Egy kis segítséget kér a Beszélő Linux mögött álló alapítvány

Címkék

A Beszélő Linux (BeLin) disztribúcióról már többször is esett szó nálunk. A BeLin segítségével a vak és gyengénlátó emberek számára akadálymentesen hozzáférhető a Linux operációs rendszer, ingyenes alternatívát kínálva a Windows-os világhoz képest. Hammer Attila programozó és társai évente adnak ki új és új verziókat az akadálymentes operációs rendszerből és a hozzá tartozó programokból, folyamatosan továbbfejlesztve azt.

A BeLin mögött álló Informatika a látássérültekért Alapítvány most egy apró szívességet kér tőlünk.

Az alapítvány egy osztrák magánalapítvány, a SozialMarie Alapítvány pályázatán indulva szeretné biztosítani a Beszélő Linux disztribúció elterjedésének és további hasznosulásának lehetőségét.

A SozialMarie Alapítvány idén először hirdette meg a közönségdíjat, amelyet a beküldött pályázatok közül a legtöbb szavazattal támogatott projektnek ítélnek oda. Február 28-a és március 26-a között lehet szavazni arról, hogy melyik projekt kapja meg a közönségdíjat. A szavazás menete rendkívül egyszerű, csupán a következőket kell tenni:

  • 1. Látogass el a http://sozialmarie.org/projektek/belin.2119.html weboldalra
  • 2. Válaszd ki az „Erre szavazok” hivatkozást
  • 3. Ekkor meg kell adni egy e-mail címet
  • 4. Az e-mail címre érkezik egy értesítés, amelyben egy hivatkozást találsz. Kattints rá vagy nyomj Entert a hivatkozásra, így szavazatod regisztrálásra kerül

Az Informatika a látássérültekért Alapítvány kéri, hogy támogassuk a BeLin projektjüket a szavazatunkkal. A szavazatokat március 26-ig lehet leadni, jelenleg 80 pályázóból a 2. helyen állnak és már csak kevesebb, mint 200 szavazattal vannak lemaradva az első helyezettől.

Hozzászólások

Ennyi igazán nem fáradtság.
Egyébként csak én nem találom a közönségszavazatosok szavazatszám szerinti sorrendjét?
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Minden tiszteletem a BeLin alapitvanye. Nagy dolog amit csinalnak.
Csak annyit emlitek meg, hogy lehet masra is szavazni.
En megneztem es sok mas erdekes kezdemenyezes van es nem a belinre esett a valasztasom, mert ugy ereztem, hogy jobban kell a tarsadalomnak a masik.

A siketek bármilyen programcsomag összeállítással tudnak tájékozódni a neten hírek vagy bármi más után, és nem okoz nekik nehézséget a számítógép kezelése. A csökkent látásképességűekről ez nem mondható el. Ráadásul már felmérések bizonyítják, h egyre kevesebben tájékozódnak a napi hírek után tévéből, helyette az internetet használják, így azt kell elérhetőbbé tenni.
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Ebben a reszben igazad van, de ugy gondolom, hogy a helyes valasztas megtalalasa sokkal osszetettebb ennel.
Nem kezdem el elmagyarazni, hogy en miert gondolom maskent mert hatalmas offtopic kerekedne belole, mindenki dontse el maga.
Csak arra szerettem volna ravilagitani, hogy ez egy szavazas ahol masokra is lehet szavazni es nem feltetlenul az a jo amit az elso "plakaton hirdetnek".

Én pedig arra szerettem volna rávilágítani, h ha nincs "siket tv", akkor ott van alternatívaként az internet, ahol bármilyen forrásból bármihez hozzájuthatnak akadályok nélkül. A látássérülteknél viszont az alternatíva, ahol bármihez hozzájuthatnának, nem akadálymentes. Hosszútávon így a BeLin megoldás jobbnak tűnik, mert a fiatalok úgyis netkapcsolattal születnek :D az idősebbek pedig megtudják tanulni, és nem kell 200 vagy 250 ezret kiadni (standard vagy prof edition) egyetlen programért, ami nem feltétlenül nyújt teljes körű segítséget, szemben egy jóval olcsóbb, erre a célra összeállított programcsomaggal szemben.
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Az állást meg lehet tekinteni valahol?
------------------------
Everyone is a winner*

855
üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

dupla, tripla, etc szavazatot nem lehet küldeni? Vagy nézi IP alapján? :)

szorszalhasogato arcatlan $£%"£% vagyok, ha azt mondom, hogy ez a felhivas "kattintoversenyre" nem korrekt? Veletlenul sincs odairva, hogy "olvasd el a tobbi lehetoseget es szavazz lelkiismereted szerint", csak "szavazz rank". Nekem nem tetszik az ilyen...
Ettol fuggetlenul a BeLin-nek sok sikert kivanok.

én sem tudom, hogy rendben vannak e az ilyenek. kicsit az az érzésem, hogy nem igazán egyezik az eredeti szándékkal, hogy az lesz a vége, hogy a weben ki tud több szavazatot szerezni. és aki így szavaz annak fogalma sincs, hogy valójában arra e szavaz ami neki a legjobban tetszik. de persze lehet, hogy pont ez az eredeti szándék, hogy az a projekt nyer, aki több embert tud mozgósítani, mindegy hogy hogy.
mindenesetre most szavaztam egyet, mert a belin jó dolog. szóval nem csak azért szavazok, mert ismerős kért.

Mert szerinted más projektek úgy szedték össze a szavazatokat, hogy valaki egy szeles délutánon ült a gépénél, majd miután végzett a napi rutin olvasással és már a 9gag sem szórakoztatta, nekiállt és tök véletlenül beírta az URL sávba minden előzmény nélkül, hogy http://sozialmarie.org/ majd választott egy projektet?

"Veletlenul sincs odairva, hogy "olvasd el a tobbi lehetoseget es szavazz lelkiismereted szerint", csak "szavazz rank"."

Úgy tűnik, hogy felesleges kiemelni ezt, mert felnőtt embereknél működik ez magától. Valóban, önálló döntéseket hozni nem tudóknak ezt ki kellett volna 24-es betűmérettel, boldozva emelni.

--
trey @ gépház

A BeLin nincs a DistroWatch.com adatbázisában, legalábbis én nem találtam.
________________________________________________
Attól, hogy más hülye, te még lehetnél normális.

Nagyon örülnék, ha a nemes szándék vezette projektetek ekképpen anyagi forráshoz jutna.

+1 és az ismerőseim is megkértem.

By

dzsolt