Infografikát adott ki a Canonical az Ubuntu használatáról

Címkék

Megünnepelendő a hamarosan kiadásra kerülő Ubuntu 16.04 LTS érkezését, a Canonical egy infografikát tett közzé, hogy megvilágítsa, összességében milyen széles körben és milyen sokan használnak Ubuntut:

Infografika - Ubuntu mindenhol

Hozzászólások

Geohot kocsija is rajta :D

A Windows kimaradt.

--
trey @ gépház

Tianhe-2 szuperszámítógép, 17.8 MW fogyasztással, katonai célokra.

--
robyboy

Nade a Photoshop megyen-é mán rajta? :)

hülye kérdés, de nem kellene ebben szerepelni dátumoknak is? (tényleg hülye kérdés) (rendben hogy benne van hogy 2015ben mennyi*)

Hülye példa, mert abszolute nem szakmai + nem is valós történet, de https://www.washingtonpost.com/graphics/entertainment/game-of-thrones/

itt azért nyomon lehet követni időrendben az eseményeket. Fenti postnál pedig elénk raktak egy 2015* infographics* -ot.

De lehet én nézem sz.rul :)

Engem a futó unity instance-ok száma jobban érdekelne... Vagy legalább X vagy Wayland vagy tudomisén.

Az hogy a mobiloknál nincsenek számok kevésbé meglepő mint hogy desktopon se. Igaz, hogy a böngészők okosodásával lassan a desktop környezet is holmi láthatatlan háttérinfrastruktúrává válik, de az én szakmai szempontomból még mindig ez határozza meg egy platform relevanciáját.

Hát én azt várnám, hogy analitikai okokból a Unity is teli van default opt-in statisztikagyűjtéssel, ill. bizonyos szoftverkomponensek (software center meg hasonlók) kiszólnak http-n, amiben nem csak a konkrét kérés van hanem valami infó a kliensről is, hasonlóan a User Agent fejléchez.

Lehet azt is elég lenne látni, hány bejelentkezés van nagyobb site-okon, pl. FB-n ubuntu user agent-tel, nem lennék meglepve ugyanis, ha az új generáció grafikusan menedzselgetné a cloud-ban futó kis ubuntu instance-ait, engem meg az érdekel, hány ember van aki desktop célból használ ubuntu-t.

Vagy hányszor nyílt meg az ubuntus firefox startképerny,ő, mittom...

Nálam Unity van. (Változott a meló úgyhogy mehet az Ubi.) Hogy mondjam, hamar hozzászokik az ember ezekhez az OSX-ből lopkodott dolgokhoz. Majd most alulra lehet tenni a launchert, nagyon frankó lesz.
Egyébként amikor szoftver frissítést ellenőriz elég sok adatot forgalmaz. Abból elég sok mindent ki tudnának silabizálni sztem.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Azért én kíváncsi lennék arra, hogy ezekből a számokból hány százalék a natív Canonical-féle Ubuntu és mennyi az egyéb fork/származék.

Illetve:

Én úgy tudom az Ubuntu Kylin a "hivatalos" kínai Linux disztribúció, amit desktopra és szerverre is szánnak, ám a Tianhe-2 a Kylin OS-t futtatja, ami eredetileg FreeBSD alapú volt, majd a harmadik verziótól váltott Linux-ra, de ez nem Ubuntura épül.

Javítson ki valaki ha tévedek, de így hamis adatot publikál a Canonical.

Professor QingBo Wu at NUDT comments; “NUDT is a pioneer of technology, especially in the area of high performance. Tianhe-2, the world’s fastest supercomputer runs on Ubuntu Kylin and now with OpenStack and Ubuntu Juju, we are able to deliver high performance OpenStack.”

https://insights.ubuntu.com/2014/05/14/nudt-and-canonical-bring-opensta…
--
♙♘♗♖♕♔

Minden tiszteletem az ubié, mivel felvállalta a windowsról áttérők táborát kajak támogatással, odaadással. A linux igazából másról szól nekem, ha már apt-get, akkor inkább debian. Mindezen tiszteletem ellenére maradok a pacmannél és a yaourtnál. Egészen addig míg nem emergelek:D

Szoveges feladat 2016:
Ha ubibol 0.77 instance/sec -et csinalnak nepek IAAS cloud platfromokon,
akkor egy jonak mondhato IAAS megoldasnak, hany (new) instance/sec -el kell elbirnia.
Avagy hogy eredemes ilyen jelegu softwaret meretezni ..

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.

Erősen rámentek az infra/container bulira, a desktop kb skip, még az is rajta volt hogy Geohot hokiprojektje azt tolja, meg hogy a Nexus4-re fel lehet rakni. :) Kicsit mókás.

--
arch,debian,osmc,android,windows