"Durva üzenetet küldött Elon Musk a Twitter megmaradt dolgozóinak"

Címkék

Elon Musk szerdán céges e-mailt küldött a Twitter megmaradt alkalmazottainak, amelyben azt követelte, hogy vállalják, hogy "hosszú órákat dolgoznak nagy intenzitással", vagy "három hónapos végkielégítést" kapnak, ha nem járulnak hozzá ezekhez a feltételekhez, vagy nem támogatják a "Twitter 2.0" vízióját.

[...]

Ahhoz, hogy a jövőben egy áttörést hozó Twitter 2.0-t építsünk és sikeresek legyünk egy egyre inkább kompetitívebb világban, rendkívül keményen kell dolgoznunk. Ez azt fogja jelenteni, hogy hosszú órákat kell dolgozni nagy intenzitással. Csak a kivételes teljesítmény jelent majd sikert.

A Twitter is sokkal inkább mérnökközpontú lesz. A tervezés és a termékmenedzsment továbbra is nagyon fontos lesz, és nekem jelentenek majd, de a csapatunk többségét a nagyszerű kódolók alkotják majd, akiknek a legnagyobb befolyásuk lesz.

A Twitter alapvetően egy szoftver- és szervercég, így azt hiszem, ennek van értelme.

Ha biztos vagy benne, hogy az új Twitter részese akarsz lenni, akkor kattints az igen gombra az alábbi linken:

(link)

Aki ezt holnap (csütörtökön) 17 óráig (ET) nem teszi meg, három hónapos végkielégítést kap.
Bármilyen döntést is hozol, köszönjük a Twitter sikeréért tett erőfeszítéseidet.

Elon

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 11. 17., cs – 08:42

trey @ gépház

jaja. Forget chain of comand. Aztan az Elon open door policy-jat csak ugy emlegettek a cegen belul, hogy aki oda bemengy, azt  rovid uton ki is rugjak.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ezek itt a legjobbak. (a többi helyett írhatta volna hogy ne tartsatok meetinget vazze)

3) Forget the chain of command

4) Be clear, not clever

6) Use common sense

 

Amivel simán elintézi a mikromenedzsmentet és az összevissza pontatlan bénázást. 

"Aki gyorsan ad kétszer ad" :) 

Persze van az a pénz amiért el lehet tűrni ezt is.

Hát, nem tudom.

Fiatalabb koromban talán nekem se lett volna bajom ezzel, de így, hogy már nem pályakezdő vagyok, nem tetszik az az irány, hogy túlórázni kell ahhoz, hogy a munkámat megtartsam és megkapjam a normál fizetésemet. Arról legalábbis nem írt, hogy a túlórát kifizetnék

Ha egy cégnél folyamatosan elvárás a túlórázás, az egyszerűen annyit jelent, hogy nincs elég ember a feladatra.

Ráadásul kimérték, hogy azok, akik folyamatosan túlóráznak, kevesebbet teljesítenek mint azok, akik ugyanazt a munkát napi 8 órában végzik. A túlóra teljesen jó, amikor meg kell nyomni, hogy elkészüljünk határidőre vagy valami ilyesmi. 1-2 hétig. De hónapkon át egyszerűen nem működik.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Igazából nem ír túlóráról, csak hogy keményen kell dolgozni. Igazából pont ez a kérdés, azzal nincs is semmi gond, ha dolgozni kell, és kivételes esetekben ha úgy adódik, akkor akár lehet extra órákat is beleadni, persze csak ha kifizetik. De ha az az elvárás, hogy folyamatosan túlórázni kell, hogy ne omoljon össze a cég, az nem normális, ezt senki nem várhatja a dolgozóktól, bármilyen lojálisak is legyenek. Ez ahhoz vezet, hogy az igazán jó fejlesztők (akikre amúgy pont építeni szeretné a céget) hamar találnak olyan helyet, ahol tényleg megbecsülik őket.

Vagy itt talán azt jelenti, hogy a innentől nem a szélbalos hópehely woke handabandán, hanem a minőségi szoftver „gyártás”-on lesz a hangsúly.

Mennyit rúgott ki eddig, de csodás módon mégsem omlott össze a vállalat?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Azért azt vágod h. egy ekkora rendszert a lendülete elvisz még 1 ideig látszólag minden gond nélkül. Két hete ámokfut ez az elmebeteg, ha a szervereken nem kell ezidő alatt semmi maintenance-t csinálni, nincs olyan beavatkozás amihez értő embernek kell nyomkodni, akkor valóban észrevehetetlen egy pár hétig még h. a hozzáértő mérnökök közül sokan felmondtak/elküldték. Egy-két hónap múlvára várom a rendszeres bajokat. Ha kezdődnek olyan beavatkozások, amikhez nem elég a technikusi szint (egyen-szervereket kell kivenni-berakni a pool-ba), ott lehet lemérni az emberhiányt.

Kicsit kétesélyes egyébként. Én is nyilván rögtön túlórának fordítottam, de igazából a "This will mean working long hours at high intensity" nem magában áll, így akár jelentheti azt is, hogy mostantól az van, hogy bejössz, és ütöd a kódot folyamatában, nem az, hogy kódolsz kicsit, aztán meetingelsz kicsit, aztán kvzol kicsit, és nem konkrétan azt akarja mondani, hogy túlórázni kell. Ismerve mondjuk a túlórához való alapvető hozzáállásukat azért nem csodálkoznék, meg azon se, ha direkt kicsit kétértelmű, hogy nehogy megrángassák, de azért mindenki értse, de ahhoz nem beszélek eleget amcsikkal (főleg mostanában), hogy megítéljem mennyire rögzült szinonima a long hours.

lehet extra órákat is beleadni, persze csak ha kifizetik.

Nem tudom igazából, hogy kifizetik-e. Dolgoztam olyan helyen, ahol nem volt elrendelve túlóra, viszont az ember, hogy ne csesszen ki a többiekkel, bent maradt időnként és pár extra órát dolgozott. Ez nem jelent meg a fizetésben.

Ha el volt rendelve (másik cégné), akkor viszont fizettek.

Egyfelől ugye csak annyit látunk, hogy long hours. Ez lehet, hogy csak amolyan elvárás. Nem rendeljük el, de látni szeretnénk, hogy a szíveden viseled a cég ügyét = túlórázzál fizetés nélkül.

Lehet, hogy majd Musk bevezeti azt, hogy hivatalosan is túlórázniuk kell, és fizet érte.

A gond az, hogy az emberek életében simán lehet olyan élethelyzet, amikor nem akar túlórázni, akkor se, ha megfizetik. A szabadidő többet ér. Illetve a másik gond az, hogy ha a cég arra rendezkedik be, hogy mindenki folyamatosan túlórázik, akkor elég hamar kiégnek, belefásulnak az emberek. A hatékonyságuk visszaesik és onnantól kezdve a fene megette az egészet.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerintem azért annyira nem durva Musk üzenete. Ha meg nem tetszik, akkor kapsz három hónapnyi zsetont.

Mondjuk nekem kicsit hiányzik belőle, hogy minek kell tetszeni vagy nem tetszeni. Mer hogy mi lesz a 2.0, az nem derül ki, csak az, hogy nagyon kell majd dolgozni, és engineering drivenek leszünk (egy nappal azután, hogy a pofázó engineert kirúgtuk, zárójel bezár), és ebbe egyezzél bele ma délutánig, vagy menj innen. 

Mondjuk nekem kicsit hiányzik belőle, hogy minek kell tetszeni vagy nem tetszeni.

Szerintem ennek: working long hours at high intensity

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Én azt nem értem, miért kell az ilyet publikba kikommunikálni? Tökömet sem érdekli, hogy szopatja a rabszolgatartó a rabszolgáit. Persze ha egy alkalmazott csinálja ezt, akkor őt ki kell dobni.

Egy ember mind felett.

robyboy

Nekem egy ideje azaz érzésem, hogy nem agyból nyomja. És lehet amúgy annyiban működik, hogy így mindenkinek világos, hogy ezt a stílust kedvelő embereknek van csak értelme oda menni. És velük lehet jól együtt tud dolgozni, míg hajtja őket, ők meg lelkesen ügetnek.

Azert ne tegyunk mar ugy, mintha a Teslanal ezt nem csinalta volna meg a nyaron egyszer:

https://electrek.co/2022/06/01/elon-musk-tesla-employees-come-back-offi…

Errol a 6-os szabalyrol meg mar 2018-ban is cikkeztek:

https://www.cnbc.com/2018/04/18/elon-musks-productivity-rules-according…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szóval lehet választani, hogy túlórázás és kb beleegyezel, hogy bármit mondanak csinálod bármilyen időbeosztásban és továbbra is ez a stílus, hogy ha bármi nehézség van, hogy kirúglak ha nem ez meg ez. Vagy... három hónap vakáció fizetéssel (vagy ha már van állás a közelben akkor dupla pénz).

Az összes visionary ilyen/volt.

Steve Jobs anekdoták?

Mérnöke állította, hogy nem lehet kisebb méretben megcsinálni. Jobs beledobta az iPod-ot az akváriumába, buborékok jöttek ki belőle. Jobs: Ha van benne levegő, van benne ki nem használt hely, tehát kisebbé lehet tenni.

https://www.quora.com/What-are-some-great-stories-about-Steve-Jobs/answ…

trey @ gépház

A fork in the road...

...érdekes nézni, hogy ez majd hova vezet.

Első közelítésben a baleseti sebészetre, aztán egy cipőboltba.

Egy rendes bakancsban nyugodtan ráléphetsz az útból kiálló villára.

Enélkül viszont nem csoda, hogy nem tudta megőrizni a racionalitását.

Hát ha van a levegőnek áramlani hely, akkor az akváriumba dobva kijönnek a buborékok.

Tehát vagy úgy kell megtervezni, hogy ne tudjon benne járni a levegő, vagy le kell zárni légmentesen. Így az akvárium próbát sikerrel teljesíti, cserébe hűtés nincs. De nem is az volt a cél, hanem az, hogy ne buborékoljon.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

2011 óta halotta csávó és előtte pepsi co csak kommersz pc utánzatokat gyártott, szóval igencsak visszahozta és csúcsra járatta a céget 18 év alatt. A mostani vezetés szépen feji az ügyfeleket, de így is jellemzően előtte jár a kommersz notebook piacnak (üzemidő, kijező például), pedig az is pc alapú volt. Nem mindenre és mindenkinek jó. Pécé notikból több a választék és rengeteg sokkal hitványabb van. Drágán akad jobb is.

Dellnél is a vezetés visszaállítása kellett, hogy a befektetői nyomás ne tegye tönkre a céget. Általában kell egy karizmatikus ember a cégek élére, ha sikeresek akarnak lenni/maradni. Kockázatvállalást is csak ezek hoznak, nem a befektetői mamutok.

Én a magam részéről néhány hónapra, talán fél évre nem fogom figyelni azokat a híreket amik Musk Twitterrel kapcsolatos dolgairól tudósítanak.
Majd meglátjuk, hogy becsukja-e a boltot vagy nagyot gurít vele. A részletek meg nem érdekelnek.
 

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Ez egyébként munkajogi szempontból rendben van?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nemrég meg az volt a hír, hogy próbálja visszacsalogatni, akiket az előző rohama közben rúgott ki. Nem vagyok nagyon optimista hogy lesz olyan, de azt hiszem, a muszka-féle twitter nélküli világ jobb lenne.

Én ebben nem látok kifizetetlen túlórát. Az meg miért baj, ha egy főnök meg akar szabadulni a f@szlengetőktől, akik csak az ingyen kávét zabálják egész nap az irodában és még a klozetpapírt is hazaviszik.

Egy munkahelyen elvárható, hogy dolgozzanak nem?

Nem arról van szó, hogy mi van benne. Szerintem az, hogy bejön egy ilyen tahó egy kiszuperált mosdóval, majd kirúg egy csomó embert, aztán vissza akarja egy részüket venni, szétbarmol valamit, ami pont a jó irányba ment (ellenőrzött accountok), majd elkezdi feleslegesen piszkálni a maradék dolgozókat, az arra utal, hogy ez egy szar, stresszes munkahely lesz. Ha legalább kimondta volna, hogy nehéz lesz rendbe hozni a kárt, amit ő okozott az első napokban, ahhoz kéri a dolgozók segítségét, és majd ő is mindent megtesz, hogy először megismerje a cég működését és problémáit, és csak utána kezdjen el döntéseket hozni.

„szétbarmol valamit, ami pont a jó irányba ment (ellenőrzött accountok)”
Érdekes. A vezetők kirúgásának indoka éppen az volt, hogy hazudtak a kamu profilok számáról.

Miért lenne piszkálás, ha az írja, hogy keményen kell majd dolgozni? Szerinted évtizedeket eltöltve a Szilikon-völgyben nem tudja, miképp és milyen „problémákkal” működik egy woke shithole?
A hollywoodi sitcom-okban is biztos véletlenül gúnyolják ki a hasonló cégek „működését és problémáit”.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Érdekes. A vezetők kirúgásának indoka éppen az volt, hogy hazudtak a kamu profilok számáról.

Nem azt mondtam, hogy meg volt oldva a probléma, de az a jó irányba megy, ha lehet ellenőrzött account-ot csinálni, és az ellenőrzés nem abból áll, hogy ha van 8 dollárja, akkor már biztos ő a Jeff Bezos.

Miért lenne piszkálás, ha az írja, hogy keményen kell majd dolgozni?

Mert eddig is dolgoztak. A "long hours" az egy eufémizmus arra, hogy tovább kell dolgozni, mint ami a szerződésben lesz, de nem túlóra (mert nem lesz kifizetve).

Szerinted évtizedeket eltöltve a Szilikon-völgyben nem tudja, miképp és milyen „problémákkal” működik egy woke shithole? A hollywoodi sitcom-okban is biztos véletlenül gúnyolják ki a hasonló cégek „működését és problémáit”.

Nem tudtam, hogy azok dokumentumfilmek. A másik, nem hiszem, hogy tudja, milyen egy woke shithole. Azt még el tudom képzelni, hogy tudja milyen egy trumpos alufóliasipkás shithole, olyat vezet már vagy 20 éve.

„ha van 8 dollárja, akkor már biztos ő a Jeff Bezos”
Az nem jutott eszedbe, hogy a 8 dollár az nem az igazolásának, hanem az igazolt fiók fenntartásának az ára?

„Mert eddig is dolgoztak”
Vagy nem.

„A "long hours" az egy eufémizmus arra, hogy…”
Vagy nem.

Nem dokufilmek, hanem reflexió a valóságra. Tudod, az ilyeneken nem azért röhögsz, mert milyen vicces sci-fi.

Miért ne tudná, milyen egy woke shithole? Az Egyesült Államokban él, sőt, Kaliforniában élt 2020-ig (afro-amerikaiként!), az egyik fia „lány” lett. Szerintem ez épp elég tapasztalati háttér.

Alufóliasipkás? Ebből vagy erre építette a Teslát és a SpaceX-et? Akkor legyen mindenki alusipkás!

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Ja, sokat ér, Musk tudja, hogy nem te twittelsz, hanem valaki a te nevedben, és hogy ki az a valaki. Csak éppen leszarja, kivéve, ha az ő nevében twittel más. Szóval egy igazi ellenőrzésnek 1/8milliárdad részét éri a pipa, mert akkor mindenki tudná, hogy ki twittel, most meg csak 1 ember a 8 milliárdból.

Az meg miért baj, ha egy főnök meg akar szabadulni a f@szlengetőktől,

Mert egyesek úgy vélik, hogy ezeknek is meg kell élniük, egyesek szerint a kapitalista munkahely az valójában szociális foglalkoztató, ahol a cián hajú woke huszároknak előjoga, hogy míg harcolnak amiatt, hogy egészséges nőként ők tolószékes férfiak akarnak lenni, addig is legyen bevételük, mert enniük azért nekik is kell. 

trey @ gépház

Én tökre egyetértek azzal amit mondasz, de az a tapasztalat, hogy amint egy cég növekedésnek indul, amikor a dolgozók létszáma átlépi a 20-30 emberes lélektani határt (kb az a szint, ami fölött a C-suit már nem tud mindenkit személyesen fölvenni, motiválni, esetleg kontrollálni), megjelennek a kávézabáló péló-lengetők. Ha a cég ennek ellenére tovább tud növekedni, akkor az arány beáll a kb mindenhol szokásos 20%, aki tekeri a pedált, vs. 80% aki ül a bringán és biztatja a tekerőket. Musk-nak igaza van abban, hogy elvárja a munkát, csak nem sok reményt látok arra, hogy pont azt a 80%-ot tudja kirúgni. Ráadásul California startup világa közismerten woke rezervátum, nekik meg túl erős a sajtójuk ahhoz, hogy Musk ezt értelmes eséllyel túlélje.

Kár érte, mert szerintem jó dolgokat csinált (SpaceX, Tesla), valódi progressziót olyan témákban ahol tudományosan bizonyítottan lehetetlen volt tovább lépni, de szerintem kár volt ujjat húznia a 80%+woke klubbal, őket sajnos nem lehet megúszni. Musk szerintem hamarosan ki lesz lőve így vagy úgy.

Csaba

Teljesen igazat adok neked. Talán annyi a különbség, hogy a 80% szerintem nem biztatja, hanem gúnyolja a tekerőket.

Musnak az az esélye, hogy ez most egybeesik egy másik kirúgási hullámmal, meg azért baromi recesszió jön, szóval kirúgottaknak, meg a nagy arccal elmenők közül azoknak, aki eddig se tettek sokat hozzá a munkához (nevezzük őket akkor faszlengetőknek) elég szar világ jön. Szóval az ingadozók (a bent maradt faszlengetők) lehet rájönnek, jobb ha bepiszkolják a kezüket.

Ez a 80/20 erős torzítás. Minden munkáltatónak igaza van abban, hogy elvárja a munkát. De a munkáltatók is tudják, hogy van járulékos veszteség, ezért periodikus leépítéssel frissítik az emberek számát. Emellett nem akkor szokás ilyen mértékű leépítésbe kezdeni, amikor a házat építed újjá. Most odáig süllyedt, hogy maradt néhány embere (nem feltétlenül a jók, csak a muszájból maradók és pár elkötelezett) és azzal kell töltenie az időt, hogy hogyan fog 4 hónap alatt érdemi munkát végezni és ugyanazt a szolgáltatást nyújtani mint eddig. Ezt a leépítést ugyanúgy megtehette volna 6 hónap alatt, valódi értékeléssel és esélyadással azok számára akiket nem tudott evaulálni. Simán így működik a triázs rendszer (3-5 egység, besorolva az alkalmazottat a megfelelő helyre  rossz/átlag/jó v megszabadulni/nemértékelhető/kérdéses/jó/mindenképpmegtartandó). De ehelyett Muskozott egyet. Ahogy szokott. Na most még nehezebb lesz a helyzete, meglátjuk el tud e menekülni megint.

Amit létrehozott elég vitaértékű (például maga a Tesla is eléggé vegyes megítélésű) én is úgy értékelem ezekkel a projektekkel többet adott az emberiségnek mint elvett.

Ezt a woke baromságot meg hagyd ki az írásaidból mert akkor is leértékelik ha van valamennyi létező alapja. (Miért? Mert túl sok jelentőséget tulajdonítasz neki és valójában nem ez mozgatja ezt. Ahogy az alusisakos csapatban is csak az ellenségkép megtestesítésre jó kisebbség) 


trey @ gépház

Azt írja az újság, hogy kb. 4000-nek kevesebb, mint a fele döntött úgy, hogy elfogadja az ultimátumot. A többiek a 3 hónapos felmondást választották inkább.

Kíváncsi leszek, hová megy majd a cég innen.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nem az én feladatom ennek megítélése. A munkaadó(i)mé. A visszajelzések alapján szerintem nem tartozom a léhűtők kategóriába jelenleg. De, ki tudja mit hoz a jövő? Visszajelzések közt szerepelnek

 • 25 év egy helyen eltöltött munkaidő
  • előmenetel
   • szakmai követelmények teljesítése 3rd party-k által minősítve
   • 360 fokos értékelési rendszerben az előléptetésekhez szükséges százalékok teljesítése
   • a havi igazolt munkaórák száma
  • kitüntetések
   • többszörös év|negyedév dolgozója
   • az általam vezetett csapat tagjai szintén többszörös év|negyedév dolgozói
   • az általam vezetett csapatra céges szinten többszörösen "mintacsapat" hivatkozás a vezérigazgatói értékelőlevelekben
   • stb. stb. stb.

Mondhatnánk, hogy "jaj, elfogult a munkaadód", de tegyük ide mellé a HWSW-vel 15 éve fennálló együttműködést, ami a HWSW tulajdonosának szájából kiváló, a munka amit végzek megelégedésére van, illetve a HUP 20+ éves mindennapi feladatainak elvégzése, ami - ha hiszed, ha nem - elkötelezettséget, szorgalmat, kitartást és kemény munkát jelent.

Azt hiszem, hogy ezek után a léhűtő kifejezés nem igazán rám illik, de nyilván majd te megmondod, hogy ki a léhűtő és ki nem.

Szokták mondani, hogy lehetnék szerény, de mire?

trey @ gépház

Megítél vs. véleményt formál

Véleménynyilvánítás szabadságával élve, élek a véleményem nyilvánításának szabadságával.

Véleményed neked is lehet rólam, majd elmondod, hogy mi a véleményed arról, hogy jelen pillanatban - szombat 13:38 percében - is két munkahelyen dolgozom egyszerre. :D

trey @ gépház

Véleménynyilvánítás szabadságával élve, élek a véleményem nyilvánításának szabadságával.

Na, akkor a te léhűtőségedről ugyanígy lehet véleménye bárkinek és te pedig ugyanígy nem tudhatod, hogy akit léhűtőnek nevezel, annak milyen a megítélése a cégén belül.

Na, akkor a te léhűtőségedről ugyanígy lehet véleménye bárkinek

Vitattam? Nem. Azt kérdezted, hogy én miért nem tartom magam annak.  🤷‍

és te pedig ugyanígy nem tudhatod, hogy akit léhűtőnek nevezel, annak milyen a megítélése a cégén belül

Akkor majd kijavít. Felsorolja (pl. ahogy én), hogy miért kellene azt hinnem, hogy nem az, aztán majd vagy revideálom az álláspontom, vagy nem.

trey @ gépház

Jujj mit dolgozol szombaton, hogy mukodjon a hupolda? Tekered a szobabiciklit, hogy ne alljon le a klima a teremben?

Ahh mert aki nem dolgozik hetvegen az lehuto vagy hogyan lyukadtunk ki ide? Elmorzsolok majd egy konnycseppet ha bezar a HUP igerem.

Bocs, de ez nagy tahóság.

Ha csak a beküldött híreket nézed, nem kevés munka van benne, még akkor is, ha például 1-1 máshonnan vannak beágyazva és (szinte) semmit nem írt hozzá.

Én a magam részéről inkább köszönöm, hogy például összeszedi azon híreket, amik hasonló érdeklődésű ember számára érdekesek lehet.

Az egész megjegyzésed lenéző volt a hup-ra és az azzal való munkára vonatkozóan.

Mindenki akkor dolgozik, amikor jól esik neki. Vagy amikor tud, mert például hétközben mást kellett csinálni. Vagy olyan szerencsés felállás van, hogy a munka részben hobbi is, ezért nem esik az ember nehezére. Ha a felesége lennél, azt mondom, oké, hogy beszólsz, de gyanítom, nem ez a helyzet.

Vicces gyerekek vagytok ti: ha a HUP működése, akkor azzal semmit sem kell csinálni, az megy magától. Ha a Twitter, akkor ahhoz bezzeg szakemberek kellenek, mert különben megáll magától.

Ahh mert aki nem dolgozik hetvegen az lehuto vagy hogyan lyukadtunk ki ide?

Magadnak dobálod fel a hülyeséget? Játssz vele magad. Hogy hogyan vontad le ezt a következtetést, az magaddal beszéld meg. 

Elmorzsolok majd egy konnycseppet ha bezar a HUP igerem.

Nem kért ilyet tőled senki. Mondjuk, az, hogy külföldiként mégis itt baszod magad folyamatosan, akár hétvégéken is, az azért mond valamit. Hiányoznak a magyar szavak? Mesélj ... 

trey @ gépház

Remélem, nem olyan munkát végzel, amelyhez az elemi logika alapvető követelmény, vagy legalább ennek hatása nem terjed túl a saját magadnak ártáson. Olyanokra gondolok, hogy különböző átmérőjű színes karikákat rakosgatsz egymásra átmérő szerinti sorrendben.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Azért azt vegyük figyelembe, hogy itt én a termék része vagyok, nem az ügyfél: If you are not paying for the product then you are the product. Te a hirdetőnek dolgozol, attól, hogy én kommentelek, és elolvasom másokét, és ha nem vigyázok, a reklámot is, többet ér a reklám.

Semmi köze a témához - léhűtő / nem léhűtő - annak, hogy én kinek dolgozok, ha éppen dolgozok.

Az pedig, hogy ha itt nem dolgozik senki (érted, egy nem léhűtő), akkor nem lesz oldal, az meg tiszta sor. Semmiből nem lesz valami. 

trey @ gépház

Nem is arra reagáltam, hogy ki kinek dolgozik. Hanem arra, hogy "Ha én (vagy valaki) nem dolgozok itt, te előbb-utóbb nem kommentelsz itt, mert nem lesz hol.".  Lesz, ne aggódj, mivel sok a hirdető, arra a termékre, ami itt a felhasználó, van kereslet.

A másik, hogy nem jó hasonlat a twitterrel. Te itt, ha jól tudom, a tulaj vagy, magadat úgy zsákmányolod ki, ahogy akarod, attól még nem lesz léhűtő, aki alkalmazottként egy cégnél annyit dolgozik, amit ki is fizetnek. Társadalmilag meg lehet, hogy még hasznosabb is, aláássa a gazdaság stabilitását, ha túl nagy a profit a bérekhez képest (nem lesz kereslet). Ez borította föl Japán gazdaságát az "elveszett évtized" előtt, és tulajdonképpen Amerikáét is a 2008-as válság előtt (csak ott nem a kereslet csökkent le, hanem a hitelfelvétel ment fel, de baj volt az is, hogy a nagy profitok miatt sok volt a pénz, amit az emberek mindenáron be akartak fektetni valamibe, pl. a jelzáloghitel-derivatívokba, csak nem volt már elég hitelképes jelzáloghitel-felvevő).

Nem arról volt szó, hogy az a léhűtő, aki annyit dolgozik, amit kifizetnek. Az a léhűtő, amelyik annyit sem dolgozik, hogy az annyit érjen, amit kifizetnek neki.

Ha én (vagy valaki) nem dolgozok itt, te előbb-utóbb nem kommentelsz itt, mert nem lesz hol.

 nem kommentelsz itt,

Erre eltereled, hogy majd máshol kommentel. Mi köze ennek ahhoz, amit mondtam? Hogy itt?

trey @ gépház

Erre eltereled, hogy majd máshol kommentel. Mi köze ennek ahhoz, amit mondtam? Hogy itt?

Arra nem figyeltem olyan nagyon. Ahhoz, amit mondtál, annyi köze, hogy én úgy értettem, hogy azt mondod, hogy itt gürizel nekünk, és arra mondtam, hogy elsősorban magadnak dolgozol.

just for fun: múltkor voltunk egy mini sörfőzőben és tartottak előadást a technológiáról. Régen a sörfőzés utáni hűtést felügyelő emberek voltak a léhűtők. Egyáltalán nem hangzik könnyű munkának a léhűtés :D 
random leírás http://keve.info/2013/02/13/8226

Milyen beteg buta komcsi szöveg ez a „túl nagy a profit a bérekhez képest”! Neked munkavállalóként nem az alkalmazód profitjára kell ácsingóznod, hanem a képességeidhez és az ezzel elvégezhető munkához képest megfelelő bért „kiharcolni”.

„nem lesz kereslet”
😂 Komcsi tudással és ideológiával elég nehéz megérteni a való életet. Ha csak marxengelsi alapokra épülő hibbantságokat nézzük, ezekkel 180 éve nem sikerült. A válság leírásánál is valójában nem a profit szerepét kritizálod, nem a profitot teszed meg a válság kiindulási okaként, hanem annak felhasználásáról való döntéseket. A leírásod egészen elképesztően hamis. Nem a nagy profit, nem a sok befektetendő pénz okozta a válságot, hanem a derivatívokra rátelepülő spekuláció mértéke, amely spekulációhoz természete okán jóval kevesebb pénzre van szükség, mint az elsődleges piaci termékekhez. És éppen a spekulánsok tipikusan nem „munkások” „kizsákmányolásából”, tehát nem a gazdaság rendes menetéből, hanem előző spekulációkból szerzett pénzből spekulálnak.

Szóval te valójában az áttét áttétével visszaélők tevékenységével támadod a termelő vállalkozások szerinted túlzott profitját.

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Csak jelezném, hogy ez bármelyik munkakörben elérhető teljesítmény. Ettől még simán tartozhatsz a "léhűtők" csapatába, legalábbis az alapján, legalábbis amit én gondolok a bejegyzéseid alapján kit gondolhatsz léhűtőnek. Persze árnyalhatnád mi számít "léhűtőnek"

 

 • 25 év egy helyen eltöltött munkaidő
  • előmenetel
   • szakmai követelmények teljesítése 3rd party-k által minősítve
   • 360 fokos értékelési rendszerben az előléptetésekhez szükséges százalékok teljesítése
   • a havi igazolt munkaórák száma
  • kitüntetések
   • többszörös év|negyedév dolgozója
   • az általam vezetett csapat tagjai szintén többszörös év|negyedév dolgozói
   • az általam vezetett csapatra céges szinten többszörösen "mintacsapat" hivatkozás a vezérigazgatói értékelőlevelekben
   • stb. stb. stb

Nem mennék személyeskedésbe, de egyáltalán nem mondtam azt hogy "léhűtő". Sőt veled ellentétben senkire. Ez nem azt jelenti, hogy számomra senki nem lenne "léhűtő" de nálam ez akkor jön terítékre, ha nekem kell megítélni a munkáját. Addig, ha tehetem magamba tartom a véleményem. 

Oké, de hogy jutottunk ide?

- Te kijelentetted, vannak "léhűtők" 

- Megkérdeztem, kit tartasz "léhűtőnek", mivel a tartalom amit megosztottál, az elég szarkasztikus, nem hiszem hogy azzal betűre egyezne a "nem szarkasztikus" véleményed.

- Nem válaszoltál, cserébe valaki más írására aki konkrétan azt kérdezte meg te mitől nem vagy léhűtő leírtál egy "elért eredmények" kommentet.

- Jeleztem, hogy ezt bármilyen munkakörben el lehet érni, és a ki nem nyilvánított véleményed alapján nem lehet eldönteni, random munkakörben végzett munkával szemben a te munkád miért _nem_ "léhűtő"

- Annak ellenére, hogy írtad, én tudatosan kihagytam a HUP-os tevékenységedet, hisz gondolom azt nem számolod bele a munkakörödbe. Ez egy közösségi teljesítmény. 

Végeredmény:

Besértődtél, hogy "léhűtőnek" tartalak, holott eddig te nyilvánítottál csak ilyen véleményt másokról, és tudatosan belekavartad azt, ami nem a munkádhoz tartozik.

Biztos, hogy minden oké veled?

Velem minden oké. Nem szoktam besértődni, ha sértődős lennénk, akkor

 • a HUP fél év után bezárt volna
 • kommentelési lehetőség nem lenne
 • ....

Az én definícióm szerint nem lehet léhűtő egy szorgalmas ember. Hogy neked mit jelent a léhűtő, azt csak te tudhatod. Én ezentúl is léhűtőnek fogom nevezni azt, aki szerintem az. Hogy ez neked vagy másnak tetszik, vagy sem, az kevésbé sem érdekel.

trey @ gépház

Megnéztem a videót és érdekelne mi motivált hogy ide betedd. Megtennéd, hogy válaszolnál a fenti kérdésre? (általában azért szokott lenni hosszú ez mert az első kérdésemre komoly választ adva el lehetne intézni, de félrebeszélni és terelni sokkal könnyebb ahogy a példád is mutatja)

Ennek kapcsán a HUP is egy dilemma: szerintem sokan siralmasan sok munkaórát eltöltenek itt világmegváltással.

Érdekes lenne a nevek mellé odatenni, hogy az elmúlt egy évben napi átlagban hány hozzászólása volt, hozzászólásonként hány karaktere.

Sőt, 1 mondatot lehet 10 mp-ig is írni és 2 órán át is. Azért is tarthat sokáig egy bejegyzés, mert átgondolja, azért is, mert közben van 3 telefon. Abszolút mérce nyilván nincs, de aki többet ír, jó eséllyel több időt tölt el.

Valamilyen közelítéssel az olvasás is mérhető a munkamenetek és kattintások idejével.

Ez akár úgy is hasznos lehet, hogy mindenki csak a sajátját látja: hihetetlen sebességgel halad közben az idő.

Mindeközben:

„A sokszínűség munkatársaink demográfiai, személyes vagy társadalmi tényezőkből fakadó különbözőségét írja le. A sokszínűséget jellemző dimenzió az életkor, a nem, nemi identitás és nemi identitás kifejezése, az eltérő fizikai és szellemi képességek, a nemzetiségi hovatartozás, a társadalmi és etnikai származás, a társadalmi pozíció, a vallás és világnézet, a politikai vélemény, az egészségi állapot és a szexuális orientáció.”

„Az aktuális sokszínűségi helyzet elemzése mennyiségi vagy minőségi adatok segítségével, a három legfontosabb demográfiai tényező, tehát a nemi identitás, az életkor és a nemzetiség csapateredményt befolyásoló kihatása szempontjából. Az eredmények megjelennek a csoportszintű végrehajtási tervben.”

És ennek alapján nyomásgyakorlás az alkalmazottakra, hogy ezek ki is fejezzék lelkes támogatásukat ezzel az erőszakos nyomulással kapcsolatban.

„A Magyar Telekom Csoport elismeri és a DE&I koncepció végrehajtásánál figyelembe veszi a fent említett sokszínűségi dimenziókat. Az összefüggésekből adódóan egyéb dimenziókra IS (nagybetűs kiemelés tőlem) ügyelünk, mint például végzettség, szülői szerep, családi állapot, kultúra, nyelv, a vállalatnál alkalmazásban eltöltött idő, a gondolkodásmód vagy a tapasztalat.”

Milyen szerencse, hogy a woke-idiotizmus mellett még jut idejük és energiájuk a cég működése és a munkavállalók nagy többsége számára valóban fontos szempontok figyelembe vételére IS.
Azt ugyan nem értem, az első két idézetben mi a faszt keres bármelyik szempont is, hiszen ezek tipikusan szenzitív adatok, ezekhez egy munkaadónak pont semmi köze. Vagy a németeknél a kommunizmus újra totális hatalomra tör?

"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."