Hacker, White Hat

Blinka Jump a PyPen M4-en

Amikor a Blinka Jump-ot portolják a PyPen M4-re ...

Grace Hopperre emlékezünk

Grace Murray Hopper (New York, 1906. december 9.Arlington megye, Virginia, 1992. január 1.) ellentengernagy, az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének tisztje, matematikus, a számítástudomány egyik úttörője. Egyike volt a Harvard Mark I számítógép első programozóinak. Ő írta az első fordítóprogramot (compiler) amely valamely programozási nyelven írt programot képes a számítógép számára lefordítani.[9][10][11][12][13] Felvázolta a számítógéptől független programnyelv ötletét, ami a COBOL, az egyik első modern programozási nyelv, megalkotásához vezetett és aminek egyik tervezője is volt. Neki tulajdonítják a "debugging" (számítógépes programok hibakeresése) kifejezés elterjesztését.

115 éve született. Teljes életrajza itt olvasható.

"Egy modern 64k intro és a mögötte rejlő technológiák"

A Hackerspace Budapest Online meetupja 2021. május 14-én a fenti témában:

"Online meetup feat. HA5KBP: az űrrádiózás „Hello World-je”"

A Hackerspace Budapest Online meetupja 2020. december 26-ára esett volna, így ezt pótolandó az adott időszakban épp húszéves fennállását ünneplő ARISS segítségével bemutatjuk, hogyan lehet „belevágni” az űrrádiózásba.

[Live Stream] UART multiméterrel

A Hackerspace Budapest Online meetupja 2020. október 31-én. Feliratkozni itt lehet.

Sztrókja volt kedden a Linux kernel hálózati gurujának

David S. Miller, a Linux kernel hálózati alrendszerének karbantartója kedden sztrókot kapott :( Azt kéri, imádkozzunk érte.

Figyelmeztető jel lehet mindenkinek, hogy senki sem lesz fiatalabb és megéri-e mindenáron a munkából, túlhajszoltságból, stresszből fakadó egészségügyi kockázatokat felvállalni.

John Carmack 50 éves lett

És az előtte álló évtizedekről elmélkedik.