Magyar nyelvű Inkscape oktatóvideókat tojt a nyuszi

 ( Oops | 2018. március 31., szombat - 12:02 )

Pár évvel ezelőtt a székbe szögezett az a beharangozó, amit Kisantal Tibor készített Inkscape – Vektorgrafika mindenkinek című könyvéhez. A videó lendülete magával ragadott, a benne látható rajzok lenyűgöztek. Akartam én is olyan klassz képeket rajzolni.

A könyv csodálatos. Nem az ezermilliomodik Inkscape-tutorial, de nem ám! Nagyon okosan átgondolt, lépésről lépésre felépített, kitartóan végigvitt, a rajzoláshoz számítógép nélkül is ügyetlenek számára is ehető, bátorító, sikerélményt és hozzáértést adó könyvről van szó.

Ebből a könyvből, a benne lévő gyakorlatokból készítettem az ősszel oktatóvideó-sorozatot az FSF.hu Alapítvány támogatásával.

A videók eleinte nagyon kicsiknek (is) szólnak, úgy a felső tagozat elejének, kistiniknek legkorábban. Később persze bonyolódik a helyzet, és a végére – ahogy Kisanti könyvében is – eljutunk gondosan árnyékolt, részletes rajzokig, sőt, weboldaltervig.

A videók közzétételét a januárban elkezdtem, mégpedig a Vektorgrafika Neked Youtube-csatornára, és immáron elég videó van fenn, hogy bejelentsem Nektek is. Heti egy-két-három feltöltést tervezek. Idő lesz, mire mind a 135 oktatóvideó felér, no de legalább hátha lesz időd velem tartani, ahogy az új tananyagok érkeznek.

Sok örömet hozzá!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi:-)

Szuper, köszi!

--
Ickenham template engine

Köszi!

________________________________________
"The vision of Christ that thou dost see
Is my vision’s greatest enemy."

Nagyon rendes Tőled - és teljesen követhető is a videó :) - köszönjük!

Köszi!

Orwell az 1984-et regénynek írta és nem használati utasításnak!

Köszi, gratula!

Köszönet érte neked, valamint Tibornak a maga munkájáért és amiért téged is megihletett!

Nagyon jó videók! Egyből ajánlottam is a 11 éves fiamnak, aki jelenleg Painttel rajzolgat, de biztos vagyok benne, hogy ezen videók alapján kedvet fog kapni az Inkscape-hez. :)

Kösz szépen! Egyelőre a videóba még csak belekukkantottam, aztán azt végig sem nézve már ugrottam is neki a könyvnek. Egyelőre a feléig jutottam, de nagyon érdekes. Profin, tömören, igényesen megírt könyv, gazdagon illusztrálva, ötletes példákkal. Az is nagyon érdekes, amit a rajzolásról, rajzolás elsajátításáról ír az egyes életkorokban. Egész kedvet kaptam a témához, annyira jó dolgokat rajzol vele. Ha elfogy a könyv, kivégzem a videókat is.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Akkor már nem lesz értelme:) A videók 99%-ban a könyvet jelentik.

thx, subbed.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Megathx

Amúgy okos, érdeklődő gyerekeket is marha nehéz leültetni az egyébként zseniális könyv elé, de videóban hajlandóak végignézni. Köszönöm

Így van:) Ezért a videók. És nagyon szívesen.