Rövidebb kiadási ciklusra vált a Mozilla a Firefoxszal

 ( trey | 2019. szeptember 19., csütörtök - 13:50 )

We typically ship a major Firefox browser (Desktop and Android) release every 6 to 8 weeks. [...] we’re excited to announce that we’re moving to a four-week release cycle! We’re adjusting our cadence to increase our agility, and bring you new features more quickly. In recent quarters, we’ve had many requests to take features to market sooner. Feature teams are increasingly working in sprints that align better with shorter release cycles. Considering these factors, it is time we changed our release cadence.

Starting Q1 2020, we plan to ship a major Firefox release every 4 weeks. Firefox ESR release cadence (Extended Support Release for the enterprise) will remain the same.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én ennek pont nem örülök. Firefox-ot használok telefonon és gépen is (otthon + munkában is).

Én valahogy nem éreztem eddig hátránynak, hogy 6-8 hetente jött egy-egy nagy frissítés, sőt néha már idegesített is, hogy már megint frissül.

Most ez jóval sűrűbb, és előre látom, hogy ennek köszönhetően jönnek majd a gyermeteg hibák is, amik a 2-3-4 plusz tesztelési fázis alatt kiszűrhetőek lettek volna.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Félmegoldás:

"Is Mozilla Firefox ESR available for Android and iOS?

No. Firefox ESR will only be offered for Windows, macOS and Linux for desktop computers."

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Egynek jó indok ESR ellen a mobil verzió hiánya.

A másik ami miatt nem szeretnék váltani, hogy már eléggé belaktam mindenhol a jelenlegi Firefox-okat (profilt nem használok, de az about:config-ban szoktam sokat matatni telepítés után és nem akarok még egyszer átmenni ezeken).

Harmadiknak pedig, hogy Ubuntu hivatalos repóból nem érhető el az ESR. Van hivatalos PPA, de még azzal is szórakozni minden rendszer telepítéskor, nincs kedvem. Snap-et meg nem használok.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Se repo, se PPA, se Snap nem kell hozzá:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/install-firefox-linux
Az Installing outside of a package manager szakaszt keresd!
És frissül rendesen, ahogy kell.

----
"Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által." (Róma 3.22-24)

tar.gz-bol?! Ne mar!

Azt elárulnád, mit állítasz át az about:configban?

> profilt nem használok

Nem úgy van, hogy a Firefox mindig létrehoz egy profilt telepítéskor vagy első használatkor? (Linuxon tudtommal így megy.)

> nem akarok még egyszer átmenni ezeken

Akkor elmentheted az alapból létrehozott profilból legalább a pref.js-t (vagy mit). Vagy az egész profilt.

- - -

Szerintem meg mindenkinek, aki nem a Fox fejlesztésénél tevékenykedik. (Nem is értem, hogy bármilyen felhasználónak miért lenne jó, hogy 4 hetente nightly, v. alfa-s, beta-s verziókkal kínlódik, szembesül azzal, hogy éppen mi nem működik úgy ahogyan a frissítés előtt még igen. Mit nem tehet alapértelmezett böngészőjével, ami korábban gond nélkül ment, milyen korábban jól használható funkcióról derül ki, hogy a biztonságra, v. más egyébre való hivatkozással eltávolították. Szerintem önszívatás. - De hát aki mazochista, annak ez biztosan örömforrás...) - Én amióta megjelent használom az esr-t mindenütt, - akár évekig sem frissítve, azaz csak alapos okból "továbblépve", :) - működik és soha nem volt a választásomból probléma. - Egy rendesen "kiérlelt" böngészőszoftver-változat.