Hash innen!

 ( hup | 2017. április 10., hétfő - 20:39 )

Mi a különbség az egyes hashfüggvények között? Mi is történt pontosan az SHA-1-gyel, és hogy áll az MD5 ilyen téren? Melyiket mire érdemes használni? A scryptet és a bcryptet csak egy betű választja el egymástól? Az MD5 a jobb, vagy a ROT13 + base64? Ha nem tudod a választ, gyere el, ha pedig azt hiszed, igen, akkor pláne! A témáról Veres-Szentkirályi András (Silent Signal) beszél majd az április 25-i IT biztonsági meetupunkon. További részletek »

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az agenda alapján (nekem legalábbis ez esett le) 15 perc lesz ezt a témát alaposan kivesézni. Kevesebb, mint amennyi idő alatt a szerző megírta a synopsis-t. HWSW: ennek így mi értelme?

Tecsőn fent lesznek az előadások, vagy ezért a 15 percért végig kell ülni vmi termékbemutatót?
--

Személyes tapasztalatom alapján HWSW előadások inkább gondolat ébresztésre jók. Meg közben lehet sörözni. Amin voltam, azon termékbemutató nem volt.

Alapvetően igen, annyit pontosítanék, hogy a rövid, meetupokon gyakori előadásformátum (vö. Budapest New Tech Meetupon 5 perc előadás + 5 perc kérdések) kedvez a sokszínű programnak, és akit érdekel a téma, az ezt általában fel tudja mérni 5 perc alatt, és az előadást követő sörözés szerves része a rendezvénynek, ahol ér beszélgetni az előadóval. Akit pedig nem érdekel, legrosszabb esetben 5-15 percet kell végighallgatnia, mielőtt jön a következő (potenciálisan) érdekesebb téma.

Igen, 15 perc lesz. A synopsys-t ~4 perc alatt írtam (némi gyakorlattal). Adtam elő már többször öt perces meetupokon is (lásd sibling hozzászólásra adott válaszomat), megfelelő felkészültséggel lehet annyit mondani a témáról, hogy mindenki legalább egy kicsi hasznosat hazavihessen a fejében, akinek pedig nem elég, utána sör mellett szívesen mesélek tovább.

bár a lényeget már elmondták, leírom én is mint szervező. a meetup egy speciális formátum, kötetlen közeg, rövid szakmai előadások + networking. A témákat kétségtelenül behatárolja a 15 perc - hozzáteszem sok helyen csak 5 perc, viszont utána le tudsz ülni az előadóval beszélgetni egy sör mellett. ahogy a felvezetésünk is szól: némi szakmai tartalom, vitaindítónak a sörök mellé.

olyan embereket hívunk előadni, akiket nagyon kedvelünk és szakmailag is értékelünk, egész pontosan az mondjuk, akikkel mi magunk is örömmel leülünk egy sör mellé szakmázni. Andrást (itt alább kommentelt is) az egyik legjobb hazai szakembernek tartjuk, akik ismerősek a security szegmensben, azok pontosan tudják ki ő. ezenkívül elhívunk arcokat "casting" célból is, megnézzük, bevethetők esetleg egy konferencián is. és itt a lényeg, minden előadást mobilról pontoztok. a mostani meetupon 2 ember is lesz (az egyik András), akik mind meetupon, mind konferencián is 4,6 fölötti pontszámra képesek, ez pedig annyit jelent, hogy kibaszott jók, imádja őket a közönség. :)

ez pedig már csak dicsekvés, de ekkora meetupokat itthon csak mi csinálunk, teltházzal, bőven 200 fölötti résztvevővel megy mindegyik. nagyon jókat lehet szakmázni, nagyon jó srácok vannak ott.

a prezik pedig a rendezvény után pár nappal letölthetők.

Fura nekem, hogy 5-15 perces szakmai előadásokat tartotok a meetup keretében.

Itt, Londonban, inkább a 60-90 perc a jellemző. Mondjuk 18:30-kor kezdünk, 20:00-kor jön a pizza, addigra be kell fejezni akármi is a téma, és aztán evés ivás mellett megy a kötetlen csevegés.

Más a cél. 60-90 perc esetén egy estére egy előadás fér be. Így meg megismerhetsz sok témáról egy rövid bevezetést, és utána te döntöd el, miről és kivel akarsz csevegni.

Egyik sem jobb a másiknál, két eltérő modellről van szó, más-más előnyökkel.

Szia

Mi az a Tecső?

You=te
Tube=cső
--

Ultragaz beceneve a youtubenak szerintem. Ovis koromban forditgattam ilyeneket de azok legalabb egy gyereknek viccesek voltak. (Seggmedve es tarsai)