Könyv a buzi katolikus papokról

Fórumok

az itthon most megjelent könyv, ami magyarul A Vatikán kínos titkai - Homoszexualitás, hatalmi játszmák, képmutatás címet viseli.

[szerint]

a katolikus egyház legfőbb irányítói, a bíborosok és nunciusok többsége meleg.

Nem tudom, hog Dúró Dóra vajon ezt a könyvet is ledarálja? Vagy a buzi papok templomaira rak ki figyelmeztető táblát? Bizonyára az origon is megjelenik ez a hír, csak eleget kell hozzá várnom :-)

https://444.hu/2020/10/09/a-homofob-biborosok-nagy-resze-meleg-es-ez-cs…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 09., p - 23:05

Ezzel nem gyerekeket erzekenyitenek. Soot.
Szoval szerintem nem.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem kell daralni, mar a fenti idezetek is gyomorforgatoak. Ez amugy most arnyekra vetodesed? Khmm.. ejnye milyen meglepo lenne, ooo vagy megsem?

Mindegy is, uuugy izgulok mar, hogy most mit uzen nekunk Feri :D vajon mi is uzenhetunk neki, atadod? De aztan becsszo, ha igen! Haver, sokan szeretnenek ilyen postast, mint te \o/ szoval uzenhetunk?

Nem kerdezed meg, hogy milyen Feri? XD kicsit meg ebren maradok, hatha. Fenetudja’ mitol van ilyen jo kedvem, de ez a szaal szerintem benne van legalabb 1%-ban. Azert nem tobben mert amit linkeltel nem vicces.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Árnyékra vetődődés?

Tárgyi vagy hivatalos bizonyítékokat a téma sajátosságaiból kifolyólag nehéz beszerezni, de Martelnek ez is sikerül: vannak fotói, hozzájutott a rendőrség által lehallgatott beszélgetésekhez, levéltárakba járt, periratokat és titkosszolgálati jelentéseket olvasott, online profilokat elemzett, és mindezek egy részét közzé is tette.

[...]

Az eredetileg Szodoma címmel megjelent könyvről ezerszámra születtek cikkek világszerte. Ezek közül kettőt ajánlok első körben: az egyiket Sir Diarmaid MacCulloch oxfordi egyháztörténész professzor írta, a másikat a neves teológus, az egyház felső szféráit a dominikánus rend egykori vezetőjeként jól ismerő Timothy Radcliffe. Ezek az alapvetően méltató írások a bennük lévő okos kritikai megjegyzésekkel együtt felcsillantják a reményt, hogy ha „megoldani” nem is tudja a problémákat ez a könyv, de értelmes párbeszédet el tud indítani egyházon belül és kívül is.

 

Gyomorforgató? Mire gondolsz pontosan? Ilyenre?

A katolikus egyház katekizmusának (1992) Tisztaság és homoszexualitás (!) című fejezetében, amelyet Ratzinger bíboros személyesen szerkesztett, ez áll: „A homoszexuális emberek a tisztaságra kaptak meghívást.  Az önuralom erényeivel, melyek nevelik a belső szabadságot, olykor az önzetlen barátság segítségével, imádsággal és szentségi kegyelemmel fokozatosan és kitartóan közeledhetnek és kell is közeledniük a keresztény tökéletességhez.”

 

Szerintem nincs abban rossz, hogy vannak buzi katolikus papok, végül is a nem pap "átlagemberek" között is kb 5% a homoszexuális, mitől lenne kevesebb a papok között??? Azért, mert egy mesekönyvet szentként tisztelnek? Úgy tűnik,hogy ez nem változtat a dolgon. Bár ok, a könyv nem ezt állítja, hanem, hogy a főpapok között jelentősen nagyobb az arány. Igen, ezen el lehet és érdemes gondolkozni. (de másik topicban volt már szó Pálról, gondolom, te is tudod, hogy milyen hatása volt és milyen elveket honosított meg ő a katolikus egyházban)

Erdemes vagy sem, a nyitasban van egy szep smiley, mintha vicces lenne. Koltozz haat kozejuk, hatha meegviccesebb lesz.

Idecitaltad Duro Dorat, amiert baszogatni akartalak - de inkabb idecitaltad halaegnek: ezert amugy koszi, ugyis keves reklamot kap ez a lany.

Fenet sem erdekli a farturo papok aranya, tolem szamolgathatod keplettel is. Gyerekkoromban maar tele voltak a pedofil-farturo papokkal az underground hirek. Mekkora meglepi jeah! Majd egyszer kilokik maguk kozul ezeket a pedo-retkeket es valamivel nagyobb lesz a tisztasag. Remelhetoleg.

Akkor uzenhetunk? Ezt kihagytad, vagy elterelted.

Bar az fontosabb, hogy Dora akkor miert akarna buzerans papokrol szolo irast daralni? Hatha kevesebb emberhez jutna el? Ezt kihagytad vagy elterelted. Meg amugy mit keresne az origon? Az uj harom forintost talan?

Vagy csak a Keresztapa 4 forgatokonyvehez gyujtesz anyagot? Mondjal mar valamit mennek zzz Zzz

Ui az arnyekra vetodest is elterelted, mi ez valami terkoo bajnoksag amit te nyitsz meg? Az aztan nem kicsit beteg dolog.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

A könyv megjelenése óta sokan beperelték a szerintük valótlan állítások miatt?

Nem, senki. Ez is mutatja, hogy nem pletykákat írok le, hanem tényeket.

[...]

A magyar egyház nem szerepel a könyvében.

Jól ismerem az országot, fiatal koromban sokszor jártam Budapesten, de az anyaggyűjtés során csak Lengyelországban kutattam a régióból, ezért nem tudok konkrétumokat mondani a magyar helyzetről. De az biztos, hogy önöknél is érvényes az általános szabály: minél többet szidja egy püspök a homoszexualitást, annál valószínűbb, hogy meleg.

 

https://444.hu/2020/10/12/nem-a-meleg-biborosokat-akartam-outolni-hanem…

Szerintem ez az első buzipapos témám. Az állam talpát pénzért nyaló papok tényleg nem szimpatikusak és manapság elég sok van belőlük. A buzi papokkal nem lenne bajom és nincs bajom a normális, nem talpnyaló papokkal sem, ha nem vaskalaposak.

Az „állami vallásosságnak”, vagyis a vallás kormányzati felhasználásának ma Magyarországon politikai közösségépítési, nem pedig hitbeli céljai vannak – írja új esszéjében rendszeres szerzőnk. Kovács Tibor szerint a kereszténységből a nacionalista szólamokhoz hasonló politikai termék vált, a világ azonban az egyházak politikai és anyagi (túl)támogatásától, hatalmuk mesterséges növelésétől nem lesz jobb hely: nem lesz több igaz hívő, nem lesz kevesebb a bűn vagy a korrupció, erre számos történelmi és jelenbeli példa van.

 

okok, azért nem lepődtünk meg nagyon.

 

https://www.valaszonline.hu/2020/10/28/allam-vallas-viszonyrendszer-orb…

Szerkesztve: 2020. 10. 29., cs - 02:03

És ők is szoktak vonulni Budapest belvásosában, kamionokon, szándékosan provokálva a lakosságot?
 

És hány embert láttál, aki tüntetett ellenük? Hány cég adott ki akár nyilvános, akár belsős nyilatkozatot, miszerint kiállnak a keresztények mellett (Mivel papokról van szó, és feltehetően a Szent István napi körmenetről beszélsz, maradjunk a keresztényeknél.), és hogy fontos a sokszínűség, szeressük a keresztényeket meg a papokat? Hány cég küldött képviselőt a körmenetre? Hány (szekuláris) helyen van "kereszténykvóta"? Hány nem vallásos intézményben van kereszténység iránti érzékenyítés? Na, ugye.

Én pl. maximálisan támogatom. hogy a meleg papok egymás között is házasodhassanak, megérdemelnék. Mindenki csak támadja őket...

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

"És hány embert láttál, aki tüntetett ellenük? Hány cég adott ki akár nyilvános, akár belsős nyilatkozatot, miszerint kiállnak a keresztények mellett "

Az állam százmilliárdokkal támogatja őket, az nem elég?

 

 

"Hány (szekuláris) helyen van "kereszténykvóta"?"

az egyházi iskolába nem vesznek fel, csak ha hívő vagy

"az egyházi iskolába nem vesznek fel, csak ha hívő vagy"

Ez nem akkora baj, tekintve azt a rengeteg ateistát, akiket "kitermelnek"... :)

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Az állam százmilliárdokkal támogatja őket, az nem elég?

Nem tudom, ezt mire írod, de hogy nem válasz a kérdésemre, az biztos.

 

az egyházi iskolába nem vesznek fel, csak ha hívő vagy

 

Ez hogy jön ide? Az egyházi iskola egyházi intézmény, azaz nem szekuláris. (Ezt tényleg magyarázni kell, vagy csak trollkodsz?) Másrészt törvényesen megteheti, hogy egyházi (~=vallásos) iskolaként vallási jellegű felvételi követelményeket is támasszon.

"Ez hogy jön ide?"

ez volt a kérdés: "Hány (szekuláris) helyen van "kereszténykvóta"?"

 

 

 

Az egyházi iskola egyházi intézmény, azaz nem szekuláris.

igen, ezzel nem is lenne baj, ha az egyház a hívők pénzéből tartaná fenn az ilyen dolgokat. De Magyarországon az állam évente tíz, százmilliárdokat ad a egyházaknak. Tehát a nem hívők pénzét is odaadja. Normális országokban van egyházi adó és ha akarsz, akkor fizetsz az egyháznak. Ha nem, nem. 

 

Másrészt ne tegyük a hülyét, hogy mire megy ki azokon a településeket, ahol az egyházi iskolát pénzeli is fejleszti az állam, az államit meg szándékosan elsorvasztja. Ott akkor azán ám nincs igazi választál.  Nekem az jön le, hogy a papok a pénzért és a hatalomért sokmindent megtesznek, nyalják a hatalom talpát, Orbán meg persze ügyesen pórázon tartja őket. Nem véletlen, hogy a támogatások ilyen "eseti" jellegűek. Ha az egyház jól viselkedik, akkor kap pénzt. Persze ezt a papok is tudják, ezért egyelőre kapnak pénzt bőven

Lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, de jelen esetben (mármint a "keresztény kvóta" kérdésében) az, hogy egy iskola  vallásos iskola, az számomra csak egyfajta specializáció, ahogy pl. egy ének-zene tagozatos iskola is "specializált". Ha botfülű vagyok, nem vesznek fel az utóbbiba, és ez szerintem rendben is van, függetlenül attól, hogy az iskola állami/önkormányzati fenntartású-e (és ha igen, mekkora részben). Én ezeket ugyanúgy helyén valónak találom, mint azt, hogy ha valakit nem vesznek egy államilag finanszírozott egyetemi képzésre, mert nincs elég pontja (~= nem teljesíti az előkövetelményeket). Bármilyen furcsán hangzik, én a vallásos iskolák esetében a vallásos megkülönböztetést is szakmai, azaz elfogadható megkülönböztetésnek tartom.

Azt se felejtsük el, hogy egy egyházi általános vagy középiskola ugyanúgy nyolc általánost végzett, ill. érettségizett embereket nevel, mint egy világi iskola (csak az egyháziban vallásos nevelés is folyik), ezért szerintem helyénvaló, ha az állam is támogatja.

Mindezzel együtt szerintem is jogos kérdés a vallási szervezetek közpénzből való támogatása, tágabban pedig a közpénzek elköltése. Viszont itt feltennék egy kérdést (rosszindulat nélkül). Eddig egyházakat, hívőket, papokat, vallásos intézményeket emlegettél, és úgy tűnt, mintha inkább kifejezetten a keresztényekre gondolnál. A keresztények állami támogatásával van gondod, vagy az összes valláséval? Mert akkor legyünk következetesek, és kérjük ki azt is, amikor pl. 3,2 milliárd forint közpénzből újítanak fel egy zsinagógát. Azért a zsinagóga- és templomfelújítások még annyira sem közhasznúak, mint egy vallásos iskola működése, ami legalább tanult embereket ad a társadalomnak. (Lásd fent.)

"ezért szerintem helyénvaló, ha az állam is támogatja."

jelenleg az állam kb 2, 3-szor annyi pénzzel támogatja az egyházi iskolákat, mint a világiakat. Az én adómból. Ez a probléma

 

 

 

"Bármilyen furcsán hangzik, én a vallásos iskolák esetében a vallásos megkülönböztetést is szakmai, azaz elfogadható megkülönböztetésnek tartom."

ismétlem, nem ezzel van a gond.

 

 

 

"A keresztények állami támogatásával van gondod, vagy az összes valláséval? "

Nem látom, hogy miért lenne érdemes különbséget tennem. Mindegyikre vonatkozik, hogy tartsák el őket a híveik, ne az én pénzemből éljenek.

az állam kb 2, 3-szor annyi pénzzel támogatja az egyházi iskolákat

Ha ez tényleg így van, az minimum érdekes. Tudsz erre vonatkozó forrásokat? Ha jól sejtem, sokkal jobban beleástad magad a témába, mint én.

 

ismétlem, nem ezzel van a gond.

 

Akkor egyetértünk, hogy ez nem kvóta?

 

Nem látom, hogy miért lenne érdemes különbséget tennem. Mindegyikre vonatkozik

Nem is mondtam, hogy érdemes lenne, csak nekem nem volt egyértelmű, hogy az összes vallásos iskoláról beszélsz-e, vagy csak a keresztényekről.

Nem látom, hogy miért lenne érdemes különbséget tennem. Mindegyikre vonatkozik, hogy tartsák el őket a híveik, ne az én pénzemből éljenek.

Ezt mondjuk lehetne mondani a szinhazakra, meg a muzeumokra, meg bizonyos koncertekre, meg egy csomo dologra is. megse mondjuk hogy "tartsak el maguk"... :/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egyrészt ezek fölött az egyházak fölött szimplán elszállt az idő, maradiak (lásd pl amit mostanában mondott az egyik a lombikbébiről).

 

Másrészt, ha megnézed, akkor a jelenlegi hatalom szimplán politikai nyereségből támogat egyházakat. Aki kussol vagy támogatja a fideszt, az kap pénzt. Aki más véleményen van, az nem. Tehát itt semmiféle más elvekről meg vallásos áhitatról szó nincs. Ez a rendszer a talpnyaló papokat és egyházakat neveli ki. (Ok, ok, ez nem újdonság, pl a katolikus egyház mindig is a pénz és a hatalom bűvületében élt).

Nézd csak meg Iványi Gábor esetét, aki nem hódolt be, nem is kap pénzt és tönkreteszi az egyházát a hatalom. Vagy nézd meg Németh Sándor esetét (Hit gyülekezete). Őt is szorongatták, eltartott egy ideig az "ex-lex" állapot de végül behódolt és a behódolás után most már ő is kap pénzt. A harmadik kategóriában azok vannak, akiknek "történelmi" gyakorlatuk van már hatalomhoz való dörgölözésben. Gondolom a katolikusokat és a hasonló bagázst nem kell példával emlegetni, mert nekik jut pénz bőven, cserébe nyalják is a hatalom talpát szorgosan, Ne mondd, hogy nem ismered fel ezt az egyszerű összefüggést... :-)

 

Na most, nem érzem, hogy elavult elveket hirdető talpnyalókat kellene támogatnom az adómból. Az egyházakat tartsák el a híveik.

Azzal sincs baj, ha támogatja őket az állam, mert csinálnak fasza dolgokat is, de nem "itt ez a pénz csináljatok vele amit akartok" alapon, hanem ha konkrét projektre kell pénz, azt meg lehet pályázni, és ha nyernek, el kell számolni vele. Ez se tökéletes megoldás (és lehet ezen kereszül is eltüntetni közppénzt, lásd CÖF), de jelenleg ez az, ahogy a civil szervezetek működnek, és a rendszeren belül kell szigorítani.

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

"Azzal sincs baj, ha támogatja őket az állam,"

A támogatás és a "konkrét melóért pénzt kapni" között különbség van. Támogatni ne támogassák őket, tartsák el őket a híveik. Nyilván nem lesz ilyen, mert akkor kiderülne, hogy milyen kevés hívő van, illetve akkor a hatalomnak kedves talpnyalást is be kellene fejezni.

Feltűnően sokat foglalkozol a buzikkal :)

Egy, Egyből Kettő, Kettő meg Egy. Ez minden mérték alapja, minden élet csirája, számok, nevek építőköve.

Egyetlen dologban igaza van: ezeket az egyházakat ideje lenne szélhámos szervezetekhez hasonló bánásmódban részesíteni. Az, hogy 2020-ban még pénzt lehet szedni emberek szédítésével, az felháborító. Ha ezeket a szélhámos szervezeteket még molesztáló buzik is vezetik, ott pedig kemény börtönéveket kellene kiosztani.

trey @ gépház

A cimhez: a katolikus papok "melegek", plane topikcimben.

A "buzik" azok a faszkalapok, akik ugy gazdagodnak meg a beauty iparbol, hogy lekoverezik es fat shamingelik mar az 50 kilos not is, nemhogy a nagyobbat. Azok is inkabb szovegtorzsben, nem topikcimben. :)

Teljesen fölösleges ezen rágódni, semmi baj nincs azzal, ha egy pap meleg. Azzal igen, ha képmutató vagy hazug, de azt meg butaság volna csak a szexuális orientációra leszűkíteni, mintha az ezernyi más téma, amiben szintén azok, nem létezne...

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Ez most komoly? Nálad tényleg elmentek otthonról? Már ne is haragudj de azokat a mondatokat amiket sikerül ideraknod kultúrált ember nem teszi.