Mégsem állítja le az Accenture a Bugtraq-et

A hétvégén jött a hír, a jelenlegi tulajdonos Accenture az ikonikus Bugtraq security levelezőlista leállítására készül. Úgy tűnik, hogy győzött a józan ész, mert az Accenture újabb levelében bejelentette, hogy a visszajelzések nyomán átértékelte a Bugtraq jelentőségét és életben tartja a levlistát:

Bugtraq has been a valuable institution within the Cyber Security community for almost 30 years. Many of our own people entered the industry by subscribing to it and learning from it. So, based on the feedback we’ve received both from the community-at-large and internally, we’ve decided to keep the Bugtraq list running. We’ll be working in the coming weeks to ensure that it can remain a valuable asset to the community for years to come. - Accenture Security

Hozzászólások

Nincs accenture-nek pénz egy pentium2-es gépen futtatni a webszervert, ami elvinné a levlistát?

Szerkesztve: 2021. 01. 20., sze – 21:17

Accenture plc is an American-Irish multinational professional services company. A Fortune Global 500 company, it reported revenues of $43.2 billion in 2019 and had 492,000 employees, serving clients in more than 120 countries.

Ez már a multimilliárdosnak is a túl milliárdos kategóriája, ahol már bejön az a faktor is a képbe, hogy befektetőék jakuzzijában plusz egy buborék többet ér, mint bármiféle, bármekkora, akár 0,00001%-nyi közjót szolgálni.

A Bugtraq túlélését nem a józan észnek köszönhetjük, hanem annak, hogy a leállítása nagyobb brand-értékvesztés lett volna multiéknak, mint amennyibe a fenntartás kerül.

Most nem azért, de ~43 milliárd bevétel vs ~500k munkavállaló, az évi ~86k bevétel per fő. Nem profit, nem kiosztott fizetés, hanem bevétel. Ne szórakozzunk már, az USA medián fizetése valami 40k per év, a 43 milliárdot nem a tulajdonosok teszik zsebre.

szerk:

A Bugtraq túlélését nem a józan észnek köszönhetjük, hanem annak, hogy a leállítása nagyobb brand-értékvesztés lett volna multiéknak, mint amennyibe a fenntartás kerül.

+1, ez igaz, csak a eközött, és a revenue-s megállapítás között nincs összefüggés