SZAVAZÁS: Ér-e évi százmilliárdnyi közpénzt a magyar foci teljesítménye?

Fórumok

Ha a https://hup.hu/node/171453 topic alapján jól értem, akkor nyolc évente egyszer kijut egy klubcsapat a BL-be és 8 évente kétszer kijut a válogatott az EB-re. Ez nyolc év alatt 800 milliárdba kerül. Ér-e ez ennyit? (trey papír volt egy szavazást csinálni erről, hát én megpróbálom :-) )

 

 

Szavazni: IGEN vagy NEM hozzászólással lehet.
Minden más hozzászólást kimoderáltatunk trey-jel!!!!

 

 

Évi 100 milliárd forrása: https://mfor.hu/cikkek/makro/utanpotlas-koltesek.html

Ja és mindegy, mit szavazunk, mert akkor is kapni fogja a közpénzt a magyar labdarúgás. :-)

 

Természetesen van mód arra, hogy átszámoljam lélegeztetőgépre is:
Az évi 100 milliárd az 5000 darab lélegeztetőgép. Mármint, ha a NER veszi offshore cégeken keresztül. Mert ha nem, akkor megkaptuk volna harmadáron is, szóval mondjuk évi 15ezer darab

Hozzászólások

Inkab tegyel egy igen es nem kommentet, es az +1-ezzuk, az egyszerubb szvsz :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

nyolc évente egyszer kijut egy klubcsapat a BL-be

Ez így 12,5%-os teljesítmény, ami elég gyenge, de a magyar focitól nem rossz, amúgy meg az EL-ben is van csoportkör, oda is bejutott a Fradi tavaly (nem pedig ki, ahogy írtad a BL kapcsán). Szerintem ezt engedd el, mert nem követted az eseményeket eléggé, az EL-ben többször is volt magyar csapat a csoportkörben (pl. a "Vidi" - hívják akárhogy - kétszer is), ráadásul 8 év alatt kétszer kijutni az EB-re (látod, oda kijutni lehet, a BL-csoportkörbe meg bejutni, ahogy már korábban írtam) az pontosan 100%-os teljesítmény, mert négyévente rendeznek a fociban EB-t (ahogy VB-t is).

A magyar foci ezektől az eredményektől nem lett világverő, nem lettek Maradonáink, még messze vagyunk attól, hogy féljenek tőlünk, a neheze most jön. Ha megrendezik jövőre az idei EB-t, akkor ott nem lesz egyszerű a helyzetünk, mert Franciaország, Portugália és Németország van a csoportunkban (nézz utána, ez a három csapat milyen eredményeket ért el csak az utóbbi 10 évben).

A kormányunk a focisták eredményeitől nem lett jobb, Szijjártó se lett okosabb, még akkor sem, ha azt gondolja, hogy okosakat mondott, és a csapat sem azért ért el sikereket, mert a vezéreink lapátolták a fociba (és onnan ki) a pénzt, hanem azért, mert a játékosok sokszor erőn felül küzdöttek, és ezt jó volt látni. Nekem tetszett, amit a pályán láttam, és ennek semmi köze a pénzhez.

a buzik támogatása ér egy fillért is? a"civil" szervezetek támogatása ér egy fillért is? gyurcsány és neje támogatása ér egy fillért is? azért gondolom hogy jol mennek a dolgok, mert sivalkodtok.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Szerintem se ér egy fillért sem azoknak az egyházaknak a támogatása, ahol rengeteg a meleg pap.

Szerintem se kellene egy fillért sem kapnia a CÖF-nek.

Gyurcsány és neje se kapjon semmilyen támogatást, ahogy a többi hatalommániás se.

Ezek miatt kár volt sivalkodnod.

Kéretik IGEN vagy NEM -et beírni!!!!!444!!!

Látod, itt az a baj, hogy tényeken veszekszel. Te azt írtad, hogy tény, hogy ő nem azt csinálta, amire kérted. Én azt írtam, hogy tény, hogy pontosan azt csinálta, amit kértél. Ha két "tény" ütközik, akkor valakinek nincs igaza.

Na, szerinted ki lehet az?

Hagyd rá ha őt ez boldoggá teszi, ugyanis nyelvtannáciskodik: arra gondolhatodd, úgy kellett volna fogalmaznod hogy

"Kéretik IGEN-t vagy NEM-et beírni!"

Te azonban az IGEN után lehagytad a tárgyrag t betűjét. Hát istenkém, szörnyű nagy bűn, most erre élvezkedik hogy ebből a bolhából csinál elefántot.

Nem vagy tisztában a fogalmakkal. Itt egy mondat jelentése változott meg attól, hogy nem tette ki a tárgyragot. Olvastam itt olyat is, hogy "jukszallag", abban két hiba is van, de a jelentést egyik sem befolyásolja, legfeljebb bántja az ember szemét.

Korábban azt hittem, hogy azok, akik itt előfordulnak, tisztában vannak azzal, hogy pontosan, precízen kell fogalmaznunk, mivel pl. a fordítóprogramok sem foglalkoznak azzal, hogy mire gondolt a programozó, azok (jó esetben) azt fordítják le, amit a programozó írt. "A számítógép nem a vágyainkat valósítja meg, hanem az utasításainkat hajtja végre."

Tisztában vagyok vele, hogy "szigorúan véve" megváltoztatta a mondat jelentését az elkövetett hiba, mindazonáltal a kontextusból simán rá lehetett jönni arra, mi volt a szándékolt lényege az üzenetnek, így tök felesleges kicsinyeskedés ekkora feneket keríteni a dolognak, ez nem más mint ostoba kötekedés. Tehát TROLLKODÁS.

Ráadásul nincs is igaza a kötekedőknek, amennyiben a hibás mondat még csak nem is jelentette igazán azt amit hisztek. Amit hisztek, azt ugyanis helyesen így kellett volna leírni:

Kéretik "IGEN vagy NEM"-et leírni"

(vagy nem leírni hanem beírni, postolni, stb).

Tehát ebben az esetben kellett volna oda az idézőjel, de ő azt se tette ki. Azaz a mondata mindenféle értelemben hibás volt helyesírásilag, nem volt egyértelmű hogy mit jelent, de épp ez az hogy emiatt az a jelentése se volt egyértelmű amit ti tulajdonítotok neki. Ha meg úgyse volt egyértelmű a jelentés, egyik jelentés se, csak egy kis jóérzés kellett volna hozzá hogy ne kezdjetek el kötekedni, hanem inkább azt a jelentést vegyétek figyelembe amit a kontextusból úgyis pofonegyszerű volt kikövetkeztetni.

Ti azonban direkt a konfliktust keresitek, ürügyet hogy támadjátok, megtippelem hogy azért, mert az illető politikai nézetei (amennyire ismerem azokat) nem eléggé fidesz-barátok...

Ha indít egy flame topicot, akkor ne csodálkozzon, ha az emberek flamelnek is benne. 

Az egésznek amúgy nyilván elejét lehetett volna venni egy "renard, igazad van, igazából azt akartam írni, hogy...", de sajnos ez a fajta, asszertív kommunkáció nem jellemző manapság :(

Szerintem nem er meg ennyi kozpenzt, de en nagyon sok masra sem koltenek belole.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

NEM. Nem ér annyit.

Igazából én nemhogy évi százmilliárdot, de száz forintot sem költenék élsportra. Élsportra SEMMIT. A sportkulbokat tartsák el a támogatóik, rajongóik, szponzoraik. Amelyik így nem képes fennmaradni, arra nincs igény, tehát jó is ha megszűnik.

A tömegsportot ESETLEG hajlandó lennék támogatni, de itt az „ördög a részletekben van”. Szóval ez nagyon bő és hosszú téma amit itt nem akarok kirészletezni mert offtopic lenne. Az azonban biztos hogy az élsportot egyáltalán nem.

ha a libernyákokat pukkasztja, még többet is megérRRRRRrrrr!!!44fünf

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Azért nem biztos. Azt én is elfogadom, hogy rakjunk valemennyi pénzt a fociba. Még akkor is, ha kétballábasak vagyunk is esetleg. Ezt is elfogadnám. De ennyi pénzt már nem. Ami országos szintem 100 milliárd évente, az egy kisvárosnál 100 millió évente. Egy kisebb városban van egy nyaralónk, ahol az utóbbi 5 évben 500 misit toltak a fociba. Ráadásul úgy, hogy helyi gyerekeket elzavarták a csapatból és hoztak máshonnan focistákat. Nem tudom, hogy egy ilyen kisvárosban pl mi értelme van ennek, szerintem ezen a szinten az lenne a cél, hogy a helyiek, a helyi fiatalok focizzanak és élvezzék a saját városuk csapatában és nem az, hogy a város csapata feljusson mondjuk NB2-be csupa idegennel, miközben a helyiek kiszorulnak... Főleg nem évi 100 misiért egy kisvárosban. Lenne annak a pénznek jobb helye.

 

Ha nem szavaz a huptagok legalabb fele, akkor ervenytelen a nepszavazas. :)

Na jo, ez egy unfair szabaly: legyen a regi rendszer, ahol csak 30% kell.

(Tudom, tudom, "politikailag ervenyes" :P )

Egyertelmuen NEM eri meg! waste of money

you'll never be a woman

let's go Brandon!

Nem

Az sem érne meg egy fillér állami pénzt sem, ha minden alkalommal a magyar vállogatott nyerné a VB-t és az EB-t!
Profi sportba nem szabad lami pénzt ölni!
Az egészségmegőrző mozgást kell támogatni. Nem a stadin őrzi meg az egészséget, hanem a sokkal több mozgási lehetőség, Tudjon az ember normális körülmények között mozogni, ha szükséges szakember tanácsait kérve.
Sóval az egészségmegőrzésre nem sajnálom a pénzt, arra hogy a profi sportólóknak ne kelljen olyan keményen kűzdeni az eredményért és így a megélhetésükért egy fillért sem szabad az állami pénzből fordítani.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerkesztve: 2020. 12. 07., h – 21:11

Több mint 140 milliárd forintot költött a kormány a sportra a koronavírus-járvány alatt

A portál megnézte azt is, hogy milyen összeget irányított át a kormány az egyházakhoz a járvány alatt, összesítésük alapján ez 103,2 milliárd forint volt március óta,

míg az egészségügy irányába 50,7 milliárd forintot csoportosítottak át a portál szerint.

https://hvg.hu/gazdasag/20201207_Sportkormany_koronavirusjarvany

Az ilyesmi miatt van az, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül kész lennék mindenkit felakasztani a kormányban. Már az is kérdéses a szememben, miért érdemel ennyivel többet a sport mint az egészségügy - vagy akárcsak ugyanannyit is?! De ha ezen lehet is vitatkozni, az szerintem alapvető, bizonyításra nem szoruló axióma hogy az egyházaknak EGY FILLÉRT SE lenne szabad adni, egyszerűen mert ez élesen szembemegy a szekularizáció elvével!

AZ EGYHÁZAKAT TARTSÁK EL A HÍVEIK!

Ha pedig nincs az egyháznak annyi (adakozó...) híve amennyiből fenn tudja tartani magát, akkor arra nincs társadalmi igény, így nem is kár érte ha megszűnik!

De PLÁNE nem illeti meg az egyházakat több mint kétszer annyi pénz, mint az egészségügyet! EZ BOTRÁNY! (számomra mindenképpen).

Ja: azzal se jöjjön senki, hogy az egyházak ellátnak társadalmilag hasznos munkákat is, mint oktatás, öregekotthona stb. Ez nem más mint alkalom adása nekik arra hogy több embert (pláne gyerekeket!) behülyítsenek a vallásra, befolyásolhassák őket. Különben is, látható hogy így hogy az Állam kiszervezi e feladatokat az egyházaknak, nem csökken az Állam kiadása: hiszen ugyanúgy pénzbe kerül neki csak más címen adja ki azt a pénzt. Közben meg az egyházak úgy tehetnek, - AZT HAZUDHATJÁK! - hogy ők mennyi sok pénzt költenek az elesettek és nélkülözők támogatására. Holott NAGY BÜDÖS LÓFASZT! Az a pénz amit ere költenek nem az övék, mert nagyrészt nem magánadományokból van, hanem az Állam adja oda nekik!

Ezért jobban haragszom de komolyan, mint a sportcsarnokok építése miatt.

Kissé elrugaszkodtál a valóságtól.

Itt, nálunk Mária Országában biztosan nem mernéd kinyitni a szádat.

Ha jön egy brutális adóemelés, akkor a Vatikán idefüttyent, hogy ez rájuk nem vonatkozik. Szóval ezért talán nem is a kormány a felelős.

De biztosan lehetne más okot is találni az akasztásra.

Egyáltalán nem biztos hogy nem merném kinyitni a számat ott. Ha mégis visszafognám magamat valamennyire, legfeljebb annyiból hogy nem emlegetném hogy a kormányt fel kéne akasztani. De hogy rács mögé küldeném mindet életfogytiglan, azt biztosan merném mondani. Azt is, hogy az egyházak egy fityinget se szabadna kapjanak, és tartsák el őket a híveik. Hát már hogy a fenébe is ne merném ezt mondani, réges-rég is mondtam már amikor még ott éltem, sőt e véleményemet íásba is adtam, mert beleírtam a Nagy Ateista Könyvbe ami máig fenn van a MEK-ben, ellenőrizheted ha nekem nem hiszel!

A fórum olyan gyülekezőhely, ahol az összegyűltek hangulatjelek (szmájlik) nélkül a betűket sem nagyon értik.

/Idézet tőlem./

Anna Bronski és Erhardt ezredes beszélgetnek Mel Brooks: Lenni vagy nem lenni c. filmjében:

A: Bizosan látta már a híres színészt Frederick Bronski-t.

E: ???

A (sértődötten): Itt, nálunk világhírű!

(Bocsánat, ha pontatlan az idézet.)

Amit írtam, a kialakult helyzetre egy cinikus megállapítás, de semmi köze a bátorságodhoz és szókimondásodhoz. Legfeljebb egy szmájlit kell rá válaszolni.

De a "Kissé elrugaszkodtál a valóságtól." sem azt jelenti, hogy nem jól látod a helyzetet, hanem "A helyzet még annál is rosszabb!".

Csak ezek olyan dolgok, mint a vicc: Ha magyarázni kell a poént, akkor már nem is az.

A finom disztinkcióidat sajna még e magyarázat után se vagyok képes felfogni. Ha valaki azt mondja/írja nekem hogy ekkor meg akkor nem merném kinyitni a számat, nem mernék mondani ezt meg azt, az számomra teljesen egyértelműen a bátorságom megkérdőjelezése.

Az más kérdés, válaszolok-e rá, védekezek-e, beverem-e az orrát, whatever. De attól még ő igenis megkérdőjelezte ezzel a bátorságomat.

Egy parhuzamos unipoliverzumban en is tamogatnam a javaslatodat, de a jelenlegiben tortenelmi okok miatt rossz otlet lenne (a merteket persze lehet csokkenteni). Az egyhaznak evszazadokon at nagyon jelentos foldbirtokai voltak, es ez nem csak a templomokra, hanem a termofoldre is vonatkozott. A tizeden kivul ebbol eltek - bizonyos rang felett nem is rosszul, szoval a kozvetlen adobevetelt kiegeszitette az, amit a parasztoknak kiadott foldon - reszben - nekik megtermeltek. A kommunistak ezt mind allamositottak, es ezert cserebe igertek azt, hogy majd az allam fizeti oket helyette. Nem egy jo lepes, de hat kommunistak voltak, szoval nem varhato toluk jo lepes. Innentol ugye el lehet venni mindent az egyhaztol ket lepesben (eloszor allamositjuk, hogy majd fizetunk, aztan nem fizetunk), de az nem lenne valami tisztesseges. Vissza is lehetne adni nekik a foldjeiket, de az mar azota ki tudja kinek a tulajdonaban van, siman lehet, hogy szetszabdaltak, esetleg laknak rajta, szoval nem tul realisztikus visszacsinalni. A masik megmarado lehetoseg az, ha az allam tartja magat a korabbi igeretehez, es fizet. Persze ez is kicsit modosult azota, mert ugye a katolikusoknak voltak teruleteik foleg, most meg minden nagyobb egyhaz kap valamennyit, de ebbe belementek.

Egyebkent az egyhazak azzal vagjak maguk alatt a fat leginkabb, ha - foleg a vezetoik es a diszpintyeik - vallalhatatlan dolgokat tesznek (nalam a KDNP-s vasarnapi boltzar volt ilyen). Meg a fiatalok amugy sem veszik oket komolyan, szoval a hivek szama - es aranya - amugy is csokken.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

de az nem lenne valami tisztesseges.

DE. Nagyonis hogy épp az volna tisztességes ha mindent elszednének az egyháztól, mert az is tisztességtelen módon szedte meg magát a történelem során! Tudniillik például azzal, hogy kötelező volt a papi tized. Annak a parasztnak is kötelező volt ezt megfizetnie, aki nem volt hívő. Eleve, meg se mondhatta hogy nem hívő, mert akkor megölik vagy megkínozzák. Mi ez ha nem RABLÁS?!

Ha az egyháztól elvennének most mindent, más se történne csak a rablótól elvenné az állam a jogtalanul rabolt értéket.

És ez amit fentebb említettem csak egyetlen példa arra, milyen tisztességtelen módon gazdagodott az egyház, lehetne még sorolni bőven, csak nem akarom mert tl;dr lenne.

Lenyűgöző egyháztörténeti ismereteid vanak!

Azért próbáld meg mégis az elején kezdeni! Bár a Fidesznek is vannak hívői, mégsem egyház. ;) Ahogyan a KDNP is csak politikai párt, amely a Fidesz nélkül tán kihalt volna.

Az egyház az uralkodó osztály része. Elvégre adóztatja a híveit, és még kap a hívei és nem hívei adójából is.

(És most jön az amiről elhíresült vagyok a hupon: a pontatlan idézet.)

Nővérek! Be kell látniuk: A Vatikán a bűn melegágya!

(Az Összeesküvés-elmélet c. filmből.)

A rohadt komcsik miatt fizetünk? Nem.

Felrótta valaki a Vatikánnak a náci háborús bűnösök szervezett menekítését? Fizettek érte? Nem.

Egy apró külöbséget látok csak: Régen a vagyonos emberek finanszírozták a templomok építését...

TL;DR

Ahogy fentebb javasolták, a következő próbálkozásnál majd eleve legyen egy Igen megy egy Nem hozzászólás, és döntsenek a like-ok. 

Szerkesztve: 2021. 01. 24., v – 18:10

Előzmény:

2019. április 4.: Nagyon szép az új stadion, csak éppen belerokkan a Haladás

https://444.hu/2019/04/04/nagyon-szep-az-uj-stadion-csak-eppen-belerokk…

 

jelenlegi helyzet:

2021. január 23. "a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését átveszi a szombathelyi önkormányzattól az állam, és a Nemzeti Sportközpontokhoz kerül a feladat.  A 2017-ben átadott 8903 ülőhelyes aréna 15,6 milliárd forintjába került az adófizetőknek. A stadion a magyar foci egyik nagy sikertörténete

Hogy pontosan mennyibe fog kerülni a magyar adófizetőknek a szombathelyi stadion fenntartása, még nem tudni, de az elmúlt két évben 300-300 millió forinttal támogatta a létesítményüzemeltetést az állam."
 

https://foci.444.hu/2021/01/23/az-adofizetok-tarthatjak-fent-az-adofize…
(tehát a 300 misi volt a támogatás, de gondolom, akkor még ennél is több az üzemeltetés (mondjuk 500 misi), mert csak nem az egészet a te adódból fizették, nem?)
 

Vagyis az évi százmilliárdból ennek az évi kb félmilliárdnak már meg is van a helye. Már csak a fennmaradó részt kell hasonlóan hasznosan elkölteni :-) :-)

XVII. kerületben jelenleg is készül, csak arról nem sokan írnak. Pedig azt is 10,5 milliárd Ft-ból építi a Mészáros céghálója és szintén a kerület fenntartása alá fog tartozni.
https://index.hu/sport/2019/12/11/rakosmente_sportcsarnok_lakossagi_taj…

Egyébként pedig a kérdésre a válasz: NEM.

Én is fociztam gyermekként, csak én azóta kinőttem belőle. Ahogy szintén kopasz voltam mikor megszülettem, de azóta kinőtt a hajam is (bocs Fradi Security és egyéb pártot védő verőemberek).

> A felcsúti fociparadicsom nem szabályos körülmények közt jutott hozzá egyetlen munkanap alatt hárommilliárd forint tao-támogatáshoz.

Ne a bajt keressük, nézzük a jó hírt: a felcsúti fociparadicsom egyetlen munkanap alatt hárommilliárd forint tao-támogatáshoz jutott hozzá.

annyit segítek, hogy a fidesz, aminek a szekerét itt nyilvánosan tolod, az nem jobboldai párt és keresztény sem (még a kereszténydemokrata néppárt frakciójából is kizárták emiatt, bizonyára hallottál róla).

  • a gazdaság területén neoliberális (lásd hogyan támogatja a multikat a "keményen dolgozó kisember" ellenében.
  • minden egyéb területen meg populista. (ok, talán a joboldali populizmushoz jobban húz, mint a baloldalhoz ez igaz.).

Volt olyan probalkozasa is Fletonak. Meg amikor hatalmon volt jott az az otlete, hogy a legjobban ugy tudna kifogni a jobb oldal vitorlajabol a szelet, hogy beteszi a "nemzeti"-t a part nevebe, hatha emiatt valaki jobbrol ra szavaz. Aztan valamelyik parttarsa szolt neki, hogy a nemzeti szocialistaknak rossz a sajtoja..

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

van benne valami. Én a neoliberalizmust ilyen értelemben használtam (de elismerem, nem vagyok nagy szakértője a témának). Ez szerintem ráillik a fideszre:

Sokszor a „neoliberális” címkét alkalmazzák minden a szociális biztonságot csökkentő, a felső osztályt előnyben részesítő politikai lépésre.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Neoliberalizmus

 

Akkor eddig itt tartunk:

  • nepotista
  • etatista
  • neoliberalista

Nem lehetne, hogy a HUP informatikai témákkal foglalkozzon? Már herótom van a libsizéstől, orbánozástól, gyurcsányozástól. Okádok a politikától, annak minden oldalától, a magyar labdarugdosástól. Persze ezek vannak a lista elején. Lehetne egy hup.hu/150offset50 link, ahol kimarad az első 50 topik?

Ne vicceljünk, mégis hol látunk tökéletes labdajátékot és vért izzadó focistákat akik a legjobb teljesítményüket próbálják nyújtani? Személyem szerint kevesellem ezt a pénzt. Sokkal jobban járna a kormány és a magyar nép, ha az összes pénzt amit az egészségügyre és az oktatásra költ, átcsoportosítaná a focira [/szarkazmus]

Most:

Paks-Honvéd

1 : 0

14:32 percben

trey @ gépház