Megérkezett az új KDE Slimbook 4

Címkék

A KDE közösség bejelentette, hogy megérkezett az új, KDE brandelt Slimbook 4 ultrabook. Minden egyes ilyen készülék megvásárlása után a forgalmazó támogatást juttat a KDE projekt számára, így aki ilyen gépet vásárol, az nem csak egy biztosan Linux/KDE kompatibilis eszközhöz jut, hanem hozzájárul a KDE projekt jövőbeli fejlesztéséhez is. A specifikációk itt találhatók.

Hozzászólások

lehet is rendelni, vagy csak ott van a site-on?

tudtommal, a nagy chiphiány betett nekik, a nagy cégek elkapkodták a procikat előlük...

fognak meg hasznalhato kurzorvezerlovel notebookot gyartani, vagy mind csak tartalomfogyasztasra valo?

neked aztan fura humorod van...

50%-os a billentyuk merete hossz iranyban (2db van egy billentyunyi helyen), mintha csak ballasztkent tettek volna ra, hogy soha senkinek eszebe se jusson hasznalni. regebben ez nem igy volt, ugyanolyan meretu volt mint a tobbi billentyu, es 1 billentyunyi hellyel lejjebb volt teve hogy elferjen.

neked aztan fura humorod van...

Szerkesztve: 2022. 07. 07., cs – 13:27

Epp most vettem laptopot. Persze rogton a linuxos kinalattal kezdtem, de hamar lekerult a napirendrol. Pont azert, amiert ez is alapvetoen nem jo valasztas: gyenge spec, rossz ergonomia, szerviz/garancia nuku, es ehhez kepest draga.

tl;dr, nekem egy asus vivobook 14x oled lett a valasztas.

Nezzuk csak, osszehasonlitaskepp:

90hz 2880x1800 oled kijelzo vs 1080p 60hz IPS
billentyuzet normalis (ennek van egy oszlopnyi gomb az entertol jobbra, ami csak arra jo, hogy mellenyomjal folyton)
geforce rtx 3050 4GB rammal
hutes kivalo, 2 ventis, kozos heat-pipeon, szoval kernelforditas kozben a GPU feletti huto rasegit a cpu hutesere, tok halk meg huvos
laptop alja teljesen hideg marad forditas kozben is
beepitett microphone array + jo minosegu hangszorok; jack output kimenete siman elmenne belepo szintu hifinek
asus EU-n beluli garanciaval es szervizhalozattal rendelkezik

es legfokepp, az ar: 1099 euro volt, vs. ugyanaz a konfig (16G ram, 1TB ssd) ezzel 1229-re jott ki nekem a konfiguratorban.

Szoval hiaba akartam linuxos laptopot venni, ez meg az egyik legjobb ajanlat a piacon, es meg ez is kb. ketszeresen van tularazva a win laptopokhoz kepest.
Ebbol igy sose lesz linux desktop eve :/

A fiam laptopja 8GB-s, es futtatja kb. az osszes kib*tt chat app-et, ami letezik manapsag + steam/battlenet/... + bongeszo/word/..., es emellett meg jatszik is rajta (a bongeszot+chat-et akkor is nyitva hagyja, csak word es tsai-t csapja le), es elvan vele. sima win10+chrome.

igazabol teljesen jol meg lehet lenni 16G-val dev-kent is, par docker containert futtatva (ez en lennek, raadasul neheziteskepp macos alatt). En sose vettem eszre, hogy barmifele komolyabb swappelgetes lenne.