studying for years. It is correct to say that higher level of education leads to greater level of intelligence and also true the other way around, however, it does not apply for every situation.

A csodás wikipédia meg ennyit állít, vitatkozz vele, ha akarsz! Belemehetsz az intellect és intelligence közötti különbségbe, örömmel vesszük! :-)

Könnyen ellenőrizhető.

mutasd már be az összes "fidesz", "nem fidesz", "sehova sem" szavazót tartalmazó listát melyen látható azok összetétele és iskolai végzettsége. Igazán kiváncsi lennék az adat forrásodra :).

**

az általad idecitált wikipedia szerint:

Education is the process of facilitating learning, or the acquisition of knowledge, skills, values, morals, beliefs, and habits. Educational methods include teaching, training, storytelling, discussion and directed research. Education frequently takes place under the guidance of educators; however, learners can also educate themselves. Education can take place in formal or informal settings, and any experience that has a formative effect on the way one thinks, feels, or acts may be considered educational. The methodology of teaching is called pedagogy.

https://en.wikipedia.org/wiki/Education

Vagyis az "az iskolai végzettség" csak egy lehetőség a sok közül a tudás, képességek, moralitás, hitrendszer és viselkedési minták megszerzésére és kialakítására. Ilyen formán az általad említett összefüggés ill. következtetés ezzel az indoklással nem áll meg. (még ha az adatforrásod esetleges ezt is tükrözné)

szavazási szándék fideszre, ellenzékre a különböző iskolai végzettségek szerint:

végzettség fidesz szavazó ellenzéki szavazó
max 8 osztály 66% 16%
szakmunkás 43% 23%
érettségi 33% 39%
diploma 27% 53%

 

https://m.hvg.hu/360/hetilap360/2021/52/20215207magyar1

Ennyit a tényekről. Nem véletlen, hogy ma a plakátok a "magyarország előre megy, nem hátra" szöveget tartalmazzák és a fenti listából szerintem te is kitalálod, hogy melyik célcsoportnak szólnak :-)

Nyilván az összes büfészakos léhűtő a moslékra szavaz, hiszen dolgozni nekik büdös, "európai minimálbéren", meg a mások (szakmunkások, 27%-nyi produktív diplomával rendelkezők) által megtermelt universal basic income-on meg azért csak elvegetálnának :)

Nyilván ez a magyarázat, amit írsz :-)

 

De azért azt is vedd figyelembe, hogy életkor szerint így néz ki a helyzet az adott korosztályban fidesz vs ellenzéki szavazók megoszlásáról:

  • 18-29:  21%  vs 42%
  • 30-39:  29%  vs 35%
  • 40-49:  39%  vs 33%
  • 50-59:  46%  vs 31%
  • 60+:     52%  vs 32%

a 60+-os korosztály már inkább nyugdíjas, szóval kevésbé termel jövedelmet, amin a büfészakosok élősködni tudnak.

 

Tök szépen látszik a statisztikákon, hogy a jellemző fidesz szavazó kevésbé iskolázott, idősebb és vidéken él.

Nyilván ez a magyarázat, amit írsz :-)

Igen.

Tök szépen látszik a statisztikákon, hogy a jellemző fidesz szavazó kevésbé iskolázott, idősebb és vidéken él.

Az idősebbek még emlékeznek az átkosra, meg arra a szellemiségre, amit most jelenleg az utódpárttal összeállt moslék képvisel. Emlékeznek még a feri elkúrására és arra, hogy reggel, délben meg este is hazudott ebben a "kurva országban".

A fiatalok erre már nem emlékeznek, ezért tudja behülyíteni őket a moslék.

A büfészakosokat letárgyaltuk. Velük szemben még a 8 általánost végzett is böcsületesen végzi a munkáját, és örül, hogy a feri után végre kompetens kormánya van az országnak, neki meg munkája.

A vidéken élők jellemzően nem büfészakosok, hanem komoly, dolgos, munkás emberek, akik nem értékelik a CEU-ról kiesett genderstudies BSc-s láblógatását, viszont örülnek annak, hogy nincs csődben az ország, mint feri alatt volt.

"Emlékeznek még a feri elkúrására és arra, hogy reggel, délben meg este is hazudott ebben a "kurva országban"."

Egyelőre ott tartunk, hogy Orbánék nagyobb államadósságot hoztak össze és többet is hazudnak. Bár az tény, hogy nem olyan hülyék, hogy ezt magnóra mondják...

 

 

 

"A fiatalok erre már nem emlékeznek, ezért tudja behülyíteni őket a moslék."

Halász Judit azt mondta, hogy

"Ami pedig a fiatalokat illeti, én úgy gondolom, és ezt mindig is így gondoltam, hogy nekik van igazuk, mindig a fiataloknak van igazuk. Akkor is, hogy ha én nem mindig értem őket, akkor is, hogy ha nincs elég tapasztalatuk, akkor is, ha másképp akarnak valamit, mint ahogy én gondolom, mert az övék a jövő, az övék a friss szellem is"

Sajnos én már nem vagyok fiatal, de ezzel mélységesen egyetértek.

Egyelőre ott tartunk, hogy Orbánék nagyobb államadósságot hoztak össze és többet is hazudnak.
 

Egyelőre ott tartunk, hogy itt csak te hazudozol, de azt folyamatosan :)

Halász Judit azt mondta, hogy

igen, egy random ember kinyilatkoztatása örökérvényű tény :D

Hát te se lettél okosabb az új évben.

"genderstudies BSc-s"

BA lesz az.

Amugy ha mar egyetemistak: szerintem a BSc-/MSc-nel mar van eselye a konzervativ oldalnak hajszallal vezetni, es a BA/MA es PhD-nal szoktak a kevesbe konzervativ nezetek ervenyesulni. De etekintetben is kivancsi lennek egy statra.

Amiben biztos vagyok: piackeptelen bufeszakos bolcseszek 90+% turboliberalis kulturmarxistak.

Büfészakos? :-)

 

Így juttatott be két diák egy teljesen nyilvánvaló álhírt a legnagyobb magyar bulvárlapba

Néhány emailváltás és egy első pillantásra is paródiaszerű “fotóbizonyíték” alapján rakott be a Blikk egy cikket a nyomtatott és online verziójába is a Mátrában kóborló jetiről.

[...]

Egyikük, Takács Márton a MOME diploma előtt álló fotós hallgatója, Kazsimér Soma pedig bölcsész az ELTE-n. Évek óta foglalkoznak mondabeli és kitalált lényekkel. Létezőkkel - mármint a helyi népi mondákban létezőkkel - és egy ideje általuk kitaláltakkal is. Projektjük többek között azt a nagyon is aktuális kérdést vizsgálja művészi eszközökkel, hogy mit, hogyan és miért hajlandók elhinni az emberek.

 

https://444.hu/2022/01/05/igy-juttatott-be-ket-diak-egy-teljesen-nyilva…

 

 

Hehe, ez ideillik: büfészakosok is és arról is van szó, hogy a hiszékeny és tájékozatlan embereket milyen könnyű átverni. Legyen a téma akár egy idióta Trump, egy oltásszkeptikus Görény vagy épp a fidesz propaganda. Na meg persze a lapsik is :-)

Egyreszt de, azt megertettem. Azzal kezdtem hogy egy jegybanknak nem szokasa nyeresegesnek lenni. Egy apro reszletkerdesen ment a vita amit te nem ertettel meg, hogy melyik reszletrol szol. De hagyjuk.

Masreszt a te logikad all abbol, hogy 0.90-0.98 valoszinusegu allitosokat felkerekitesz 1-re, mert szerinted az onnantol biztos, es igy mesz vegig egy rakas kovetkeztetesen. Ilyen hozzaallassal tenyleg ne eroltessunk itt dolgokat, plane ne "logikanak" hivva.

Ez a "szajbaragas" elott vagy utan volt?

Egyebkent mar itt is idezojelben volt a '"nyereseges"'. Van annak a "nyeresegnek" mas oka is, amit meg ti nem fogtatok fel.

Persze az se igaz, hogy a "nyeresegnek" nincs koze a forintgyenguleshez. Mert a "nyereseg" egy reszenek van. Abban ott ez a megfogalmazasom hibas volt, de ezt szerintem akkor is elismertem.

Tök szépen látszik a statisztikákon, hogy a jellemző fidesz szavazó kevésbé iskolázott, idősebb és vidéken él.

Ezen csodálkozunk?

  1. Az ország nagyobbik fele vidéken él
  2. Az ország nagyobbik fele idősebb (elöregszik az ország, ez van)
  3. Az ország nagyobbik felének nincs diplomája

Erre jön valaki, aki a fenti három kategóriánál egyszerre húzza ki a gyufát. Szerinted mi lesz? :)

Ööööööööööö, azt hiszem, rosszul gondolod.

 

 

Ezek a statisztikák nem azt mutatják, a a fidesz szavazók nagy része 8 általánost vagy azt sem végzett vagy vidéki, hanem azt, hogy a max 8 általános végzettségüek vagy vidékiek mekkora része szavaz a fideszre vagy másik pártra. A fejlécben az van, hogy "szavazási szándék különböző társadalmi csoportokban"

"Az ország nagyobbik fele vidéken él"

(azon kívül, hogy írtam, hogy rosszul következtettél), írom még, hogy a linkelt statban meg van különböztetve a budapest, megyei jogú, egyéb város és a község. Szépen látszik, hogy minél kisebb a település, annál nagyobb a fidesz szavazók aránya

a linkelt statban meg van különböztetve a budapest, megyei jogú, egyéb város és a község

Eh, ami paywall mögött van, de nincs a Pressreader bundle előfizuban, azt jó eséllyel nem fogom látni. Esetleg akkor, ha a bloomberg.com a domain, oda még van külön regisztrációm. :)

Szépen látszik, hogy minél kisebb a település, annál nagyobb a fidesz szavazók aránya

Ahogy az is, hogy a teleülés lakosságával egyenesen arányos a nem-fideszes képviseleti (és PR) coverage. Ha nincs üzenet, amit meg lehet hallgatni, meg nincs Polgárjenő Úr, akihez lehet menni panaszra, akkor miért szavaznának oda?

Szerintem erre zseniálisan ráéreztek a Fidesznél, hogy mindenhova kell tenni humánerőforrást. A falusi polgárjenő keveset kér a húsosfazékból (országos szinthez képest, nyilván), de ott van, képviseli a pártot.

"Eh, ami paywall mögött van"

Az első hozzászólásomban lévő táblázatot kellett volna csak helyesen értelmezni :-)

 

 

 

"Szerintem erre zseniálisan ráéreztek a Fidesznél, hogy mindenhova kell tenni humánerőforrást. "

Tettek budapestre is sok erőforrást de aztán rájöttek, hogy nem éri meg. A kevésbé iskolázott, idősebb, falun élőket jelentősen könnyebb befolyásolni hazugsággal. Mondhatjuk ezt zseniálisnak is, de akkor pl Kádárt is annak kell nevezni, hogy milyen sokáig hatalomban maradt :-)

Az első hozzászólásomban lévő táblázatot kellett volna csak helyesen értelmezni

Ott iskolai végzettség van, nem? Vagy melyik hsz-ről beszélünk?

A kevésbé iskolázott, idősebb, falun élőket jelentősen könnyebb befolyásolni hazugsággal.

Ha ilyen egyszerű, miért nem csinálják utána? Becsület? Inkább nem nyerünk, de hazudni azt aztán nem! :)

4. A diplomák értéke kérdéses. Persze hívószónak jó, csak a mögöttes tartalom nem olyan szép, mint lehetne, ha pl. a nagyszerű értelmiségünk kicsit jobb rendszerváltást csinál, és/vagy utána kicsit kevésbé önző és kapzsi, és esetleg nem segíti kétharmados hatalomba a Fideszt, és esetleg nem tűri el, hogy az "összefogás" néven hömpölygő szarkupac pályázzon az ország vezetésére, stb. A diploma értékét az értelmiség tükrözi, de nem túl fényes az a tükör. Nem elég fényes ahhoz, hogy az emberek meglássák benne legjobb önmaguk. Ez itt a probléma, már bő harminc éve.

:)

"és vidéken él"

Nalatok demokrataknal legnagyobb ellenseg a szavazo. A szemet hogy mereszel videken elni? Es meg ti pofaztok eloiteletekrol es diszkriminaciorol, holott masodrendunek tekintitek azok velemenyet, akik nem egy sokmillios lakossagu lakasban fizetik a meregdraga lakbert mikozben kiszallitanak neki 3 mekis zacskot, es a falmeretehez valaszt plazmatevet, amin nezheti a CNN-t meg a Disney+-t Netflix-szel.

jajjajjajjj, ne mondd már, hogy meglepő tény, hogy az iskolázatlanok fogékonyabbak a fidesz üzeneteire, hazugságaira?

Szerinted miért van kiplakátolva az ország azzal, hogy "magyarország előre megy, nem hátra"???? Na vajon kinek szól ez az üzenet???

 

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Tobb, mint ket eve egyszer lattal kurvaanyazni. Bevallom azota volt egy masik meg szinten 2020-ban, aminek nem te voltal a celpontja, de 10 folotti +1 volt rajta.

Ha mindenkit kurvaanyaznek, igazad lenne. De mivel gyakorlatilag ket ember huzta ezt ki belolem, elkepzelheto, hogy a ket emberrel van a baj.

Raadasul te kezdtel itt eloszor olyan mennyisegben es minosegben es clickbait cimekkel rakatszam politikai topikokat nyitogatni, hogy a meg veled egy helyre szavazok egy resze is azt gondolja, amit en akkor kimondtam, mert ez a sok politika, amit idehoztal, aztan masok idehoztak beloled kiindulva, sokaknak nem hianyzott. En legalabb kimondtam ott azt, amit sokan gondolnak azota is.

"Tobb, mint ket eve egyszer lattal kurvaanyazni. Bevallom azota volt egy masik meg szinten 2020-ban, "

:-)

 

 

 

"elkepzelheto, hogy a ket emberrel van a baj"

Elképzelhető, persze. Meg nyilván azokkal is, akik nem kurvaanyáznak egyáltalán. De a te kurvaanyázásoddal nincs probléma, azt értem

Mikor ezt a táblázatot látom, eszembe jut az új német kormány első cselekedeteinek egyike, mikor is levitték a szavazási korhatárt (egyszerű többséggel). És el kezdek röhögni azon, hogy micsoda fasisztázás lenne, ha a patás erre hivatkozva (2/3 -al) mondjuk fel vinné ezt 18-ról 21 -re.

A 21 mellett azért több érv sorakoztatható fel mint a 16 mellett, és mint látható a zöldeknek megéri a két évvel kavarni, akkor itt is dönthet el választást a 18 tól 21ig meglévő mennyiség. Az 55 az durva lenne, kb olyan mintha 16 helyett 6 ra vinnék le. Meg nincs is rá szükség, 35 felett már minden korosztályban többségben van a fidesz. 4/5 azért durva lenne. :D

Halász Judit:

„Ami pedig a fiatalokat illeti, én úgy gondolom, és ezt mindig is így gondoltam, hogy nekik van igazuk, mindig a fiataloknak van igazuk. Akkor is, hogy ha én nem mindig értem őket, akkor is, hogy ha nincs elég tapasztalatuk, akkor is, ha másképp akarnak valamit, mint ahogy én gondolom, mert az övék a jövő, az övék a friss szellem is” – nyilatkozta a színésznő.

Abban egyetértünk, hogy Feri és Viktor ugyanazon éra része aki hasonlóan akarja kezelni azt a réteget amiről fent az az állítás  hangzott el, hogy fidesz szavazó.

Azt gondolom abban is egyetértünk, hogy ezekre a "szemkilövető", "hazug", "jön a migráns elveszi a kenyered", "jön a sok román elveszi a munkád"  (most hagyjuk hogy ez beteljesült valamennyire ukránokkal) szavak jobban hatnak mivel a gondolkodás nem a kedvenc időtöltésük. 

Azt is elismerem, Viktor és gépezete jobb ebbe mint Feri főleg amiatt, hogy kikerült a beszéde és azt kommunikálták.

Persze ettől még nem jó, hogy ezeket felhasználva bármelyik kirabolja az országot, és ebben sajnos Viktor vezet toronymagasan, eladta a következő 5-10 évünket már most azért hogy lehetősége legyen maradni. 

Egyébként az időpont is fontos volt, szerintem, ha a Viktortól származóan kikerülne egy ilyen beszéd (amellett hogy valószínűtlen, mert nulla önkritikája van) lenne az koholmány, de a nap végén senkit nem érdekelne. 

Na ezért gond ez a tömeg, és azt kellene felfogni, hogy Gyurcsány pártja meghatározó lehet egy elkövetkező kormányban, de korántsem tudja a ráosztott uralkodó szerepet betölteni. Szóval ha egy egyeduralkodó Orbán és egy van szava Gyurcsány közt kellene választani, szerintem _mindenki_ számára az okos döntés a szétosztott ellenzék, még akkor is ha ez teszetosza lassú lesz. A demokrácia megérdemli a rászánt időt. 

"... mint Feri főleg amiatt, hogy kikerült a beszéde és azt kommunikálták."

Nem az volt a fő baj, hogy kikerült a beszéde vagy az ki hogyan kommunikálta.

A fő baj az volt, hogy valóban hazudtak és trükkök százaival fedték el a valóságok, pl.:

A választások után bevezették a 300 Ft-os vizitdíjat, bár előtte Gyurcsány élő egyenes adásban esküdött meg, hogy ilyen fel sem merült, sőt Orbán hazudozik ezzel.

A választások előtt parlament által elfogadott öt éves adócsökkentési csomag is a "kukában" végezte, mert közben kiderült, hogy mégsem áll olyan jól a gazdaság, mint amit a kampányban lefestettek.

Volt egy olyan narratíva, hogy ez valójában egy bátor igazságbeszéd volt, szembe nézve a múlttal. Ami akár igaz is lehetett volna, ha májustól egy 180°-os fordulat következik be, pl.: 2007 februárjában mégsem vezetik be a vizitdíjat, mert Gyurcsány megígérte a választóknak, hogy nem lesz ilyen és már új idők járnak.

Csak az a baj, hogy hasonlóan az említett tömegekhez hidegen hagy a téma, van egy számodra értelmezhető nézet, fogod és beírod. Milyen relevanciája van annak, hogy szerinted mi volt a baj vele? Szerinted foglalkozik azzal ez a tömeg mit ígér egy politikus és mit tart be? Az ígéretet se olvassa el. Erről a tömegről volt szó, de köszönjük értékes saját véleményed ezt a nézetet biztos nem hallottam 30 eddig, úgyhogy segített... (ha érted)

"Csak az a baj, hogy hasonlóan az említett tömegekhez hidegen hagy a téma ..."

Én se kelek-fekszek Gyurcsánnyal vagy Orbánnal.

"Milyen relevanciája van annak, hogy szerinted mi volt a baj vele?"

Egy vélemény tőled, egy vélemény tőlem. Ennyi semmi több.

"Szerinted foglalkozik azzal ez a tömeg mit ígér egy politikus és mit tart be? Az ígéretet se olvassa el. Erről a tömegről volt szó ..."

Alap esetben nagy valószínűséggel így van, erre a fenti eset talán kivétel volt, ami végig kíséri politikusi pályáját. Hogy ez jó vagy rossz az más kérdés, de 2006-os események mégis megtörténtek.

Kíváncsi vagyok, hogy próbálják majd tönkretenni MZP-t,

Kik? Mert én a legnagyobb támadást nem a Fidesz oldaláról várom :D

A probléma az, hogy az igazság kevés emberhez jut el, mert a vidéki média teljesen centralizált és a hatalom kezében van.

Ehhez képest, Dobrevet a fővárosiak küldték el az anyjába. 

trey @ gépház

Karácsony visszalépése inkább a Gyurcsány családnak volt nagy meglepetés. Ráadásul, olyan kellemetlen, amire igazán válaszuk sem volt.

A politika így működik. Most jön az újratervezés a Fidesz részéről. Attól függően, hogy az mennyire lesz sikeres, nyer a Fidesz jövőre vagy sem.

Egy azonban biztos: a kormányváltók részéről most megvolt az egyszerűbb feladat: a népnek a cirkusz (előválasztás), lehetett sütkérezni a rivaldafényben. De, kétség ne férjen hozzá: a munka csak most kezdődik. Most neki kell állniuk letenni az asztalra valamit.

És akik szavaztak rájuk, árgus szemekkel figyelnek most :D

trey @ gépház

Komolyan mondom, rácsodálkozom a nyugati sajtó ostobaságára ...

Deutche Welle: A 49 éves, pártoktól független polgármester a baloldali Demokratikus Koalíció jelöltjét, Dobrev Klárát győzte le a második fordulóban, aki elismerte vereségét

Reuters: A pártoktól független Márki-Zay a baloldali Dobrev Klárát győzte le,

AP: A független, konzervatív Márki-Zay Péter nyerte

Könyörgöm, milyen ellenzéki pártoktól független?!? :D :D

az előválasztás győztese, Márki-Zay Péter azt mondta, hogy ellenzéket váltottak. Ezek után

  • a legszorosabb együttműködésről biztosította Dobrev Klárát,
  • miközben mögötte mosolygott a fél MSZP,
  • mellette állt Karácsony Gergely,
  • ott tapsolt a Momentum vezetése.

Mi változott itt? :D

trey @ gépház

Most a terminológiával van bajod, vagy mivel? A "független" jelzőt teljesen jól használták, mert ilyen értelmezéssel van a köztudatban ez a kifejezés (== nem párttag). Más értelemben most nem is lehet használni, hiszen első perctől kezdve deklarálta mindegyik jelölt, hogy hatpárti együttműködésre készül, így egyértelmű, hogy nem lehet "független" a pártoktól. De ez már egy teljesen másik kontextus, a hivatkozott cikkek címeire nem vonatkozik.

Megnéztem a cikkeket:

 

DW: Hungary: Small-town Mayor Marki-Zay to challenge PM Orban in 2022

Marki-Zay, a 49-year-old political outsider, beat the leftist Democratic Coalition Party's Klara Dobrev.

Ki a franc fordította ezt "függetlenre"? A cikk egyébként tele van azzal, hogy összefogás. Miért vezetné félre az olvasót?

 

Reuters: Outsider Marki-Zay to stand against PM Orban in 2022 after winning run-off

Nem találtam olyan mondatot angolul, amit írtál, a legközelebbi talán ez:

Marki-Zay defeated leftist Klara Dobrev, who pledged to support him at the head of an alliance of six opposition parties [...]

Itt nincs szó függetlenségről, korábban azonban expliciten tárgyalják:

Small-town conservative Peter Marki-Zay, a political outsider with no party affiliation, will go head-to-head with Prime Minister Viktor Orban next year for leadership of Hungary after on Sunday winning an opposition run-off primary.

A "no party affiliation" szerintem érthető egy külföldi számára is.

 

AP: Small-town mayor to lead Hungary opposition bloc in election

Independent conservative Peter Marki-Zay won a primary contest Sunday to become the joint candidate of a six-party opposition coalition that will challenge right-wing populist Prime Minister Viktor Orban in Hungary’s elections next spring.

Ugyanabban a mondatban tárgyalja, hogy hatpárti koalíciót vezet. A tisztelt külföldi olvasó megint nincs félrevezetve azzal, hogy a jelölt egyébként "independent", ami csak egy jelző, hogy egyik koalíciós pártnak se tagja.

 

Hát így jobban utána nézve azt kell mondanom, hogy ez csak egy elég gyenge próbálkozás volt a "hanyatló nyugati sajtó" fizkázására. Aki elolvasta bármelyik cikket, az pontosan megérhette, hogy mire vonatkozott az "independent/no party affiliation". Mindegyik cikk kiemelten tárgyalta, hogy többpárti koalíciós jelöltről van szó.

Márki-Zay ígéreteiben szövegszerűen ott van a konzervatív vonulat:

adóemelés elutasítása, családi kedvezmények fenntartása, külhoni magyar támogatások folytatása, vita a baloldali szárnnyal az egykulcsos adóról.

https://www.valaszonline.hu/2021/10/18/marki-zay-elovalasztas-gyozelem-…

 

+ pl keresztély hívőségének hangsúlyozása

Az megvan, hogy a fidesz nem klasszikus jobboldali párt? Inkább populista, de mondjuk a gazdaságpolitikájában elég sok neoliberális (pl a munkavállalók kiszolgáltatottságának növelése a munkáltatókkal szemben) és más elem is keveredik. Értelmetlen ez a jobboldalizás.

 

 

Vagy az pl megvan, hogy a rezsicsökkentés az szimpla klasszikus baloldali dolog? És ez már volt a fidesz kampánytémája. Egy tipikus baloldali példa. Csiling, csiling, ébresztő!!!!444!!!

az, hogy itthon, hazai politikai szereplőkre értve nem klasszikus értelemben használjuk a bal és jobb jelzőket, nem teszi mzp-t konzervatívvá

Hát mivé teszi? Aminek a vezérmajom, indiáner, dakota tolvaj veled láttatni akarja?
Hát a nagypofájú, exlibernyák, szagos dakotát minek látod mostanában? Félistennek?

Nagyon szereted te kiröhögtetni magad, azt már észrevettem.

"az, hogy itthon, hazai politikai szereplőkre értve nem klasszikus értelemben használjuk a bal és jobb jelzőket"

 

És ezek után zavar, hogy azt mondják MZP-re, hogy konzervatív, miután egy magát jobboldalinak hazudó fidesz egy full baloldali rezsicsökkentéssel kampányolt és még te is belátod, hogy itthon ezek a jelzők nem megfelelően vannak használva? MUHAHAHHAHAHHAHAHHAHHAHHAHAHHAHA :-)

Ennyi történt:

1. mondtad, hogy zavar, hogy MZP-t konzervatívnak mondják

2. rámutattam, hogy miért számít konzervatívnak

3. mondtad, hogy ez kevés

4. rámutattam, hogy más magát konzervatívnak tituláló pártnak vannak bőven baloldali intézkedései (amire ráadásul egy egész választási kampányt felépített), tehát amit te kevesellsz, az bőven elég lehet

5. felismerve, hogy a fidesz baloldali értékeket is használ ekkor azt mondtad, hogy ez a jobboldali, baloldali definíció tulajdonképpen hülyeség

 

MUHAHA :-)

"Az MMM nem párt és nem is kíván azzá válni. "

ezen a kinyilatkoztatáson kívül semmi érdemi különbség nincs az ő "függetlensége" és mondjuk olyanok "függetlensége" között, akik mögött olyan csak nevükben létező, az mmm szervezeténél komolytalanabb "pártok" állnak, mint pl a párbeszéd, a "jobbik", vagy az lmp

Tarlos anno "fuggetlenkent" indult. Ha MZP nem fuggetlen, ra sem igaz.

Az MNB vezetonek partfuggetlennek kell lennie. Ez Derp-re (korabbi fideszes penzugyminiszter) semmilyen szinten sem igaz.

A koztarsasagi elnoknek partfuggetlennek kellene lennie. Ez Aderre (korabbi fideszes kepviselo, elegge magas szinten volt a vezetesben) semmilyen szinten sem igaz.

MZP legalabb tenyleg nem parttag, de partok tamogatasat elvezi.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Lukácsi Katalin, az MMM elnökségi tagja szerint ezek ("ellenzékváltás", "tiszták koalíciója") költői állítások voltak Márki-Zay részéről, amelyeket nem kell szó szerint értelmezni.

(AKA mzp "fáradt volt")

 

ha ez nem nyugtatja meg vágó urat, akkor majd leül vele is mzp, és elismétli neki, amit a ferinek mondott tavaly:

elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen

 

bökkenő? XD

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 11:00

>> Attól függően, hogy az mennyire lesz sikeres, nyer a Fidesz jövőre vagy sem.

mielőtt még itt moslék-kétharmadot vizionálunk, mint a bukott fegyőr, itt vannak az Összefogás Főpróbájának eredményei (egy borkai-botránnyal terhelt időszakban):

https://hvg.hu/itthon/20191023_onkormanyzati_valasztasok_szamai_hallgat_a_mely

("bal"oldali szempontból alapvetően nem sokkal sikersebb, mint a 2006-os katasztrófaként megélt helyhatósági)

mielőtt még itt moslék-kétharmadot vizionálunk,

Nem. A moslék kétharmad már megvolt.
Áprilisban pedig nem gyurcsány, hanem orbán stop lesz. Ha tetszik ez nektek, ha nem. 

Mi változott itt? :D

A dakota csicskái által támadható ember személye.
Ez meg nem kevés.

Plusz: uElillant a semmibe az a lőpor, amit karácsonyra pazaroltak és a stop gyurcsók vonal is holtvágányon áll.

MZP ellen meg nincs hatékony fegyver. de ez teljesen mindegy is, mert az a büdös tolvaj, akit ti annyira nagyra tartotok, mindenképpen takarodni fog.

MZP-t nem a mi gyomrunknak sok, hanem a padtársaiénak. Nem kicsit, nagyon! :)  Szerintem nem fogják tudni tartani a sort. MZP folyamatosan Gyurcsány elszámoltatásáról beszél. Így a jobbik kiürül,ha nem áll bele. MIhazánk és kétfarkúnak egy nagy hajrá, és már ki is harap egyet a nagy összefogásól. 

Kezdd el feldolgozni, hogy megint a Fidesz fog nyerni. Elkerülhetetlen. Szokj hozzá.

Nem erről beszél, hanem arról, hogy ha a fidesz a megvezetett birkáit gyurcsánnyal riogatja, akkor miért is nem számoltatta el az elmúlt 11 év alatt és ez az a kérdés, amire még az agymosottak sem tudják a választ. Legyalábbis, a magyarázatnak azt a verzióját nem, ami illeszthető volna az elcseszett, nem túlságosan EU konform világnézetükhöz.

Most múlt el dél és te már ennyire részeg vagy? :/

A gergényi nevű féreg pintér nagy haverja. Orbán nem számoltat el senkit, mert tudja, hogy az ő füle mgtt van a legtbb és azt is tudja, hogy ezt sokan tudják róla.
Ráadásul egy exrendőrkapitány még bizonyítani is képes ezt-azt.

Mégis, mit kerestek volna?

Gergényit legalább három-négy évre be lehetett volna varrni, már ha lett volna erre nézve valós szándék. De nem volt. 
Ő volt a parancsnoka annak az okt. 23.-ai rendőrattaknak amely előtt orbán beugrott a páncélautójába és villámgyorsan elhúzott.
Még azt a közrendőrt sem fingatták meg, aki azt a hülye fidesz képviselőt leütötte.
Bizonyított volt, hogy gergényit gyurcsány utasította, az is, hogy előre fel lett készítve a brutalitásra a  rendőrség állománya.

Gyurcsány pont azért úszta meg, hogy most benneteket riogathasson vele orbán.
Gyurcsány stop meg öszödi beszéd, időzítve, éppen most.
Nektek annyi eszetek sincs mint egy elrontott karórának.

 

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

Azért csak ránéznék a helyedben historikusan, hogyan is történt ez, szerintem mind a ketten éltünk akkor, lehet hogy van személyes tapasztalat is, az is segíthet.

Azonban itt kiválóan kifejtesz egy (képzelt) logikai bukfencet, de az a logikai bukfenc már nem zavar ha azt fejtegetik, hogy a Gyurcsány direkt úgy akarta, hogy egyezkednie kelljen MZP-vel ne legyen elég otthon megbeszélni a stratégiát. Pedig ez elég népszerű logikai bukfenc az utolsó pár napban :)

csak ránéznék a helyedben historikusan

Mire kéne "ránzéni historikusan"? Én emlékszem mik történtek.

itt kiválóan kifejtesz egy (képzelt) logikai bukfencet

nincs hozzá szükség különösebb fantáziára nap mint nap jönnek szembe az ugyanilyen sablon kreténségek.

Gyurcsánynak már régen el kellett volna takarodnia a színpadról. Időről időre meghallgatom azért 1-1 felszólalását de semmi érdemi mondanivalója nincs.

Nem hinném, hogy a választás előtt szétesne az összefogás, politikailag öngyilkosság lenne a kilépő párt számára.

Miért gondolod, hogy a MHM csak az ellenzéktől vesz el szavazatokat? Az állampárttal jóval több a közös téma, kivéve persze a járványt/oltást. (Van olyan rokonom, aki csak ezért lett ismét narancsos, de abból is az M1-néző változat.)

>> Nem hinném, hogy a választás előtt szétesne az összefogás, politikailag öngyilkosság lenne a kilépő párt számára.

és ha nem párt ugrana ki? ha mzp komolyan gondolja az ellenzékváltást, és azt is elhiszi, hogy nem csak az ellenzéki szavazók felének elfogadható, akkor még van ideje 106 embert összeszedni

<mzp> feri, most hogy megtettél miniszterelnöknek, lebontottuk a patás fasiszta diktatúráját, lebontalak téged is

<feri> rendben peti, megétem, mert hiteles vagy

 

>> azonban előbb a nagyobbikkal kell foglalkozni.

2-ből 2 gyurcsány is ezt ajánlja

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 13:57

A Fidesz és a DK is elmérte, politikai földindulás van Magyarországon

Nem az történt, amit Orbán Viktor előre gondolt, de nem is az, amit a „Bitó-szalon” akart. Csalódás 11+8 év kormányaiban, ellenzékváltó hangulat, illetve annak beismerése, hogy Orbán Viktort csak balról és csak Budapestről nem lehet megszorongatni – ez a három komponens kellett az utóbbi évtized legnagyobb belpolitikai meglepetéséhez, egy pártonkívüli vidéki polgármester összellenzéki miniszterelnök-jelöltségéhez. Hat állítás Márki-Zay Péter vasárnapi győzelme után.

Ha valaki az ellenzéki előválasztás első napján bezárkózott egy térerő és internet néküli bunkerbe, és csak tegnap este jött elő, valószínűleg nem hiszi el, amit lát. A miniszterelnök-jelölti verseny az összes elemzésre, várakozásra rácáfolva az utóbbi évtized legnagyobb belpolitikai meglepetését hozta. A történeteket vég nélkül lehet elemezni, a Válasz Online az alábbiakban foglalja össze a hat legfontosabb fejleményt.

1) A DK nem irányít, hanem pofonokat kap.

2) Orbán Viktort csak balról és csak Budapestről nem lehet megszorongatni.

3) Konzervatív siker – másként.

4) A politikai háború nem csak erőforrás-háború.

5) Ez nem fadarab-effektus, új mozgalom van feljövőben.

6) A Fidesz elmérte, de magabiztossága lenyűgöző.

 

 

részletek a linken: https://www.valaszonline.hu/2021/10/18/marki-zay-elovalasztas-gyozelem-…

trey @ gépház

Na látod, ilyen ostoba, sekélyes lózungokkal lehet benneteket jóllakatni.
Pedig hát, ez nem művészet.

Eleve, a baloldal elég sikeresen megtalálta orbán ellenszerét, hiszen elég csak a patásra és az orbáni négy év után következő nyolc év baloldali dzsemborira gondolni. Orbán alá egy megyó szintű hülye is úgy alá tudott rugni, hogy annak ez még most is sajog. 

Az is megnevettet/megríkat engem, ahogy ti benyaljátok ezt a fityiszt pozicionáló, kam jobboldali szerepet, holott, szó nincs a jobb és a baloldal párharcáról. eleve a jobbik a mihazánk soha nem volt baloldali, ahogy a fityisz sem volt jobboldali egyetlen percig sem. A dakota csürhéje egy önérdek-alapú szövetség. 

A Karácsony Gergely-ről szóló duma is csak a fidesz csahosok sebeinek nyalogatása, hiszen karácsony visszalépése produktív volt, mellesleg, ha nem lép vissza, akkor is ő nyer, max. kevesebb szavazattal. 
 

Karácsony bukása. Időben világossá vált, hogy képtelen összefogni az ellenzéket.
Karácsony egy tulajdonképpen sikeres elsőforduló után összeomlott.

A tegnapi szavazás nem MZP-ről szólt, hanem Dobrev ellen.

Bármennyire utálom a férjét, Dobrev sokkal alkalmasabb jelölt lett volna a miniszterelnökségre, mint MZP.

"Elég lett volna megnézni, hogy volt-e olyan dolog az életben, amibe Karácsony belekezdett, majd sikerrel be is fejezte."

Pl. a főpolgármester-választás. Amit annak ellenére nyert meg, hogy a fidesz isten pénzét beletolta ellene.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"30 éve porondon levő vezető ellen nem nehéz "Új Reményt" behozni azok számára"

+1 

Politikán kivüli, elitet támadó vezető berobbanása, majd egy cikluson belüli bukása nem magyar jelenség.
MZP ráadásul úgy támadja a teljes politikai establishment-et, hogy ő maga is része, általuk és velük került hatalomba.

Érdemes megnézni Tölgyessi elemzését a tegnapi Partizán elején és végén.
 

Ferenc testvér már jelezte a Márki-Zay fanoknak, hogy nem eszik olyan forrón a kását.

"A 106 induló egyéni képviselőjelöltből 32 DK-s jelölt, 22 jobbikos, talán 25 MSZP-s és párbeszédes együtt, továbbá 15 momentumos és 4 LMP-s. Amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy „mi választhatunk kormányfőt”. „Először legyen többségünk a parlamentben, aztán választunk kormányfőt” – fogalmazott a pártelnök."

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

ferenc testvérnek lesz ennél nagyobb pofája is meg jóval kisebb is.

Semmi jelentősége. Ő csak a hátsó padsorokban lézenghet, szavazathoz nem jut, ahogy otthon sem. Ő csak a dobrev nevű ember kesztűbábja. Még a DK is dobrev klárát jelent, nem gyurcsány ferencet. 

a főpolgármester volt az egyetlen vezető politikus, aki pár bizonytalankodó nap alatt felismerte a közelgő földrengést, és ennek megfelelően is cselekedett; még ha ez a külső szemlélők, köztük véleményformálók számára is megmagyarázhatatlan bénázásnak tűnt csupán.

 

 

https://www.valaszonline.hu/2021/10/18/tordai-csaba-foldrenges-utan-ele…

 

Teljesen egyetértek, Karácsony okosan döntött és lássuk be, hogy ez nem volt egyszerű döntés.

"felismerte a közelgő földrengést", "Okosan döntött" lol.

Sodródik az árral Kajácony Gejgőke és még a korábbi hibáiból se tanul.

Alapvetően az az érzésem, hogy a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.

https://index.hu/belfold/2017/12/10/karacsony_gergely_a_faszert_hagytam…

Nem csak a véleményformálóknak tűnik ez megmagyarázhatatlan bénázásnak...

Karácsony esélyesebb lett volna Orbánnal szemben?

Karácsony Gergely idén májusban jelentette be hivatalosan a jelöltségét. A Századvég ekkor is felmérést készített a miniszterelnöki esélyekre vonatkozóak, ennek tanúsága szerint a főpolgármester 50-42 arányban maradt le Orbán Viktor kormányfőtől, ami egy hajszállal kedvezőbb pozíció, mint amit a mostani felmérés Márki-Zay esetében mutat. Mint ismert, az első fordulóban második helyet megkaparintó Karácsony Gergely hosszas mérlegelés után lépett vissza Márky-Zay Péter javára.

Link: https://index.hu/belfold/2021/10/19/miniszterelnok-valasztas-marki-zay-…

:D :D :D

Ha ez igaz, akkor jól széttrollkodta a kormánypárt az előválasztást :D

trey @ gépház

A Századvég friss kutatásában megvizsgálta, hogy a budapestiek milyen véleménnyel vannak a főpolgármester-aspiránsokról. A felmérés kitért az egyes jelöltek győzelmi esélyeinek lakossági megítélésére is. 

A kutatási adatok alapján kijelenthető, hogy a fővárosi ellenzék a kampányidőszakban sem tudott változtatni kedvezőtlen megítélésén, míg Tarlós István kedveltsége továbbra is töretlen. A megkérdezettek többsége (60 százaléka) elismerően nyilatkozott a regnáló főpolgármester személyéről, és 36 százalékuk fogalmazott meg negatív véleményt. Ezzel szembenVALAMENNYI ELLENZÉKI FŐPOLGÁRMESTER-JELÖLT ELUTASÍTOTTSÁGA JÓVAL MEGHALADJA A VELÜK SZIMPATIZÁLÓK ARÁNYÁT: A VÁLASZADÓK MINDÖSSZE 35 SZÁZALÉKA VAN POZITÍV VÉLEMÉNNYEL KARÁCSONY GERGELYRŐL, MÍG 57 SZÁZALÉKUK ELUTASÍTJA A ZUGLÓI POLGÁRMESTER SZEMÉLYÉT. 

Forras: https://www.origo.hu/itthon/20190927-szazadveg-karacsony-eselytelen-a-b…

Nem most tevednenek eloszor... :D 

Ha ez igaz, akkor jól széttrollkodta a kormánypárt az előválasztást :D

Nem csak azt.
Amióta Karácsony feltűnt a színen, azóta orbán folyamatosan lefossa a saját lába szárát.
A csahosai rá vannak gerjesztve Karácsonyra, mert tudják, hogy Karácsony érdemi ellenfele orbánnak.
Bár mostanság már oda süllyedt a gátlástalanul fosztogató tolvaj narancsnok, hogy bárki a földbe döngölné, ha ki merne állni egy nyílt vitára. 
Hát persze, hogy nem mer ez a büdös, hazug szarjankó.

Trey, hülyeségeket beszélsz. Te is tudod jól.

Ez nem úgy megy, hogy van vér vagy nincs. Az emberek önálló entitások, autonóm személyek, akik persze, hogy nem a te - meglehetősen érdek alapú - elvárásaidnak kell megfeleljenek, hanem járják a maguk útját és döntenek a maguk szempontjai szerint.

Karácsony Gergely elkezdett egy programot a főváros élén, jobban is teszi, ha azt valósítja meg, már csak azért is, mert a miniszterelnök személye ma még akkor is kérdéses, ha történetesen ő nyerte volna az előválasztást 88 százalékkal.

Békemenetre cak akkor szoktam menni, amikor meztelen néger leszbikusok, kórusban skandálják az alaptörvény utolsó négyszáz sorát és mindezt mészáros lőrinc kiséri szájharmónikán, amire rákai filippínó  kontráz,  sztálinorgonával a kezében.

De olyankor semmiért sem hagynám ki.

Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije ebbe az időszakba, 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül.

Ha jól csinálták meg, akkor az alapul lett valós elemekbe a történeti részek belesimulnak és nem állítják a feje tetejére a narratívát (értsd kiszínezi a valóságot, de nem hitelteleníti). Filmek feldolgozásokban ilyenkor egy "akár így is történhetett volna" az a rész amiről nem tudunk biztosat (pl az elvtársak egymás közötti utasításai, egyéb dolgok amiknek csak a végeredményét ismerjük). Ez egy film. (még nem láttam, így véleményt sem tudok róla látatlanba mondani :). )

De komolyan. Nincs a DK-ban egy jogi végzettségű ember, hogy elmagyarázza Orkrevnek, hogy amivel kampányol, az akkora fail, hogy rajta röhögne a világ?

BTW: ilyenkor hol vannak az európai demokraták, az európai demokráciáért aggódó holland stb. bohócok?

Egyébként mi a baja Orkrevéknek azzal, hogy "tessék kétharmadot szerezni" és akkor neki lehet esni az alkotmánynak?

trey @ gépház

Egyébként mi a baja Orkrevéknek azzal, hogy "tessék kétharmadot szerezni" és akkor neki lehet esni az alkotmánynak?

Mondjuk mindjárt az, hogy az  "alkotmány a la fidesz", alkotmányellenes.

Tudod, létezik olyan, hogy jogalkotási törvény, meg létezik sok egyéb más is.
Az egy demokratikus berendezkedésű országban nem elég, hogy szólunk két buzi havernak, /Szájer József és Gulyás Gergely/  akik összerittyentenek valamit, ami nekik tetszik és azt ráerőltetjük egy ország népére, aztán kuss. 

Egy kisebbség meg aztán merő viccből se alkotmányozzon.

Milyen szinű kétharmad?

A legutóbbi választásokon  és az előttin is, lényegesen kevesebben szavaztak a fidesz-kdnp összefogásra, mint az ellenoldalra. Ez neked kétharmad? 

Azon túl, alkotmányozáshoz a kétharmad sem elég, ugyanis azt konszenzusos alapon művelik. Egy gezemice szar jogszabályt meg lehet hozni kétharmaddal, de még 50 plusz eggyel is, mert ha gáz van, ha alkotmányellenes lesz, akkor orvosolható, ráadásul bárki kezdeményezheti egy tv. alkotmányossági felülvizsgálatát, mint ahogy már én is tettem ilyet. Az alkotmány viszont nem lehet alkotmányellenes és nem joga egy pártnak, vagy politikai tömörülésnek sem, hogy maga alkotmányozzon, mások meghallgatása nélkül, a tolvaj geciknek meg aztán pláne nem joguk ilyesmi. 
Ne mi nyerjük legtöbbet viktort meg haza viheted, le is lakkozhatod, beteheted a giccseid közé, vagy nyalogathatod is, ha úgy tartja kedved, de egy bizonyítottan köztörvényes bűnelkövető, egy szar tolvaj ne akarjon itt alkotmányoztatni se a buzi haverjaival, se nélkülük.

Harlequin linkje pedig arról szól, hogy egy faszkalap (Jakab András), aki jogi képesítést szerzett, de hogy minek, azt tényleg nem lehet tudni, szóval, hogy ez a faszkalap hogyan látja a dolgokat.

Nevetséges a dumája, az egész érvrendszere, úgy, ahogy van. 
 

  • Jakab András szerint sok „trükkös disznóságot” rakott a Fidesz-KDNP-s kétharmados többség az Alaptörvénybe, de nem lehet mazsolázni belőle.
  • „Akik most az ellenzékből nagyon lelkesen mondogatják, hogy túl kell lépni az írott jogon, mit szólnának ahhoz, ha Orbán Viktor mondaná ugyanezt? Vagy ha Orbánnak nem lesz kétharmada jövőre, és azt mondja, ő alkotmányoz feles többséggel?”
  • Jakab szerint a NER-t nem a jogi normák tartják össze, és az állami intézmények nem magától értetődően szolgálnák a hatalomból távozó Orbánt.
  • „A politikailag elfogult jogalkalmazás a mostani rezsim szíve, és ezen gyorsan tudna változtatni egy új parlamenti többség alkotmányozás nélkül is.”

Ekkora  birkát.. Ez hihetetlen.

 

Joggal való visszaélésnek minősül „a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha a nemzetgazdaság megkárosítására, személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeikcsorbítására, vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne”.

Na, pontosan ezt csinálta a szagos dakota. Nyilvánvaló, hogy ha valaki eltéved, akkor addig a pontig megy vissza, amínél még jó irányba tartott. Ha egy kőműves falat rak és azt találja, hogy az görbe, akkor addig bontja vissza, amíg a még egyenesen rakott részhez nem ér.
Ez töténik itt is. Visszalépés egy korábbi, még megfelelő, valóban törvényes állapothoz.
A sunyi cigány tákolmányára nem volt szükség, az nem szolgálta az országot, csak őt a férget, meg a tolvaj bűntársait. Nyilvánvaló, hogy el lesz takarítva, az a 10 év alatt 10-szer módosított szar is,  orbánnal együtt. Ez jakab nevű veréb, ez az ostoba seggfej meg nem véletlenül van ott, ahol. Papagájnak jó, a gyakorlati életben meg bukna mint a meglőtt vaddisznó.
 

Roppant szórakoztató, amikor random DK-s fórumhuszárok alkotmányjogászokkal vitatkoznak. Folytasd!

- Soha nem voltam DK-s.

- Akiket te fórumhuszárnak nevezel,  azok emberek, adott esetben valamilyen képesítéssel, netán tudományos fokozattal, publikációs listával, saját véleménnyel, kutatói múlttal, kutatási eredményekkel. Mellesleg, részemről vitáról szó sincs. Ez a paraszt híján van annak a jogérzéknek, ami szükséges ahhoz, hogy érdemes legyen vele vitázni. 

- Olyan cím, titulus, beosztás, hogy alkotmányjogász, nem létezik. Létezik viszont a szakmájához nem  vagy kevéssé értő faszfej elég sok. Na, ilyen ez a jakab nevű is. 

 

Még valami:

 

Vörös Imre szerint az új Országgyűlésnek az első ülésnapján két határozatot kell meghoznia: meg kell állapítania, hogy az alaptörvény és az önkényuralmat kirívóan biztosító törvények alkotmányellenesek, ezért semmisek, illetve az egész jogrendszerből ki kell gyomlálni azokat a jogszabályokat, amelyek akadályozzák az alkotmányos rend helyreállítását.

 

Utóbbi sorokat egy Akadémiai tag, egy volt alkotmánybíró, ha úgy tetszik, tényleg alkotmányjogász írta.

Nem csípi a szemedet?

Már orbán is megmondta, hogy nekünk az illiberális demokrácia az utunk. Nem érdemes tehát mismásolni, egyszerűbb, ha kimondod, amit gondolsz. Ez már nem demokrácia, amiben vagyunk. Ez nem vita tárgya, max az, hogy neked ez tetszik vagy sem.

 

Pl locsemege is elismeri, hogy szerinte nincs szükség a hatalom ellenőrzésére, mert ha nem ellenőrizzük őket, akkor biztosabb, hogy a mi érdekeinket követik (kicsit paradox, de ez más kérdés). Vagy azt is elmondja, hogy szeinte tök normális, hogy az állam hazug propaganda tévét üzemeltet évi százmilliárdokból. Így tiszta helyzet van, nincs vita ezekben.

Ez már nem demokrácia, amiben vagyunk. 

Ha már a demagógia határtalan, legalább ízlés kéne a műszaki értelmiségünknek. Értem én, hogy az elemi műveltségnek nem része már a politikai fogalmak ismerete, de legalább legyen ott a "szerintem" vagy "az úgy gondolom" a faszság előtt, ha másért nem, csak a stílus kedvéért. Egyébként csak az ostobaság süt az ilyenekből, az ismerethiány, a tájékozottság és a tájékozódás képességének hiánya. 

Tényleg nagy a baj az oktatással, ahol ilyen értelmiséget képeznek. Csak úgy mondom. A Zorbán 120 évig be lesz betonozva, négyharmaddal, ha ilyen ellenzéke van.

Szerintem korrektebb leírni nyíltan, ha valaki nem szereti a demokráciát, akkor írja le, hogy neki jobban bejön az illiberális, korrupt rendszer, ahol hazug propagandát tol az állam és a saját gyereke kevesebbet ér a törvény előtt, mint a helyi kiskirály. Nem kell köntörfalazni, merjük kimondani, amit gondolunk.

Régen az ellenzéket beengedték a köztévébe és hírt adtak róluk, tehát arról a rendszerről nem beszélhetsz, a mostani rendszert meg még nem váltották le, szóval butaságot írsz.

De ne aggódj, nem kell túlizgulni a jövő évi választást, illiberális rendszereket nem szokás leváltani választásokon (csak nagyobb/tartós gazdasági válság miatt vagy ha súlyosan bénák hatalomtechnikában. Ez utóbbi a jelenlegi rendszerről biztosan nem mondható el).

>> Régen az ellenzéket beengedték a köztévébe és hírt adtak róluk

mint a 90es évek második felében rendre 150ezres nagygyűléseket tartó miépet: nem meghívni, de - legalább félig-meddig tárgyilagosan- megemlíteni is szigorúan tilos volt

 

>> nem kell túlizgulni a jövő évi választást

izguljanak a gyurcsánydemokraták: hagyományosan az ő legnagyobb ellenségük a szavazópolgár

Nem jön ki a matek. Most a fél ország véleménye ki van zárva az ő adóikból is fenntartott köztévéből, egy MIÉP soha nem jelentett fél országot. Tehát ilyen szempontból régen jelentősen jobb volt a helyzet.

 

Ilyen alapvető dolgokon ne vitázzunk már, mert értelmetlen. Tény, hogy jelenleg a fél ország véleménye, képviselete ki van zárva a közmédiából. Itt csak az lehet a kérdés, hogy ez tetszik-e valakinek vagy sem és ez hova vezet.

Nem jön ki a matek. 

Persze, hogy nem. Nem kvantitatív az ügy. Az is egy demokrácia volt, meg a mostani is az. Sőt még a német is az, ahol az Axel Springer és a Bertelsmann Stiftung szabja meg, hogy mit lehet és mit nem, kart karba öltve. A közszolgálatiban is, sőt, ott a leginkább. Ahhoz képest ez a mi közszolgálatink maga százvirág.

De hát van, akinek meg az tetszik. Gusztibusz.

Sőt még a német is az, ahol az Axel Springer és a Bertelsmann Stiftung szabja meg, hogy mit lehet és mit nem,

Mi vaaaaaan? Ennyire ne legyél már gyopár.

A közszolgálati médiáról van szó, nem a magánról. Na, ezért lehet benneteket így, ilyen simán megmajmolni, mert ez a szellemi színvonalatok. Így nem csodálom, hogy buktor még a 30 %-ból is kihoz 66-ot.

Nem is lenne ezzel gond, csak az a baj, hogy a hülyék segedelmével tönkre b.ssza és szétlopja az országot.

Lehet, hogy neked szimpatikus volt de azért azt lássuk be, hogy Csurka tett azért, hogy minden oldalon szalonképtelennek tartsák. Az ilyeneket a fejlebb demokráciák kivetik magukból.

Teljesen más oka volt a kivetettségének, mint most, amikor a köztévé egy szimpla propagandafegyver.  És a Csurkához való viszony még akkor is ezerszer korrektebb volt, mint a mostani ellenzékhez, sokkal, sokkal több teret kapott. Ha ezt nem érted, akkor baj van. Nem érted.

hát ha így áll, akkor vedd úgy, hogy a mi fejlett demokráciánkban az mszp-szdsz spinoffok által újabban magukra aggatott ideológiák a szalonképtelenek, amelyeknek nem szívesen adnánk ennél nagyobb nyilvánosságot.

sőt, "akinek tévé kell, vegyen magának"!

akkor vedd úgy, hogy a mi fejlett demokráciánkban az mszp-szdsz spinoffok által újabban magukra aggatott ideológiák a szalonképtelenek,

Egy demokráciának vannak sarokkövei. Abba a definícióba a tifélék, antidemokratikus nézeteik okán  nemigen férnek bele. Szóval, a szalonképtelenség rendre bennetek csírázik, szökik szárba.
Azt mondjuk még egy hozzád hasonlótól is meredek hallani, hogy pl. a jobbikot a maszop/szadesz spinoffjainak tartod, a büdös libernyák pártját, a fityiszt meg a haza letéteményesének. De hát, ez is csak a fityisz közpénzen üzemeltetett agymosógépeinek hatékonyságát jelzi, semmiképp nem azt, hogy te valaha is demokrata lettél volna. Sajnos te vágyod, hogy valamilyen csizmaszár mellé igazodhass, még ha abból egy büdös tolvaj lába áll ki, akkor is. 

Szomorú ez.

ha valaki nem szereti a demokráciát, akkor írja le, hogy neki jobban bejön az illiberális, korrupt rendszer

Ha valaki nem szereti a demokráciát és demokratikus országban él, nem demokratikus országban él? Ha valaki szereti a demokráciát és diktatúrában él, demokráciában él?

:)

Az a definíció, hogy -normális jogállam-, számomra értelmezhetetlen.

A demokratikus berendezkedésű országok vagy kzelebb vannak egy ideális állapothoz, vagy távolabb attól.

Az Magyarország vonatkozásában mindenesetre igaz, hogy itt csak látszat-demokrácia van. 
Ugyanis, az egy demokráciában elképzelhetetlen, hogy az uralgó  kurzus a saját hatalma megsziládítására használ fel minden eszközt és lehetőséget, a demokratikus vívmányoknak pedig fittyet hány, vagy visszabontani igyekszik azokat. Emellett a törvénykezését csakis az önérdek, az öncél vezérli. 

Az, hogy 2006-ban az történt, ami, nekem sokkal jobban fáj, mint neked. Nem részletezem miért, de tudod, attól még itt nem kerekedett diktatúra, hogy egyetlen napon nem úgy történtek a dolgok, ahogy kellett, illett volna. 

A gondok akkor kezdődnek, amikor valaki arra vetemedik, amit orbán is tesz.
 

 

 
 

A filmben is benne van, hogy volt nemzetközi kritika. Szerintem az ilyen (bár nagyon-nagyon súlyos) rendőri túlkapásra nem szokott lenni különösebb nemzetközi visszhang, ha nem ismétlődő a dolog. Ha az Orbán rendszer EU-s kritikájával veted össze, akkor vedd figyelembe, hogy az már több éve nem jogállam, eltart egy ideig, míg egy EU lomha döntése megszületik. Orbánnál is kellett hozzá sok idő. Gyurcsányt viszont előbb elküldték a hatalomból.

 

Az meg, hogy a háttérben mi történt, milyen felsőbb vezetői hibák történtek, az aktuális hatalom dolga lenne kivizsgálni. Nyilván az akkori nem akarta, de ahogy látszik, a mostani sem. Gulyás Gergely terelése hamis, lett volna erre lehetőségük és megérdemeltük volna. Az hogy ezeket a kérdéseket nem rendezték azért van, mert nem volt az érdekük illetve azért meg kell jegyezni, hogy egymással erősen szolidáris.elkövetőkkel kapcsolatban (márpedig a rendőrségnél van, volt bajtársiasság) nehéz a bizonyítás, sajnos.

 

Egyébként szerintem a film gyenge. Az atlátszótól pedig különösen annak gondolom. Pl behúzhatták volna valahogy a Gergényit meg a többieket a csőbe, Gyurcsánynál is ez a bekiabálás kicsit béna, hozhatták volna olyan helyzetbe őket, hogy kelljen ennél érdemibben reagálni és arccal, nem csak ilyen béna telefonhívást kellett volna csinálni, mint Gergényinél...

 

Egy tényfeltáró újságírótól elvárnám, hogy mutassa be az összefüggéseket és hogy mi miért történt és kik a felelősök érte. Ez nem történt meg itt, csak a felszínt kapargatták.

Nem mögé állok, hanem szerintem kurva vicces ez a szituáció :)

Van itt egy konzervatív fickó, templomba jár, rengeteg gyereke van meg minden, akiről még egy hónapja azt kellett mondani, hogy nincs esélye, mert nem Gyurcsány embere, és akkor leszól a főnük, hogy azt kell írni róla, hogy ezek a nyilvánvaló dolgok nem igazak, és épp ellenkezőleg, ő Gyurcsány embere, és ilyenkor a helyi kis egysejtű fidesz partfunkcionáriusnak el kell kezdenie ezt nyomnia a facebookon ... és vagy teljesen hülye, és működik nála az Orwelli feketefehér, vagy tudja hogy faszságot ír, ezért remélhetőleg érzi is, hogy egy fasz.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"hát pont ezt mondom"

Aha, de ha valaki hétfőn egy dolgot állít róla, kedden meg az ellenkezőjét, és igazából egyiket sem tudja alátámasztani, és csak azért csinálja, mert a főnök ezt mondja, akkor az illető egy egysejtű. Teljesen mindegy, hogy hétfőn, vagy kedden volt igaza.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Most nem, pár hete még MZP volt az, aki nem nyerhet, mert semmi köze Gyurcsányhoz, aztán a valósághoz kellett igazítani a propagandát, és hirtelen mindig is az volt :D

Vagy MZP két hét alatt teljesen megváltozott, visszamenőleg Gyurcsány embere lett, de a fidesz leleplezte ezt a kis időutazást....

“Any book worth banning is a book worth reading.”

komolyra fordítva a szót, mit remél az, aki ezeket az eposzi jelzőket akár mzp egyértelmű nyilatkozatai ellenére is mellette akarja tartani?

lesz jelentős számú hm.. "tájékozatlan", aki egyénként nem kormányváltó nekibuzdulású, de így csak _miatta_ a dklistára vagy a dk valamelyik Teljesen Egyenrangú Pártjának jelöltjére szavaz?

magamnak válaszolva

Márki-Zay támogatói körében a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak jelenléte nem kimutatható

a baloldali kormányfőjelölt szimpatizánsainak döntő többsége – nem pusztán nem kifogásolja, hanem – üdvözli Márki-Zay Péter baloldali pártokkal kötött szövetségét, amely végigkísérte a jelölt politikai pályafutását

Az elmúlt években, kb. amióta ingatlanregiszter és cégadatbázis létezik, az abban tárolt adatokhoz mindenki hozzáfért. Ez sok egyéb mellett azt a célt is szolgálhatta, hogy a gazdasági élet szereplői csak transzparens módon vagyonosodhattak, hiszen a vagyonok jó része ingatlanban és céges részvényekben tárgyiasul. 

A többit szerintem te is hozzá tudod gondolni.

Én nem ismerem a területet részletesen, itt szerintem érdemes lenne külfölddel összehasonlítani a dolgot, hogy ott hogy mennek ezek. Neked erről van esetleg infód?

 

De azt gondolom, hogy alapvetően óriási jelentősége nem lehet az ügynek, mert Magyarországon a magántőkealapokkal tökéletesen (offshore szinten) el lehet rejteni a tulajdonosokat.  Itt egy cikk és ez csak egy része a dolognak:

Exkluzív: 43 titkos pénzalapot kezel a NER felsőelitje

https://www.valaszonline.hu/2021/05/19/exkluziv-43-titkos-penzalapot-ke…

 

A magántőkealapok létrejöttét és ezzel a vagyonok elrejthetőségét az Orbán kormány tette lehetővé. Ez tény.

Szerkesztve: 2021. 10. 20., sze – 21:04

Márki-Zay Péter a CNN-en: Soha nem volt még ekkora esély Orbán legyőzésére

https://telex.hu/belfold/2021/10/20/marki-zay-peter-cnn-interju

 

szerintem emiatt volt az interjú (kiemelés tőlem): "Márki-Zay 2004-től 2009-ig élt a családjával Észak-Amerikában, jól beszél angolul." :-)

 

 

hmm, az index címe jobb: "Márki-Zay a CNN-nek: A korrupcióban nincs semmi keresztényi"

közben "dk-bb a dk-nál is" péter (Gyurcsány Teljesen Egyenrangú Pártjainak Szövetsége - "Jobbik" képviseletében) elmondta teljesen saját, és nem feri által diktált véleményét mzp ötletére

maradt megfűzendő mzp reménység:

  • a Teljesen Egyenrangú Párbeszéd (a besült gelivel minden súlyukat elvesztették, nem létező párt)
  • a Teljesen Egyenrangú MSZP (naponta menekül át a dk-ba egy tradícionális tisztakezű, gyakorlatilag halott párt)
  • a Teljesen Egyenrangú LMP (megjegyzés felesleges, nem létező párt)
  • és a Teljesen Egyenrangú Momentum (dk-"jobbik" képviselőszámhoz képest súlytalan lesz)

"Az eljárási jogszerűséget a formalista szerint nem befolyásolja, hogy a kétharmad 2010-ben kiiktatta az ellensúly intézményeit, amik az eljárás jogszerűségét voltak hivatva felülvizsgálni és eltörölte az alkotmányozási elvek elfogadásának négyötödös szabályát."

Itt téved a szerző:

Az ellensúly kiiktatása nem az új alkotmányozással került megvalósításra, hanem annak 4. módosításával.

A négyötödös szabály nem volt az alkotmányban. (Ezt 1995-ben került bele és egészen 1998-ig volt csak része)

 

"A formalista másik javaslata, hogy az ellenzék szerezzen kétharmadot, ha változtatni akar. Csakhogy ezt épp az autokrata jog teszi valószínűtlenné, hiszen a mai kétharmad a választások napjáig képes variálni a választási szabályokat, és lojális bírák fogják kontrollálni a választást."

Jelenleg túl nagy a Fidesz támogatottsága ahhoz, hogy az ellenzék 2/3-ot szerezzen (fej-fej mellett van a két tömb). Nem azért valószínűtlen az ellenzéki 2/3-ad, mert variálnának a szabályokkal, hanem azért, mert nincs elég ellenzéki szavazó a 2/3-hoz. Ha a Fidesz szavazóinak a felét elcsábítaná az ellenzék, akkor nem lehetne olyan trükköt alkalmazni, amely megakadályozhatná az ellenzéket a 2/3-ad elérésében és még nem minősülne választási csalásnak. Viszont ha valóban választási csalás akadályozná az ellenzéket, pl. Maduró féle megoldással, akkor a cikk elején említett: "Mert jó néhány évtizede a demokrácia vált az egyetlen legitim, elfogadott rendszerré." feltétel alapján már teljesen más lenne.

 

"Mitől függ, hogy jogként mégis elismerhető lesz-e? Több feltételtől. Az első, hogy igazolható-e súlyos érvekkel, etikai és jogi megfontolásokkal a rendkívüli döntés. (Ezt hívja a szaknyelv normatív legitimitásnak.) A második, hogy lesz-e óriási társadalmi támogatottsága a döntésnek. A rendkívüli társadalmi nyomástól elmozdíthatóvá válhatnak az autokratikus struktúrák. (Ez az empirikus legitimitás.) Harmadikként ezekhez kapcsolódik, hogy a mértékadó nemzetközi intézmények és szereplők elismerésre méltónak tartják-e a rendkívüli beavatkozást."

Óriási társadalmi támogatottság esetén fel sem merülne a cikk alapja kérdéskét, mert a jelenlegi és a korábbi választási törvények alapján is, ilyen esetben automatikusan megkapja a 2/3-os országgyűlési felhatalmazást az vagy azok a politikai erő(k), amelyek ilyen óriási támogatottsággal rendelkeznek.

Ez önellentmondás. Azért kell felesben alkotmányozni, mert nincs meg az óriási társadalmi támogatottság, ezért nem legitim az ilyen, mert nincs meg az óriási támogatottság. Ha megvolna az óriási támogatottság, akkor megvolna a 2/3-ad is, így eleve ettől megvolna az alkotmányozás alapja is, vagyis nem merülne fel kérdésékét, hogy csak felesben kényszerül alkotmányozni a óriási támogatottságú oldal.

Ez önellentmondás. Azért kell felesben alkotmányozni, mert nincs meg az óriási társadalmi támogatottság, ezért nem legitim az ilyen, mert nincs meg az óriási támogatottság.

Ezt te most viccnek szántad, vagy tényleg ennyire nem gondoltál bele mélyebben?

Nyíilván vannak nem kevesen, akik az alaptörvényt,  vagy legalább annak egyes passzusait elutasítják, de a fideszre csak a kisebb rossz okán szavaznak.
 

Nyilván vannak kérdőjelek a fidesz magas támogatottságát illetően is.

Aztán.
Mennyire legitim az a támogatottság, ami határon túliak, ukrán nyuggerek szavazatainak és közpénzből  megvásárolt, idomított kormánycelebeknek, valamint  a választási rendszer tudatos, öncélú, a fidesznek kedvező átfaragásának köszöhető?

A kalaptörvény viszont nem ezek miatt alkotmányellenes, hanem csak úgy, magában. 

A fidesznek ugyanis nem volt joga alkotmnányozni. Úgy alkotmányozni meg pláne nem volt joga, ahogy azt tette.

"Ezt te most viccnek szántad, vagy tényleg ennyire nem gondoltál bele mélyebben?
Nyíilván vannak nem kevesen, akik az alaptörvényt,  vagy legalább annak egyes passzusait elutasítják, de a fideszre csak a kisebb rossz okán szavaznak.
"

Akkor erre az a megoldás, hogy az ellenzék csak az alkotmányozásra kér 2/3-od, ha megvan akkor alkotmányozik és új választást ír ki, ha csak nyer, akkor alkotmányozás nélkül új választást ír ki.

"Nyilván vannak kérdőjelek a fidesz magas támogatottságát illetően is."

Nincs ebben semmi kérdőjel. Most volt az ellenzéki előválasztás sok közvélemény kutatással, amelyek ráadásul nem köthetőek a kormánypártokhoz.

Ha vissza emlékezel, akkor nem arról szólt az előválasztás, hogy melyik jelölttel tudnának 2/3-od szerezni, hanem egyáltalán nyerni.

Ezt maguk az ellenzéki pártok állították, nem valami kormányhoz közelálló és elfogult megmondó ember. Jelenleg nincs senki még az ellenzéki oldalon sem, aki reális esélyt látna a 2/3-ra az ellenzéknek. Amíg ez a helyzet, addig nincs kérdőjel a Fidesz magas támogatottsága mellett.

 

"A fidesznek ugyanis nem volt joga alkotmnányozni. Úgy alkotmányozni meg pláne nem volt joga, ahogy azt tette. "

Volt joga, alkotmányozáshoz és módosításhoz is, amit a 2/3-os parlamenti támogatottság jelent. Nincs olyan törvény, amely ennél magasabb arányú feltételhez kötné az alkotmányozást vagy annak módosítását.

Az előválasztásra senki nem hivatkozhat. Az statisztikai értelemben értékes, felhasználható, jogi értelemben viszont olyan, mintha meg sem történt volna. Nincs és nem is lehet semmiféle jogkövetkezménye.

A fidesz támogatottságába nem csak azok vannak benne vastagon, amikoet soroltam, hanem a közmédia megszállásával és a lopott pénzből felvásárolt médiumok segítségével, néphülyítés útján,  közvetve nyert szavazatok is. Na meg, az orbán által megzsarolt, önállóságuktól megfosztott fidesz parlamenterek szavazatai is. 

Az meg egyáltalán nem biztos, hogy az ellenzék nem nyer kétharmadot. Erre szintén nem lehet hivatkozni. Az részletkérdés, hogy erre jelen pillanatban van-e esélye vagy sem. 
Amire hivatkozni lehet, az az, hogy a fidesz jogellenesen járt el sok esetben és a végeredmény egy csak orbánnak és holdudvarának kedvező, őket szolgáló, nevetséges (faszk)alaptörvény lett, amit ráerőszakoltak az országra. 

"Az előválasztásra senki nem hivatkozhat. Az statisztikai értelemben értékes, felhasználható, jogi értelemben viszont olyan, mintha meg sem történt volna. Nincs és nem is lehet semmiféle jogkövetkezménye."

Nem az előválasztás eredményére hivatkoztam, hanem annak kapcsán végzett közvélemény kutatásokra illetve magán az előválasztáson az ellenzéki pártok által tett kijelentésekre.

Az volt ebből leszűrhető, hogy az előválasztásnak magának a többség megszerzése volt a tétje, nem pedig az, hogy kétharmad alatt vagy felett végez-e az ellenzék.

"A fidesz támogatottságába nem csak azok vannak benne vastagon, amikoet soroltam, hanem a közmédia megszállásával és a lopott pénzből felvásárolt médiumok segítségével, néphülyítés útján,  közvetve nyert szavazatok is. Na meg, az orbán által megzsarolt, önállóságuktól megfosztott fidesz parlamenterek szavazatai is."

2010-ben a közmédia ugyan úgy a kormánypártokat támogatta mint most, a TV2 is abban az időben épp úgy kormánypárti volt mint most. Akkor csak HírTV volt ellenzéki minden más adó a kormánypárti volt. Azóta annyi változás történt, hogy a nyomtatott sajtó leértékelődött az online sajtó meg felértékelődött, ráadásul online felületen a kormány pártiakkal szemben messze olvasottabbak a kormánnyal kritikus termékek.

Akkor az akkori ellenzéknek kisebb média felülete volt, mint a mostani ellenzéknek. Ennek ellenére 2/3-ot kapott. Ha igaz volna a fenti állítás, akkor kizárt lett volna a 2010-es 2/3-ad, márpedig megtörtént. Ezek miatt nem magyarázat az ellenzék támogatottságára a média piac helyzete.

Volt joga, alkotmányozáshoz és módosításhoz is, amit a 2/3-os parlamenti támogatottság jelent. Nincs olyan törvény, amely ennél magasabb arányú feltételhez kötné az alkotmányozást vagy annak módosítását.

LOL
Az alkotmányozáshoz nem törvény kell, hanem JOGALAP. 

A HVG szerint Orbán erőt demonstrált, Márki-Zaynak nem jött össze a katarzis

Nehéz dolog moslék fogyasztása közben folyamatosan vigyorogni. Ékes példája, hogy nem lehet simán összeadni a moslékkoalíció pártjainak a támogatottságát. Persze ettől még összeszorított fogakkal sokkal többen fognak szavazni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

szerintem butaság nyertes-győztes felállásban értelmezni a két eseményt. Az egyik egyértelműen pártesemény volt és kizárólag a saját közelmúltjukról és jelenülről szól, kvázi egy a sok korábbi kampány rendezvény közül, a másik nemzeti ünnep amibe azért vegyült aktuális helyzet értékelés, de a fókusz azért csak az 56os hősökön volt.

Persze azért ott is akadt olyan szerencsétlen eltévedt résztvevő aki brüsszelezős táblát emelt a magasba, mert nem tudta épp milyen rendezvényen van, de túlnyomó többségében nemzeti lobogók alatt vonultak az emberek. Elég éles a kontraszt a pártzászló erdőhöz képest.

Miközben a békemeneten százezres tömeg volt, csak lézengtek a baloldali összefogás rendezvényein.

trey @ gépház

Bármi fog történni, az számomra fel fog érni meglepetéssel. :D

Én nem látok bele semmit ebbe a gyatra létszámba, de mókás volt olvasni balos újságírók Facebook oldalát és az alatta levő kommenteket. Nem voltak éppen elégedettek és akkor finoman fogalmaztam.

trey @ gépház

már megideologizálták: ők ezért kevésbé voltak covid terjesztő rendezvény, így igazából az a baj, hogy a másik alkalmon sokkal többen voltak. Felelőtlenség sok emberhez beszélni. A felelős magatartás, ha úgy csinálsz mint aki tömegrendezvényt akar, de valójában mégse, hiszen covid.

Szerkesztve: 2021. 10. 26., k – 11:52

Márki-Zay Péter közzétette, milyen ügyekkel akarják lejáratni

Ezzel a halszagú üggyel kapcsolatban:

  • Állítás: Fidesz adta a DK-nak
    • valóság: egy ezredrangú, állítólagos fideszes önkormányzati képviselő adta oda egy ezredrangú, állítólagos DK-s önkormányzati képviselőnek
  • Állítás: "teljeskörű feltérképezés"
    • valóság: összeollózott újságcikkek
  • Állítás: Fidesz akarta lejáratni
    • általam feltételezett: Márki-Zay stábja azzal akarta kihúzni meglehetősen ügyetlenül a Fidesz szerintük várható támadásának méregfogát, hogy előre összeszedték a várható muníciót, a nekik kedvező (tompított formában) leírták, majd egy hangzatos-teátrális sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Fidesz volt

Hatás: elmaradt a bomba robbanása

:D

trey @ gépház

Csintalan Sándor véleménye:

"Kedves Péter! Ez semmi, nem ügy. Hülyét csinálsz magadból és szövetségeseidből. Kérlek hergeld értelmetlen marhaságokkal híveidet és a kedves közönséget. Van ítt uszító politikus fölös számban. Azt a hülyét aki rávett erre, azonnal rúgd ki. Alkalmatlan. Mi lesz itt ha tényleg helyzet lesz.?"

Erről van szó.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

villanyszerelési tippek-trükkök mellett az integráció is szívügye a jó doktornak, ami ráadásul igen sűrgős: egy generáción belül már kezesbáránnyá kell válnia a gazdanépnek

 

találó komment:

Mi zsidók itt Lipóciában is alig várjuk, hogy tömegével érkezzenek az új szomszédok, barátok, üzlet tulajdonosok, vásárlók, óvodai és iskolai férőhelyeket kitöltők a muszlim országokból.

Boltosaink már gyűjtenek számukra egy új segélyalapra, s javasolták a XIII.kerületi városvezetésnek azon üres lakások felmérését, ahová a migránsokat be lehetne költöztetni, ily módon szeretetre, befogadásra nevelve bennünket.

Lipóca népe felismerte, hogy a magyar zsidóság megmaradásának egyedüli letéteményese MZP, az általa vezetett koalíció. Várjuk, hogy MZP javasolja a Hamasz békeszerető milicistáinak a Lipóciában történő letelepedést, már megöl bennünket a nyugalom, a csend, a biztonságérzet, hiányzik a németországi, belgiumi, franciaországi, amerikai pezsgés, sokszínűség.

az mzp-féle rezsicsökkentésnek a fejlett nyugaton is vannak rajongói:

fagyoskodásra és sötétségre készíti fel a német lakosságot a helyi katasztrófavédelem

Es ez mar damage control utan. Merkel vegulis keson, de eszhez tert.

Ket hete ez az ugy meg ott tartott, hogy "Biden megmondta, hogy nem fogadhatjuk el Europaban az ukranokat kikerulo gazvezeteket". Amire valaszkent egy ideig nem erkezett orosz gaz, az EU hulyei meg szervilisen Biden parancsara hagytak volna megfagyni telen Europat, csak hogy huseguk merteket az USA demokrataihoz kifejezzek.

Szerkesztve: 2021. 11. 08., h – 21:50

>> A parlament hétfői ülésén Jakab Péter a többi között a magas rezsi-, és benzinárakat kérte számon a kormány tagjain.

<dömötör> Önöknek van egy miniszterelnök-jelöltje. Ön is Márki-Zay Péter mellett kampányol. Ez a miniszterelnök-jelölt világosan elmondta, mit gondol a benzinárakról, és az energiaárakról: „a benzinárban semmilyen szociális komponest nem tart indokoltnak”, "az árak szabályozását kommunista ötletnek" tartja. De ez nem minden, mert beszélt más országok tapasztalatairól is: arról, hogy amikor felment egy másik országban a benzin ára, akkor a munkába járók felváltva hordták egymást munkába, ezt mint pozitív példát emelte ki. Mert úgy érvelt : "ahhoz, hogy fenntarthatóvá tegyük a gazdaságot, igenis érezni kell az energiaárak emelkedését". Ez az ön miniszterelnök-jelöltjének hivatalos álláspontja.

jakabbohóc rekt.

mzp ma is egy kincs volt a fidesznek. beszéltetni, beszéltetni!

Neked elképzelhetetlen ugye, két ember aki egymást támogatja mást gondol erről? Jakab játssza a szociális érzékeny politikust és lehet hogy Márki-Zayval is összeveszne ezen. 

Én is úgy gondolom, hogy nem szociális kérdés a benzin ár. Az áram és a fűtés már az. Tudom "rezsifájt" de sajna az Gizi néninek sok a 75e nyugdíjához, viszont Lőrinc medencéjének a melegítésére sajnálom az 65% feletti dotációt. 

Az embereknek nem a benzin fog fájni hanem az elektromos áram aminek az ára most fog beköltözni majd (versenypiaci szerződések megkötésének ideje) szinte mindenbe. A márciusban ajánlott ár két éves ár kb 25-28Ft volt (most kb 20-24Ft körül vannak a szerződések. A mostani határozatlan idejű ár 60-65 Ft körül van és 2 évre le tudsz szerződni 43-46 Ft körül. (energia árak, erre jön az elosztói díj) 

Viszont a kormánynak el kellene dönteni mit akar, mert így egy platformra kerül Márki-Zay-al ... :)

"A kormány 480 forintban rögzíti a 95-ös oktánszámú benzin és a dízel literenkénti árát, jelentette be Gulyás Gergely a kormányszóvivői tájékoztatón. Az intézkedés november 15-én lép életbe, és három hónap elteltével vizsgálják felül"

 

Jakabnak csak kérnie kellett. Miről beszélünk, hogy nem hallgatnak az ellenzékre.  Befoghatná az ellenzék a száját, egyszerűen csak Jakabnak kell kérni.

(ennyire hamar lebukni as surmóssággal is csak a Fidesz tud)

Ne légy ideges, nem venném szívemre, de szerintem nem sikerült értelmezned miről írok. 

Abszolút ellenzem amit Jakab kért leírom lentebb miért de a Fidesz surmóssága a legnagyobb gáz itt aminek minden jóérzésű embernek ki kellene verni a biztosítékot.

Miért ellenzem amit Jakab mond?

Ehhez érteni kellene mi a helyzet. Nézzük

* A magas árak ilyenkor szezonális jellemzők. 

* A forint leértékelődése jelentős mértékű, nem lehet mindent elinflálni, 

* A legnagyobb összetevő ebben mégis a jelenleg zajló hatalmi háború hogy ki és milyen módon táplálja európát energiával

Miért nem jó Jakab javaslata?

* nem az üzemanyag a legnagyobb probléma hanem az elektromos áram. 

* nem igazán lehet csökkenteni jól az üzemanyag árát, mivel a kormány részére csak az áfacsökkentés áll rendelkezésre, ami a gazdaság jelentősebb résztvevői részére semmit nem jelentenek mert ott ez visszaigénylik (szállítmányozás)  így az inflációs hatás megmarad. 

 

Tehát akkor, hogy megbeszéltük és már tudod, hogy a lehetőség ami a kormány részéről fenn állt volna hogy a vészhelyzetre tekintettel csökkenti az üzemanyag áfáját mondjuk 18%-ra (esetleg csak a benzin esetében)

Ehelyett mit csinál a kormány? Fidesz vonalat követ. (surmóság)

- hülyeség amit a Jakab mond, majd bevezeti

- hatósági árat vezet be, és hamis Robin Hood szerepben  a nagykereskedők és a kutak zsebéből veszi ki a pénzt ahhoz hogy "jóarcnak" látsszon (ezek piacorientált vállalkozások ergo költségcsökkentéssel és elbocsájtásokkal fognak reagálni, majd a leírt veszteséget később visszaszedik.

Hol láttunk közel hasonlót:

- tranzakciós adó amit mi fizetünk

- távközlési adó amit mi fizetünk

Pontosan ilyet:

Ingyen internet a pandémia alatt

 

Azaz Viktor berúgja a kocsma ajtaját és elkiáltja magát "Jó napom van! Mindenkinek egy sört! A kocsmáros fizeti!"

na ez az egyik ami miatt olyan messze kellene tenni a hatalomtól amilyen messze csak lehet.

"Azaz Viktor berúgja a kocsma ajtaját és elkiáltja magát "Jó napom van! Mindenkinek egy sört! A kocsmáros fizeti!""

Igen, lehetett volna normálisabban csinálni, pl.: a jövedéki adó egy részére - amely a piaci és a 480 Ft között van - befizetésére haladékot adni. Ezt a 3 hónap alatt be nem szedett és ezért a költségvetésnek meg nem fizetett részt, meg később (pl. 2 év alatt) időben elnyújtva kellene rendezni, amikor csökkent termelő ár miatt bele férne.

Ez is vékony jég, de nem menne egyértelműen szemben a 2003-as EU-s minimális jövedéki adóról szóló szabállyal.

[POL]

<mzp> Gyurcsány Ferencnek az a kiszólása, miszerint a pártok választják a miniszterelnököt, nem vehető komolyan.

 

:) kezd neki leesni, most a tagadási fázisban van

Kedvencem, mikor valaki felveszi egy valaki más véleményét (tipikus propaganda működés) simán hisz anélkül hivatkozik a forrásra, hogy nem is hallotta. Azután még tovább csavarja. (pl. te nem hallgattad meg mit nyilatkozott Márki-Zay a Hardtalk-on. Kb ugyanaz minden más esetben. Csúsztatás után már tényként hivatkozunk.   

azon kívül, hogy a felvetés nem úgy hangzott, hogy "pártok", hanem "parlament" (így egyébként is helyesebb), pontosan ezt nyilatkozta: a dk elnöke hiába mondja ezt (ti, hogy majd meglátjuk ki lesz a me.), ez "csak a saját hallgatóságának szól", a "politikai realitás más"

 

megértem, hogy ez neked, aki azért - remélhetőleg - átlátja az erőviszonyokat, ez miért kínos

 

gyönyörű dolgokkal haknizik egyébként külföldön a messiásod, érdemes mindenkinek meghallgatnia

Nekem nem messiásom, de persze ez téged nem érdekel, pufogtatod az üres frázisokat hogy eltakard hogy azt akartad láttatni, hogy Márki-Zay nincs tisztában azzal, hogy a miniszterelnököt a parlament választja. 

Holott pontosan azt mondta szó szerint, hogy az egy "politikai öngyilkosság lenne" ha mást választana a parlament, mint a publikusan megválasztott miniszterelnök jelöltet. Annyira határozottan beszélt erről, hogy kétszer is körbejárta.

De persze neked nem fájt leírni ironikusan érzékeltetve, hogy Márki-Zay zsír hülye idézem:

"kanadában sem menne át az állampolgári ismeretek vizsgán így :("

Nem tisztem megvédeni Márki-Zay-t de rohadtul utálom ezt a csúsztatós hazug játékot.

>> Annyira határozottan beszélt erről, hogy kétszer is körbejárta.

határozottan nyomta a szokásos lózungogat, mint minden másról: a 2018-as, mélyponton lévő dk listás szavazataihoz mérte az előválasztáson besöpört geli+mzp szavazatok számát. hogy mitől lenne ez alapján politikai ögyilkosság, főleg pl egy már megnyert választás után, egy dk/dk2 többségű parlamentben, az nem derült ki.

 

ráadásul a gyurcsánnyal való szövetkezésnél nagyobb politikai öngyilkosság mi lehet?

 

a kanadai állampolgárságos poént annak írtam, aki érti - nyilván tudja mzp hogy ki választ miniszterelnököt. a feri is.

" hogy mitől lenne ez alapján politikai ögyilkosság, főleg pl egy már megnyert választás után"

Hát, pl. mondjuk mert a következőt is meg szeretnék nyerni, nem csak ezt...

"ráadásul a gyurcsánnyal való szövetkezésnél nagyobb politikai öngyilkosság mi lehet?"

gyurcsánnyal való szövetkezés + az előválasztás eredményének be nem tartása

“Any book worth banning is a book worth reading.”

>> Hát, pl. mondjuk mert a következőt is meg szeretnék nyerni, nem csak ezt...

messze nem ezen múlik

>> gyurcsánnyal való szövetkezés + az előválasztás eredményének be nem tartása

az egyik mzp döntése, a másik egyrészt már "be van tartva" (ki legyen a jelölt), másrészt nem mzp kezében van

Gondolom ez itt egy rant akar lenni (nem tudok mondani egyéb célt), de azt kell mondjam, elég mellé. Szoktam nézni a hardtalkot, pláne akkor ha érdekes vagy vonatkozó a téma.

Ha már a rantre ráértél, felhívnám a figyelmed rá, hogy a fent csupa olyan nyilatkozatot olvashatsz ami azon alapult mit akar láttatni a propaganda médiában. Arra még azt is mondanám megvan a célja, kit érdekel, de amikor ezt még valaki tovább is forgatja és utána direkt majd elmismásolja, vagy belinkeli azt amiről épp beszélünk "mintha" tudná mi van benne, na az gáz.

Korrupcióellenesség

MZP egyszavas kampányprogramja. Nagyot fog menni egy olyan országban, ahol a nép sem veti meg a korrupciót. Jelenlegi Index főoldal:

trey @ gépház

Nem teljesen világos, hogy csak a győzelem hiánya vagy győzelem se lesz legitim:

"És ha országosan sem győznek? El fogja fogadni a választás eredményét?

Azt elfogadom, hogy ebben az országban nagyon sok Fideszre szavazó ember van, de azt nem fogadom el, hogy itt lehet lopni, karaktergyilkolni, hogy ukrán szavazókat hoznak be tömegével. Hogyan lehetne ezt elfogadni? Nyilvánvalóan tisztességes ember nem fogja elfogadni a sorozatos választási csalásokat, a hazug, lejárató kampányt. Hogyan fogadnék el bármilyen választási eredményt legitimnek ilyen feltételek között?"

Szerkesztve: 2022. 01. 05., sze – 16:03

Márki-Zay: "Válaszolhatok?"

Sajtófőnök: "Nem"

 

 

:((( minden megszólalása egy kincs volt ...a patásnak :)

Emelt hangon jelezték a (((többiek))) Márki-Zaynak, hogy nem lesz saját frakciója

Kéne egy topik lassan:

Lehetne esetleg, hogy Márki-Zay Péter lép vissza BÁRKI javára?

:D :D :D :D :D

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 01. 17., h – 10:27

Hamar megszülte a választ a Fidesz gépezete Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt vasárnap elhangzott, Orbán Viktornak címzett felkérésére, nevezetesen, hogy álljon ki vele egy miniszterelnök-jelölti vitára: a válasz pedig az, hogy Márki-Zay csak egy beosztott.

„Reakció Márki-Zay Péter tegnapi felhívására: Mindenki tudja, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök. Beosztottal pedig nincs értelme vitatkozni” – fogalmazott hétfőn Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon.

https://telex.hu/belfold/2022/01/17/hollik-istvan-marki-zay-peter-vita-…

 

Ez akkor azt jelenti, hogy lesz megint Orbán-Gyurcsány vita?????? :-)
(a múltkor eléggé megalázta Gyurcsány Orbánt)

4 évig várt még utána Orbán, tehát nem lehet mondani, hogy a vita során belealázta a miniszterelnöki székbe. Az már annak volt a következménye, hogy Gyurcsány teljesen hülye volt.

 

Miután Medgyessy legyőzte majd 4 év múlva Gyurcsány nem csak legyőzte, hanem megalázta, azért végül csak megtanulta Orbán, hogy a vita nem neki való, nem is ment többet vitázni.

 

 

 

 

„Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok” – nyugtatgatta Orbán Viktor az európai uniós országok magyarországi nagyköveteit a 2006-os kampányban a Wikileaks 2011-ben kiszivárgott dokumentumai alapján. Az állítást egyébként Orbán akkor nem is cáfolta, de szerinte nem úgy kell érteni, hogy hazudott a kampányban.

 

 

https://www.szabadeuropa.hu/a/orban-ne-azt-figyeljetek-foley-fidesz/316…

 

 

Legalább nem cáfolta, ha el nem is ismerte, hogy hazudott :-)

Ne szépítsük, ez konkrétan azt jelenti, hogy hazudott.

 

 

 

Ez is jó. Kósa a végtelenül buta azt gontolta, hogy miniszterelnök lehet :-)

Stumpf szerint Orbán jobb lenne köztársasági elnöknek, ahol sokat szónokolhat, de kevésbé kell praktikus feladatokat megoldania.

Szerinte még jobb ötlet lenne Brüsszelben folytatnia politikai karrierjét. Stumpf István azt is hozzátette, hogy ideálisabb időpont lett volna az önkormányzati választások után, még október elején azonnal lemondania. Ő is elmondta, hogy Orbán talán soha többé nem lesz a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Nem egyértelmű, hogy Kósa Lajos is ott volt-e az eseményen, de Foley leírása szerint ő szívesen átvette volna Orbán pozícióját. De nem mint ellenfele, hanem mint egyfajta örököse, Kósa szavai szerint úgy, „ahogy John Major leváltotta Margaret Thatchert”. Kósa szerint ez utóbbi az Orbánt övező személyi kultusz miatt fontos.

Már a vita idején is kb. teljesen hülye volt. A következő négy évvel pedig bebetonozta Orbánt. Pontosabban a következő 16 évvel, hiszen ma is aktívan dolgozik azon, hogy a friss pártok szemét kivájja.

Medgyessy egész mást tett: elvett egy nagy darabot az emberek maradék, politikusokba vetett hitéből, reményéből.

:)

Főleg, mert azzal Gyurcsány beismerné, amit a Fidesz állít: bábokat tart és ő a bábmester. Az meg még nagyobb taktikai hiba lenne, Gyurcsány részéről.

Nem kell ezen nevetni. A politika egy taktikai játék, ahol patikamérlegen mérik a jobbak, hogy melyik lépésüknek menni a benefit rátája.

Gyurcsány most hátradőlve nevet: ha a baloldal MZP-vel elbukik, majd előáll és elmondja: én megmondtam, hogy nem egy bolondot kellett volna odatenni. Azt sem tartom kizárnak, hogy Gyurcsány ennek a forgatókönyvnek szurkol. Igaz, azzal még 4 évig ellenzékben maradna, de megerősítené a helyzetét.

trey @ gépház

"(a múltkor eléggé megalázta Gyurcsány Orbánt)"

Igen, csak végül nagyobb árat fizetett a vita megnyerésre mint akkor gondolni lehetett:

A vitában gyakorlatilag lehazugozta Orbánt, mert pl. senki sem akar gyógyszerfelírási díjat bevezetni: igaztalan vádakkal nyerni nem igaz országhoz vezet.

A választások után meg lett vizit és kórházni napi díj, öszödi beszéd, ("56-os történelmi játékok"), népszavazás a "nem azt mondták Feri"-vel és a következő választáson történelmi vereség a koalíciós kormánypártoknak.

De ez már történelem.

Szerintem túlteszel "fanboi"-ságban a megvetett fidesz fanatikusokon is.

**

Az nem tiszta számomra, hogy szelektív a memóriád vagy esetleg pl szoros érzelmi kötődés torzítja így a valóságképedet? (ez csak két légből kapott lehetőség természetesen szívesen meghallgatom a véleményedet vakon találgatás helyett)

Nem lesz új vita.

Orbán akkor fog vitázni, ha lesz végre egy olyan jelölt, aki érvekkel vitázik, nem pedig hazugságokkal. Jelenleg nincs ilyen az összefogásban.

Az a régi, rövid távon megalázásnak tűnő vita hazugságokra épült, annak a böjtje a 2010 utáni időszak. Mármint Gyurcsány részéről.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

"Orbán akkor fog vitázni, ha lesz végre egy olyan jelölt, aki érvekkel vitázik, "

MUHAHA, ne legyünk már ilyen naivak :-)

 

Orbán akkor fog vitázni, ha érdekében áll. De mivel sajnos a vita képességei fölöttébb gyengék (fentebb írtam, hogy tanult a Medgyessy és Gyurcsány esetekből, amikor csúnyán felsült), így ő csak rosszul tud kijönni bármilyen vitából (különösen most, amikor sok magas labda lenne), ezért sosem fog az "érdekében állni".  Ennyi a sztori.

 

Nem véletlen, hogy a rádióban is seggnyaló alákérdezők csinálnak vele riportot és ha megnézed a közéletben sincs vita. Ez azért van, mert ő abban gyenge képességű, hülye lenne olyat pártolni, amiben ő alulmarad. (ráadásul miután a Gyurcsány megalázta, erős érzelmi oka is van arra, hogy kerüljön bármilyen miniszterelnök-jelölti vitát)

Szerkesztve: 2022. 01. 20., cs – 12:21

Karácsony jutalmazta Barts J. Balázst év végén, akit egy-két hónappal előtte megrovásban részesített. Karácsony előbb beismerte, majd később tagadta, hogy kapott jutalmat.

Geli megint nagyot ment.

trey @ gépház

biztosan megártott neki a villamos, már a memóriája se a régi. Azért ahogyan próbál választási kampányt pörgetni a fonódóból az se semmi. (Érdemes hozzá olvasni Vitézy válaszát :D ):

Nyöszörgés:

https://www.facebook.com/karacsonygergely/posts/498005478354795

Válasz:

https://www.facebook.com/vitezydavid/posts/479282500220446

**

Szerkesztve: 2022. 01. 20., cs – 13:22

Apropó Márki-Zay ... elkapta a koronát, szanaszéjjel törte a kezét ... megéri ez a választásokat? :D Vagy ideje lenne backup ember után néznie a baloldalnak?

trey @ gépház