Mekkora az ideális okostelefon kijelző méret?

4" vagy kisebb
12% (59 szavazat)
4.1"- 4.3"
8% (42 szavazat)
4.4" - 4.5"
12% (62 szavazat)
4.6" - 4.8"
14% (71 szavazat)
4.9" - 5.1"
30% (150 szavazat)
5.2" - 5.3"
6% (31 szavazat)
5.4"
1% (4 szavazat)
5.5"
8% (42 szavazat)
5.6" - 5.7"
1% (7 szavazat)
5.8" vagy nagyobb
3% (15 szavazat)
Egyéb
3% (17 szavazat)
Összes szavazat: 500

Hozzászólások

5,5" alatt szóba sem állok vele! A 6" már elég jó.
Nem akarok külön tabletet használni, mert akkor két kütyüt kell magamnál tartani.
Gondolkodtam olyan 8"-10"-os tableten amivel lehet telefonálni is. (Miért nem hívják telefonnak?)
De az már nem igen fér a zsebbe. (Talán ezért nem hívják telefonnak. :-) )
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Őőő azt sem tudom, a jelenlegi telefonom mekkora. :)

Igaziból nem a kijelző méret a lényeg számomra, hanem a telefon mérete.
Minél nagyobb a kijelző aránya a telefon méretéhez képest, annál jobb.
Pl. a mostani telefonom 4,7"-es, de még ~1"-el nagyobb kijelző is elférne ugyanakkora telefon méret mellett.

Oszinten nem tudom, hogy milyen CPU meg mennyi RAM van a mostani telefonomban... de ha a bejelenteseket nezed lathatod, hogy a gyartok nem pozicionaljak magasra a "kis" keszulekeket. (Muszaj idezojelbe tennem, mert szerintem egy 4"-os telefon egyaltalan nem kicsi.) Az osszes csucskategoriasnak szant keszuleken oriasi (>5) kijelzo van.

5" felett már úgyis kétkezes a dolog. Ha ezen túlteszi magát vki, akkor gyakorlatilag ugyanaz, mint a cici, minél nagyobb, annál jobb. :) Részemről a 6" már alakul.

Tobb eve egy Nexus 4-et nyuzok (4.7"), exemnek Nexus 5-ose van (5"), de a ket kutyu kb. ugyanakkora (az oven kevesebb hely van a kijelzo mellett). Egyebkent az idealis meret az, ami minel nagyobb, es meg kenyelmesen elfer a zsebemben. Ez ugy tippre 5.5" korul lehet.

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

4", vagy kisebb, mert szuk a zseb, es nem akarok ketkezelni. Amire 4"-nel nagyobb kell, arra hasznalok telefonnal alkalmasabb eszkozt.

Telefonalas, Signal (SMS/messaging), Twitter, Szokereso, Maps, Prismatic kivaloan hasznalhato 4"-nel is, nincs szuksegem ennel nagyobbra. Probaltam nagyobbat, es rettenetesen kenyelmetlen volt.

--
|8]

És létezik ilyen telefon tisztességes minőségben? Én legalább egy éve keresek égen földön tisztességes minőségű nem nagy telefont, de valahogy az jön le, hogy a kisebb telefonok mind gyengébb inősében/hardverrel vannak szerelve, mint a nagy kollégáik. Pedig még költeni is hajlandó lettem volna rá az átlag fölött, csak ne kelljen pinpongütővel vagy ócska eszközzel telefonálni.
--
Csaba

Nekem is ez a problémám. Nagyon cserére érett már az Xperia Mini, de hasonló felhasználói élményt csak 4.3-4.5"-tól fölfelé lehet találni. A kis méretű telefonoknak mindig van valami bajuk, ami miatt használhatatlanok. Néha a kamera, vagy a melegedés, vagy a szörnyű akkuidő, de leggyakrabban a kijelző. Olyan, mintha manapság 4.5" alatt direkt gagyi kijelzőket szerelnének a telefonokba, mert aki kicsit akar venni, az biztosan csóró is.

z3 compatnak a gsm arena szerint nagyon jo akku ideje van.
Hallotam pletykakat, hogy 5.x es androidal valamivel gyengebb az akku ido.

Pletyiznek arrol is hogy torekeny, de ugy latom relative olcso a kijelzo hozza,
de hot air gun kell a cserehez. Arrol is pletytiznek, hogy tobb fele uveggel jott ki,
lehet hogy csak a regebbi erzekeny.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Samsung Galaxy Ace 3-at hasznalok, felesegem picit nagyobb, de meg elfogadhato meretu Ace 4-et. Elote S2 minim volt. Nekem megfelel. Nem egy sebesseg betyar, es akadnak vele itt-ott problemak, de ugyanazok a nagytestvereknel is elojonnek, igy megtanultam veluk egyutt elni.

Nincsenek nagy igenyeim, igy relative egyszeru volt megfelelo telefont talalni.

--
|8]

Ez az oldal is a Z5 compact-ot hozza ki legjobbnak:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_kUuHvRAN5Y

Szerintem drága is, ronda is, nagy is. De úgy néz ki, bele kell törődnöm, hogy a következő telefonom 4.5" körüli lesz, mert ezeknél kisebb "jó" telefon már nincsen.

http://www.gsmarena.com/a_total_of_5_sony_xperia_z6s_expected_a_4inch_m…

Ez az egyetlen amirol tudok hogy lesz es kisebb, "4-inch Mini".

Sony altalaban ugyan azt az 1/2.3" kamerat hasznalja compact es nem compact valtozatokban.

A miniben kisebb CPU lesz, mint a comapctban, de az is uj GPU -t kap,
tobbet nem tudni a minirol.

Engem kevese erdekel hogy nez ki,
a tores teszt inkabb erdekel:)
Kivancsi vagyok lesz -e az "X force"-nak kis tesoja.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

4-4.3" max.
Most mondjuk 4.7-esem van, de nem szeretem, viszont most egy 3-4 evig megtartom.

Nokia 6300 méret (amit most használok), kb ez a telefon elég is lenne, ha tudna 3G (esetleg 4G) kapcsolatot, és ezt meg tudná osztani kényelmesen egy tablettel ha a helyzet úgy hozza.

ideális volna mert nem kellene naponta tölteni a telefont, nem picsogna minden szarért 5 percenként, lehetne vele telefonálni úgy hogy nem raksz tepsit a fejedhez, el lehet vinni buliba bátran.

egy hét colos tablettel meg már kényelmesen lehet csinálni bármit (mondjuk ha a hátoldala e-ink lenne, az lenne a legkirályabb :))

> Mekkora az ideális okostelefon kijelző méret?

Kinek, mihez?

A mostnai telefonom 5", ezzel tudok dolgozni is - már elég nagy ahhoz, hogy értékelhető billentyűzet legyen rajta, hosszabb szövegeket is el tudjak olvasni (minimális kényelmetlenséggel), stb. De egy kézzel pl baromi nehéz kezelni. (Illetve nehéz volt, aztán bekerült az OS-be az egykezes mód. Elég nagy kompromisszumok vannak benne, remélem, ez az RTM-re változik.)

telefon 5" alatt- Ha nagyobb kell, az már tablet.

Szeintem 5" alatt van valahol az ideális. Mindenképpen olyan méret hogy ne kellejen a képernyő tetejének eléréséhez (egykezes használatnál) fogást váltani. Szóval ez azért kézméret fükkő is. Én most 5,5'-os telefonnal rendelkezem most és a nagy a kezem, ennek ellenére ez nagy. De nem zavaróan nagy, de az ideális talán 5" lenne, úgy gonolom. Kisebb kezűeknek pedig 4,2-4,8" környékén... Gondolom :)

Amúgy a zsebbe rakással nincs problémám az 5,5" esetén sem.

KAMI | 神
Firefox OS: https://is.gd/fxoshu Linux Mint: https://linuxmint.hu LibreOffice: http://libreoffice.hu SeaMonkey : http://is.gd/smhun
Legyél Te is Mozilla és Linux Mint önkéntes

Aminek az ember egy kézzel átéri a túlsó sarkát.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Miért kell átérni a túlsó sarkát? Kíváncsi lennék egy rendes tesztre ezzel kapcsolatban, de én saccra az esetek 90%-ában a képernyő alsó kétharmadán tapizok.
A bal felső sarkot jobb hüvelyk ujjal nem érem el kényelmesen (5"), de nincs is ott semmi amiért el kéne érni. Home gomb, back gomb, task váltó gomb mind alul vannak. Görgetéshez nem kell annyira felnyúlni. Az értesítési sávot a főképernyőn egy lefele suhintással le tudom húzni (szerk: ez launcher függő, de ebből van választék). Ahol van bal oldali menü, ott egy balról befele suhintással el lehet érni (nem kell felnyúlni a bal felső menü gombhoz).

Ez csak a rendszerre igaz. Külső appoknál nem árt...
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Az ilyen szélsőségesen gagyi példák elég ritkák, én nagyon régen láttam ilyen szarul tervezett appot. De ha van is, olyat még végképp nem láttam, ahol a dedikált back gomb ne működött volna. De még ha létezik is ilyen, akkor azt tegyük a maradék 10%-ba és még mindig áll, hogy ezért nekem nem kell, hogy elérjem a bal felső sarkot hüvelyk ujjal, nem szempont.

Régebbi appokra. Van olyan app amit 2.3 óta használok... Akkor ez még nem volt szempont.
De amúgy nem kell messzebre menni, alkalmazásról menjünk át játékra. Az a mai napig gyakran úgy van fejlesztve, hogy csicsa legyen ergonómiailag meg hulladék.
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Persze, esetek nagyjában elég nekem is, mert szerencsere az UI elemek (menuk, gombok, stb.) többségét alulra rakták, de vannak dolgok, amelyek nem ott vannak. Pl. mikor a retardalt faszkalap webdesigner azt hiszi, hogy a hamburger menu annyira fasza ötlet egy weboldalon a bal felső sarokban.

A hlyzetet súlyosbítja, hogy - utolsó híreim szerint - ez a retarditás kezd eluralkodni a WP10 csapatban is, ami miatt kijár a nekik maximálisan a faszkorbács.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Volt már korábban hasonló szavazás? Kíváncsi lennék a változásra.

4,7" HD-től 5" FHD-ig.
Vannak sajnos olcsó QHD-k 5"-on, vagy még feljebb is, de az ráadásul nem is szép...
Nem csak a méret, a minőség is fontos szempont.
Amikor a nagylányom 5,5"-át frissítettem, utána az én 5"-osom határozottan aprónak tűnt... :)
--
PtY - www.onlinedemo.hu, www.westeros.hu

Egy kézzel kezelhető és még látható: Max. 4.5"

Kb 2-3 hónapja cseréltem le az i4S-t i5S-re, és még ezt is nagy dögnek tartom. Még mindig jobb kézbe venni a 4S-t, csak már nagyon lassú rajta a szoft. Kár érte, best telefon ever :(

pornónézéshez azért kell legalabb egy 5-5.5 inches... :D

En pont a heten vettem egy Nexus 6-ost (5,96")

Telefonnak nagy, de ket eve egy nexus 7 tabletet, es egy nexus 5 telefont hordtam magamnal, es hat az a helyzet, hogy mind a kettot kepes helyettesiteni, mert telefonalni meg lehet vele, de ebookot olvasni meg mar lehet vele.
Mas kerdes, hogy ket kez kell hozza.

nekem mar a 4 is tul nagy (iphone 5s), a telefon legyen kicsi es konnyu.

Az összehajtogatható lenne a legjobb... zsebben 4", kihajtva meg pl. A3... persze, erre még gondolom várni kell pár évtizedet...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba