Elérhető a Red Hat Enterprise Linux 7.5

 ( trey | 2018. április 11., szerda - 8:46 )

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Bár ezt centossal tapasztaltam, de mivel ebből készül, gondolom ezzel is ugyanezek a problémák. A kernellel amit mostanában művelnek, az valami katasztrófa. Ugye 3.10-es mind, LTS, csak más patch és más build. Mégis sikerül sorozatosan egy teljesen kiszámíthatatlan kernelt produkálni. Sose tudod, mi nem fog működni, vagy mit fog elkúrni. Kis verzió history így emlékezetből - de már ott tartok hogy írni kell, melyik kernellel hol mi nem jó, így az előző verzióval ezt el is kezdtem.:
* 3.10.0-693.11: Desktopon 10-ből kb. 2 szer hibernálás utáni elfelejti visszahúzni az állapotot. Ekkor csinál egy tiszta bootot, mintha nem lenne mentett állapod, amivel ugye elbuktad a nem mentett dolgaidat, és lesz egy hibás fájlrendszered, amin dolgozhat a fsck... Laptopon ezzel tűrhetően megy a VGA. Home szerver is ezen megy hibátlanul.
* 3.10.0-693.17: Laptopon ezzel eszméletlen szar az intel vga. Lassú is a megjelenítés már alapból, de az idővel egyenesen arányosan még tovább lassul, max 1 napot lehet kibírni restart nélkül.
* 3.10.0-693.21: Se laptopon, se desktopon ez nem bootol, még az elején hardver detektálásnál kifagy, a kernel üzeneteknél. Home szerveren nem néztem.
* 3.10.0-862.2: Ez jött most Centos 7.5-tel. Laptopon elindul, nem lett jobb az intel vga, mint az előzőkben, de legalább rosszabb sem - legalább is egyelőre nem látom. Desktopon megy, talán még jobb is lett az intel vga érzsére. Home szerveren viszont ez nem indul, megáll hardver detektnél pont ugyanúgy, mint az előző a laptopon.

És akkor az -ml és -lt kernelekről nem is beszélek, mert az ugye nem is hivatalos. De azok is borzasztóak. A legutóbbi ml kernellel pl. a desktop intel lan kártyája volt szar. De laptopon a vga lassulás gigászi méreteket ölt, firefox-ban youtube-bal pl. olyan szinten meg lehet gyorsítani a lassulási folyamatot, hogy 10 perc youtube lejátszás után mondjuk ha kattintok a pause gombra, vagy görgetek, 30-40 másodperc múlva reagál!

Éles szervereken kernel nem volt mostanában frissítve, többnyire 693.11-en mennek, hiba nélkül, de megmondom őszintén, egyre jobban félek mindenféle frissítéstől.

Ennek így semmi értelme. Hagyják a francba a patchelést meg a backportolást, szedjenek le kernel.org-ról egy aktuális kernelt, csináljanak belőle rpm-et, aztán viszont látásra. Vagy megy, vagy nem. Semmivel se lesz rosszabb.
--
"Sose a gép a hülye."