Firefox 44

Címkék

A Mozilla elérhetővé tette népszerű böngészője, a Firefox 44-es verzióját. A változásokról részletesen a kiadási megjegyzések weboldal számol be. A kiadásban javított bugok teljes listája itt. Elérhető Windows, Linux és OS X platformokra számtalan nyelven, köztük természetesen magyarul is.

Hozzászólások

Érdekes módon a kiadási megjegyzések egy szót sem szól arról, hogy mostantól a be nem töltött oldalak is tudnak értesítést küldeni a böngésző számára. Mai első indításkor ezzel fogadott a Firefox.

Valamit javíthattak rajta.
Kicsit gyorsabban indul, és nem mélyed magába néha akár egy percre is valami garbage collection jellegű jelenséggel - miközben szépen eszi a cpu-t. Pedig ezek a fícsörök már több verzió óta stabilan tartották magukat. :(

Nálam Ubuntu 14.0.4-en, frissítés után minden weboldal megnőtt. Elég ügyetlen lett az egész. Persze a zoom-ot állítgathatom, de az eredmény nem tökéletes. Addon nélkül is ugyanez a helyzet, tehát nem az okozza. Több helyen írják hogy about:configban layout.css.devPixelsPerPx értékének 1re, vagy akár kisebbre állításával orvosolható. Ez nem jött be. 1-es értékkel még nem okés, kisebbel pedig már a menü is szétugrik. Ilyenkor több monitoros felállásban a menü a másik monitoron jelenik meg.
Valakinek van ezzel tapasztalata, ötelete?