Lehetne esetleg, hogy a Karácsony lép vissza Márki-Zay Péter javára?

Fórumok

Nekem meglepetés Márki-Zay jó szereplése bár lehet, hogy csak a sok buzgó városi tájékozott "értelmiség"inek köszönhető és egy igazi választáson, ahol azért nem csak a jobban jájékozottak vesznek részt más lehet a helyzet.

Azonban egy Márki-Zay egy választáson behozhatja az ingadozó fidesz szavazókat, ahogy győzőtt Hódmezővásárhelyen is. Szóval ő lenne a legjobb jelölt, ez nem kérdés (főleg miután láttam az egyik videóját, ami itt a flémben is linkelve volt)

 

Nyilván ha Dobrev lenne a miniszterelnök jelölt, az egy mohács 3 lenne az ország szempontjából (persze a fidesznek főnyeremény (ebből is látszik, hogy az ország és a fidesz érdeke nem ugyanaz...)), de ha összefognak ellene, akkor simán legyőzik.

 

Azt nem értem még, hogy több helyen olvastam, hogy Jakab a Dobrevet fogja majd támogatni. Ne mááááááááááááááááááááár.....

Hozzászólások

Érdekes logika. Főleg, hogy nincs benne.

Szép magyarázat ez arra, hogy miért kell leszarni azt aki nyert.  Ilyen demokráciát mindenkinek! :)

Ha Jakab nyilvánosan Dobrevet támogatja, végleg elvesztett a Jobbik. Ha karácsony vagy dobrev lesz a vége, végleg elvesztett az ellenzék. 

Jobbikos szavazoknak meg mindig ott van Toroczkai meg Orban. Szoval nem csak B, de C terv is van, ha netan Gyurcsanyne lenne a vege (vagy ha beallna moge a partvezetes). De az utobbit szerintem nem merik meglepni.

Amugy nekem MZP szimpatikus, egyedul az volt a kifogasom ellene az 1. fordulo elott, hogy nincs mogotte merheto tamogatottsagu part, de ugy tunik tomeg meg mindig van mogotte.

Valamelyik Ot-ben Vona mondta, hogy szerinte JP ugy viselkedik, mint aki nem is akar nyerni, azert is szolt be Orbannak alparian. (csak a kesobbi pozicio miatt helyezkedik)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ha Jakab Dobrevhez dörgölőzik (már pedig ez van most), akkor a Jobbik tényleg elveszett. Szerintem ez már szinte megtörtént. A baj ezzel az, hogy ha Karácsony, Dobrev marad, akkor bármelyik is nyer, a jobbik szavazók nagy része a 22-es választásokon a Mi hazánkra (fidesz csicskapárt) adja a voksát vagy a fideszre (a fidesz meg fogja oldani az "integrálásukat".)

 

Innen már csak egy megoldás van: ha Márki-Zay lesz a miniszterelnök jelölt, mert ő képes bevonzani a jobboldali értékek iránt elkötelezetteket is.

végleg elvesztett a Jobbik.

Ha megnézed az elért "teljesítmény"üket, hogy honnan hova jutottak akkor ez már megtörtént. Egy párt ami lényegében Gyurcsány eltávolítására szerveződött, ma a kényelmesen megszerezhető helyek végett összeállt vele. Ez kb olyan szintű ön-tökönszúrás mint amikor a momentum melynek fő üzenete az volt, hogy a módszerváltás utáni közegből nem működnek együtt senkivel, később összeállt velük és utólag közölte, hogy "ez a politikai realitás" (értsd megalkudtunk, jó lesz ez így nekünk).

Egyik oldalról értem, piszok kemény út -meglevő- pártszervezetek és maguktól nyíló ajtók helyett mindenhol önerőből dörömbölni. Érdekes módon Márki-Zay -szerintem- ezért tudott annyi szavazatot behúzni: legalább ezen rövid idő alatt nem csinált -még- segget a saját szájából (hátraarc majd megmagyarázod, hogy miért van arra az előre ahonnan jöttél stb)..

Nem hiszem, hogy karácsony visszalépne. esetleg dobrev javára. Innentől meg mindegy, hogy fletó vagy fletó

A jelenlegi politikai garnitúra behódolt a világot uralma alá hajtó globalizmusnak, amely óriási anyagi forrásokat biztosít tradicionális értékeink fellazításához, egy ultraliberális, ún. nyitott társadalom megvalósításához.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból.

https://www.jobbik.hu/alap%C3%ADt%C3%B3-nyilatkozat

Aki még következetes az elveivel, az a Thürmer Gyula.  Lehet vitatkozni azzal, amit mond, de 30 éve ugyanazt mondja.  Elképesztő hogy az 5%-ot se képes elérni, pedig úgy lehetne aki a parlamentben szóvá teszi, hogy a C betűs cégnél tilos a munkásoknak a gyár területén egymáshoz akár 1 szót is szólni.

Az, hogy én nem hiszem attól még semmi se garantálja, hogy az úgy is lesz. Számomra teljesen valószínűtlen dolog volt. Bár nekem úgy tűnt, hogy Karácsony is elég sarkalatosan fogalmazott azzal kapcsolatban, hogy mi kell hozzá, hogy visszalépjen :). De értem én, hiba adni a szavukra még akkor is amikor logikusnak tűnik amit mondanak..

Szerkesztve: 2021. 09. 30., cs – 18:21

OK, Dobrev lesz a miniszterelnökjelölt, megvan a fidesz 2/3, lehet zárni a topikot:

Három feltételt szabott Márki-Zay ahhoz, hogy visszalépjen Karácsony javára

 

Három feltétel

A visszalépés azonban nemcsak mennyiségi, hanem programbeli kérdés is. Márki-Zay elismerte, hogy vannak bizonyos kérdések, amelyekben Dobrevvel inkább egyetértenek:

  • az euró mielőbbi bevezetése;
  • az elszámoltatás;
  • az alaptörvény közjogi értelemben vett érvénytelenségének kimondása.

A második kérdésben ugyanakkor Márki-Zay szerint ő hitelesebb képviselő, mint Dobrev, már csak azért is, mert a 2010 előtti időszak miatti elszámoltatás is elmaradt, amire szerinte szintén szükség van.

Dobrev Klára érkezik az RTL Klub által rendezett előválasztási miniszterelnök-jelölti vitára a televízió stúdiójába 2021 szeptember 24-én. – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Az alaptörvény érvénytelenségének kimondása a kétharmados törvények kétharmad nélküli, feles többségű leépítését is jelentené, amit Dobrev is hangoztat, Karácsony azonban óvatosabban fogalmaz ebben a kérdésben.

Márpedig, véli Márki-Zay, csak ebben az esetben lehet lemondatni Polt Péter legfőbb ügyészt, a közvagyonnal felduzzasztott alapítványok kuratóriumait és a médiatanácsot. „Enélkül nincs rendszerváltás Magyarországon” – mondta a politikus, aki szerint ha ezek mellé a feltételek mellé nem áll oda határozottan Karácsony, akkor nem számíthat arra, hogy Márki-Zay visszalép a javára.

 

https://telex.hu/belfold/2021/09/30/harom-feltetelt-szabott-marki-zay-a…

"az euró mielőbbi bevezetése"

A magyar Átlag memóriája 3 hónapos,kivétel az itteni IT szakemberek. Tehát ti még emlékeztek arra hogy mit mondott Medgyessy 2002-ben, miután azt is mondta, hogy az első Orbán kormány mennyire jó gazdasági helyzerben adta át a hatalmat.

"Medgyessy: 2008-tól jön az euró. Hazánk előreláthatólag 2008-ban csatlakozik az euróövezethez, jelentette be Medgyessy Péter a kabinet ülése után"

https://index.hu/gazdasag/magyar/eur030716

 

Ezután jött gyurcsány puccsa, majd ámokfutása.

Mellesleg akik a "devizahiteleseket" itt szidják, azoknak is szól, hogy azért IS vették fel, mivel a kormány deklarálta az Euro bevezetését 2008-ra, ami az árfolyamkockázatot a legminálisabbra szorította volna.

Ezért kéne általános iskolában alapvető pénzügyi ismereteket, életre nevelést oktatni.

Az EUR-CHF árfolyam "valamivel" stabilabb, mint a FT-CHF árfolyam. Előbbi ~15-20%-al változott a CHF javára, még azután is, hogy a svájci kormány eltörölte a rögzített árfolyamot.

A FT-CHF árfolyam ~80%-al drágult, így lett a felvételkori 140Ft-os árfolyamból 253Ft-os átváltás.

Érdekes levezetés, csak ott hibázik, hogy páran talán éltek már akkor innen is és emlékeznek. Én pl sok erőfeszítést tettem bele hogy 2004-2006 közt ledumáljam az embereket a hitelfelvételről (ahhoz hogy 2008-ban EUR legyen 2005-től kellett volna ERM-2-ben lenni). De tudjuk, mindenki előbb vette fel a hitelt sőt bízva Medgyessy szavában mint 2005 aki később érintett volt a hitelválságban... (csak nehéz elhinnünk)

Érdekes válaszokat kaptam a ledumálásra:

"Értjük, de csak így tudunk saját házhoz jutni" -> ez volt az erős érv. leszarták a kockázatot

Persze mikor visszatértünk a kérdésre 2009-ben akkor már "hát ez teljesen inkorrekt"-lett az egész. Mikor felemlegettem nekik, hogy lehet hogy a bank nem mondta, de köztünk ez a beszélgetés lezajlott  akkor jött az érv (morcosan) "de nem gondoltuk hogy ennyire"

Aztán te jössz ezzel a mesével, mert ugyan Gyurcsánynak megvolt a maga szerepe abban hol tartunk most,  de amit itt ráaggatsz az csak mondvacsinált sztori. Miért? Mivel tök mindegy mit tesz "Gyurcsány" a hitelek a válság miatt ugyanúgy elszálltak volna, 2008-ban a válság miatt nem lettünk volna képesek bent maradni az erm-2 -ben még akkor sem, ha az "hazudott" hiány az igaz és beléptünk volna. Szóval ha lettünk volna ERM-2 tagok 2005-től (ami nem volt) még akkor se jött volna össze.

Még elmondanám, (mivel oly régen volt) 2009-től nem  "Gyurcsány" volt a főnök hanem "Bajnai"(tudom tudom, mindenki Gyurcsány, sőt ez libás Gyurcsány ...) és a (sokat szidott) Draskovics tekerte a pénztárgépet. Akik elég sikeresen vették fel a szakértői kormány szerepet, és neki is köszönheti Viktor meg a felhasznált puffereknek (nyugdíjpénztár hopp, az az elátkozott IMF hitel) hogy fent tudott maradi kárpátunk géniusza. 

Persze lehet úgy is csinálni, hogy mindenért (is) a Gyurcsány a hibás. Megjegyezném, két nagyobb luk rágta a költségvetést, a választási költségvetés, és Medgyessy 100 napos programja (nyugdíjemelés, közalkalmazotti 50% béremelés) ami adekvált volt csak épp a lé nem volt meg rá. Na 2006-ban kellett volna azt a gyeplőt megszorítani, de hát Gyurcsány is csak egy populista fsz. Ez az igazi baj vele. Rokonlelkek Viktorral.

A kedvencem az volt, hogy utána minden kedves devizahitelest a nem devizahitelesek adóforintjaival mentettük ki. Nem beszélve arról, hogy a bankok jól beszedték a "rájuk eső részt" persze mindenkin. Ekkor láttam megtollasodni néhány fideszbárót akik a feltételeken megtáltosodva 10-esével vettek és hitelmentesítettek házakat a mi pénzünkön.

Szép is a nosztalgia. 

Ahogy te is írtad, nem volt elég kontroll a bankok felett, ezért pl. önerő nélkül vehettél autót, sőt emlékszem, hogy még 20.000 Ft értékű benzinutalványt is adott mellé a Suzuki. Vagy éppen ilyen reklámokat engedtek meg.

A Forintosítás időzítése kitűnő volt, ha nem 2014 végén, hanem 2015 eléjen történik, akkor az adósoknak százmilliárdokkal kellett volna többet fizetniük. (nézz rá a CHF árfolyamára)

Szerkesztve: 2021. 09. 30., cs – 20:32

kérlek summer ne vedd semmibe a városi, tájékozott értelmiségiek döntését és erős üzenetét

D O B R E V

O

B

R

E

V

Az a helyzet, hogy teljesen nem elrugaszkodott az ötlet. Mert ha azt nézzük, hogy ki milyen eredményt ért el és ehhez mennyi anyagi forrást (pl. reklám, aktivisták) használt fel, akkor elég különös adatok jönnek ki.

Az másik kérdés, hogy ez mennyire lenne fair.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

"Nekem meglepetés Márki-Zay jó szereplése"

Aki a Závecznél vagy a Publicus-nál dolgozik, az a data science szakma szegyene. Szegyellje magat. Azert 4-5%-ra merni valakit 20%+ helyett mar nagyon nem fer bele a meresi hiba fogalmaba. Jol megvezettetek a Summer-hoz hasonlo hiszekeny embereket.

Ujsagok amik irtak rola emlitettek a kozvelemeny-kutatasok eredmenyet mas elovalasztasi temaju cikkben is. Olyan media, amilyet fogyasztasz, szovegtorzsben tobbszor megemlitette.

De kivancsi vagyok, hogy megis mibol gondolhattad maskepp, ha nem valami "rajuk visszavezethetobol" (van a listan "Karacsony fog nyerni" szamjoslat is)

„A legfontosabb dolog, hogy Orbán Viktort ki tudja legyőzni, és meg vagyok győződve róla, hogy én tudnám” - mondta a Partizán élő adásában arra válaszolva, miért kellene inkább Karácsony Gergelynek visszalépnie az ő javára, és nem fordítva. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ráadásul ő már csak a Jobbik szavazóival együtt is jobb eredményt érne el még Dobrevnél is.

Márki-Zay szerint még nem eldöntött, ki kinek a javára lép vissza, erről egyeztetni kell, de azt tartja, hogy Dobrev Klárának lenne a legkevesebb esélye legyőzni a Fideszt, és Karácsony Gergely is kevésbé tudná megszólítani például a kiábrándult fideszeseket.

A polgármester szerint ráadásul neki - két baloldali jelölttel szemben - a második fordulóban talán akkor lenne a legnagyobb esélye győzni, ha senki nem lépne vissza. Valószínűleg úgy számol, hogy a kiesett miniszterelnök-jelöltek, azaz a jobbikos Jakab Péter és a momentumos Fekete-Győr András szavazói közül ő tudna a legtöbb embert elhozni.

 

https://444.hu/2021/09/30/marki-zay-karacsony-nem-elszamoltatta-az-elod…

 

nem bánnám, ha MZP nyerne. Ha Dobrev nyer, disszidálok :-)

"Ha Dobrev nyer, disszidálok"

Hasonloan erzek: ha Dobrev nyer jovore, nem koltozok haza.

Erzesem szerint ha visszamesz Eszakra (Finnorszag volt, ugye?), nem fogsz akarni visszajonni.

De ha Nyugatra, 10 even belul sikitva fogsz visszamenekulni ide.

El fogsz jutni te is ahhoz a szomoru igazsaghoz, hogy a korrupcio (bizonyos mertekig) meg a legrosszabb tizben sincs, amivel politikus arthat.

En nem bannam a korrupciot egy bizonyos mertekig, ha melle mukodo es (penzugyileg) igazsagos oktatast, mukodo igazsagszolgaltatast es egy baratsagos, enyhitett burokraciat kapok.

A korrupcióval nem az a gond, hogy a konkrét politikus valamennyit zsebretesz, mert azt fel lehetne fogni járulékos veszteségnek is, hanem hogy terjed mint a lepra, ha nem csapják le időben.

Nincs olyan ember, ako azt mondja, hogy oké, tavaly ennyit loptam, idén kevesebbet fogok...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ebben igazad van.

Viszont nincs az a par szazaleknal nagyobb szavazobazis, aki meg tudna allitani ilyen elsoranezesre bipolaris mediakornyezetben.

A Pandora Papers-t par het mulva ugyanugy leszarja majd mindenki, mint anno a Panama Papers-t. Mas szenzaciok es szelsoseges nyilatkozatok elnyomjak a mediasulyat.

(Egyebkent azert tamogatom az egykulcsos adot, mert az offshore-ozast ugy sem lehet megallitani, a tobbkulcsos ado pedig a gazdagokat offshore-ozasra batoritja, es ezen keresztul csak a kozeposztaly sziv, mikozben segit minden orszag tobbkulcsos adoja ezeknek a miniallamoknak tobb penzt bujtatni)

Pontosan így van.
A korrupció mechanizmusa olyan, hogy mindent töntretesz.
 

Meg lehet nézni a közép- és dél-amerikai országokat. Borzalom, ami ott van. 

A korrupt tember nem elégszik meg annyival, amennyit lophat, hanem egyre mohóbbá válik. Ráadásul, ezt kiszagolja másik, harmadik, sokadik is és mind szeletet kér az ellophatóból. 

Azonban egy Márki-Zay egy választáson behozhatja az ingadozó fidesz szavazókat, ahogy győzőtt Hódmezővásárhelyen is.

Mert helyben ismerték (Karácsonyt egy 2 milliós városban szavazták meg).
A nem pártszavazó többség talán nem is hallott róla, ami annak tudatában, hogy annyi karizmája van, mint egy vízforralónak - nem is meglepő.

Az előválasztás végére az összes ellenzéki jelölt és választó összeveszett egymással, Gyurcsányné behúzta az első helyet és deklaráltan a legerősebb ellenzéki párt lett.
Orbán remek kis műsort rityentett össze.

Mindenkit érdemes a tevékenységei alapján értékelni, vele is így van ez.

A választók többsége láthatóan nem sokat tud a -volt fideszes- úriemberről -szemben bármelyik jelenlegi fideszes politikussal-, akár a -volt fideszes- uncsitesójáról.  Nem, nem a KESMA/koztv, etc. kommunikacioja erdekes, hanem a "független" sajtó és/vagy saját tapasztalatok.
Őszintén remélem, hogy mindent megnyernek majd, hogy tapasztalhassanak sokat, és az egyetlen ember, akinek panaszkodhatnak, ez az úriember legyen...

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Dobrev szempontjából eddig mindösszesen annyi tisztázódott, hogy kivel NEM kell megmérköznie a miniszterelnökség felé vezető úton. Az, hogy eddig lerázott magáról néhány noném senkit, nem eredmény. Ami érdekes, hogy Dobrev közjogi nonszenszei - nevezzük így a keresztülvihetetlen ígéreteket - mennyi embert tudtak megmozgatni. (Most jóhiszeműen azt feltételezem, hogy valóban 600ezer+ ember ment el szavazni.)

> Sol omnibus lucet.

Konkrétan a minisztereit és az egyéb közjogi poziciókat azok delegálnák, akikre kvanyázott az előválasztás során. :)

Meg persze bizalmatlansági inditvánnyal bármikor visszahívható és ha ezt esetleg csak az ellenzék egyik pártja szeretné, szerintem a Fidesz bármikor segitő kezet fog nyújtani hozzá. :)

Szerkesztve: 2021. 10. 01., p – 08:13

(ide komment)

a - perverz módon - "jobbiknak" nevezett tömörülés mögött annyira nincs már párt (akiben egy kis gerinc volt már réges-régen otthagyta őket, egy időben naponta oszlottak fel az alapszervezetek, gyakorlatilag a mi hazánk A Jobbik), hogy pl az előválasztáson náluk indult a legtöbb "független/civil" jelölt (arányaiban még a párbeszéd nevű, 6 tagú, súlytalan gittegyeletnél is magasabb arányban) - értsd: annyira nincs már emberük (még félrenézéssel sem), hogy elegendőt állítani sem tudnak

Valahol most Gulyás hangosan felröhögött. :D

- És hogyha nem Karácsony Gergely nyer, akkor hogyan változik a kormányzati kommunikáció?

- Erre ne fogadjon, tehát ő ...

https://youtu.be/Of8wpcf9JTc?t=8721

trey @ gépház

Mi ellenzék-ellenzékiek, azaz összefogás-ellenesek, viccből mondtuk, hogy Dobrevre kellene szavaznunk az előválasztáson, mert ő már az összeborulás-pártiaknak is teljesen elfogadhatatlan, és tuti nem fog nyerni. Erre megoldották nélkülünk is, és Dobrev lett a győztes. Vagy a többi ellenzék-ellenzéki troll valóban szavazott rá? Sosem fogjuk megtudni. Én bevallom, hogy nem szavaztam, el is felejtkeztem az egészről, amint hazaértem a kocsmából, ahol erről dumáltunk. Hiába vagyok troll, annyira jelentéktelen ez az egész, hogy nem tudtam észben tartani.

Lehetne esetleg, hogy a Karácsony lép vissza Márki-Zay Péter javára?

Nem válogatunk!
Orbán lép vissza és kész!.

 

/ _(*.*)_/

Igen, vannak kemény és puha diktatúrák is.

Én úgy fogalmaznék, hogy ez egy olyan diktatúra, amely a diktatórikus eszközök nélkül már rég megbukott volna.
Egyébként, ez a dakota-féle diktatúra is attól ilyen, hogy idő kellett amíg sunyim megépítette és attól nem keményebb, hogy nem lehet keményebb, hiszen az EU tagság egy sor dologban féket rak a szagos diktátor lovára.

Az viszont nem egyszerű eset, hogy ha belegondolok, a cigány és a csapata, de főleg a retard kövér lászló már vagy 10 éve belengette, hgoy ki szándékozzák léptetni az országot az EURÓPAI UNIÓ-ból.
Most persze mást mond, mert tudja a hibbant köcsög, hogy az ország többsége EU párti és küszöbön a szavazás. 

"Ideje beszélnünk a huxitról című friss cikkében férfias erővel rántja fel a dilifolyó zsilipjét Fricz Tamás politológus, aki a néppárti szakítást ajánlja mintának a magyar uniós kilépéshez, ám kormányzati szereplők (már a higgadt Varga Mihály sem kivétel) is mind gyakrabban merengenek az EU-ból való távozásról. Az unió rekordokat döntögető magyarországi támogatottsága láttán elsőre persze politikai sci-finek tűnik a felvetés. Csakhogy egyáltalán nem az: alapvetően ugyanis anyagi okok miatt magas az EU magyarországi népszerűsége. Ha a korábbinál kevesebb pénz érkezik hazánkba, s ha ezt a tényt az állami kommunikáció a tőle megszokott „árnyaltsággal” sulykolja, megteremthető a kilépés társadalmi háttere. Ez zajlik máris? "

 

https://www.valaszonline.hu/2021/08/16/orban-viktor-magyar-kilepes-euro…

Eddig bármely scenario ami eszembe jutott abban vesztettek.

Orbán bezzeg milyen könnyen nyer,
pedig csak hazudik,  lop, csal, manipulál és a közmédiát tartja fogva. 
Ennyi az egész, semmi több!

Ez is mutatja az ellenzék feladatra való alkalmatlanságát, vagy nem? 
 

Karácsony Gergely fontos bejelentésre készül

Vasárnap délelőtt nagyrendezvényt tart Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP előválasztási miniszterelnök-jelöltje – tájékoztatta szerkesztőségünket a Párbeszéd Magyarországért sajtóosztálya. Az esemény az Elindult a változás! címet viseli.

https://index.hu/belfold/2021/10/02/karacsony-gergely-vasarnap-fontos-b…

 

+

 

Mire készül ma Márki-Zay Péter?

Vasárnap délután 3 órától tart gyűlést a budapesti Fővám téren Márki-Zay Péter. Az ellenzéki előválasztás első fordulójában harmadik helyen végző hódmezővásárhelyi polgármester a közösségi oldalára feltöltött bejegyzésben „kormányváltó gyűlésnek” nevezi az eseményt. 

https://index.hu/belfold/2021/10/03/marki-zay-peter-gyules/

 

Ha Karácsony visszalépését jelentik be MZP javára, akkor én ott leszek a Fővám téren 3-kor

Ha nem lesz lesz a bejelentés, akkor előkészítem a disszidálásomat

 

 

 

Talan az ilyenek miatt nem kene a feleseget inditani? :)

De majd elinditjak, es megint "senki nem erti, hogy hogy lett ketharmad". Most rafogjak majd a kutyakra, hogy ok nem fogtak ossze veluk. A lenyeg, hogy a DK ugy szol a mediahoz, hogy vegul sose ok legyenek a hibasak az ellenzek bukasaert, de akinek van ket agysejtje, mar rajott.

120 km-es széllel szemben úgy hugyozni, hogy ép, tiszta maradjon a nadrág, nem egyszerű.

Az ellenzék seggét nem nyalja a közszolgálati médiumokban dolgozó, júdáspénzzel megfizetett szervilis patkányok sora.
A kampányra költhető pénzeszközeik korlátosak, nem vásároltak meg celeb faszkalapokat, hosszúkatinkákat sem. És mintha a választókerületeket sem ők rajzolták volna át, saját elvárásaik szerint. Mindezt egy 11 éve az országot fosztogató, sunyi, köpcös cigányember tette, nem az ellenzék. 

 

gelgely "mindent megtesz, hogy ne Dobrev Klára legyen a közös miniszterelnök-jelölt, de ha mégis ő lesz, akkor pedig támogatni fogja"

arany angolna díj esélyes körmondat

Szerkesztve: 2021. 10. 03., v – 20:28

számomra márki-zay mai összefüggéstelen makogásából - ha levonjuk az unalmas orbánozós handabandát - az jött le, hogy előkészítette a híveit az alkalmas gelgely mögé farolásra

Nekem is. Az ot korabban 5%-ra mero Publicus is elokeszitette azt a hazugsagot, ami miatt ha nem lep vissza, egymillio nemfideszes fogja szidni.

A hatterzsarolasokat nem ismerem, de a nyilvanos resze annak, ahogy MZP-t zsaroljak elegge csunya.

Mai 444 fooldal ezt osztotta meg azokkal, akik nem nyitjak meg a cikket es nem neznek utana, hogy 5%-ra merte 2 honapja MZP-t a 20%-os valosag helyett:

A Publicus szerint Karácsony verné Dobrevet, ha Márki-Zay visszalépne

Ha viszont a főpolgármester állna félre, a Gyurcsány-párti jelölt simán verné Márki-Zayt, mondja az MSZP-közeli kutatóintézet.

Erik egy uj magyar kozmondas:

okos enged, szamar miniszterelnok-jelolt lesz

Szerkesztve: 2021. 10. 06., sze – 10:14

Ezen számok alapján nem nekem kell visszalépni, de ezt közösen kell megbeszélni”

– ezt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje mondta az ATV Startban arról, hogy a Medián friss mérése szerint 33 százalékon áll Karácsony Gergely 24 százalékával szemben, miközben Dobrev Klára vezet 37 százalékkal.

Nem lep meg, hogy a Mediannal (a Publicus-szal es a Zavecz-cel ellentetben) tudnak szamolni. 2018-ban is egyedul ok hoztak le, hogy "kb. billego ketharmadra all az eredmeny".

Azt hiszem, már nem kell tovább izgulni, az origo is megírta, márpedig az origo mindig igazat ír, nemde? Természetesen Gyurcsány döntése volt, aki a háttérből mozgatja a szálakat mi más történt volna...

Gyurcsány Ferenc leváltja Karácsony Gergelyt, Márki-Zay Péter az új jelöltje

https://www.origo.hu/itthon/20211007-karacsony-gergely-lehet-hogy-vissz…

 

(arra azért kíváncsi lennék, hogy csak meghekkelték, megpuccsolták-e Karácsonyt vagy tényleg saját(?) szándékból lép vissza)

Atv.hu: Karácsony és Márki-Zay megfelezné a miniszterelnöki ciklust

Karácsony és Márki-Zay csütörtök éjjel közös, rendkívüli sajtótájékoztatót hirdettek péntek 10 órára a budapesti Kossuth térre. Sajtóértesülések szerint Karácsony ott fogja bejelenteni, hogy visszalép az előválasztási jelöltségtől Márki-Zay javára. Az értesüléseket nem kommentálták a csütörtöki tárgyalások résztvevői, információnk szerint teljes hírzárlatot rendeltek el.

A bejelentés előtt, csütörtök délután Fekete-Győr András rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert, és nem Karácsony Gergelyt fogja támogatni az előválasztás második fordulójában. A bejelentésen azt kérték, hogy tegyen így a Jobbik is. Ezután a kiszivárgott hírek szerint Karácsony órákig tárgyalt az őt támogató pártokkal, itt születhetett meg a döntés a visszalépésről és erről a különös konstrukcióról is.

A hétfő közös sajtótájékoztatójukon felmerült az is kettejük között, hogy skandináv mintára 2+2 évben megosztanák a miniszterelnöki posztot, de Magyarországon erre még nem volt precedens – mondta akkor Márki-Zay.

https://telex.hu/belfold/2021/10/07/atv-hu-karacsony-es-marki-zay-ciklu…

Nem fogunk eljutni addig, hogy mit tud csinalni MZP 15-30 DK-ssal maga mogott.

A valosag az, hogy MZP is csak arra lesz eleg, hogy 105 es 115 koze vigye a Fidesz mandatumok szamat. Ami Karacsonnyal 120 folotti veget jelentene, Dobrevvel szerintem a 140/200-at is elerhetne a jelenlegi 133 helyett.

Nem tenne jot az orszagnak semmikeppen sem, ha megint "ilyen siman" nyerne a Fidesz, igen is kezdjen rezegni a lec a mandatumok 50%-a felett is, hogy ok se erezhessek, hogy tenyleg barmit megtehetnek.

Ezert volt szamomra ijeszto latni, hogy ballib oldalon mennyire nem megy a valasztasi matek.

Na, a polgárok is értékelték Karácsony eddigi teljesítményét: nem kettes alá, hanem egyes. 😂😂😂🤭

trey @ gépház

Nem ő csinálta, inkább csak rámutatott :)

de itt még van pár kiskapu, pl.:

- természetesen mi már akkor tudtuk hogy Karácsony vissza fog lépni, csak a baloldal kiforgatta a nyilatkozatokat
vagy
- természetesen Karácsony azért lépett vissza, mert a nagyszerű kormányszakemberek lebuktatták, hogy nyerni fog.

vagy valami hasonló faszság, amit megesznek a fanclubban....

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez mind valóban jogos kritika, nem értem én sem, hogy egy folyamatban lévő tárgyalásról mért kellett naponta nyilatkozni. De pár nap múlva senkit se fog ez már érdekelni, hanem az marad meg az emberekben, hogy végül mégis sikerült valahogy megegyezni. Az állampárt meg költheti az újabb közpénz milliárdokat egy újabb blőd lejáratókampányra, ami már eddig is olyan röhejességi szintet ért el, hogy talán egy bizonytalanabb szimpatizáns szavazót is gondolkodásra serkent (tudom, bilibe lóg a kezem).

egy csapásra bohócot csinált

Inkább siralmas mint nevetséges a bohóckodás..

https://i.imgur.com/Aa6dXft.png

Az a kérdés, hogy hol kell segíteni a mentőknek..

https://www.youtube.com/watch?v=MbhwYtmfQY0

semmi baj, ha gondolod le is hugyozhatsz.. nyugodtan hányd le a vállam is..

Mármint arra célzol, hogy az állampárt célja volt titkon az, hogy mégse Karácsony legyen a közös ellenzéki jelölt? Ezt nem hiszem, mert annyi pénzt öltek már bele ebbe a kampányba. Meg ami még fontosabb szempont: elég egyszerű/könnyen érthető a kampány üzenete, amivel a jelölt ellen lehet hergelni a bizonytalanokat. MZP ellen nehezebb lesz ugyanezt eljátszani (mármint hogy ő is "GYF-embere" lenne), hiszen Hollik is személyesen nyilatkozott arról, hogy nem az, ezért fog kiesni az előválasztáson. Persze Hollikot is fel lehetne egy szempillantás alatt áldozni azzal, hogy ő is GYF embere és csak emiatt nyilatkozta ezt, de ez talán már egy kormánypárti szavazónak is túl röhejes lenne. No mindegy, mindezen fejtegetés is elég röhejes már, mert fárasztó követni, hogy az állampárt szerint most épp ki GYF embere. Illetve előbb meg kell várni a 2. forduló eredményét.

Pedig egy politikai elemző is erre jutott:

Közlemények sokasága, elemzésnek álcázott propagandaszövegek garmadája szólt arról, hogy az előválasztás tét nélküli színjáték. „Úgyis Márki-Zay lép majd vissza, hiszen Gyurcsány Ferenc nem bízza a véletlenre a dolgot: kizárólag az ő szoros szövetségesei maradhatnak bent a második fordulóban” – írják az egyik ilyen produktumban. Ez azonban csak az egyik olvasat: az események valóban nem úgy alakultak, ahogy a Fidesz kalkulált. Hanem? Hát, számukra sokkal jobban, mint gondolták – mondja a másik olvasat. Az elmúlt időszakban a kormányoldal nem sajnálta a pénzt arra, hogy Karácsony Gergelyt politikai értelemben legyilkolja. És sikerült? Igen, sikerült, a főpolgármester jövőre már biztosan nem lesz Orbán Viktor kihívója.

Link: https://index.hu/velemeny/2021/10/08/ket-ferfi-egy-bukas/

trey @ gépház

Igen, azt nem vitatom, hogy volt szerepe a lejártókampánynak Karácsony visszalépésénél. Azonban ettől még főpolgármester maradt és ha nyer az ellenzék jövőre, akkor lehetőséget kap végre arra is, hogy megmutassa miként tudja a fővárost vezetni egy barátibb környezetben. Ez hosszútávon még akár az előnyére is válhat, ha eredményesen ki tudja használni az adódó lehetőségeket.

A jövő évi választások szempontjából azonban nem látom milyen politikai hasznot tudna az állampárt abból kovácsolni, ha azzal kampányol, hogy az 5 jelölt közül egyet "megállítottak". Ki nem tesz rá magasról? Az előválasztók meg technikailag 5-ből 4 jelöltet "megállítottak". :) Valszeg pár napig még futtatják az előre elkészült videókat, aztán ráállnak ezerrel a maradék jelölt lejáratására.

>> milyen politikai hasznot tudna az állampárt abból kovácsolni, ha azzal kampányol, hogy az 5 jelölt közül egyet "megállítottak"

én sem - miért kampányolna ezzel?

>> Az előválasztók meg technikailag 5-ből 4 jelöltet "megállítottak"

eddig kettőt, olyan államférfi géniuszokat mint félrenéző jakab bohóc, illetve az a másik valaki

 

gelgely volt a félre-félrenéző felvilágosult városi értelmiség sztárja

De, hát az, hogy Karácsony alkalmatlan, az nem lejáratás. Mivel az ellenzékiek nagy része is így gondolja, ezt mérték vissza a közvélemény-kutatók. Ennek eredménye lett, hogy lemondott.

Vagy azt akarod mondani, hogy nem alkalmatlan, csak beszívták az elit értelmiségi baloldali szavazók a lejáratókampányt?

trey @ gépház

Az állampárt primitív lejáratókampányai nem az értelmiségnek szólnak, hanem a "bizonytalan szavazó" néven emlegetett nem homogén masszának. Közöttük sajnos vannak olyanok, akikre hat az, ha naponta százszor, különféle forrásból is elmondják ugyanazt a blődséget. Karácsony ezt is mérlegelve juthatott arra a döntésre, hogy inkább a statisztát támogatja, aki eddig a lejáratókampány margójára sem került fel, mert annyira nem hittek benne, hogy labdába rúghat. De figyeld meg, hamarosan a "köz"média szinte nyíltan támogatni fogja Dobrevet, MZP-ről meg "kiderítik", hogy Soros és a führer eltitkolt szerelemgyermeke. Bármit megtesznek, csak az ellenzéknek ne olyan jelöltje legyen, aki által vezetett koalíció tényleg változást hozhat jövőre.

Az állampárt RaptoR primitív lejáratókampányai nem az értelmiségnek szólnak, hanem a "bizonytalan szavazó" néven emlegetett nem homogén masszának. Közöttük sajnos vannak olyanok, akikre hat az, ha naponta százszor, különféle forrásból is elmondják ugyanazt a blődséget.

ftfy

Fura is, hisz nem ezt beszélte meg tartójával, a Gyurcsány-családdal ...

A DK miniszterelnök-jelöltje nem látta jönni Karácsony Gergely visszalépését, és most ismét megerősítette, ők nem keresték Karácsony Gergelyt

Meglepetésként érte Dobrev Klárát Karácsony Gergely pénteki visszalépése, amelyről beszámolt az Index is.

Geli, nem ezt beszéltünk meg ... - toppantott mérgesen Ferenc.

trey @ gépház

Trey: egy win-win javaslat a számodra: szavazz rá a nyaralásod alatt online és:

  • ha nem sikerül technikai okok miatt, akkor ezt ki tudod posztolni, hogy de bénák ezek már megint
  • ha sikerül, akkor egy újabb blogposzt a legendás #worksfortrey sorozatodba (külön pont jár előválasztós, tengerpartos hátterű fotóért)

Most ezen ne vesszünk össze, meg nyugodtan tarthatsz naivnak érte, de én ezt az egybites gondolkozást baromira begyepesedettnek és elavultnak tartom. Szerintem nem csupán 2 emberből áll a parlament. Hihetetlen hogy mennyire elkorcsosította a GYF és az elmúlt 11 év kormányzása rengeteg embernek a politikai gondolkozását, kiveszett belőle minden fantázia. MZP viszonylag gyorsan megszerzett népszerűsége talán annak is betudható, hogy ebbe az 1 dimenziós politikai koordináta-rendszerbe becsempészett 1-2 újabb tengelyt. Csak egyenlőre ez elég furcsa sokak számára, mert egyszerűen elfelejtették, miként lehet mozogni a nem 1 dimenziós térben.

>>becsempészett 1-2 újabb tengelyt

jelenleg homoszexuálisok listázásával megy nagyot a városi finom értelmiség körében - ez valóban új a moslékkoalíció berkein belül, ahol a cigánydakotázás volt eddig az érvrendszer sarokköve

mi a másik "tengely"?

Ha még emlékszel rá, akkor a járvány előtt a mélyszegény cigányokat és a börtönbizniszelőket kellett gyűlölni az állampárt szerint, most meg éppen a melegeket. Azonban annyiban bonyolultabb most a helyzet, hogy melegek vannak az állampárton belül is. MZP taktikája talán az lehet, hogy megpróbálja felhívni erre az erős képmutatásra a figyelmet. Mert hát mégiscsak az állampárt az egyetlen olyan magyarországi párt, amelynek egy alapító tagja fent van a https://gayhomophobe.com/ oldalon.

További fun fact, hogy miközben az állampárt éppen betiltotta 2018-ban a "genderszakokat" mivel "azok nem illenek a keresztény értékrendbe" a tisztelt miniszterelnök végzős és mélyen vallásos fia olyan címmel írt szakdolgozatot, hogy "A melegházasság kérdése Magyarországon és Európában : az azonosneműek házassága és a család szabályozásának lehetséges irányai". Kár, hogy nem lehet elolvasni, de már a témaválasztás is nagyon erős üzenet, nem létezik, hogy koincidencia.

A másik tengely(ek) egy többpárti koalíció lehetősége, ahol a miniszterelnöknek kisebb egyéni szerepe van, nagyobb viszont abban, hogy a koalíción belül elősegítse a konszenzust. Így nagyobb jelentősége lenne annak is, hogy egyéni jelöltként ki kerül be a parlamentbe. Bevallom őszintén: azt tudom, hogy a régit lecserélték, de halvány lila fingom sincs, hogy ki lesz az állampárt részéről az új helyi jelölt. Annyira teljesen mindegy, mert pontosan tudja mindenki, hogy nüansznyi beleszólása sem lesz a helyi ügyekbe. Aki most elvileg a "képviselőm", az annyira képvisel engem, hogy több milliárdnyi egészségügyi fejlesztést passzolt át a járvány alatt egy fideszes helyre büntetésül, hogy elvesztették az önkormányzati választást.

Mondok még egy budai pletykát. Lölö halálos beteg,  Andi Orbán szeretője. Most tolják át át Andikára a vagyont.

Erre egy hír:
Várkonyi Andrea százmilliókkal szállt be Mészáros Lőrinccel közös cégükbe | 24.hu

 

Fél évvel hamarabb halottam Lölö és Andika randiairól, mint nyilvános lett. Nem hittem el. Most is így vagyok ezekkel az infókkal. Andika részéről érteném a dolgot.

Nem kellett őket gyűlölni, csak hát az ellenzék egy része és a holdudvaruk kiemelkedően fogékony a gyűlöletre. Szerintem tanult embereknek tudniuk kellene gyűlölködés és gyűlöletkeltés szándéka nélkül érvelni. Különösen akkor, ha szabadnak, haladónak, európainak vallják magukat.

:)

Te miről beszélsz? Ki szólt eddig GYF-ről? Fidesz betegség van?

- maffia módszerek 

- urambátyám világ

Erről írtam, nem nehéz megérteni, hogy se nem az igazmondást, se nem a jólétet se nem a lopás megakadályozását jelenti.

Mellesleg 

- Én nem nézem hogy állnak Feri cégei. Te nézed. Ha már most megnézed érdemes figyelembe venni, hogy előtte szedte meg magát mielőtt hatalomra jutott, mindegy hogy nem számít abból a szempontból, hogy szépen muzsikált az első Orbán kormány idején. Ezen kívül (ha igaz amit írsz)  simán okozhatja a fenti kettő pont amitől meg kellene szabadulni

Nem egy szent az igaz, de miért is lenne a legalja Volner azért, mert nem követte a faszparaszt paprikajancsi szerepben tetszelgő pártelnököt a gyurcsány koalícióba?! Mondhatnám elvszerűségnek, de inkább racionális politikai logika. A Jobbik, mint tömegpárt genezise pont a gyurcsány-fasizmus ellenni radikális fellépésére vezethető vissza. Konszenzus éppen abban van, hogy gyurcsány feri a magyar politikai pöcegödör abszolút nulla foka. Kivéve természetesen a DK szekta híveinek nézőpontját. Volner, aki ettől elhatárolódik egy fokkal mindenképp jobb. Kockázatos a Jobbik taktikája, lehetnek meglepetések a választásokon.

Egy nehéz, vitáktól nem mentes, de végül nagy nehezen kompromisszumra jutó koalíciós kormányzást várnék, ha sikerülne az ellenzéknek többséget szerezni. Ennek hosszútávú fenntartásához remélhetőleg elég lesz az a két virtuális bárd, ami a jelenlegi ellenzéki politikusok feje fölött leng ide oda: egyik az a tény, hogy tudják pontosan ha felbomlik a szövetség, akkor jön megint a fidesz. Másik pedig, hogy jó eséllyel lesz ismét előválasztás, ahol a nép ki fogja rúgni a kompromisszumra nem képes elemeket.

Gyurcsány összehívja a pártok képviselőit, és közli, hogy általa győzték le Orbánt. Méltatlankodás hallatszik a teremben. Ferenc az asztalra teszi a táskáját, dossziékat húz ki belőle, és a rajtuk szereplő nevek szerint szétosztja. A jelenlévők zaja erősödik, majd síri csend támad. Fletó halkan hozzáteszi: – van még.

:)

"Mindenkinek, a Fidesznek és a DK-nak is el kell gondolkodni mivel akarnak beleszállni MZP-be, mert a pasas boksznyelven szólva a hirigelést szereti. Nem Queensberry márki (zay, höhöhö) modorában adja elő, hanem a kocsmai pofozkodó, aki nem csinál ügyet abból, ha kicsit kicsattan a szája vagy néhány napig monoklija van. Nem is üt a legyszebben, viszont sokat, és elég jó helyre. Le lehet épp csapni, de nem biztos, hogy jó ötlet leállni pofozkodni vele.Mindenképpen megoldandó feladat minden ellenfelének."

 

úgy tűnik, hogy ez tényleg így van: "Márki-Zay: A fél kormány meleg" https://444.hu/2021/10/08/marki-zay-a-fel-kormany-meleg

Szerkesztve: 2021. 10. 08., p – 21:58

Márki-Zay Péter: Úgy gondolom, nem nagyon talál majd rajtam fogást a Fideszt!

nem is a fidesznek lesz útban ;)

 

Márki-Zay szerint

meg kell akadályozni, hogy a mostani kormány teljesen csődbe vigye az országot.

tényleg lehet valami gond a patás képességeivel, mert 12 éve minden áldott nap már mindjárt itt A Teljes Csőd, és sosem sikerül elérnie

vagy a hangsúly a "mostanin" van? de a feriék meg miért akarják még egyszer csődbe vinni? ez ilyen fétis? vagy "bal"oldali kiváltság?

"nem is a fidesznek lesz útban ;)"

A fidesznek már azóta útban van, hogy úgy döntött, indul a 18-as időközin, toltak is ellene egy elég beteg kampányt. (meg később is. Erre talán még te is emlékszel: https://24.hu/belfold/2021/04/14/origo-ragalmazas-per-marki-zayne-vincz…)

Mondjuk ott se nagyon találtak fogást...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 10. 08., p – 23:58

Márki-Zay Péter, ahogy még nem láttad - INTERJÚ

https://www.youtube.com/watch?v=glU-3zbYmgM

Belenéztem ebbe az interjúba, még nem volt időm végignézni de vazzze, MZP for president!!!!!!444!!!

Orbán felkötheti a gatyát, remélem MZP simán kiüti a Dobrevet, kár hogy ilyen kevés idő van már az előválasztásig...

A buzis topikban konkrétan egy buzis téma miatt raktam be, ott van az idézet is, hogy pontosan miért tartozik oda. Ebbe a topikba meg általánosan tartozik, mert ha megnézed, megismerheted MZP-t. Nem tökéletes jelölt de velem nagyon hasonlóan gondolkozik egyelőre. Pl ahogy a polkorrektrésgről gondolkozik (erről én is írtam régebben itt a hupon, visszaellenőrizhető) de egy rakat más is van amiben hasonló a gondolkozásunk.

Szerintem a Fidesz nyerésre áll így is. MZP vállalható figura, a problémát majd a DK-s többség fogja neki okozni, akár Medgyessy sorsára is juthat. Simán és nagyon gyorsan. MZP szerepe max annyi lesz, hogy a DK-t hatalomra juttassa, több nem.

A Fidesz stratégiája a nemzeti tőkés réteg megteremtése akik megindulnak Európába piacokat szerezni. Jelenleg ezt már több NER-es vállalkozónál láthatjuk. Stratégia ahhoz kell, hogy a nyugat dolgozzon nekünk és ne fordítva. Bármilyen fura a 4ig és Tiborcz is ezt a szerepet tölti be. Nagyon helyesen.

Jelenleg ott tartunk, hogy hazánkat ma már magyarok üzemeltetik és nem a nyugat szolgáltatásként. Ha valaki ezt nem fogja fel, hogy milyen nagy lépés az nettó hülye és nem lát az orbánfóbiától.

Piacot szerezni Európában versenyben lehet. Aki itthon nem versenyben szerzett piacot/tőkét, nem tanult meg versenyezni, így elég esélytelen lesz. Hazánkat meg egy-két kivételtől eltekintve továbbra is a multik üzemeltetik. A verseny nélküli levajazott koncessziós munkákat én nem nevezném üzemeltetésnek.

Hát igen, mondanál példákat erre? Hol is érvényesül ez a megveszem a profikat és tulajdonosként kezelem a kérdést? Tulajdonosként is érteni kell a dolgokhoz, nem elég csak nézni mi történik. 

Ellentétnek itt egy példa a Mátrai erőmű esete, biztos van rá frappáns magyarázatod. Ugye?

https://www.hwsw.hu/hirek/63395/4ig-hungaro-digitel-carpathiasa-amos-sp…

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210310/ujabb-akvizicio-a-4ig-nel-tobbs…

https://www.4ig.hu/tavkozlesi-piacon-a-4ig_-vegehez-ert-a-hungaro-digit…

https://www.4ig.hu/lezarult-az-invitech-akvizicio

 

Annyira szörnyű, hogy a magyar ICT magyar kézben lesz. Igazi balfasz ország lennénk, ha nem így lenne. És igen, valóban kell az állami segítség ehhez. Na és? EZ a pénz így is úgy is elkölti a rendszer, akkor már épüljön belőle valami olyan ami emeli az ország színvonalát. Azt hittem az a baj,hogy összeszerelő ország vagyunk. hahahahaha

Pontosan.

https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Makrogazdasagi_korforgas_hu.svg

A kedves baloldali barátainknak az a baja, hogy számára jelenleg ismert pár háztartás és ez neki nem tetszik. Amíg ezen háztartások nem voltak ismertek tapsikolt kezében az uniós zászlóval. Miközben baszott nyitni cukrászdát Bécsben.

Kedves baloldali barátaink már érték elven baloldalinak sem nevezhetőek, mert ma már ezeket az értékeket is (más híján) a Fidesz képviseli. A brüsszeli zöldek épp most állnak elő azzal az új nem túl emberséges politikai paradigmával, hogy emelni kell mesterségesen az energiaárakat, amíg (az egyébként átgondolatlan) zöld megújuló energia versenyképessé válik. Mert ugye mostanra kiderült, hogy versenyképtelen egy valós piaci versenyben a "zeneria". Azt sem baj ha szegények nem bírják fizetni a rezsiszámláikat. 

Ez most Frans Timmermans volt, miután egy Lengyel (tehát alapból osztályidegen) képviselőnő felhívta a figyelmet arra, hogy a zöld érdekek miatt elszálló energiaárakat nem fogják bírni a szegények, ezért szociális szempontokat is figyelembe kellene venni. Errő jött Timmermans azzal, hogy a zölt érdekek (legalábbis amit ők annak gondolnak) felülírják a szociális indokokat is. Nesze neked zöld-bal ideológiai szövetség! 

Szeretem ezt az indoklást. Én nem láttam azt, hogy a Digi pl állami erőforrásból építette volna ki az utolsó kilométer hozzáférését. Nem mennék bele a többibe. (miért az a feltételezés, hogy a koncessziós szerződés tetszett valakinek abból hogy a mostani rablás nem tetszik? BTW: Azért ezt a kedvenc jobboldali politikus-nek köszönhetjük, még akkor is amikor ez indokolható volt a mostanival szemben)

 

Kérhetném, hogy maradjunk a tárgynál, hogy miért NEM maffia és NEM urambátyám?

(nem szeretném behozni, mert a közönség nincs eléggé benne a kérdésben, lenne sok más model erre, csak nézzétek meg a cseh valóságot távközlés terén)

Én nem láttam azt, hogy a Digi pl állami erőforrásból építette volna ki az utolsó kilométer hozzáférését.

goto https://salesweb.digi.hu/app/new

Saját lakcím (Bp, nem belváros)
> not found (csak az utca egyik felében van)

Szüleim lakcíme (megyei jogú város)
> not found (az egész utca nem létezik)

Párom szüleinek lakcíme (kisváros, mjv agglomerációja)
> not found (az egész város nem létezik)

Nagyszüleim lakcíme (falu, <30 percre pesttől)
> not found (az egész falu nem létezik)

Így azért könnyű, nem? :)

Úgy is könnyű, hogy a Matáv 93-ban 10 vagy 15 évre megkapta a Magyar Posta által kiépített belföldi vezetékes telefonvonalak , mobiltelefonszolgáltatás és személyhívó rendszerek kizárólagos használati jogát.

Elrelt 27 év és még az ország felében, vidéken azon  a rézdróton megy a telefonvezeték, amit az 50-es években húztak ki.

Ha a Digi nem jön be a csúcstechnológiás optikai kábelével, akkor még most is sok helyen ADSL 120kB/s-os betárcsázós internet lenne. Más cégeknél még most is a 30 éve elavult koaxon csordogálnak a bitek.

Ebbe az összes termelői erőforrást bele lehet tuszkolni, piacgazdaságot vagy szocializmust szeretnénk épiteni?

Konkrét esetben a T-Systems a magyar állam felügyelete alatt áll, érdekelt abban, hogy szolgáltatásokat nyújtson az állam és privát felhasználók részére, mert profitot ér el vele.

Nem gondolom, hogy hatékonyságot és biztonságot növeli, ha a piaci felügyeletét ellátó, a szolgáltatás igénybevevője, valamint nyújtoja is azonos.

Szabad hozzáférésű állami tulajdonú gerinchálózat, minőségre fókuszáló nem multi támogató szabályozó és pályázati környezet és a meglévő KKV (erre lenne példa a cseh). Csak azt dolgozd fel, mi történt legutóbb (Viktor idején) a SZIP projekt kapcsán. Ez egy hatalmas összeg volt összehasonlítva a befektetési számokkal, 80%-át a forrásoknak a T-Systems vitte el. Előtte meg hagyták hogy felvásárolják a kisebbeket, ami egy természetes folyamat, de nem mindegy, hogy valamit támogatsz a szabályokkal, vagy csökkented (itt nem arra gondolok, hogy az átruházást kell szabályozni, hanem a szabályzói környezetet normálisra alakítani)

Vagy beszélhetnénk a 5G-ről, vagy akár 4. szereplő a mobil piacon.

Ez ugyanaz mint a migrációs duma (bocs ez nem terelés, csak a példa miatt hozom ide), mikor "Brüsszel"  meg az "ellenzék" mi nem, mi "megvédjük európát" holott ezzel ellentétben szépen betelepített egy rakás nem akart migránst. Ahelyett, hogy az átmenő migránsáradatból kimagoztuk volna azt aki hasznos lenne nekünk...

Jellemzően azt csinálja a jelenlegi kormány, hogy fog egy populista témát amivel nagyjából mindenki egyet tud érteni, előtérben harcosan kiáll a közös vélemény mellett, de ahogy azt a "főnök" mondta, ne arra figyeljetek amit mondok hanem amit teszek a háttérben suttyomban besegít. 

Röviden, nem kell 1db versenytárs, az csak kartellre ad lehetőséget. 20 vagy 200 vagy 1000 versenytárs kell. 

Kb. a világ összes országában élhetsz, ha
- hiányszakmából van diplomád és tapasztalatod
vagy
- befektetsz

Igen, pl az USA-ban is. Nem is kell sok pénz hozzá. Állampolgárság 1m dollár befektetés vagy 500e, de akkor alkalmazni kell valamennyi embert.
Szerintem minden fejlett országban van ilyen program amivel ezt a két réteget bevonzza. Gondolom számodra is van érzékelhető különbség egy mérnök vagy egy segédmunkás között. Valamint azok között akik önmagukat finanszírozzák, mint akiket el kell tartani.

Nemzeti erők kiépítése nem két nap. Itt sem az a cél, hogy csak egy legyen, hanem az, hogy több. Legyen verseny. Első körben versenyképessé tették a NER-esnek csúfolt hazai cégeket, hogy alkalmasak legyenek az önálló feladatvégzésre. Ugyanis eddig a rendszerváltás óta, aki kicsit nőtt megvették a nyugati cégek, így nem volt olyan erő aki egyáltalán pályázhatott volna. 

Hehe, életem első részvénye még egyetemistaként egy 1 darabos Zwack "pakett" volt. Akkoriban a közgyűlésen 3-4 üvegből álló röviditalcsomag volt az ajándék, ami 2x többet ért, mint az 1 db részvényem. Utána vagy tíz évig nem volt olyan befektetésem, ami évente 200% hozamot fizetett. :D

Én csak értelmes hozzászólásokat írok! Ez is az volt természetesen. Akkora baromságot sikerült újra írnod ugyanis, hogy célszerű volt megjelölni. 

IT világban, azon belül szoftverfejlesztés bizniszben egyáltalán nem igaz amit írtál. A folyton egymásra hivatkozó full-"mukaidős" bloggerek és fórumjancsik vizionálják azt. Pedig ezen a területen hangsúlyosan vannak jelen "multik". Mégis sok sikeres magyar vállalkozás él és prosperál. 

A Fidesz kormányzat felismerése az volt, hogy ebben a térségben, különösen Magyarországon hiányoznak a kockázati tőkebefektetők, akik valódi _magyar_ vállalkozásokba tennének kockázati tőkét. Kormányzati intézkedésekkel pótolták ezt a hiányt és jöttek is az eredmények. 

Aki képzettség és képesség hiányában nem tudott élni a lehetőséggel az csak picsog szokás szerint, a szőlő savanyú, a sikeresek pedig törvényszerűen a Sátán és a ZOrbán zabigyerekei. Majd jönnek a korábban zindex fórum, mostanában facsebúkról származó hasonló lúzerek összeokoskodott "érvei". A valósághoz semmi közük. Uncsi! 

Oszkó most elbizonytalanított:

Oszkó Péter futóbolondnak nevezte Márki-Zay Pétert

Személy szerint ráadásul azok után, hogy 2009-ben én magam csaptam agyon mindenkit, aki sanda szándékkal közelített a közpénzek felé, majd 2010-től évekig hallgathattam Budai Gyula rágalmait és az ügyészség vegzálásait, hogy nincs mivel támadniuk, felháborítónak tartom, hogy ennek a futóbolondnak az elmaradt elszámoltatásról szóló alantas rágalmai folyamatosan megjelenhetnek, és azoknak még bárki nyilvánosságot ad

Ezzel az erővel Budai Gyulát is meg lehetne próbálni eladni az ellenzéki megújulás kulcsfigurájának, nem lenne nagy különbség, ő legalább a gyerekbántalmazást nem próbálta propagálni

Egy dolgot kétségtelenül hozott ez a kutyakomédia: jó szórakozást 🤣😂😂🤣

trey @ gépház

Ha jol emlekszem (reg volt), Megyo Csillagot le akarta valtani valami partkozi vita miatt (MSZP-SzDSz), erre az SzDSz nyilvanossagra hozta a D-209 multjat, mire megbukott. Fleto meg jokor volt jo helyen. (lehet persze, hogy volt benne szerepe, kinezem belole)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

abban a környezetben egy d209 múlttal röhögve túl lehet élni, nem ez volt a probléma, hanem az, hogy utalni merészelt az szdsz korruptságára

ez volt az ürügy, hogy a szokásos mszp-szdsz minőségű kormányzás következtében kialakult gazdasági és népszerűségi helyzetben  bűnbakként "a támogatást elvesztette", vele nem indulhattak a következő választáson

ilyen értelemben jól döntöttek, mert jött valaki, aki annyit és úgy tudott hazudni, hogy megetetett elegendő számú szavazót - másként nézve a gyurcsány a vesztük is lett

Marmint ugy gondolod, hogy a d209 mult ismert volt (a koreikben valoban), de valahol Guatemalaban meg elt egy ember, aki nem tudott az SzDSz nyilvanvalo korruptsagarol, es ezert kellett buknia? Akkor rosszul emlekeztem.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Dr. Mérő László

[...]

a legfontosabb kérdésekre a válaszok kiolvashatók már az előválasztás első fordulójának eredményeiből is, csak értő szem kell hozzá. A kiváló statisztikai elemző Marián Béla [...] nagyon eredeti módon vizsgálta meg az előválasztás első fordulójáról rendelkezésre álló adatokat. Amikor elküldte nekem az általa kiszámított eredményeket, teljesen elképedtem.

[...]

Ő úgy látja, hogy a mai ellenzék elsősorban nem aszerint polarizálódik, hogy valaki inkább jobb- vagy baloldali, nem is aszerint, hogy a környezetvédelem, az emberi jogok vagy a gender kérdéseiben mi a véleménye, hanem aszerint, hogy inkább radikális vagy inkább mérsékelt.

[...]

Akármi is lesz az eredmény a második fordulóban, én ismét bízom a választói kollektív bölcsességben, ami az első fordulóban megnyugtatóan érvényesült. Nagyon jónak tartom, hogy felszínre kerültek mindazok az ellentétek és ellenérzések, amelyek kibuggyantak a viták során, mert így a vitákat nem kormányzás mellett, az akkori ellenzék durva támadásai között kell majd lejátszani. Nagyon jónak tartom, hogy kiderült: most a fő kérdés a radikalizmus szintje, hogy győzelem esetén az új kormány mekkora vehemenciával essen neki az Orbán-rendszer lebontásának.

https://www.facebook.com/drmerolaszlo/posts/1201618010335077

Volt amikor kedveltem. Ittam a  szavait. Olvastam a könyveit. Ekkor vártam, hogy mondjon végre valamit. De sohasem mondott semmit, pedig mindig sokat beszélt/írt.  

Azt látom, hogy annyira óvatosan fogalmaz, hogy egyszerre állít valamit és annak az ellenkezőjét. Gyakorlatilag minden egyes esetben leírja az univerzumot. :)

FB-n ismerősöm ismerőse írt jellemrajz mindnyájunk kedvenc főpolgármesteréről:
A csávó tipikusan az az arc, aki saját komplexusai miatt soha sem tudott karakán lenni, állandóan mint az angolna csúszkált ide-oda, a zavarosban halászott. Elvégezte vhogy az egyetemet, ott is mindig keresett magának vmi gazdatestet, aki segítette őt feljebb jutni. Nem volt nagy tehetség, tanulni sem nagyon szeretett, gondolta jó lesz ez az arctalan kutatóskodás, ez jól áll neki. 
Nem akart ő politikus lenni, olyan közepes elemző-féleségnek képzelte el magát. Viszont ebben a közegben annyian mondogathatták, neki, h te Gergő, szemüveges vagy, meg még magas és vékony, tudsz is beszélni, mijé nem állsz te politikusnak? Akkor már “dolgozott” a Gyurcsánynak, tévékbe is járt elemezgetni meg vitatkozgatni, és 2009-ben, 10-ben éppen üresedés akadt a baloldalon, még jól is jött neki a Schiffer vezette LMP, az olyan “értelmiségies” párt, oszt mèg be is kerülhet jó pénzért ellenzékiként a parliba…0 felelősség, szép guba. Ez Gelgő nagy esélye!
Na innen már mindenki ismeri a sztorit, Gelgő vhogy rákapott a politika ízére, önazonos volt, csak magát hozta a sok árulásával, angolna mozgásával. Ehhez hasonszőrű elvtelen barikat is összekukázott maga mellé Timike meg Tordai személyében… Persze, amikor komolyan dolgozni kellett volna, ahhoz már nemcsak kedve nem volt, nem is tudta soha, h mi az. Pártot építeni? Gürizni? Mi a fenéért? Majd bejárok tv stúdiókba, meg a neten huszárkodom, ezekhez nem kell korán kelni, bicóval is lehet járni, miaf@szér kéne nekem/ünk pártot építeni a messzi vidéken a sok tahó között? Azt csinálja az, akinek három anyja van…
Szóval ismétlem újra, önazonosan nem akart ő soha semmi lenni, csak úgy a langyos vízben uszikálni. Kicsit többet gondoltak bele a többiek, azt hitték a hülye szocik is, h a bájvigyor mögött azért van vmi intellektuális tartalom is, meg ha felszívja magát még miniszterelnök is lehet. Ő fél szívvel csinálta 18-ban is meg most is. Nem akart ő dolgozni, meg nem akart ő felelősséget. Ez a főpolgármesterkedés is csak úgy megtalálta, kampányolgatott kicsit, a pestieknek meg bejött a bájvigyor, és az, h végre nem akarja megmondani a proli mentalitásnak, h mit csináljanak, úgy mint a Fidesz v Tarlós, meg egyébként is O1G! Demszky 2. Ezzel a semmittevéssel, vízgereblyézéssel baloldaliként még egy ilyen uncsi, semmirekellő is lehet főpolgi Budapesten…
Most az első forduló után aztán már elment a kedve az egésztől. Nem úgy ment a kampány, mint gondolta: ez a nyelvvizsga-ügy is tök ciki, meg hogy az a sok hülye a hivatalban rátolta az összes közbeszt, és egyszerre kellett 3-4 helyen a felújításokat kezdeni. Ő meggyőződéssel gondolja, h nem tehet róla, ő ott sem volt, csak kicsesztek vele. Nem az ő dolga, csak aláírta. Ez a mocsok Fidesz meg még össze is gyurcsányozza, pedig hát őt is utálja, mint a szart (és gondolom ez kölcsönös). Szóval sok volt ez már neki a kampánnyal együtt. Bedobta a törölközőt, mert nem bírta idegileg a kampányt: korábban kell kelni, és sajnos menni kell vidékre is a parasztok közé, nem lehet csak vigyorogni a tévében, meg okosakat mondani. Ááá ez nem neki való. Csinálja a Marky, ő aztán van annyira futóbolond, h még élvezze is…
Ez kb Gelgő jelleme, politikai ars poeticája, ez az ő élete. Láthatóan a lemondása után meg is könnyebbült, felszabadult. Ahogy mondta 5 percig gyászolta a jelöltségét. Persze most sem mondott teljesen igazat, ez sztem annyiban felelhet meg a valóságnak, h kb 2 percig. Nem neki való ez az egész, na…

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Szerkesztve: 2021. 10. 10., v – 21:25

Krisztián Ungváry

Ha Dobrev Klára lennék és hatalomra szeretnék jutni, biztos Márki-Zay Péterre szavaznék.
Sajnos sokan nem értik az előválasztás igazi tétjét. Ez nem arról szól, hogy az ellenzék győzelme esetén kié lesz a politikai hatalom. Ez a kérdés ugyanis gyakorlatilag már az előválasztás első fordulójával eldőlt: azé a párté, amelyik a legnagyobb frakciót adja és amely emellett a legkönnyebben talál közös nevezőt a többi leendő kormánypárti frakciók többségével. Ez pedig a DK a szocik és (furcsa módon) a Jobbik lesz.

[...]

Teljesen mindegy, hogy mit gondolunk Márki-Zay egyes kijelentéseiről, gyermeknevelési elveiről, stb. stb. Még ha nyerne, akkor sem biztos hogy ő lesz a miniszterelnök hosszú távon, de ha ő is lenne, akkor sem áll majd módjában azokat az elképzeléseit végrehajtani, amelyhez nem szerzi meg a baloldali pártok támogatását.

A DK törzsszavazóinak ez nyilván érzelmi kérdés és majd le fognak szavazni a fideszes trollokkal karöltve Dobrev Klárára. Lelkük rajta, ha a Fidesz hasznos idiótáiként épp ők akadályozzák meg Dobrev Klára politikai hatalomra jutását. Azok azonban, akiknek az ő politikája tényleg fontos, ha kicsit is józanul mérlegelnek, nem tehetnek mást mint MZP-re szavaznak.

stb...

https://www.facebook.com/krisztian.ungvary.7/posts/4323327001049503

>> Az előválasztás valójában nem szól másról mint arról, hogy az ellenzék többségét adó baloldali szavazók kívánnak-e valamilyen politikai ajánlatot tenni azoknak, akiket volt fideszesként kell meggyőzniük és megnyerniük.

és mi lenne ez az ajánlat?

A face bejegyzés azt írja le, hogy Ungváry szerint Dobrevnek hogyan kellene gondolkoznia, ha lenne politikai érzéke. Azt hogy ez jó-e vagy nem jó, az egy másik kérdés. Nyilván sokan nem szeretik Dobrevet, de sokan mások meg Orbánt. Ennek megvitatására szerintem van ezer másik topic.

Azt meg, hogy Dobrev tudja-e függetleníteni a saját személyét ettől és képes-e ebben a helyzetben politikushoz méltóan gondolkozni, azt majd meglátjuk.

ha a szavazók megértik, hogy egy esetleges 2022-es összefogás győzelemnél a dk kerül hatalomra - függetlenül attól, hogy dobrev vagy mzp plakátokkal mennek neki, akkor mindegy hogy most dobrev hiúsági kérdést csinál ebből a fordulóból

Adó? Akkor meg végképp ne aggódj, mert egyrészt a mostani felelőtlen költekezés miatt mindenképpen gáz lesz jövőre, ráadásul még jöhet addig egy "szokásos" tőzsdei összeomlás vagy inkább kínából egy evergrande típusú összeomlás (nem tudom, hallottál-e róla, de kína akár komoly bajba is kerülhet az ilyenek miatt, mert valamennyire lufi a kínai növekedés az ingatlanszektor miatt és kérdés, hogy pukkanás nélkül meg tudják-e oldani (én mondjuk 80%-ra veszem, hogy nem).

De mondjuk az ÁFÁt már valszeg nem lehet tovább emelni, abban már világbajnokok vagyunk.

Elég sokat tudok róla. Látom a  naivságot is ami körülveszi a problémát. Azt gondolják, hogy a probléma a többi ingatlanfejlesztőnél is jelentkezik. Édesistenem! Beszélnek bankokról és részvényesőkről. OMG! Az igazi baj szerintem a beszállítóknál lesz, akik egyszerűen előbb vagy utóbb a fékre taposnak. Lehet nem a közvetlen beszállító lesz ez, hanem kettővel mögötte. Lehet csak egy olyan anyag lesz a  gond ami amúgy is korlátos a világban jelenleg és az ára is kitört, de szükséges összetevő (vas? cement? üzemanyag?). Szóval nem az ingatlanpiacra fókuszálnék, hanem kicsit holisztikusabban gondolkodva az értékláncra.

Analógia: chiphiány
Hatás: termeléshiány + eladósodottság megszűnő cashflow

Én is azt mondom, hogy ez komoly dolog sőt ebből világméretű probléma is lehet (tehát nem állítom, hogy lesz de lehetséges).

Sokan Lehman pillanatról beszélnek.

Érdekelne, honnan tájékozódsz ebben a témában. Főleg az autentikus de összeomlást nem valószínűsítő vélemények érdekelnének. Az itthoni sajtóban inkább azt látom, hogy az események után kullognak nagyon és valahogy csak a felszínt kapargatják, külföldi anyagokban alaposabban utánanéznek a részleteknek.

 

Az tuti, hogy kína jelenlegi GDP növekedés üteme fenntarthatatlan és részben lufi. Erre hosszabb távon majd még jön nekik a népesség növekedésének megállása és elöregedése is, de ez már más téma.

Olvasok mindent ami aktuális (témákra rákeresek) és emellett szakirodalmat (tankönyvek) valamint gondolkodom. Portfolio.hu-t szeretem. Cikkek logikusak, de sokszor  az alapfelvetésbe hibát látok/vélek.  Azt látom, hogy a legtöbb elméleti kutató-elemző  a ceteris paribus elv mentén tevékenykedik. Minden dolog kizárásával próbálják megérteni a jelenséget. Esetünkben nem rájuk van szükség, hanem kockázatelemzőkre. A két megközelítés kb a skála két vége. Az internetes cikkeknél azt látom, hogy a dolgot önmagában vizsgálják pénzügyileg. Nem figyelik az oldalhatást és nem csinálnak interjúkat beszállítókkal illetve  a lánc egyéb szereplőivel. Az a cég aki nem fizet a banknak az ugyanezt teszi a minden beszállítóval. A bankra nagyobb szüksége van, mint a beszállítókra, mert ez utóbbit függésben tarthatja a tartozással is. Amit  a bankkal nem igazán tud a végtelenségig megtenni.

Hát amióta Biden-t "megválasztotta" Amerika..., NEM! - Csak az elmúlt napok eseményei, Kurz, Babis.., sajnos egyre több a jel arra, hogy "valakik" keményen beavatkoznak és érdekeiknek megfelelően "finomítják" a körülményeket, - és még lehet, - a szavazások eredményét is. (Németo..., és AFD, kint élők szerint ott is bűzlik valami.)

Ez a lényeg, vagy eddig nem ebben az országban éltél? Sajnos más nem hat az emberekre... De ez nagyon. Nem ők a hibásak ezért. (akkor is ezt írnám ha épp Viktor lenne itt valahol listázva, és ettől még ugyanúgy utálom ezt mint amikor Viktor csinálja a látványos légboxát)

Nem akarom vedeni MZP-t, de amig nem nyeri meg az elovalasztast, nem erdemes errol nyilatkoznia szerintem.

De ha Decemberre errol nem lesz info, az ciki.

Meg abban is igazad van, hogy az egy dolog, hogy o kiket akar / kiknek a kinevezesevel fog esetlegesen Orban ellen kampanyolni, ha kozben a DK-s tobbsegu kepviseloknek ehhez lesz nehany szava. Meg hat mikor (ciklus elejen, ciklus kozepen, stb.)?

Az nem fog sokat szamitani, mert mindenkeppen az orszagos lista elejen lesz.

Orban se szokott semmilyen korzetben indulni.

Elmeletileg nyerhetne ugy, hogy kozben a korzetet elvesziti.

Gyakorlatilag o se fog nyerni, annyi, hogy Dobrevet ha elpicsazza, abbol csak 50%+ Fidesz mandatum lesz, de nem 2/3.

>> a szovetseguk milyen termeszetu, mi a celja?

szövetségük politikai természetű, célja minél több dk-s parlamentbe talicskázása

>>ettol van kozottuk barmilyen ala/fole rendelt viszony jelen helyzetben? 

nem ettől, de igen, van

>>foglalmam sincs kik lesznek a miniszterek

elég limitált setből fog tudni válogatni

>>de ha jol sejtem, ezt meg szeretett vezerunk sem arulta el;

hogy kik lennének mzp miniszterei és a mögötte álló képviselők?

>>na akkor most mi van? 

nincs semmi

"szövetségük politikai természetű, célja minél több dk-s parlamentbe talicskázása"
baromsag: a dk-n kivul vannak meg reszt vevo partok

"nem ettől, de igen, van"
akkor mitol?

"elég limitált setből fog tudni válogatni"
baromsag: az elovalasztas nem a kormanytagokat hivatott eldonteni, maximum segithet benne

"hogy kik lennének mzp miniszterei és a mögötte álló képviselők?"
itt erdeklodj: https://mindenkimagyarorszaga.hu/kapcsolat/ doktorminiszterelnokur eldontotte mar, hogy pl Boldog Istvan milyen szerepet kap esetleges ujabb nyertes valasztas eseten a parlamentben? 

MZP a nyilatkozataival – nem túl „márkis” módon – az ellenzéki összefogás féltve őrzött nullás lisztjébe beleszellentett egy hatalmasat. Törölgeti is magát mindenki.

🤣🤣😂🤣🤣

Kikérem magamnak! Csak annak lett lisztes a képe, aki részt vett ebben a bohócparádéban.

Link:

Vona Gábor írása a tyúkanyóról és a buldózerről

https://index.hu/velemeny/2021/10/13/vona-gabor-marki-zay-peter-dobrev-…

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 10. 13., sze – 16:24

Asszem', a kávé mellé kérek egy franciakrémest is, mert ez hosszabb lesz :D

Karácsony Gergely azt állítja, bizonyítani tudja, hogy Gyurcsány Ferenc megzsarolta

Komolyan kérdezem: ez lenne a korszakváltó, új alakulat?

(Egyébként, nagyon taktikus, amikor vissza kell szólni, akkor nem Klári teszi, hanem Gyurcsány, aki már úgyis kiégett, nem okoz neki kért, ha még egy kicsit megperzselődik. Így az asszony tiszta marad, nem sározódik be a sárdobálás közepette. Ügyes!)

trey @ gépház

Hát kabaré az egész, egyetlen szavazás kellett hozzá, hogy eljussunk a celebhírek szintjéig. "Dehát ő kezdte!"

Volt némi reményfoszlányom eddig, hogy nem néznek annyira hülyének mint a gyurcsányshow-val kampányoló fidesz, de lassan már komolyan inkább szavazok korrupt stabilitásra, mint erre a sefüle sefarka lart pour lart előadásnak is beillő valamire amit összehoznak.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Azt értem hogy nem tetszik, de azt nem, hogy látod ez csak annak szól akinek csak ez üti meg az ingerküszöbét, a Fidesz észre sem veszi, de épp reklámot csinál. Jó ez így. Nézd, itt is forgalmat generál, és a fideszszimpatizansok nézik, nem kell most megváltoztatni a gondolatukat, elég ha látják az alternatívát. Ha kínos, ha nem.

Úgy tűnik, MZP simán legyőzi Dobrevet.

Innentől most már viszont ellenzéki kétharmadot várok

Dobrev egyrészt most több szavazatot kapott, mint az első körben, másrészt biztosan nem volt most sem 150 ezer Fideszes átszavazó.

Mármint szervezetten átszavazó, ettől még akár tömegesen is gondolhatták úgy a Fideszes szimpatizánsok, hogy a számukra kisebbik rosszat azért behuzzák.

Szerkesztve: 2021. 10. 18., h – 02:38

Hát igen. Orbán, a narancsnok úr annál a résznél kicsit megszopta, hogy a stábja karácsonyból és dobrevből volt felkészülve ám mégis MZP futott be, akinek a lebontásához a hátra lévő idő már kevés.

Mindegy is, mert orbán már mindenképpen múltidő. Még elmajomkodhat pár hónapot, ha a sors kegyes lesz hozzá, de ő már itt vezető tisztséget max a börtönválogatottban fog betölteni.  

Most hülyéskedsz?  :-)

 

  • Stop Karácsony: Ezt megoldották, nem? A Karácsonyt nem jelölt már.
  • Stop Gyurcsány: Gyurcsány felesége sem jelölt már.

 

Stop MZP terv nem volt eddig, tehát csak ez lehetett a terv. Na de majd most!444!! :-)

Nem, ez pont azt támasztja alá, hogy az előválasztás egy működőképes dolog.

(A választók számára. Az, hogy politikusoknak nem jött be, a fidesznek is jobb lett volna más eredmény, jópár ellenzékinek is, az alapvetően nem baj, sőt.)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

" Hogy az előválasztás bejött-e a válaszoknak? Majd meglátjuk."

Tekintve a résztvevők számát, egyértelműen igen. 
Tekintve a viták iránti érdeklődést, egyértelműen igen.

Van itt igény a vitára meg a megegyezésre is, az kiderült.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elfelejted, hogy az előválasztás nem önmagáért volt (bár, kétségtelen, egyesek úgy kezelik, mintha megnyerték volna a parlamentit). Igény a vitára? Ezek vagy nem vitatkoztak, vagy egymást ócsárolták. Érdemi vita itt még nem volt. Igazából, csak az járt jól, aki balhét várt és arra számított (o/).

Kíváncsi leszek a következő hetekre, hónapokra.

trey @ gépház

Segítek: a vádaskodáson kívül nem voltak érdemi viták. Nagyjából egyetértettek mindenben. A különbség az volt, hogy MZP-ből kijött a menedzser és rászólt Dobrevre, hogy ne osztogassa el előre az USA 200 éves követségvetésének megfelelő lóvét, mert

  • arra valahol fedezetet is kéne találni
  • jóléti ígérgetésekre nem veszünk fel kölcsönt (újra - talán rémlik Gy. Ferenc nyugdíjasoknak való ígérete és osztogatása még valakinek)

trey @ gépház