Sztrókja volt kedden a Linux kernel hálózati gurujának

David S. Miller, a Linux kernel hálózati alrendszerének karbantartója kedden sztrókot kapott :( Azt kéri, imádkozzunk érte.

Figyelmeztető jel lehet mindenkinek, hogy senki sem lesz fiatalabb és megéri-e mindenáron a munkából, túlhajszoltságból, stresszből fakadó egészségügyi kockázatokat felvállalni.

Hozzászólások

és megéri-e mindenáron a munkából, túlhajszoltságból, stresszből fakadó egészségügyi kockázatokat felvállalni.

Ez a hír része, v. már a nem közvetlenül a hírhez tartozó személyes vélemény?

Nem kérdés, hogy nem éri meg. A klasszikushoz tartom magam, nem azért élek, hogy dolgozzak, ennek megfelelően nem is hagyom, hogy stresszeljen.

Szerkesztve: 2020. 10. 11., v - 15:14

A fent felsorolt okok önmagukban nem vezetnek stroke-hoz. Folyamatos orvosi monitorozás és természetesen a javaslatok betartása mellett jó eséllyel elkerülhető. Ezt bizony meg kell fizetni természetesen a munkaadónak. Ha erre nem lenne hajlandó az biztos jele annak, hogy nem jó helyen dolgozol. 

Az értelmes munkaadók természetesen belátják, hogy ma a gondolkodó elmék, különösen ilyen munkaerőhiányos területen mint az IT sok pénzbe kerülnek és még járulékos költségek is vannak. Nem kezelni úgy a mérnökeit mint az építőmunkásokat. (A morális oldalát most hagyjuk, persze minden ember egyenlő, de piacigazdaságban azért mégsem) Az üzleti érdek is ezt kívánja. Nagy kárt okoz ha emberek esnek ki egy projektből. 

Ne haragudj de az user error. A WatchOS minden reggel, illetve az iOS is figyelmeztet, ha a töltöttség túl alacsony.

2 hetes nomád táborba az ember nem Apple Watch-ot visz, vagy ha igen, akkor visz power bankot is. Azon kívül reggeli/esti tusolás alatt pont feltölt, a Watch manu álja pedig kifejezetten ellenzi a Watch tusolás közbeni viselését, mert a kemikáliák tönkretehetik a vízhatlan illesztéseket.

Szóval ha lemerül, az user error...

Jobbulást kívánok neki, és egy imába is belefoglalom.

Sajnos tényleg senki nem lesz fiatalabb. A stressznél valószínűleg sokkal nagyobb tényezők is vannak, de azért valóban nem árt a munkából is visszavenni szépen lassan.

Innen nem tudom megítélni, hogy mennyire stresszes a munkája, minden esetre az elmúlt pár évben főleg mások által már egyszer reviewolt patcheket olvaszt csak be, néha ő maga is tesz pár megjegyzést, ez szerintem kibírható. Mikor a TSO-t implementálta tizenpár éve ott biztos volt bőven stressz :D

Az az érzésem egyébként, hogy nem nagyon lehet kívülről megmondani, hogy egy munka mennyire stresszes. Ugyanis a stressz nem egy objektív valami, hanem attól lesz valami stresszes, hogy mi magunk stresszelünk rajta. Én például halálosan nyugodtan tudok tűrni dolgokat, amin mások stresszelnek, sőt néha még élvezem is. Ugyanakkor képes vagyok olyanokon rágódni, stresszelni, amit más észre sem vesz. Hiába van valakinek egy papíron nyugodt melója, ha ő képes stresszelni rajta, mert neki az pont valami miatt betalál.

Én például telefonálni utálok, és ha pár percnél többet kell, akkor már stresszel is. Ugyanígy ha túl sokat hívogatnak, akkor az már egy nehéz nappá válik. De van ismerősöm, aki képes órákon keresztül telefonon lógni és közben időnként hívják a másikon is, arra is válaszol, miközben az elsőt némítja. Kérdeztem, hogy ő hogy nem kap ettől agyvérzést. Mitől, miért van valami? Jött a válasz. Nem vagyunk egyformák és ez különösen igaz a stresszre.

Viszont abban egyformák vagyunk, hogy a nyugati típusú táplálék és életmód mindenkinek tönkreteszi az érhálózatát. Egy kis paleó mindenkinek jót tenne, segítene elkerülni a bajt :-)

Mert csak azért kaphat sztrókot valaki, mert túlhajszolt?

Még a végén kiderül, hogy a korona felelős ezért is...

"Sose a gép a hülye."

Nyitott kapu...,  :) (csak szövődményként??) az endothel-t támadja, erek pedig mindenütt előfordulnak. Mostanában éppen tüdőembólia, infarktus, trombózisok miatt haltak többen is az ismeretségi körömben. (Persze a magas láz, tüdőgyulladás előzményként megvolt. (Sőt egyik családot, - a családfő halálokaként tüdőembólia volt írva, - halála után tesztelték és CovID miatt karanténozták is.)

A páromnak embólia és sztrók is megvolt, (elmúlt 2 egymást követő évben, mivel korábban az egészsége egészen rendben volt, - sőt szépen felépült ezekből is, - (sajnos feltételeznem kell, hogy a SARS elszórtan és nem felismerten, "velünk" lehetett, már akár évekkel a pandemia kihirdetése előtt is...)

http://www.preventissimo.hu/tudastar/cikk/185

https://hvg.hu/tudomany/20200513_a_veset_a_szivet_az_agyat_a_kozponti_i…

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/egeszsegugy/cikkek/koronavirus…

Jobbulást neki! Természetesen imádkozok érte.

BTW a felvilágosult, ateista linuxosok kihez fognak imádkozni? Leninhez?

fura hozzaszolas. Egy ateista senkihez sem imadkozik. Gondolom Lenin azert jott elo neked, mert ha nem imadkozik valaki, akkor az bolsevik. Szep, szep... :D

Gondolom nem kereszteny vagy, mert ott van valami (eredetileg) az elfogadasrol, meg masok szereteterol, meg hogy ne batsunk es nezzunk le masokat, stb, stb, bar a zis lehet hogy tagja vagy valamelyik, az eszme feletti intezmenyesult karhatalomnak (egyhazak), igy tokre szabad sot elvart masokkal szemben a gyulolet es kirekesztes :D

aham, es feldobta hogy talan Lenin-hez. ertem en hogy explicite nem mondott semmi elitelot az ateistakrol (nem nezte le oket magas lorol), de akkor nem ertem miert akadtal fenn az en hozzaszolasomon. En nem rola beszeltem, hanem a keresztenysegrol es az intezmenyesult vallasrol. Egy szoval sem emlitettem ot. Irtam is, hogy gondolom hogy nem tartozik ebbe a brancsba, amirol aztan meg is van a velemenyem. :D

Masreszrol egy sajat feltetelezesembol indultam ki, hogy o miert hozta elo Lenin-t, szoval nem is hozza beszeltem, hanem monologizaltam. :D

Az fura ahogy megfogalmaztad ezt: "ha nem imatkoznak az ateistak, akkor mibol meritenek ertekeket." Szoval az ima az ertek, de mondjuk a vasalas nem? Mert en pl. vasalasbol es mosogatasbol meritem az ertekeimet IS :D

Azért annyira nem fura, ha fent explicite megkértek az imára: "please pray for me".

De végülis nézőpont kérdése.

Gondolom, hogy te sem vagy keresztény, ha ilyen hamar lekaptad rólam a keresztvizet és vádoltál meg gyűlölettel és kirekesztéssel egy - bár ironikus - de a valósághoz igazodva teljesen legitim kérdés miatt.

grat. 

Ha javasolhatom a Leninen történő további kellemes rugózást! XD XD XD

BTW a kereszténység sok-sok egyéb dolog mellett a megtérésről, a kegyelemről, a bűnbánatról, megbocsátásról és a bűn (nem a bűnös) utálatáról szól. Viszont ezekkel együtt a hitet Istenben mindenkire kötelezőnek tekinti (megtérés). Igen, kapaszkodj meg, az ateistákra is.

A jól ismert sztereotípiákhoz képest elég vad dolgokról is ír a Biblia, amiken a fentiek alapján biztosan felháborodnál. Javaslom, olvasd el!
 

Nalunk mindenki kemenyvonalas katolikus rajtam kivul. :D

Jo sokszor el kellett olvasnom mindenfele szarsagot es jartam a katolikus gimnasztika orakra is, amit ok misenek hivnak, edig csak ugralni kell fol-le :D

Amugy a  bibiliat is az intezmeny gyartotta le szoval sok koze nincs mondjuk ahhoz a keresztenyseghez, ami az eroszakszervezet letrejotte elott volt (mielott felzabalta volna az eszmet, hogy kiszarja valami oltari faszsag formajaban). :D

Ertem, o is vallasos, kapaszkodjon ebbe es bizzon emelett az orvosokba. Az en "imam" az lesz, hogy remelem jo orvosai lesznek. Mint alatalaban midnen ertelmesebb embernek, aki nem hisz abban, amiben Te. Eszunkbe se jutna szerintem egy szemelyhez "imadkozni", plane nem Leninhez(!!!). De nem rugzok ezen tovabb (bar tovabbra is tartom, hogy provokativ volt a megjegyzesed, igy nem kell csodalkozni ha valaki reagalt ra). :D

Amugy meg semmi bajom a vallasosakkal. Mindenki azzal kabitja magat amivel akarja (nagymamamnak es anyumnak is sokat segit atkuzdeni magukat az eletukon), csak ne baszakodjanak velem (a vallasosak):D

Hűha, értem, tehát te (mondjuk huszon/harmincvalahány évesen) kijelentetted itt a világnak, hogy az elmúlt 1950 uszkve 2000 évben mindenki, de aztán tényleg mindenki tök hülye volt, mert még a Bibliát is az “intézmény” gyártotta le (vö. "oltári faszság"), ahelyett, hogy az “eredeti” kereszténységet követték volna (melynek leirata nyilván csak nálad érhető el).

Öregem, hogy ekkora koponyák járnak ide a hupra!

Mondd csak, egyébként, ugye nem a nanorobot- és/vagy chemtrailidióták táborát erősíted? No offense, csak láttam ilyet is.
Mert ha nem, azt hiszem, hogy mindenképp tagja szeretnék lenni az “eredeti” keresztény egyháznak, úgyhogy kérlek, taníts, mester!

Nem kinyilatkoztats volt, hanem az en velemenyem. Ilyen egyszeru. Nem is kell vele egyeterteni. 

Istenem bar csak olyan fiatal lennek, hogy harmincvalamennyi :D

De azert vannak tortenelmi tenyek, minthogy a bibliaban szereplo tanitasok/tortenetek mikor melyik zsinat utan kerultek bele, majd mikor modositottak oket, stb. De hat lehet, hogy valakinek az ur anygala adta a kezebe frissen es ropogosan, hiszen szamos ilyen tortenetet tartalmaz maga a konyv is :D

Amugy erdekes az oskeresztenyseg, aminek szamos nyoma maradt fenn es en szamos ilye tmeg is latogattam mondjuk Kappadokiaban. Sot mivel szeretem a tortenelmet es a vallastortenetet is, jo sok dolgot olvastam veluk kapcsolatban. De hat valoszinuleg igazad van es egy dillettans barom vagyok, aki leszolja a csodas egyhazat, amely nem kinzott meg es egetett el noket boszorkanysag vadjaval, mert nem fekudtek le a papokkal, vagy nem egetett tudosokat hogy kesleltesse a fejlodest (monduk ugy 600 evel visszadobva az emberi fejlodest), sot nem allt a nacik melle, nem voltak komcsi besugoik. Sot nem mostak maffia penzt a vatikani bankban sem. Sot az is csak chemtrail szeru, hogy az egyes rendek Game of Thrones szeru viszalyban voltak egymassal. :D

Koszi. Elmegyek szegyelni magam. :D

Ha tudni akarsz tobbet a vallasodrol, hogy alakult ki, hogy eroszakolta meg az eszmet az egyhaz, hat jo sokat tudnal olvasni. De kovetheted vakon is, mivel ugyis ez a hit lenyege (szerintuk). :D

Újfent gratulálok, hogy itt szépen felmondtad kb. az összes libsi klisét.

Természetesen kezdve azzal, hogy szerinted miről is szól a kereszténység, aztán szépen elkezded belekeverni az egyházakat és hozzászólásokon keresztül fikázod, holott még azt sem tudod, hogy melyik egyház tagja vagyok, tagja vagyok-e bármelyiknek. Elég indulatosan ráadásul, de persze én vagyok gyűlölködő és kirekesztő.

Nyilvánvalóan tőlem elvárod azt, amit szerinted kellene tennie egy kereszténynek, de rád mindez természetesen semmiképp sem vonatkozik, így fröcsöghetsz bármit, megtehetsz bármit.

Tényleg köszi!

Eszméről írsz (“az eszme feletti”, “mielott felzabalta volna az eszmet”, “hogy eroszakolta meg az eszmet az egyhaz”), holott itt istenhitről és ateizmusról és az imáról van szó, ha már az a szerencsétlen beteg megkért minket, így téged is.

Egyébként “eszméről” a komcsik beszéltek nekem egy ideig, aztán mikor lecsúsztak a történelem klotyóján a libsik egy része kezdte el fújni lényegében ugyanazt.

Azt írtad, hogy a te imád az lesz, hogy jó orvosai legyenek, ezek szerint mégiscsak imádkozol. :) De kihez?  :)

"Istenem bar csak olyan fiatal lennek, hogy harmincvalamennyi :D"

Istenem? :)

Azt írod, hogy “Nem kinyilatkoztats volt”, hát persze hogy nem, de akkor az “eredetileg” miről szólt, “Amugy a  bibiliat is az intezmeny gyartotta le”, vagy az “sok koze nincs mondjuk ahhoz a keresztenyseghez, ami az eroszakszervezet letrejotte elott volt (mielott felzabalta volna az eszmet, hogy kiszarja valami oltari faszsag formajaban)” micsoda?

Erre sokan feltennék a kérdést, hogy nem fáj neked minden reggel kipréselni magadból a bölcsek többkilós kövét? XD (A passzátszél távozásáról ne is beszéljünk! XD XD)
Főleg úgy, hogy zavaros kijelentéseken kívül egy épkézláb mondatot nem írtál ezügyben?

De nyilván minden keresztény irat az “egyhaz” kreálmánya, így a Biblia kezdete, az Ószövetség is. De az nehogy összezavarjon, hogy pédául az Ószövetség első öt könyve maga a Tóra, amit furcsa is lett volna, ha az általad említett “eroszakszervezet” megváltoztat. Na mind1.

Nem tudom, hogy a “vagy nem egetett tudosokat hogy kesleltesse a fejlodest” pontosan mit akar jelenteni, de például Giordano Bruno-t nem a tudománya miatt égették meg, hanem a teológiai tévképzetei hirdetése miatt, ugyanis a kereszténység alapjait tagadta, Krisztust mágusnak tekintette. A kivégzése előtt négy szerzetesrend hét papja próbálta lebeszélni a faszságairól. Nem érdekelte.

Azt értem, hogy engem akarsz támadni, de azt nem tudom, hogy mi közöm van nekem ehhez, hisz én imáról, hitről (és kereszténységről) írtam és nem az XYZ egyházról. De amúgy is melyik egyházról van szó? Csak feltételezem, hogy a római katolikusról, hisz ezt írtad “Nalunk mindenki kemenyvonalas katolikus rajtam kivul”.

Honnan tudod, hogy én nem kopt ortodox, a protestáns vagy görögkeleti tagja vagyok? Honnan tudod, hogy egyáltalán tagja vagyok bármelyiknek?

Gonosz dolgokat lehetne máshol is bőven találni, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség csak a megerősített számok szerint 27000 halottat és többszázezer bebörtönzöttet eredményezett tíz hónap (!) alatt. Hogy manapság a fenenagy szabadságban fél Afrika éhenhal, hogy a fenenagy fejlődésben milliószámra gyilkolják meg a magzatokat (mert ugye nincs más megoldás), hogy országokat bombáznak le a demokrácia nevében. Most akkor ezek miatt minden mindenhol, mindig szar lesz és töröljük el az emberiséget?

De ha esetleg találsz gonosz embereket valamely - bármely - egyházban, akkor mindenki gonosz? A kereszténység is? Még én is? Nem inkább azt kellene, hogy ne tekintsünk mindenkit bűnösnek emiatt? Főleg ne azt, akinek semmi köze hozzá? Hogy ne a bűnöst utáljuk, hanem a bűnt, mint fentebb írtam a kereszténység lényegénél? És akkor én vagyok a gyűlölködő. Ajjaj.

A vallásos ember pedig nem bűntelen, nem Isten, nem egy méter magasan lebeg a föld fölött, ugyanolyan ember, mint te.

Arról miért nem írsz, hogy például Szent Ferenc a vagyonát és társadalmi helyzetét feladva ment leprásokat ápolni (mint egyébként oly sokan)?

Arról miért nem írsz, hogy kései testvére, Böjte atya az életét teszi fel az árvák segítésére? Ráadásul full realtime élvezheted ezt a műsort, pattanj autóba és utazz el hozzá, beszélgess vele!

Ők valóban keresztények, ők a példaképek és nem a komcsikkal kollaboráló papok.

hu vazz, ez kemeny volt, besirtam :D

izlelgesd a szot: velemeny :)

imadom, amikor ha valakinek nem illik a vilagnezetebe mas velemenye, akkor az az ellenseg: libsi, naci, komcsi, akrami, de ellenseg. legyen neked jo: libsi homokos fekete zsido no vagyok, aki kereszteny artatan gyerekeket zabal reggelire :) 

Es csak a te kedvedert: Jezus fasza!!!

Lájkolta a HUP jókívánságait nemrég, így feltehetően javul az állapota.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 11. 17., k - 23:23

.-