Ablakok, zsanérral

 ( mrceeka | 2018. március 3., szombat - 9:18 )

A Microsoft szabadalmi védelmet kért egy kettényitható, két egymáshoz illeszkedő kijelzővel szerelt eszköz zsanéros megoldására. Nem titok, hogy ilyen irányban kutatásokat végzett, hiszen már a 2009-ben készült jövőkép videojában is feltűnt valami ehhez hasonló.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha már álmodoztam róla, igazán lehetne belőle valami! :D

Üdv,
Marci

Ha ilyen frameless lesz és jól fog illeszkedni, akkor fasza.
Egy jó Androiddal :D

:D

Nem lehetne véletlenül a phpbb-s url-t normálisan kattinthatóra átírni?

A két link használhatóan:
* pdf fájl
* videó

Hmm, víziók...

Abban (remélem) mindenki egyetért, h. az elmúlt fél évtizedben kb. pont nem a MSFT diktált az UI fronton, és akkor finoman fogalmaztam, furcsa ezert pont itt a mélyponton felemlegetni.
A kb. 10 éves videóban szereplő életképek ma is kb. olyan messze lehetnek még a megvalósítástól, mint a repülő autó. Igen, tudom h. már vannak ilyen irányú tesztek autóval is, de (és hagy legyek stílszerű) itt nem az MS-féle "insider/bétateszt" embergyilkos verzióra gondolok, hanem amibe bárki jóérzéssel beleülne.

A videóban látszó okosasztalt, leánykori nevén "A" surface (azóta már pixelsense, imádjuk a redmondi átnevezőidiótát, véletlenül sincs elég szó a szótárban, h össze ne keverje szegény tájékozatlan redmondcampuson kívüli egy másik aktív termékvonallal) amúgy már évek óta levették a palettáról, utódja azóta sincs. Gondolom MS-jószokás szerint 0 support, 0 valós alkalmazás, a céges bétateszterek (gyk. vásárlók) remélem barterbe kapták, és pénzt nem adtak ki rá.
A felvázolt élethelyzetek amúgy nagyjából behatárolják a csupakijelzők használhatóságát:
szép Corporate BS Stock Photos mutogatása, v. calendar bámulása. Manager embertípus nedves-álma. Érdemi munkát meg nem lehet rajta végezni. Ld a Surface Touch Cover is kalapszart ért (én is kifizettem rá a betateszter hülyeadót anno 2012-ben még), mert nincs haptic feedback, anélkül meg használhatatlan gépelésre a cucc. A tényleges következő evolúciós ugrás, az agyi implantokhoz meg nem kell majd kijelző se, szóval innen is zsákútca a vízió.
Amit szintén nem látott a vízió, azok az iot nagytestvér kütyük (ma épp személyi asszisztens néven futnak): amitől az egész IT világ rettegett még 4 éve (snowden NSA lehallgatásbotrány), ma önként és dalolva hordják haza az amazonalexát, a guglikütyüt v. az almásbútorfehérítőt SAJÁT PÉNZEN!
Szóval nem a kijelzők itt a lényeg, hanem az AI.
--

Kivancsi leszek en az AI-re. De 100 ev es nem erem meg. Meg szefos ai sincs.

------------------------
Jézus reset téged

Be akartam fejezni, csak kolléga gyorsabb volt :)

Szóval ma 2018 Márc elején az aktuális pillanat-f@szság a CHATBOT, AI, iot. Ez a karrierút UCC-ben dolgoz(ott) sokatlátott senior embernek. Szóval akármivel foglalkoztál az IT-ben eddig, mindent eldobni, és irány a chatbot! Elvileg 1 sor kódot sem kell írni a chatbotprogramozónak. Csak akkor tudnám mi fogja eltartani ezeket a "developereket"?? Na mindegy, remélhetőleg 1-2 éven belül találnak maguknak vmi új pillanat-f@szságot a nagypofájú-hangos twitter-próféták, amivel hülyíthetik a megvezethető cxo-kat. Akkor az ember pedig csinálhatja tovább amiben eddig is jó volt. Csak most már máshol.
--

Pár gondolat:
-UI fronton a flat design-t a Microsoft hozta fel, a többiek követték.
-az életképek életszerűtlenségéről: nekem leginkább a repülőn a lábhely tűnik fantazmagóriának. Tréfát félretéve, ezek a videok mindig a Microsoft Research-nél legalább prototípus szinten meglévő dolgokból építkeznek, ezért érdemes rájuk figyelni. Tudtommal ez a legújabb. És ha figyelmesen végignézed, azóta egy csomó minden megvalósult, amit csak azért nem veszel észre, mert ma már természetes, hogy van.
-Surface asztal!=PixelSense. Előbbi egy (tanulmány)eszköz, utóbbi egy technológia. (Találós kérdés: milyen kijelző van a Surface Studio-ban?

Üdv,
Marci

> ...ez a legújabb

Nem tul rozsas a jovokep, matriarchalis tarsadalom leszunk? Feltetelezve, hogy a nemek egyenlo aranyban (ugye!) vannak szerepeltetve a reklamfilmben.

>UI fronton a flat design-t a Microsoft hozta fel, a többiek követték.

Emlékszem még a W8 megjelenése előtt Simonyi konferencián láttam egy MS előadást a Metro UI-ról, svájci tipográfia így, egységes grafikai irányelvek úgy, minden képernyőméretre automatikus skálázódás, stb. Kifejezetten jól hangzott a dolog, őszintén szólva én még be is nyaltam, hogy ez nem lesz rossz.

Megjelenéskor instant raktam is fel a W8-at, ahol már az install felületen össze-vissza ugrált a százalékszámlálós felirat (mindenhol volt kb. a képernyőn, csak középen nem), a boot utáni horrorról (kb. 3 UI design világ egyszerre) nem is beszélve. Nesze neked svájci tipográfia meg skálázódás. Valami prealfa cuccra emlékeztetett az egész, amit rendes designer még nem is látott, mert még nem jutott el arra a szintre termék.

Vesd össze mondjuk a Material UI-jal, vagy az iOS-es flat designnal. Hiába a MS volt az első, nekik nem sikerült egyedül.

Telóra egy fokkal jobb volt, de hiába volt tele minden a Lumiákkal, hiába hajította utánad a szolgáltató, hiába volt rajta a Nokia logó, a fogyasztók elég egyértelműen döntöttek.

NextSTEP kell(ene) neked. PS mindenhová. :)

Így van. A víziót, koncepciót, ötletet nem lehet levédetni. Attól, hogy az MS gondolt erre először, más is kutathatott, termékfejleszthetett ebbe az irányba, és megvalósíthatta a MS előtt, így egy konceptvideós vízió nem bizonyíték és garancia semmire.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum

Pont erre van a prior art fogalom.

Szinte barmi le lehet vedetni foleg, ha egy multiceg vagy megfelelo mernok- es jogaszgardaval. Raadasul erosen kulonboznek az egyes orszagok szabadalmi szabalyai. Tehat, ami itt nem megy, az a viz tuloldalan siman atmehet. Egy Microsoft meretu ceg siman betol/elfogadtat evente 2-3000 szabadalmat.

Hogy a szabadalmad valoban hasznalhato lesz-e onmagaban, az erosen kerdeses. Azonban, ha ket nagy ceg kozoztt perre kerul a sor, akkor a siman lehet, hogy a szamok dontenek.

almásbútorfehérítőt
:D

Satnyának küldöm!
Szombati zsanérok:
https://www.youtube.com/watch?v=9WEJjibpNao