SZAVAZÁS: Ér-e évi százmilliárdnyi közpénzt a magyar foci teljesítménye?

Fórumok

Ha a https://hup.hu/node/171453 topic alapján jól értem, akkor nyolc évente egyszer kijut egy klubcsapat a BL-be és 8 évente kétszer kijut a válogatott az EB-re. Ez nyolc év alatt 800 milliárdba kerül. Ér-e ez ennyit? (trey papír volt egy szavazást csinálni erről, hát én megpróbálom :-) )

 

 

Szavazni: IGEN vagy NEM hozzászólással lehet.
Minden más hozzászólást kimoderáltatunk trey-jel!!!!

 

 

Évi 100 milliárd forrása: https://mfor.hu/cikkek/makro/utanpotlas-koltesek.html

Ja és mindegy, mit szavazunk, mert akkor is kapni fogja a közpénzt a magyar labdarúgás. :-)

 

Természetesen van mód arra, hogy átszámoljam lélegeztetőgépre is:
Az évi 100 milliárd az 5000 darab lélegeztetőgép. Mármint, ha a NER veszi offshore cégeken keresztül. Mert ha nem, akkor megkaptuk volna harmadáron is, szóval mondjuk évi 15ezer darab

Hozzászólások

Inkab tegyel egy igen es nem kommentet, es az +1-ezzuk, az egyszerubb szvsz :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

nyolc évente egyszer kijut egy klubcsapat a BL-be

Ez így 12,5%-os teljesítmény, ami elég gyenge, de a magyar focitól nem rossz, amúgy meg az EL-ben is van csoportkör, oda is bejutott a Fradi tavaly (nem pedig ki, ahogy írtad a BL kapcsán). Szerintem ezt engedd el, mert nem követted az eseményeket eléggé, az EL-ben többször is volt magyar csapat a csoportkörben (pl. a "Vidi" - hívják akárhogy - kétszer is), ráadásul 8 év alatt kétszer kijutni az EB-re (látod, oda kijutni lehet, a BL-csoportkörbe meg bejutni, ahogy már korábban írtam) az pontosan 100%-os teljesítmény, mert négyévente rendeznek a fociban EB-t (ahogy VB-t is).

A magyar foci ezektől az eredményektől nem lett világverő, nem lettek Maradonáink, még messze vagyunk attól, hogy féljenek tőlünk, a neheze most jön. Ha megrendezik jövőre az idei EB-t, akkor ott nem lesz egyszerű a helyzetünk, mert Franciaország, Portugália és Németország van a csoportunkban (nézz utána, ez a három csapat milyen eredményeket ért el csak az utóbbi 10 évben).

A kormányunk a focisták eredményeitől nem lett jobb, Szijjártó se lett okosabb, még akkor sem, ha azt gondolja, hogy okosakat mondott, és a csapat sem azért ért el sikereket, mert a vezéreink lapátolták a fociba (és onnan ki) a pénzt, hanem azért, mert a játékosok sokszor erőn felül küzdöttek, és ezt jó volt látni. Nekem tetszett, amit a pályán láttam, és ennek semmi köze a pénzhez.

"de a magyar focitól nem rossz"

Mi az ami még a magyar focitól is rossz lenne? Egy olyan tényleg váratlan nagy fail, amire senki nem számít?

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

a buzik támogatása ér egy fillért is? a"civil" szervezetek támogatása ér egy fillért is? gyurcsány és neje támogatása ér egy fillért is? azért gondolom hogy jol mennek a dolgok, mert sivalkodtok.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerintem se ér egy fillért sem azoknak az egyházaknak a támogatása, ahol rengeteg a meleg pap.

Szerintem se kellene egy fillért sem kapnia a CÖF-nek.

Gyurcsány és neje se kapjon semmilyen támogatást, ahogy a többi hatalommániás se.

Ezek miatt kár volt sivalkodnod.

Kéretik IGEN vagy NEM -et beírni!!!!!444!!!

Látod, itt az a baj, hogy tényeken veszekszel. Te azt írtad, hogy tény, hogy ő nem azt csinálta, amire kérted. Én azt írtam, hogy tény, hogy pontosan azt csinálta, amit kértél. Ha két "tény" ütközik, akkor valakinek nincs igaza.

Na, szerinted ki lehet az?

Hagyd rá ha őt ez boldoggá teszi, ugyanis nyelvtannáciskodik: arra gondolhatodd, úgy kellett volna fogalmaznod hogy

"Kéretik IGEN-t vagy NEM-et beírni!"

Te azonban az IGEN után lehagytad a tárgyrag t betűjét. Hát istenkém, szörnyű nagy bűn, most erre élvezkedik hogy ebből a bolhából csinál elefántot.

Nem vagy tisztában a fogalmakkal. Itt egy mondat jelentése változott meg attól, hogy nem tette ki a tárgyragot. Olvastam itt olyat is, hogy "jukszallag", abban két hiba is van, de a jelentést egyik sem befolyásolja, legfeljebb bántja az ember szemét.

Korábban azt hittem, hogy azok, akik itt előfordulnak, tisztában vannak azzal, hogy pontosan, precízen kell fogalmaznunk, mivel pl. a fordítóprogramok sem foglalkoznak azzal, hogy mire gondolt a programozó, azok (jó esetben) azt fordítják le, amit a programozó írt. "A számítógép nem a vágyainkat valósítja meg, hanem az utasításainkat hajtja végre."

Tisztában vagyok vele, hogy "szigorúan véve" megváltoztatta a mondat jelentését az elkövetett hiba, mindazonáltal a kontextusból simán rá lehetett jönni arra, mi volt a szándékolt lényege az üzenetnek, így tök felesleges kicsinyeskedés ekkora feneket keríteni a dolognak, ez nem más mint ostoba kötekedés. Tehát TROLLKODÁS.

Ráadásul nincs is igaza a kötekedőknek, amennyiben a hibás mondat még csak nem is jelentette igazán azt amit hisztek. Amit hisztek, azt ugyanis helyesen így kellett volna leírni:

Kéretik "IGEN vagy NEM"-et leírni"

(vagy nem leírni hanem beírni, postolni, stb).

Tehát ebben az esetben kellett volna oda az idézőjel, de ő azt se tette ki. Azaz a mondata mindenféle értelemben hibás volt helyesírásilag, nem volt egyértelmű hogy mit jelent, de épp ez az hogy emiatt az a jelentése se volt egyértelmű amit ti tulajdonítotok neki. Ha meg úgyse volt egyértelmű a jelentés, egyik jelentés se, csak egy kis jóérzés kellett volna hozzá hogy ne kezdjetek el kötekedni, hanem inkább azt a jelentést vegyétek figyelembe amit a kontextusból úgyis pofonegyszerű volt kikövetkeztetni.

Ti azonban direkt a konfliktust keresitek, ürügyet hogy támadjátok, megtippelem hogy azért, mert az illető politikai nézetei (amennyire ismerem azokat) nem eléggé fidesz-barátok...

Ha indít egy flame topicot, akkor ne csodálkozzon, ha az emberek flamelnek is benne. 

Az egésznek amúgy nyilván elejét lehetett volna venni egy "renard, igazad van, igazából azt akartam írni, hogy...", de sajnos ez a fajta, asszertív kommunkáció nem jellemző manapság :(

Szerintem nem er meg ennyi kozpenzt, de en nagyon sok masra sem koltenek belole.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

NEM. Nem ér annyit.

Igazából én nemhogy évi százmilliárdot, de száz forintot sem költenék élsportra. Élsportra SEMMIT. A sportkulbokat tartsák el a támogatóik, rajongóik, szponzoraik. Amelyik így nem képes fennmaradni, arra nincs igény, tehát jó is ha megszűnik.

A tömegsportot ESETLEG hajlandó lennék támogatni, de itt az „ördög a részletekben van”. Szóval ez nagyon bő és hosszú téma amit itt nem akarok kirészletezni mert offtopic lenne. Az azonban biztos hogy az élsportot egyáltalán nem.

ha a libernyákokat pukkasztja, még többet is megérRRRRRrrrr!!!44fünf

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Sőt, jó focival aztán hogy fel lehetne mérgesíteni a sok károgót....

Kár, hogy nem ezt az utat választották :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Azért nem biztos. Azt én is elfogadom, hogy rakjunk valemennyi pénzt a fociba. Még akkor is, ha kétballábasak vagyunk is esetleg. Ezt is elfogadnám. De ennyi pénzt már nem. Ami országos szintem 100 milliárd évente, az egy kisvárosnál 100 millió évente. Egy kisebb városban van egy nyaralónk, ahol az utóbbi 5 évben 500 misit toltak a fociba. Ráadásul úgy, hogy helyi gyerekeket elzavarták a csapatból és hoztak máshonnan focistákat. Nem tudom, hogy egy ilyen kisvárosban pl mi értelme van ennek, szerintem ezen a szinten az lenne a cél, hogy a helyiek, a helyi fiatalok focizzanak és élvezzék a saját városuk csapatában és nem az, hogy a város csapata feljusson mondjuk NB2-be csupa idegennel, miközben a helyiek kiszorulnak... Főleg nem évi 100 misiért egy kisvárosban. Lenne annak a pénznek jobb helye.

 

Ha nem szavaz a huptagok legalabb fele, akkor ervenytelen a nepszavazas. :)

Na jo, ez egy unfair szabaly: legyen a regi rendszer, ahol csak 30% kell.

(Tudom, tudom, "politikailag ervenyes" :P )

Egyertelmuen NEM eri meg! waste of money

you'll never be a woman

az anya nő, az apa férfi

Nem

Az sem érne meg egy fillér állami pénzt sem, ha minden alkalommal a magyar vállogatott nyerné a VB-t és az EB-t!
Profi sportba nem szabad lami pénzt ölni!
Az egészségmegőrző mozgást kell támogatni. Nem a stadin őrzi meg az egészséget, hanem a sokkal több mozgási lehetőség, Tudjon az ember normális körülmények között mozogni, ha szükséges szakember tanácsait kérve.
Sóval az egészségmegőrzésre nem sajnálom a pénzt, arra hogy a profi sportólóknak ne kelljen olyan keményen kűzdeni az eredményért és így a megélhetésükért egy fillért sem szabad az állami pénzből fordítani.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox