24...

...órája nem gyújtottam rá. Az elmúlt 4 évben ez eddig jó, ha 2-3x megtörtént. Elég jól "bírom" a cigarettát, és változó volt a mennyiség. Ha úgy volt kedvem, elszívtam egy dobozt egy nap vagy egy buli alatt, máskor 3-4 szállal elvoltam.

Upd.: 36, jól vagyok. A hétvégéig nem lesz gond, de aztán dohányosokkal fogok találkozni.
Upd.: ~50, minden ok. Elrágcsáltam egy vagon mogyorót mondjuk, de ettől eltekintve úgy festek mint egy ember. :)
Upd.: ~63, kicsit változékony a hangulatom, de amúgy remekül érzem magam (végre nem úgy ébredek mindennap mint aki 2 doboz cigit elszívott és a szájába hamuzta az egészet).
Upd.: még mindig tartom magam, pedig ma még horgásztam is (ami eddig minimum doboz cigit jelentett).
Upd.: minden ok, hétfőn lesz 2 hete hogy letettem.
Upd.: 2 héten túl, legközelebb az 1 hónapnál írok
Upd.: semmi extra, csak gondoltam közlöm veletek, hogy híztam legalább 5 kilót :)

Eredetileg nem így terveztem, de úgy érzem, hogy egy spontán leszokás sikeresebb lehet, mintha rakétakilövés-szerűen állnánk hozzá. Nem gyújtok rá, aztán kész.

Negatívum: azt hiszem túldramatizálják általában az elvonási tüneteket. Nem vagyok rosszul, egy kicsit az álmossághoz hasonló érzésem van, amely a lassuló anyagcsere miatt lehet, azt hiszem, hogy 1-2 napon belül hozzászokik a szervezet (a nikotin stimulánsként hat a szervezetre, tehát szaporább szívverést és anyagcserét eredményez). Illetve talán 1-2 pillanatra mintha elszédültem volna, de semmi több.

Pozitívum: elvileg csak holnaptól kellene éreznem, de szerintem már ma javult a szaglásom és az ízlelésem, a levegőnek mindenütt lett illata (vagy szaga), az ételek is jobban ízlenek.

Dohányos profil
---------------
Kezdet: 2006
Napi adag: 6-12 szál
Preferált termék: Pall Mall (Amber), Viceroy (Blue), Bond Street
Eddig vásárolt dobozok közelítő száma: 538
Eddig elköltött pénz: 322.800 Ft (OMG!!!!)

Hozzászólások

Kitartást.
Esetleg mától kezdve dobj be naponta 200 Ft-ot egy perselybe (kábé ennyit költenél cigire), aztán karácsonyra lepd meg magad valamivel. ;)

Na, ha ~1 hónapig kibírod nélküle, akkor leszoktál. Kb ennyi szokott lenni a szenvedési idő.

Ebben ne légy olyan biztos. Haverom fél év után gyújtott rá újra, édesanyám pedig máig úgy érzi 20 év után, hogy rá tudna gyújtani, szóval ez azért erősen egyén-függő. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

+1, bar apam meg nagyapam is leszokott kb 30-40 eves kor kozt valahol vegul, de mai napig almodnak cigivel.

A vicc az egeszben, hogy kb. mindketten azert szoktak le rola, mert "nehogy mar mas kepes legyen leszokni rola en meg nem, en tobb vagyok naluk", de hat valaminek elore kell vinnie oket az eletben :D

Ja nagyapam meg durvabb votl, masfel eve le volt szokva, egy rokona ezt nem tudta, vett neki ajadnekba egy kartont tavolrol hazaerve, azt a karton cigit elszivta, es utana megint letette egy az egyben :D

Romaniaban januar ota kb 40 %-al nott a cigaretta ara. Mindjart egy eve nem gyujtottam ra. 34 eves leszek, 16 eves voltam mikor eloszor ragyujtottam. Szerintem az egesz dependencia egy nagy kamu, ha tenyleg akarod akkor le tudsz mondani rola.

--
FeZo

5-ből 1 ember olyan gént hordoz, amelynek köszönhetően csak nagyon enyhe elvonási tünetei alakulnak ki. A többinél nagyjából a kokainfüggőséggel egyenértékű a pszichés függés. Namost azzal is le lehet állni, szóval a helyzet nem reménytelen, ebben bízom én is... :-)
A hétvégén szurkoljatok, leszokás project v. sokadik kezdetét veszi, falusi magánnyal, nemdohányzó lakóhellyel, stb.

>heroinrol (utobbinak a fogyasztasat is halallal buntetnem)
Azt meg minek? Előbb-utóbb megteszi a természet. Ha pedig mégsem, akkor a delikvens kapott egy esélyt az élettől. (Feltételezem, hogy "fogyasztás" alatt a rendszeres fogyasztást érted, mert az egyszeri kipróbálás alapján a mai huszonévesek 2-3 %-át ki kéne végezni...)
Mellesleg mi a helyzet a végstádiumban lévő rákbetegekkel?

Allj!

A marihuana fogyasztasat _nem_ buntetnem (es foleg nem halallal), es talan egyeb THC tartalmu kabitoszereket sem, es a mai fiataslagnal inkabb 90% az az arany (mar csak a sajat ismeroseimet nezve), aki a fuvet kiprobalta (altalaban ott meg is allt a dolog, csak "azt adtak ingyen korbe' a spanok" alapon azert egy-ket slukk mindenkinel befigyelt, ha nem is fizetett erte, es nem is vallja be masnap).

Aki a heroint probalta, az pedig szerintem <<1%, es a termeszet elobb-utobb midnenkit kivegez, de a heroinfuggo nem csak magat, hanem a kornyezetet is tonkreteszi (anyja torkahoz kést tart, eladja az anyja TV-jét, lop, hamisit, gatlastalanul penzt szerez, AIDSet terjeszt, stb.)

Persze fu es heroin kozt sok minden van, azokrol vitatkozhatnank, de szerintem a gombatol folfele mindnek jogos helye van a betiltott kabitoszerek listajan

A heroinról beszéltem, nem a fűről.
A heroint legalább egyszer kipróbálók jóval többen vannak, mint gondolnád (bár a kilencvenes évek eleje óta folyamatosan csökken a mindenkori 16-18 évesek között az arány.)
http://mek.niif.hu/03400/03477/pdf/7_drog.pdf --> 11. (131.) oldal ábrája. És ez még csak a 14-16 évesekről szól! Ha az összes mai huszonévest nézzük (róluk írtam a 2-3%-ot), akkor ennél ugye jóval magasabb értéket kapunk.

"neurologiai problemak: a futol? ne nevettess." kb 1-2% van, aki erzekeny ra, nagyon ritka, de lattam mar futol bekattant embert (altalaban azert 3 evig rendszeres fogyasztonak kellett lennie hozza, bar volt, aki kis mennyisegtol bekattant) de 1-2%-nal tobb ember meg genetikai okok miatt csunyan raszokik az alkoholra is, es a hazat meg a kocsijat is eladja (el is neveztuk ezt anno hajlektalan gennek)

koros fuggoseg: ez szerintem a ciginel erosebb (a fizikai resze legalabbis)

Tisztázzuk: itt nem a fűtől, hanem a fű (vagy más drog) hatására felszínre kerülő problémákra gondoltam. Nem, nem osztom azt a nézetet, hogy a fűtől ilyesmi kialakulhat (legalábbis nem gyakrabban mint mondjuk az étcsokitól :-) ). Ám fű vagy alkohol nélkül sok szocializációs vagy egyéb eredetű defektus sosem kerülne felszínre.

Olvastam egy okosat, a dohányzásról nem erőből kell leszokni, hanem a kiváltó körülményt.. (tfh stressz) kell megszüntetni. Logikusnak hangzik.

Software is like sex, it's better with a penguin. :D (r)(tm)(c) آكوش

Az első napok. nem olyan zavaróak, de amikor kezd kiürülni a szervezetből a nikotin és nincs utánpótlás, na, az egy igazi masszív dohányosnál maga a pokol.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Azért hogy kicsit tisztában legyünk az élettani hátterével: a nikotin rendkívül gyorsan kiürül a szervezetből, 1 óra alatt a hatásos koncentráció alá fogy, 4 óra múlva már alig kimutatható, tehát napok múlva nem a nikotin kiürülése okoz gondot. Ami problémát okoz, az az agy egy központjában a nikotin-függőség hatására bekövetkező receptorszám-változás, aminek vissza kellene rendeződnie a normálisra, és amíg ez eltart, komoly hangulatingadozásokat hoz(hat). Mert persze pont a dopamin-egyensúlyt bontja meg, pongyolán fogalmazva. Ja, és ezek az idegsejtek többé nem felejtik el a nikotint, az első függőség kialakításához hosszú idő kell, az újbólihoz elég pár szál cigi, ezt érdemes fejben tartani - mondom ezt így bűnbe esve, már csak tanulság ként is.

Fél órája nem gyújtottam rá, most megyek, te meg Gyuszk legyél erős és ne kövess! ;-)

--
falura elmegy, városban meg úgy sem nézik...