A Microsoft bejelentette a Windows 10 S-t

A Windows 10 S a Microsoft válasza a Chrome OS-re. Az oktatási "piacra" szánva. Minden, ami a Windows 10 S-en fut, az a Windows Store-ból töltődik le. Ez nem jelenti azt, hogy a desktop alkalmazások nem futnak ezen a Windows 10 verzión, viszont azokat speciálisan kell csomagolni és elérhetővé tenni a Windows Store-ból. Részletek itt és itt.

Hozzászólások

"A new desktop wallpaper .. wow"

:D

--
trey @ gépház

Ez inkább az első óvatos lépés h kitosszanak pl a Steam-el..

???? Szerintem inkább az UWP-re gondolsz, ami miatt Tim Sweeney hisztizett is anno egy sort. A W10 S-el szerelt gépeken bajos lesz komolyabb játékokat futtatni. Egyébként meg a Quantum Break tavay megjelent Steamre valami sajtóközlemény kíséretében, hogy a MS átgondolja a termék terjesztési politikáját.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

... vazzz ... ez a fazon úgy néz ki, mint 1 MLM-es citromoskakasnyalóka díííler ...
//lehet, hogy ez nem véletlen ??? ... perkálsz, benyalod, és savanyúúúú ...//
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

úristen ez meg már megint miii?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Korábban is eszembe juthatott volna: Az Apple kb. 16 éve elérte a tízes verziót. :-)

Csak én nem értem? ha valaki windows 10-et akar futtatni miért használná ezt, miért nem a rendeset? Ez miért jobb?

Én úgy tudom azért szeretik a chrombookot, mert olcsó. de ez meg nem olcsó. És azt gondoltam, hogy a chrombook-nál az nem feature, hogy korlátjai vannak, csak cserélbe az árért az lenyelhető, mert ellátja azt, amit kell így is. Egy 1000 dolláros cuccnál megpróbálni eladni előnyként, hogy kevesebbet tud, mint a rendes, hááát nem tudom menni fog e. Nekem ez kicsit fából vaskarika cuccnak tűnik. Az iskolák vettek olcsó gépeket, amiknek korlátai vannak. Erre az MS azt gondolja, hogy á biztos a korlátok miatt megy annyira, és csinál egy drága korlátozott gépet. őőőő :D

Valahol olvastam (vszleg Ars), hogy az, hogy a diák nem tudja összevírusozni a gépet meg megtölteni szarral, az egyik oka amiért a sulik veszik a Chromebook-okat. Nyilván az, hogy olcsók nem ront a helyzeten. :D
Szerintem ez a Win 10 S csak egy csuklóból védekezés, amolyan "feltűnt egy versenytárs az OS piacon, nosza nyomjunk ki egy spéci windows-t ami majd jól elintézi őket" reakció. Sajnos annakidején a Linux-os notebook-okat elintézték egy ilyesmi stratégiával, most drukkolok a Guglinak, hogy ne ismétlődjön ez meg.
--
:wq

Úgy tűnik, hogy itt két termékvonalról van szó. Egyrészt lesz 189 dollártól indítva, amit nem a Microsoft gyárt, csak az OS lesz tőle. Másrészt lesz a Surface Laptop, ami $999 dollártól indul. Tehát az egyik esetben csak az OS, a másikban pedig a hardware is a Microsfottól jön.

A stilus mondjuk erdekes, de alapvetoen igazat mond.
Atfogalmazom: a cel az, hogy a jovendo felnott, keresokepes nemzedek mar fiatal koraban (amikor a leginkabb fogekony az ujdonsagokra) megismerkedjen a Microsoft termekeivel es megszeresse azokat, hogy kesobb is azokat vasarolja meg, illetve a munkaltatok is mellettuk dontsenek, hogy minel kevesebbet kelljen kepzesekre kolteni.
Egyebkent nincs ezzel semmi baj, ugyes strategia.

Csak én olvastam "Windows 10 $" -nek? :)

Ilyen hülyeségek helyett, inkább megcsinálhatná a Remote Desktop Connection Managert linuxra...
Ami van, az vagy fapados, vagy bugos.
--
"Sose a gép a hülye."

Az egyik oldalon azt mondjuk, hogy a gyerekek tanuljanak programozni, a másik oldalon bezárjuk őket a windows-store-ba. Hülye legyek ha értem.
Az S a Vendor Lock-In rövidítése, ahogy nézem.

És van egy sanda gyanúm, hogy nagyon hamar lesz ehhez a hw hozzá-lockolva. De remélem azt sem felejtik el, hogy a gyerekeknek való reklámozásnak külön szabályai vannak.
Sajnálatos, hogy az Új, az kiheréltet jelent. Ilyen eszközökön csak tartalomfogyasztó droidokat lehet képezni a jövő IT-t értő generációját nem.
Kár, hogy ide jutottunk.

- "Windows 10 S is streamlined for security and performance, and works exclusively with apps from the Windows Store."
- "Windows 10 Pro includes all the features of Windows 10 to support professionals, including non-Windows Store apps, domain join, remote desktop and BitLocker."

De ez utóbbi amúgy is sokat mond.

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch