Bejelentették a Windows 7 Extended Support árazását

  • Year 1 (January 2020 through January 2021): Windows 7 Pro is $50 per device, Windows Enterprise (add-on) is $25 per device.
  • Year 2 (January 2021 through January 2022): Windows 7 Pro is $100 per device, Windows Enterprise (add-on) is $50 per device.
  • Year 3 (January 2022 through January 2023): Windows 7 Pro is $200 per device, Windows Enterprise (add-on) is $100 per device.

Részletek itt és itt.

Hozzászólások

Nem gyenge motiváció a cégeknek, hogy áttérjenek a szar Windows 7-ről a kifejezetten fos 10-re :)

--
robyboy

Monitor kalibrálás (X-Rite eszközzel) >mentés, alkalmaz, alapértelmezettnek,ok ...stb nem történik semmi. Reboot> akkor sem. Kitöröl az össze ICC ami nem kell, akkor végre betölti Szerencsére más profilra nem nagyon van szükség ezen a gépen. Ezen a hibán Windóóz XP óta nem képesek felülemelkedni. Valószínű elvonja a megoldástól az erőforrásokat, hogy ki, miért, milyen IP-ről, mikor, melyik programmal, annak van esetleg licence...stb ellenőrzése.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

2 Monitorral minden lockolás után minden plsql developer és owb ablak olyan állapotba kerül, hogy ha belekattintok, mintha az egér számára átlátszó lenne, a mögötte levő ablakban, vagy ha nincs ablak, a desktopon kattintok.
Csak úgy tudom előtérbe hozni az ablakot használhatóan, ha a tálcán shift kattintás -> kis méret, kattintás kombót megcsinálom.
Nem csak nekem, sokaknak működik így.
Szerintem a fos az találó kifejezés :)

Ja és a régebbi harver, amihez nincs w10 driver meg kuka, elvileg. Egy rakas cucc hasznalhatatlan a windows 10-el, illetve fagy, bsod is beugrik néha.

Nőjenek csak tovább a toxikus szeméthegyek Afrikában vagy részt vehetsz a legújabb botnetben.

+1
Nagy laptopomat még 2012 decemberében vettem.
Samsung NP700Z3A, i5-2450M, 8GB RAM, 128GB Samsung SSD + 1TB HDD, AMD 6490M dedikált VGA.
A váltható grafikus rendszer nem megy Win10 alatt. Tehát látom, hogy van az integrált Intel + AMD, de nem tud automatikusan váltani. Ha az AMD vezérlőpultban beállítom, hogy csak "Nagy teljesítmény" akkor látszólag csak az AMD megy, benchmarkok szerint is az megy, de csak az Intel teljesítményét hozza, játékok akadnak. Cserébe az üzemidő leesik a felére.
Windows 7 alatt semmi probléma, alapból az Intel megy, játék esetén magától átvált. Irodai használat esetén két és fél óra üzemidő.
Nem gondolom, hogy cserélnem kellene a laptopot emiatt.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Nem elég egyre megvenni? Ha találnak valami hibát, azon kell reprodukálni:)

Ezt robyboy hozzászólására akartam válaszként írni, csak belépéskor elveszik a második ID a linkből, mostmár ezt is tudom:)

Ja ja. Micsoda piackutatás történhetett az ár meghatározásánál !?

Ki kellett találni azt az összeget, ami már kellően fáj ahhoz, hogy motiváljon az upgrade-re, viszont még nem fáj annyira, hogy azt mondják rá, hogy nem tudunk élni vele, vagy még rosszabb, áttérünk valami ingyenes megoldásra.

--
robyboy

Adott egy ceg sok geppel, ezek kozt van mondjuk 100 w7-tel, amibol 2 kritikus az uzlet szempontjabol (pl. regi szamlazoprogramhoz kell, vagy valami egzotikus hardware csak azon megy). Ha erre a 2-re ker supportot a MS-tol, akkor elhajtjak? (A masik 98-at meg vagy upgrade-elik w10-re, vagy support nelkul hasznaljak, mind1. Most tekintsunk el a heterogen hw/sw kornyezet hatranyatol, van, amikor az a praktikus.)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Barátságos árképzés. Most, hogy ennyire megy a felhő minek kell még a cégeknek a Windows? Az az Azure felhő desktop vagy mi az isten ahhoz is kell Windows? (ha már feltétlen kell valakinek Windows asztal)

Hajbi nem fog jönni. Szerinte a Win7 is túl bloat, így nem hatja meg az extended support. Vagy az is lehet, hogy harakirit követett el, mert az XP extended supportja is lejár 2 hónap múlva. Igaz a posready frissítéseket nem teszi fel, de megnyugtatta eddig a tudat, hogy azok legalább lesznek. Nem értette meg, hogy nem csak a MS support hiánya miatt avulnak el ezek a rendszerek, hanem egyébként is. Már így is jóval tovább tartotta életben a MS az XP-t, mint kellett volna. 2009-ig volt hasznos a supportja, utána feleslegesen lélegeztetőgépen tartás volt, hogy kiszolgálják a váltást halogató ultrakonzervatív emberkéket.

Ehhez képest a Win7 extended supportja jóval értelmesebb, mivel érthető okokból utálják sokan a Win10-et. De egy idő után a váltás elkerülhetetlen lesz mindenkinek, nem lehet ezt sem a végtelenségig húzni.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP