A Microsoft bejelentette a Windows 10 S-t

 ( trey | 2017. május 2., kedd - 21:19 )

A Windows 10 S a Microsoft válasza a Chrome OS-re. Az oktatási "piacra" szánva. Minden, ami a Windows 10 S-en fut, az a Windows Store-ból töltődik le. Ez nem jelenti azt, hogy a desktop alkalmazások nem futnak ezen a Windows 10 verzión, viszont azokat speciálisan kell csomagolni és elérhetővé tenni a Windows Store-ból. Részletek itt és itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"A new desktop wallpaper .. wow"

:D

--
trey @ gépház

És vajon már lehet változtatni is? :)

csak a store-bol :)

xDD

Ez inkább az első óvatos lépés h kitosszanak pl a Steam-el..

Meglátjuk ki nevet a végén :)

--
arch,debian,retropie,osmc,android,windows

???? Szerintem inkább az UWP-re gondolsz, ami miatt Tim Sweeney hisztizett is anno egy sort. A W10 S-el szerelt gépeken bajos lesz komolyabb játékokat futtatni. Egyébként meg a Quantum Break tavay megjelent Steamre valami sajtóközlemény kíséretében, hogy a MS átgondolja a termék terjesztési politikáját.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

A remastered Halo Wars is megvásárolható steamen, pedig az valamikor Xbox360 exkluzív cím volt. Kétszer is meg kellett néznem, mire elhittem.

December 20-án jött ki PC-re, 7 évvel az XBox 360 megjelenés után, pont azért, hogy promózzák a Halo Wars 2-t.

... vazzz ... ez a fazon úgy néz ki, mint 1 MLM-es citromoskakasnyalóka díííler ...
//lehet, hogy ez nem véletlen ??? ... perkálsz, benyalod, és savanyúúúú ...//
:):):)
_____________________
www.pingvinpasztor.hu

úristen ez meg már megint miii?

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ha jól látom, a Microsoft észrevette a Chromebook-ot...
Mi tűnik olyan borzasztónak benne?

Üdv,
Marci

Nem tudom, de ez az "10 S" elég fantáziátlan elnevezés. Mivel az Apple már rongyosra használta az iPhone-nál.

--
trey @ gépház

Egyetértek. Bár lehet, hogy félreértjük a dolgot és ezentúl a Home az M, a Pro L, az Enterprise meg XL lesz, az IoT meg XS...

Üdv,
Marci

Szerintem csak magyarosítottak. Tízes.

--
jAzz

Épp azon filóztam, milyen klasszul lehet magyarul dadogni a nevét...
"a wintízesses laptopok jobbra, a wintízesek balra találhatók"

Üdv,
Marci

S mint School.

--
trey @ gépház

Gondolnám Student, de akkor már lehetne SE is :D Ez most tényleg arról fog szólni, hogy elirigyelték a store-os világot, és mindent ők akarnak kiszolgálni? Végén már semmit nem telepíthetsz anélkül mert megsérted az eula-t.

"Ez nem jelenti azt, hogy a desktop alkalmazások nem futnak ezen a Windows 10 verzión, viszont azokat speciálisan kell csomagolni ..."

... mert a M$ azokból is pénzt akar csinálni.

Korábban is eszembe juthatott volna: Az Apple kb. 16 éve elérte a tízes verziót. :-)

Csak én nem értem? ha valaki windows 10-et akar futtatni miért használná ezt, miért nem a rendeset? Ez miért jobb?

Mert egy iskolákban az, hogy egy rendszer a végletekig le van csupaszítva és csak azt tudja futtatni amit az adminok megengednek az egy előny. Ezért zabálják a sulik a Chrombook-ot.
--
:wq

Én úgy tudom azért szeretik a chrombookot, mert olcsó. de ez meg nem olcsó. És azt gondoltam, hogy a chrombook-nál az nem feature, hogy korlátjai vannak, csak cserélbe az árért az lenyelhető, mert ellátja azt, amit kell így is. Egy 1000 dolláros cuccnál megpróbálni eladni előnyként, hogy kevesebbet tud, mint a rendes, hááát nem tudom menni fog e. Nekem ez kicsit fából vaskarika cuccnak tűnik. Az iskolák vettek olcsó gépeket, amiknek korlátai vannak. Erre az MS azt gondolja, hogy á biztos a korlátok miatt megy annyira, és csinál egy drága korlátozott gépet. őőőő :D

Valahol olvastam (vszleg Ars), hogy az, hogy a diák nem tudja összevírusozni a gépet meg megtölteni szarral, az egyik oka amiért a sulik veszik a Chromebook-okat. Nyilván az, hogy olcsók nem ront a helyzeten. :D
Szerintem ez a Win 10 S csak egy csuklóból védekezés, amolyan "feltűnt egy versenytárs az OS piacon, nosza nyomjunk ki egy spéci windows-t ami majd jól elintézi őket" reakció. Sajnos annakidején a Linux-os notebook-okat elintézték egy ilyesmi stratégiával, most drukkolok a Guglinak, hogy ne ismétlődjön ez meg.
--
:wq

"Én úgy tudom azért szeretik a chrombookot, mert olcsó. de ez meg nem olcsó" "Egy 1000 dolláros cuccnál"
Ezt hogy érted?

Windows 10 S laptops will start at $189 and ship this summer

Üdv,
Marci

Úgy tűnik, hogy itt két termékvonalról van szó. Egyrészt lesz 189 dollártól indítva, amit nem a Microsoft gyárt, csak az OS lesz tőle. Másrészt lesz a Surface Laptop, ami $999 dollártól indul. Tehát az egyik esetben csak az OS, a másikban pedig a hardware is a Microsfottól jön.

Ha jól értem, a Surface Laptop nem a Chromebook versenytársa: "Microsoft claims the Surface Laptop is faster than the i7 MacBook Pro, and it has "more battery life than any MacBook Air on the market today.""

Üdv,
Marci

A Chromebookotat sem a Google gyártja, a Google saját laptopjai (Google Pixel) meg hiába futtatnak Chromebookot, nem épp iskolai gépek.

Volt egy hozzászólás, hogy 1000 dollár lesz a laptop. Erre jött egy válasz, hogy 189-től indul az ár. Erre a két hozzászólásra reagáltam én. A Google-t és a Chromebookot nem is említettem, így sikerült egy olyan állítást megcáfolnod, ami el sem hangzott. Hmmm.

Nem tudom, de kíváncsian várom, hogy a Microsoft hogyan próbálja másolni kétségbeesetten a Google-t újra, több év csúszással _rosszul_ és hogy ebből mi lesz. Kísértetiesen deja vu-s (Windows Phone, ha valaki a megfejtést keresné).

--
trey @ gépház

Sosem fogom elfelejteni, ahogy a magára hagyott céges Lumia 640-esem hogyan lötte magát egyedül tökön örökre.
Most boldog vagyok a Raptor P60-asammal, földhöz vágom, visszapattan, mint az "indiai pattogóváza".

--
robyboy

Mert a cél az, hogy az iskolát végzettek lehetőleg ne értsenek semmihez, viszont vendor lock-in-elt fogyasztózombik legyenek.

Latom, van baj eleg.

--
L

A stilus mondjuk erdekes, de alapvetoen igazat mond.
Atfogalmazom: a cel az, hogy a jovendo felnott, keresokepes nemzedek mar fiatal koraban (amikor a leginkabb fogekony az ujdonsagokra) megismerkedjen a Microsoft termekeivel es megszeresse azokat, hogy kesobb is azokat vasarolja meg, illetve a munkaltatok is mellettuk dontsenek, hogy minel kevesebbet kelljen kepzesekre kolteni.
Egyebkent nincs ezzel semmi baj, ugyes strategia.

Majd amikor jönnek az igazi wazerhuszárok, akik meglátják, hogy ez 10S, biztoss jobban megy rajta a krájzisz, mint a sima 10-en, leszedi és nem indul a warez olyan egyszerűen... lesz panaszáradat :D

ugyan mar! a store only modell egyszer mar bevalt es nem vezetett oriasi felreertesekhez es konfuziohoz. (windows RT)

Csak én olvastam "Windows 10 $" -nek? :)

Ilyen hülyeségek helyett, inkább megcsinálhatná a Remote Desktop Connection Managert linuxra...
Ami van, az vagy fapados, vagy bugos.
--
"Sose a gép a hülye."

Az egyik oldalon azt mondjuk, hogy a gyerekek tanuljanak programozni, a másik oldalon bezárjuk őket a windows-store-ba. Hülye legyek ha értem.
Az S a Vendor Lock-In rövidítése, ahogy nézem.

És van egy sanda gyanúm, hogy nagyon hamar lesz ehhez a hw hozzá-lockolva. De remélem azt sem felejtik el, hogy a gyerekeknek való reklámozásnak külön szabályai vannak.
Sajnálatos, hogy az Új, az kiheréltet jelent. Ilyen eszközökön csak tartalomfogyasztó droidokat lehet képezni a jövő IT-t értő generációját nem.
Kár, hogy ide jutottunk.

- "Windows 10 S is streamlined for security and performance, and works exclusively with apps from the Windows Store."
- "Windows 10 Pro includes all the features of Windows 10 to support professionals, including non-Windows Store apps, domain join, remote desktop and BitLocker."

De ez utóbbi amúgy is sokat mond.

### ()__))____________)~~~ ########################
# "Do what you want, but do it right" # X220/Arch