Hivatalos Android Lollipop Alpha ROM OnePlus One-hoz

 ( trey | 2015. január 2., péntek - 18:24 )

A Sweet Start 2015 - Lollipop

A Oneplus részéről David S. szilveszter napján bejelentette, hogy elérhető tesztelésre első saját (nem CyanogenMod-os, hanem a OnePlus csapat által készített), hivatalos Android Lollipop Alpha ROM-juk OnePlus One-hoz. A kipróbálásához TWRP recovery szükséges. Az alpha ROM-nak több ismert hibája is van. Ebből kifolyólag éles használtra nem, de tesztelésre annál inkább használható.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azért a CM12 csapat egyelőre jobban áll.

most ezek az indiai moka miatt csinalnak sajatot, vagy miert?

nekem pont az official cm miatt tetszett a opo (=hekkeles, garivesztes nelkuli hasznalat). raadasul cm-nak sokkal nagyobb community/teszelo(/fejleszto) bazisa van.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igen, az indiai eset kapcsán jelentették be, hogy sajátot csinálnak, mert a Cyanogen Inc. az indiaiaknak nem csinál Lollipop-alapú ROM-ot (itt meg ugye pont arról van szó).

Gondolom függetlenedni akarnak a CM-től. Ami nem feltétlenül jelent rosszat. Ha betartják, hogy bloat mentes cuccot csinálnak AOSP alapokon és sikerül egy megfelelő csapatot összehozniuk, az akár még jól is elsülhet. A felhasználói bázis / tesztelői bázis érdekes kérdés.

Lassan fél millió eladott One van. Mivel ezt a telefont csak egy szűk, főként a hackelhetőségre utazó réteg veszi, majdnem kijelenthetjük, hogy van itt tesztelői bázis.

--
trey @ gépház

akik mind a cyanogenmod miatt vettek, feleseges sajat romot release-elniuk

Indiában nem lesz CM-es Lollipop alapú firmware. Ezt már a launch előtt bejelentették. Elsősorban nekik csinálják. Ők megvették ennek tudatában is. Hogy szerinted mi felesleges innen, azt szerintem ők nagy ívben szarják le ott.

A többieknek (gyk. nem indiaiak) lesz továbbra is CM. Minimum két év támogatást ígértek.

--
trey @ gépház

Nem ugy volt az egyik update-ben hogy megis lesz Cyanogenmodos firmware Indiaban is? Nekem ugy remlik.

Még egyszer. Indiában nem lesz hivatalos Lollipop-alapú firmware. A launch-kor a készüléken levő KitKat-alapú firmware kapni fog Indiában OTA frissítéseket. De újabb major firmware-t már nem fog kapni.

Ők ennek álltak neki. Erről szól ez a cikk.

(Persze, nem hivatalosan, Indiában is az telepít majd hivatalos CM image-et, aki akar. Annyi lesz, hogy nem OTA kapja, hanem neki kell letöltenie a készülékre és alkalmaznia a frissítést. Illetve az sem biztos, hogy az OTA nem fog menni. Mindössze _hivatalosan_ nem lesz támogatott.)

--
trey @ gépház

Ertem, koszi

nemugy volt hogy _a cm_ nem ad official fw-t opo-ra?

de ettol meg az opo team foghatna a cm12-ot, beletehetnek a sajat logojukat, es kiadhatnak az indiaban. igy nem directben a cm-tol kapjak a cuccot, hanem az opo cegen keresztul. ezert kar sajat fw fejleszteniuk.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ha az indiai problémák miatt összeáll egy Cyanogen-hez hasonlóan hatékony csapat, az jó lenne. Ha később előállnának egy MediaTak chipes mobillal és azon supportált Androiddal, akkor árban is tarolnának. Egyre jobb chipjei vannak a MediaTeknek lényegesen alacsonyabb árszinten mint a Qualcommnál, de rendes CyangenMod nincs ezekre a mobilokra. Egy hivatalos OnePlus mobil változtathatna ezen.

a cyanogenmod -ot nem lehet "forkolni"?

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Ez most poén volt? Mert annak gyenge. OmniROM neve mond valamit, igaz?

Kotelezo volt ismernie a Cyanogenmod licencet? Es azt, hogy valaki annak megfeleloen felhasznalta-e mar a Cyanogenmodot mint alapanyagot? Valamint azt meg valoszinuleg te sem tudhatod, amire a kerdese utalt: ebben/ehhez hasonlo forkban gondolkodik-e a OnePlus projekt?

Szerintem ezek egyébként sem felelnek meg a fork eredeti definíciójának. Nem megy más irányba függetlenül a fejlesztés mit például a BSD rendszerek ágainál. A Cyanogenmod maga is az AOSP kódjain alapul, rendszeresen átveszi az AOSP fejlesztéseit és hozzáadja a saját kiegészítéseit. De a fejlesztés lényegében párhuzamosan halad és mindig az AOSP a meghatározó.

Van olyan gyártó a google -ön kívül (nexusok) aki értelmes rom buildeket ad? Értsd:
- stabil, gyors verzióval dobozolod ki
- egy ideig, 1-2 évig kényelmesen telepíthető OTA frissítések jönnek ki
- a rendszer nem lassul le évek alatt sem, ha értelmesen használod (pl. nem pakolod tele mind a 16 gigát appokkal)

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Xiaomi?

Hány éve terjedt el a Xiaomi, hogy ezt a több éves frissitést stabilan el lehet neki hinni?

emlekeim szerint en 2011-ota hasznalom a miui romot

Motorola?
Bár, hogy már nem Google lesz, kíváncsi leszek rájuk...
--
blogom

Cyanogenmod, OmniROM és hasonló Android változatokon ha tiltod az appoknál a funkciójukhoz nem szükséges, így feleslegesen erőforrás-fogyasztó opciókat akkor egészen sok alkalmazás megfér egy mobilon úgy, hogy nem tudják lassítani a rendszert.

Igen, de ezeket a házi lekvárokat nem lehet OTA-val frissíteni kultúráltan, legalábbis én még nem találkoztam vele.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Cyanogenmodot amit a saját telepítőjükkel raksz fel, ahhoz jönnek a stabil ota frissítések.

--
"In a cult, there is a person at the top who knows it's a scam. In a religion, that person is dead."

A Cyanogenmod már rég túljutott azon, hogy házi lekvárnak nevezd, szól ha van új frissítés, és lehet telepíteni anélkül, hogy komolyabb gond lenne belőle. Persze ha hivatalos forrásból rakod fel, és nem a nightly-ket használod.

Örülök ha a CM fejlődött. Régen (7.x, 9.x) évekig használtam CM-et és megmentette a telefonokat a falhoz csapástól. Viszont a Nexusomra semmiképp se raknék fel mást a hivatalos builden kívül, mert kiválóan üzemel.

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Ezt most úgy írod mintha minden hivatalos Android mobilra rendszeresen jönnének az OTA frissítések. Nexusok természetesen kivételhez tartoznak de nem azok a legelterjedtebb Android eszközök. A ma még piacvezető SGS mobilokra jó ha egyszer kapsz OTA frissítést. CM-et csak egyszer kell teltenned utána már van rá OTA. De van hivatalos CM mobil is, arra telepítened sem kell.

Azzal kezdtem, hogy úgy látom csak a google-nek megy a kultúrált android főzés, és kíváncsi voltam van-e még normálisan használható droidos telefon nexusokon kívül :)

--
arch,centos,debian,openelec,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

1+1