Primergy rendszerek már Windows Server 2016-tal is (x)

Címkék

Szállítja Windows Server 2016-tal előtelepített kiszolgálóit a Fujitsu. A cég az új operációs rendszer mindhárom verziójához ajánl Primergy rendszereket, egyes konfigurációk pedig már tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

Már Windows Server 2016-tal is rendelhetőek a Primergy rendszerek. A Fujitsu felár nélkül kínálja a Microsoft legújabb szerveres operációs rendszerével előtelepített kiszolgálóit, egyes szerverrendszereknél pedig a szoftvervállalat már tanúsítvánnyal is igazolja a megfelelő támogatást. Utóbbinak, illetve az előkonfigurált lehetőségnek hála a termékek üzembe helyezése nem csak egyszerűbb, de lényegesen gyorsabb is.

A Fujitsu mindhárom Windows Server 2016 kiadáshoz ajánl kiszolgálókat. Az adatközpontokhoz fejlesztett WS16 Datacenter támogatja a különféle szoftveres tárolómegoldásokat, így a Storage Spaces Direct vagy a Storage Replica is kiaknázható a legtöbbek kínáló verzióval. Emellett többek között a védett virtuális gépek (shielded VM) futtatásának lehetősége is támogatott, miközben az adatközpontos kiadás korlátlan számú vendég rendszert futtathat, ugyancsak korlátlan számú Hyper-V konténer mellett.

Ennek megfelelően az ajánlott szerverek között egytől négy processzorfoglalattal szerelt rack-optimalizált, vagy kifejezetten a sűrűségre kihegyezett konfigurációk is akadnak. A tárolókapacitásra, illetve a WS16 Storage Spaces Directre megoldására fókuszálva első helyen a Primergy RX2540 M2-t ajánlja a Fujitsu, mely már a Microsoft tanúsítványával is rendelkezik. Emellett a nagy teljesítménysűrűséget igénylő környezetbe is ajánl rendszert a cég, aki ehhez a Primergy CX600 M1-et emeli ki.

Az elsősorban a komolyabb igényeket támasztó, például üzleti kritikus alkalmazásokra építő, és/vagy több telephellyel rendelkező kkv-knak szánt WS16 Standardhez ugyancsak két terméket emelt ki a Fujitsu. A kétfoglalatos Primergy RX2530 M2 rack szervert VDI (Virtual Desktop Infrastructure) kiszolgálónak ajánlja a gyártó, ez a modell már ugyancsak megkapta a Microsoft tanúsítványát. Emellett még az egyfoglalatos TX1330 M2-t emelte ki a Fujitsu, a torony szerver fiókirodák kiszolgálásához lehet jó választás a gyártó szerint.

A csupán alapvető (adatközpont nélküli) IT-s igényeket támasztó kisvállalkozásoknak szánt WS16 Essentials rendszerhez több szervert is kínál a Fujitsu, amiből egyet emel ki. Az egyfoglalatos, Xeon E3 v3 processzora építő, legfeljebb 32 gigabájt memóriával és négy meghajtóval szerelhető Primergy TX1320 M1 kompakt mérete okán akár a munkaasztalon is elférhet.

Végül, de nem utolsó sorban az in-memory (memórialapú) rendszerekhez és a nagyobb virtualizációs projektekhez is ajánl egy szervert a Fujitsu. A négyfoglalatos Primergy RX4770 M3 rack legfeljebb 6 terabájt rendszermemóriával rendelhető, amely rendszer ugyancsak rendelkezik WS16 tanúsítvánnyal.

A Fujitsu szerint a WS16-ra átállított, teljes körűen tanúsított Fujitsu PRIMERGY szerverekkel az ügyfelek zökkenőmentesen továbbléphetnek a hagyományos alkalmazásokról és adatközpont-infrastruktúráról a szoftveresen definiált számítási, adattárolási és hálózati képességeket kínáló felhőalapú számítástechnikára, és privátfelhő-környezeteket hozhatnak létre. A Windows Server 2016-ot futtató rendszereket már szállítja a gyártó, azok közvetlenül a Fujitsutól vagy értékesítési partnereitől vásárolhatók meg.

(A Fujitsu Technology Solutions Kft. megbízásából készített anyag.)

Hozzászólások

Ez konkrétan mi?? Elolvasta valaki mielőtt kitetette? Szánalmas, hogy ezért bárki is pénzt kaphatott.

"Szállítja Windows Server 2016-tal előtelepített kiszolgálóit a Fujitsu. A cég az új operációs rendszer mindhárom verziójához ajánl a Primergy rendszereket, egyes konfigurációk pedig már tanúsítvánnyal is rendelkeznek."

"Utóbbinak, illetve az előkonfigurált lehetőségnek hála a termékek üzembe helyezés nem csak egyszerűbb, de lényegesen gyorsabb is."

"Az adatközpontokhoz fejlesztett WS16 Datacenter támogatja a különféle szoftveres tárolómegoldások, így a Storage Spaces Direct vagy a Storage Replica is kiaknázható a legtöbbek kínáló verzióval."

ezen felül szóismétlések, helyesírási hibák stb.