Adatmentés azonnal!

Szasztok,

Régi szerverből kiszedtük a winyót átraktuk új masinába hogy gyorsabb legyen az adatok másolása, de sajnos ezzel a lendülettel pusztult el. Bios nem ismeri fel, és kattog. Hétfőn erről dolgoznia kell az irodának. Kürtön kívül van bárki más akire érdemes ezt rábízni?

Köszi,
zerge

Hozzászólások

na ezektől hétfőn még nem fog menni az iroda :)
ha van még némi kísérletezésre lehetőség, tedd vissza a régi gépbe és a hátára fordítva indítsd be (ha így se, akkor pedig az oldalára). előfordulhat hogy még elindul...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A kicsúszás az gyanús. Viszont régen ezüstözött érintkezőket alkalmaztak az IC-ken és foglalatokban, ami bizony korrodált. Ezeket elég volt egy kicsit megnyomni. Ha egy picit is megmozdultak a korrodálás lekopott és megjavult az érintkezés.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; Dropbox

"Régi szerverből kiszedtük a winyót átraktuk új masinába hogy gyorsabb legyen az adatok másolása..."

Brave, but, foolish, my old Jedi friend. (Count Dooku) :)

Szurkolok nektek...

Nem irigylem a helyzetet, amikor úgy jön le a dolog, hogy alig vettétek át az üzemeltetést, máris esik szét a rendszer.

Hálátlan feladat olyan rendszert átvenni, ami rengeteg kockázattal terhelten, de a szerencsének köszönhetően működött és amikor elkezded rendberakni, akkor persze jönnek mindazok a gondok egyszerre, amikkel apránként és jól tervezhetően meg lehetett volna bírkózni, ha folyamatosan foglalkoznak a rendszerrel.

Igen, az egyértelmű, hogy elhárítod a felelősséget, viszont a (vég)felhasználók számára ez akkor is úgy jön le, hogy ezek bénák/hülyék/alkalmatlanok.

Az egyszeri felhasználó nem szereti, ha a rendszert babrálják, még a bizt. frissítés miatt is mindig visítanak, hogy "minek kell piszkálni, ha egyszer működik".

Egyébként rendszer átvételnél a legjobb dolog csinálni egy mindenre kiterjedő mentést amint lehet, addig semmit nem szabad piszkálni.
Számos hasonló történetem lett volna, ha ezt nem így csinálom.

pont ezért kapott fél év felfüggesztettet egy szervizes 1-2 éve...

és egyébként egy rahedli program úgy indul rajta, hogy ablakod dob: akkor tiszta a használata, ha abból a szoftverből vásároltál.
pl ghost.

--
Aspire_3690 & bP_10.1.1
"amióta esténként kikapcsolom a mobilomat, utolérhetetlen vagyok az ágyban." - ismeretlen szerző

Nulladik szabály: ha működik, ne piszkáld. Jelen helyzetre alkalmazva: a régi cumó maradjon egyben, az új vasra dróton küldd át az adatokat. A diszknél nem a folyamatos üzem a problémás, hanem a leáll-újraindul móka, akkor tud belekaristolni a tányérba - ahogy itt is megtörtént - szerencsére csak minimális mértékben.

Anno nekünk is volt olyan kritikus(!) adatgyűjtő gép,a mit még a kötelező ad2k teszt miatt sem állíthattunk le - viszont egy ups-karbantartás miatt később le kellett állni - rohadtul paráztunk, hogy el fog-e indulni... Elindult. Szerencsére...

Még tegnap éjjel jött a telefon hogy megvan a bevizsgálás, ha belépek az online profilba akkor látom a szakvéleményt. Ez lett:

"
A bevizsgálás során megállapítottuk, hogy a HDD már erősen elhasznált állapotban van, az elektronikája kissé oxidált, a mechanikában a forgató motor csapágya ki van kopva és emiatt a lemez enyhén rezonál.
A rezonáló lemez miatt a fejek bele-bele verődnek a felületbe, emiatt a lemezen több enyhe sérülés is található.
Az író-olvasó fejek pedig részlegesen meghibásodtak, és emiatt nem képes a HDD az inicializációs rutinját lefuttatni beindításnál.
Egészen pontosan még a rekalibrációs programrészt sem tudja beolvasni a lemezről. (SA hiba)

Az adatmentést előre láthatólag el tudjuk végezni 95-100% közötti sikerességgel.

A drive további károsodásának kockázata az adatmentés alatt nem jelentős.

A szükséges műveletsor díja 135.000 Ft + Áfa a normál (7 napos) megkezdési határidő esetében.
----------------------------------------------
"

8-ra viszem hozzájuk a lemezt amire felmásolják a mentett adatokat. Azt az ígéretet kaptam hogy még a délelőtt folyamán mehetek is értük, viszont már előtte kapok online felületet, ahol tudom ellenőrizni az adatokat, még mielőtt átveszem és kifizetem.
Üf felhívott még éjfélkor. Vázoltam a helyzetet, nagyon köszönte a gyors beavatkozást. :)

Még kicsit hitetlen vagyok, majd ha a kezemben a szajré, de addig is ez a vállalás igen jól hangzik.

Nno, az adatokat láttam hibátlanok, most megyünk a csere winyóért amin már fent van minden. 100%os lett a mentés. Kevesebb mint 24 óra alatt, br 220e forint. Nyilván költené ezt másra inkább az ember, de ha már erre kellett, akkor nagyon meg vagyok elégedve az egésszel! Köszönöm az ajánlónak!

Nekünk a Kürték csináltak hasonlót 2008-ban, az általuk igért 90% gyakorlatilag 100% volt. Szétszedték a vinyókat, (szétesett RAID5 volt, hat vinyóból, két vinyóhalállal). Ki tudja, milyen "fekete mágiával" letapogatták a korongokról a mágneses mintázatot, az így nyert adathalmazból pedig elkezdték szimulálni a a fájlrendszert, amit látni akartunk. A webes felületen nézegethettük a státuszt, küldtek mélen egy rar-t, amiben egy txt volt, amibe irányították az ls / -R kimenetét, és abból mazsolázhattuk, hogy melyik könyvtárak kellenének még. Főleg a /home alatti részekben voltak, amire a legjobban vágytunk, meg egy-két /var alatti is. Addig reszelték a szimulált fájlrendszert, míg azt nem mondtuk, hogy jó. Utánna még tartották egy darabig, hogy hátha mégvalami eszünkbe jut, és a törlésre is nagyon baráti time-outot adtak.

Amiket fentebb írtál, azok alapján hasonlóan szimpatikus cégnek tűnik, úgy hogy fogadd mély együttérzésem; kínos a helyzet, de szerintem már látszik az alagútvégi fény. (de miért dudál?) (bocs!) :D

"Még kicsit hitetlen vagyok, majd ha a kezemben a szajré, de addig is ez a vállalás igen jól hangzik."
Ugyanígy voltam vele. A végén a kezemben volt a szajré. Hajrá!

Szerk: közben láttam, hogy kősziklaeső! :D

szerk2:
Persze, mindez az iljics-uljanov parafrázis érvényességén semmit sem csökkent. Nevezetesen: "Menteni, menteni, menteni!"

Másképpen:
- Egy mentés nem mentés. Két mentés fél mentés. Négy mentés egy mentés, de egy mentés nem mentés!

Ha vásároltál már vzsolt Zergénél, akkor tudod, hogy remek a boltja, korrekt az üzleti magatartása, de a kommunikációjában van egy erőteljes -a földi halandókat- lenéző felhang. Ez a fórumos kommentjeiben is érzékelhető sok helyen. Fenti úriember az írása alapján egyértelműen nem a sportos Zerge. :)

Én meg átlagvásárlóként ismerem többszörösen is, hosszú évekre visszamenőleg nála vásárolok mindenkinek ajándékba órákat. Üzletileg teljesen korrekt, de ha informálódik az ember, azért mindig érezni, hogy nem tekinti az embert egyenrangú félnek. Ez részben érthető, hiszen más szempontok alapján használ az edzéshez egy órát, mint az aki csak egészségmegőrzésre és szintentartásra használja. Ettől függetlenül megvan, akkor is, ha téged mint ismerősét nem részeltet ebben.
Üzletileg egyébként a végletekig korrekt és nem gondolom, hogy tudatos lenne ez a viselkedése.

Nem akarlak elkeseríteni de ez full bukta.
"Bios nem ismeri fel, és kattog."
Ha a bios nem ismeri fel az egy dolog, de az hogy kattog, a "fejet" nem tudja pozicionálni. Hardware hiba.
/hdd/
Kürt.
Ennyi.

jol tetted, nyilvan a kenyes uzleti adatokat / dokumentumokat tartalmazo wincsivel en sem csinaltam volna ilyet. viszont amikor ezek hozzamkerultek, azt mondtak, nagyon-nagyon max. 25 khufot meger, egyebkent meg le van tojva, par csaladi foto veszett az unokarol, az elet enelkul is kepes tovabbmenni, majd lefotozzak ujra. ( meg hat nyilvan majd nezegetik a szuloknel fellelheto egyeb fotokat... )

Leírom mégegyszer:
"ez viszont sokkal inkább a lutri-kategória, mert az elektronika tárolja a disken lévő lefoglalt bad-sector csoportokat, amiből nincs két egyforma a világon."
Ezen kár vitatkozni.
"bad sector list valahol a diszken van elrejtve"
Mégis hol?
Újra kéne gondolni ezt a mondatot.
Nahh, kezdjük az elején:
- Mi az mbr?

az mbrnek ehhez semmi koze nincs. max. annyi, hogy az az elso szektor, amit hajlando neked az elektronika megmutatni.

a diszken vannak tartalekteruletek a hibas szektorok athelyezesere, meg diagnosztikara es egyeb foldi halando altal nehezen megmagyarazhato dolgokra. most pont bad sector listre ne lehetne ?
nem mondom, hogy minden gyarto igy oldja meg, de a quantum féle Low Cost Technology peldaul erosen gyanus ebbol a szempontbol.

azon nem vitatkozom, hogy az elektronikacsere lutri, mert tenyleg az.
még azonos jelolesu diszkeken belul is erosen figyelni kell az alverziot, nyák verziot, a firmwaret, a gyartasi datumot a szeriaszamot es hasonlokat.
viszont mar joparszor csinaltam maxtor / samu / seagate diszken is, es mukodik. ha nincs penz profi cegre, akkor egy kort meger; ilyen probalkozastol még egy diszk sem ment tonkre a kezem kozott, viszont statisztikailag eleg sokan hoztak mar rengeteg talca so:roket, szatyor csokit meg jofele hazipalinkakat egy-egy ilyen mutatvany utan.

hoember @ HWSW, maszek, de ettől még nem hátul a pajtában csinálja...nekem már hozott vissza 2 vinyónyi adatot...

Ha jól értem, már az inicializációba beledöglött a HDD, tehát amíg a régi gépben pörgött, addig ment, amint leállítottad és áttetted az újba, már nem tudott elindulni...

Amúgy egész jó áron hozták helyre az adatokat. Mekkora HDD volt?

u.i.: Mellesleg eléggé kamikaze akció volt az előző bandától, hogy minden nemű backup és raid nélkül dolgozot...

Szabadúszóknak egy kis pénz: Freelancer.com!

Legutóbb egy kolléganő WD HDD-je tolt egy hátast egy elektromos tüskétől. A Windows nem bírt vele semmit kezdeni (nem is látszott a Device list-ben), de Debian Lenny alatt kiderült, hogy valószínűleg a DMA dobott egy hátast és az adatokat - ha rohadt lassan is és sok kernel nyafogással - de kiszedtük a meghajtóról.

Azóta a kisasszony menti rendszeresen az adatait, MAGÁTÓL! :D
--
http://www.naszta.hu

minden jó, ha a vége jó. Emellett subscibe