Megérkezett az Alien: Isolation Linuxra; 50%-kal olcsóbb most

Címkék

Alien: Isolation Linuxra

Elérhető Steam-en keresztül immár Linuxra is a rendkívül jó kritikát kapott ("The game the Alien series has always deserved" 93% – PCGAMER, "Terrifying" 5/5 – The Guardian, "An absolute triumph in every department" 9/10 – Games TM, Steam User reviews: Very Positive) Alien: Isolation. A játék most 50%-kal olcsóbban, 24,99 euróért vásárolható meg.

Rendszerkövetelmények:

Minimum:
OS: Ubuntu 14.04 64-bit, SteamOS
Processor: 2.6GHz Intel i3 or equivalent
Memory: 4 GB RAM
Graphics: Nvidia 6xx series (driver version: 355.11)
Hard Drive: 35 GB available space
Additional Notes: NOTE: AMD and Intel graphics cards are not currently supported by Alien: Isolation.

Recommended:
OS: Ubuntu 14.04 64-bit, SteamOS
Processor: 3.2GHz+ Intel i7 Quad Core
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Nvidia 970 (driver version: 355.11)
Hard Drive: 35 GB available space
Additional Notes: NOTE: AMD and Intel graphics cards are not currently supported by Alien: Isolation.

Részletek a Steam-en.

Hozzászólások

Linux gaming = Nvidia ... továbbra is.

A hivatalos Steam Machinek 90%-a is Nvidiás. Jövő hónapban jelenik meg többségük. Még processzorban sincs sok AMD-s közöttük. Ennél a játéknál is csak Intel van feltüntetve Linux,SteamOS-nél. Csak Windowsnál van AMD Phenom, ami azért sokat mondó az AMD jelenlegi állapotáról.

Up: Maingear DRIFT az egyetlen ahol említik az AMD-t mint lehetőséget.

Windowson nem rosszak a Radeonok. Ennyi megjegyzést megérdemel. De Linuxon talán még az Intel grafika is jobb a Radeonénál. Hogy mitől ennyire portolhatatlan az AMD windowson még jól működő drivere azért is érdekes, mert OSX-en viszont jók a Radeonok, sőt PS4-en sincs probléma vele, pedig annak Linux-rokon FreeBSD rendszere van, igaz nem Xorg-gal.

Nvidia Linuxon még wine-nal is meglepően jól működik. Steambridge segítségével működnek a csak wines játékok is kényelmesen Steam kliensből kezelve Linuxon. Már amit támogat a wine természetesen.
!!Sok játékot birtokló Steam accounttal ne próbálja ki senki, mert használata ütközik az SSA-val mégha nem is valószínű, hogy ezen keménykedne a Valve!!
Csinálni kell egy nulla játékot birtokló Steam accountot és kikölcsönözni neki a játékokat "birtokló" accountról a gameket és úgy lehet kísérletezni vele.

"Windowson nem rosszak a Radeonok."

Oké, de nem használunk Windowst. Gyakorlatilag olyan elenyésző a gépen a Windows jelenlét, hogy kimutathatatlan. Ha a gyereknek nem kell valami az egyetemen, ami kizárólag Windowsra van, el sincs indítva.

A múltkor néztem, hogy mit csinál Ubuntu alatt. C-t programozott.

--
trey @ gépház

Az i7 meg az Nvidia 970 szép kis ajánlott konfig :)

Arra lennék kíváncsi hogy hányan vannak akik 25 eurót kicsengetnek egy Steam-es játékra...

Persze mind2 elfogadja a paypalt, https://www.humblebundle.com/weekly neha eleg jo packok vannak 1$-ert.
Humblebundle amugy igen megbizhato, nagyobb kiadok rendszeresen aruljak itt gombokert a regebbi jatekaikat.

Ez pl egy igen jo fogas volt

"welcome the Humble THQ Bundle!
Starting at $1, name your price and instantly get a Steam key for Windows versions of Darksiders, Company of Heroes, Company of Heroes: Opposing Fronts, Company of Heroes: Tales of Valor, Red Faction: Armageddon, and Metro 2033."

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

A Humblebundlet ismerem és abban meg is bízok annyira, hogy megadnám a kártyaadataimat. Náluk pont Amazonnal szoktam fizetni.
Az allkeyshop.com linkelt webboltjaira gondoltam, azokat egyáltalán nem ismerem, és eleve az annak az oldalnak az erőssége, hogy sok webboltot sorol fel. Náluk viszont jó ha van Paypal.

Ezt most úgy írod mintha lenne valamilyen felsőbb platform amire 25 eurós "drága" játékokat vennék a népek. Ma az AAA játékok első számú platformja a Steam. 50 eurós teljes áron is szép számban veszik a játékokat itt. Lemezen ma már csak azok vásárolnak játékot, akik pechükre valami tanyán laknak vagy az ausztrál sivatagban.

Nem unjátok még ezeket a 12 egy tucat FPS-eket?

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

Gondoltam ma este megveszem, megér ennyit. Elindítom Steam-et, látom nyáron már megvettem. Kellemes meglepetés volt. :)

OS: Ubuntu 15.04 64-bit
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz
RAM: 8GB DDR2
VGA: NVIDIA Gigabyte GTX 760 2GB

Kimaxolva, minden fullra állítva. Kiválóan fut. Egyedül a pályák közti töltések lehetnének gyorsabbak, ott van némi akadozás. Egy SSD-t elbírna a gép. Egyébként ez egy ~ 6 éves gép (alaplap, CPU, memória), kivéve a VGA kártya.

20 percet játszottam, a hangulattól már kivert a víz, pedig még semmi sem történt.

--
trey @ gépház

Ezek alapjan a 20 perc utan, szerinted van a jateknak valami egyedi atmoszferaja ami esetleg nem jon at youtube video alapjan?
ott motoszkal bennem, hogy csak jatszani kellene vele, de nem akarok felulni a hype vonatra :/
Mondjuk vegulis mit veszithetek, legfeljebb kerek refund-ot steamen...

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Nem tudom, hogy neked mi adja, de én Alien-buzi vagyok. Nekem már az is elég volt, hogy összepisáljam magam a gyönyörtől, hogy megemlítették a Nostromo-t. Már az első percben van utalás rá. A történetből nem akarok spoilerezni. Biztos vagyok benne, hogy _nekem_ megért 25 eurót.

--
trey @ gépház

Ez nem FPS. Aki játszott már olyan játékkal (címe találós kérdés), amiben egy lámpással kellett végigmenni és fegyver nem is volt, az tudja, hogy nem kell 12 fegyver ahhoz, hogy jól lehessen szórakozni (az az érzés, hogy játszol és kétszer is hátranézel a székedben, hogy nincs-e mögötted valaki).

--
trey @ gépház

Szóval a Steamen megjelölt minimumnál régebbi CPU-val is jól működik a játék.
Remélem ez általános trend a Steamen, hogy a szükséges felé írják ki a minimumot. A Fallout 4 nemsokára megjelenik és nem szeretnék miatta új notebookot venni. :) Abból sajna csak wines lesz de lényeg, hogy megjelenik.

Én kétszer egy órát mertem eddig játszani vele, abból az egyiket délelőtt. Mindig fostam az alienes filmektől, de mindegyiket megnéztem. Ezt végig fogom játszani. Nekem a konfigom:

OS: Ubuntu 15.10 64bit
CPU: Intel Core i5 25xx
RAM: 8GB DDR3
VGA: Nvidia 750 TI 2GB

High beállításon van minden, élsimítás, textúraszűrés csak az első fokozat, de néha a csaj járása mintha darabos lenne. :)