Egyszerűsödik by google.

Mai nap kapott email:

Egyszerűsödik a Google Fotók és a Google Drive együttes működése

Ezt az e-mailt azért küldtük, mert Ön úgy döntött, hogy szinkronizálja az elemeket a Google Fotók és a Google Drive között.
Az elkövetkező hetekben változtatásokat végzünk annak érdekében, hogy egyszerűsítsük a Google Fotók és a Google Drive együttes működésének módját.
A változtatásokra azért kerül sor, mert a visszajelzések szerint nehezen érthető a két szolgáltatás közötti kapcsolat.

  • A fotók és a videók a továbbiakban nem fognak automatikusan szinkronizálódni a Google Fotók és a Google Drive között.
  • Ön továbbra is feltöltheti ezeket az elemeket mindkét szolgáltatásba a számítógépre telepített Biztonsági mentés és szinkronizálás alkalmazással.
  • Ezenkívül rendelkezésre bocsátunk egy új „Feltöltés a Drive-ból” funkciót, amely lehetővé teszi a fotók és a videók Google Fotókba való átmásolását.
  • A meglévő fotókat és videókat továbbra is megtalálja mind a Google Fotók, mind a Google Drive szolgáltatásban.

Ha részletesebben szeretne tájékozódni a változtatásokról, olvassa el a Súgó vonatkozó cikkét vagy a blogbejegyzésünket.

Nosza, súgó:

A Google Fotók és a Google Drive közelgő változásai
Mi történik?

2019. július 10-étől a Google Fotók és a Google Drive többé nem szinkronizálja automatikusan a tartalmakat. Ezt a módosítást azért vezettük be, hogy leegyszerűsítsük a két szolgáltatás közötti együttműködést. A változásokról a blogbejegyzésünkből tudhatsz meg többet.

Amikor fotót töltesz fel a Google Drive-ra vagy a Google Fotókba, vagy törölsz onnan egy fotót, a változtatások nem lesznek aktualizálva a másik termékben.
A photos.google.com webhelyen rendelkezésre álló „Feltöltés a Drive-ból” funkcióval manuálisan választhatod ki azokat a fotókat és videókat, amelyeket a Drive-ból a Fotókba szeretnél másolni.
Miután a rendszer átmásolta az elemeket a Fotókba, nem lesznek összekötve a két termék között.
Ha eredeti minőségű tartalmakat másolsz át a Drive-ból a Fotókba, mindkét termékben bele fognak számítani a tárhelyedbe. További információ.
Ezek a változtatások az összes eszközre és platformra (például iOS és Android) vonatkoznak.

A meglévő fotók és videók továbbra is megtalálhatók a Google Fotók és a Google Drive szolgáltatásban. A Google Fotók biztonsági mentési funkciójának működése nem változik.

Kedves google-nél dolgozó fórumtársak, valaki magyarázza már el a főnökségnek, hogy az egyszerűsítés az nem ez. Ez bonyolítás. Aki eddig örömmel és boldogsággal használta ezt a funkciót, hogy a mobillal lőtt képei auto felszinkronizálódnak a gépére, most majd jól meg lesz szopatva. Kösz google.

Hozzászólások

En is igy mentettem a kepeket, kosz google :>

Igen, kb. semmi értelme nem volt az egésznek, sőt, kifejezetten bosszantó volt, hogy mindenhol, ahová google drive-ot tettem, át kellett állítani az alapértelmezettet, hogy ne töltsön le mittudomén 80G fényképet is.

Egy helyen viszont használtam, ott, ahol a fényképekről biztonsági mentést készítettem a saját NAS-ra.

Így viszont megint előáll ugyanaz a probléma, ami a fényképek google drive-ba bekötése előtt volt: nem ismerek olyan módot, ahogy a fényképeimet a google photos-ból szinkronizálhatnám valami fájlrendszerbe.

Ne haragudj, elvesztettem a fonalat. Lehetne kicsit részletesebben?

Szóval a telefonnal készítek egy fényképet vagy videót, ezt felszinkronizálja a photos-ba.

Azt mondod, hogy a telefonra telepítsek valamit (most egy google drive nevű app van telepítve), és ha a google drive-ban valahogy be tudom állítani, hogy a telefon mondjuk a Camera folderben tárolja a képeket és videókat, akkor a drive-ba is fel fogja szinkronizálni?

Ezzel az a két apró gond van, hogy 1) kétszer tölti fel két különböző helyre ugyanazt, kétszer fogyasztja a mobilnet keretemet, dupla idő. 2) a photos-ba végtelen tárhelyem van, a drive-ban viszont a képek elvennének a 15 gigából. Photosban jelenleg olyan 60 és 80 giga körül lehet a tárolt képek mennyisége. Ha a te megoldásodat használtam volna a kezdetek kezdetétől, rég elfogyott volna a helyem, és a fotóim 80%-a nem lenne mentve

Hat eddig tartott az ingyen ebed. Pont ezert csinaltak mert az o eroforrasuk ment el ketszer ugyanis a drive es a photos az ket vagy tobb kulon szerverfarmon lakik de a lenyeg ,hogy a ket alkalmazas tarhelye az szeparalt.

Ezekszerint te nem az original minosegben tarolod a fotoidat. Kb 18K darab heic file (iPhone 7-8 altal generalt) foglal 80Gb-t originalban.

Mitol felsz? Azt irtak a photo alkalmazasban a kepeid biztonsagban vannak barmikor letoltheted oket ha szukseged van rajuk.
Ha kulon backup kell akkor fizess erte.

Amugy teves mert a drive-ba az original kerul nem a lebutitott.

Ne mar angliaban laksz es nincs korlatlan mobilneted £22-ert?

Mondjuk azzal egyetertek ,hogy szebben is megcsinalhattak volna es lenne egy olyan funkcio ,hogy attoltheted photos-bol a drive-ra anelkul ,hogy le kelljen toltened vagy ketszer feltolteni. De hat ezert van tobbszazmegas internetkapcsolatunk a flashplayeres loporno lejatszas az mukodik 1Mbit/s -en is.

Hat eddig tartott az ingyen ebed. Pont ezert csinaltak mert az o eroforrasuk ment el ketszer ugyanis a drive es a photos az ket vagy tobb kulon szerverfarmon lakik de a lenyeg ,hogy a ket alkalmazas tarhelye az szeparalt.

Na de eddig nem volt két helyen tárolva. Összesen annyi történt, hogy volt egy virtuális folder, amin keresztül a "másik" tárhelyen tárolt fájlok is látszottak a listában, és el is lehetett ezeket érni.

Ezekszerint te nem az original minosegben tarolod a fotoidat. Kb 18K darab heic file (iPhone 7-8 altal generalt) foglal 80Gb-t originalban.

Nem. Már nem emlékszem a számokra, de úgy rémlik, hogy a High Quality nevű és korlátlan mennyiségű kép az bármi, ami 16 megapixel alatti, illetve a felette levő méreteket lekonvertálja. A telefonom 12 megapixeles képeket készít (ha jól emlékszem, az iphone 7 és 8 szintén), ezek konverzió nélkül mennek a Google Photos-ba.

Mitol felsz? Azt irtak a photo alkalmazasban a kepeid biztonsagban vannak barmikor letoltheted oket ha szukseged van rajuk.
Ha kulon backup kell akkor fizess erte.

Mitől félek? Pl. olyankor akarom, amikor nincs net.
Meg az online tárolt fotókat a KPhotoalbum nem látja, nem tudja cimkézni, csillagozni, stb.

Letölthetem, backupolhatom, amit letöltöttem, viszont kényelmetlen és nem láttam módot automatizálásra.

Hol lehet fizetni külön backupért, mennyibe kerül és mit kapok érte?

Ne mar angliaban laksz es nincs korlatlan mobilneted £22-ert?

Nincs. 4 giga mobilnetem van, havi 8 fontért. Miért fizetnék korlátlanért 22-t, ha tipikusan 2 gigát használok egy hónapban?

Csak azt írták, hogy egyszerűsítettek, azt nem mondták, hogy a felhasználók számára, lehet nekik egyszerűbb így. :]

egyszerűsítés (szoftvermultiéknál) = marketing bullshitbe foglalt, jól hangzó, az illuzionális kényelem után foggal körömmel kapirgálás vágyát triggerelő, elterelő kifejezés, szoftvermultiék üzleti érdekeit, a fejlesztéseken való filléreskedést, a felhasználói felületek IQ=80 tapicskoló ösztönlények szintjére való butítását alátámasztandó

Persze, még mindig így a legkényelmesebb™ (mert nagyon kényelmetlen lenne előfizetni egy VPS-re 500 Ft/hó-ért és oda felmásolgatni a képeid, majd mellérakni egy PHP listázót, ami a thumbnaileket is legenerálja).

Ezért továbbra is használni fogod.

Azért remélem néha kidugod a fejed a homokból, az 50 éven felüli ismerőseim 80%-ának gondot okoz már a google azonosító megadása is telefoncserekor, nemhogy bármi egyéb beállítása.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.