Proton 3.16-2 beta

 ( trey | 2018. október 17., szerda - 8:47 )

A Valve részéről Pierre-Loup A. Griffais bejelentette, hogy a házon belül fejlesztett, Wine-ra és egyéb komponensekre épülő, Proton nevű Steam Play kompatibilitási rétegük újabb fejlesztési mérföldkőhöz érkezett. Részletek a változások listájában.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A DXVK 0.90 nálam megszerelte a maradék renderelési problémákat a Witcher 3 alatt (transform feedback támogatása).

Persze kellett hozzá patch-elt Wine és patch-elt + kézzel fordított Mesa/RADV, de mostanra gyakorlatilag 100%-os lett a játék (AMD RX-580, FX-8150, Kubuntu 18.04 x64, RADV Vulkan dr). 50+ fps, 1080p ultra - ambient occlusion.

Hatalmas gratula az összes résztvevő fejlesztőnek, nem gondoltam, hogy ilyen hamar ilyen szintre fejlesztik a Windows-os játékok kompatibilitását Linux alatt (Valve, Khronos, Crossover és a sok-sok egyéni kontributor).

Szerintem a Steam-en a közeljövőben sok-sok Windows-os AAA játékot whitelist-elnek majd Linux-ra.

A Mesa-s srácok viszont gyorsulhatnának egy kicsit, mert a RADV Vulkan driver master branch-én még mindig nincsenek fent a RADV transform feedback patch-ek és emiatt ha valaki ki akarja ezeket használni a Proton-al vagy DXVK-val AMD alatt, akkor kézzel kell patch-elni és fordítani (amúgy elég lenne valamelyik gyorsan forduló PPA-ból felnyomni a legújabbat). Az Nvidia-soknak paradox módon most könnyebb dolguk van, mert abból már kijött a transform feedback-es béta driver.

hogy áll már skyrim?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nalam tokeletesen mukodik, hozza a SKSE dolgokat is, ha a steam-bol rakmom fel es subscribe-olok a mod-okra. Biztos nem minden mod mukodik tokeletesen, de amit en hasznalaok az megy.

Nalam szinte nativ sebesseggel hasit (i5, nvidia 840, 16GB)

Akkor most a Steam tuningolt wine-t használó játékok jobban fognak működni Linuxon mint sok natív Linuxos játék?
Csak mert sok játék linuxos portjánál azt hozták ki a tesztek, hogy Linuxon azonos hardveren, azonos beállításokkal lassabb fps-t produkál ugyanaz a játék mint Windowson. Vannak jó portok is amelyeknél nincs különbség, de a többség inkább az első kategória.
spcr.netlify.com -on az eddig átnézett címek többségéről azt írják, hogy tökéletesen működik ugyanolyan fps sebességgel mint Windowson.


Normális HUP-ot használok!

Sikerult mar barkinek barmilyen kormanyt hasznalnia Protonnal? Van par jatek ami tok jol megy (pl Dirt 4), de egyaltalan nem latja a kormanyomat (Logitech G25), mikozben a nativan Linuxon futo Dirt Rally-val ugyanez a kormany, ugyanezen a gepen mukodik.