A Samsung bejelentette a Samsung Galaxy Tab 7.7-et

 ( trey | 2011. szeptember 1., csütörtök - 21:04 )

Itt a Samsung új dobása a tablet piacon. A Samsung Galaxy Tab 7.7 az első tablet amely Super AMOLED Plus kijelzővel érkezik. A gép lelke az 1,4GHz-es dual core processzor. A készülék 7,89 milliméter vastag, tömege 335 gramm. Android 3.2-t futtat. A sajtóbejelentés részletekkel itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Engem az egész tab világból egy dolog érdekel, ez az e-paper (mondjuk ez a tab még tetszett is). Na engem egy olyan monitor érdekelne aminek nincs háttérmegvilágítása, és úgy néz ki, mintha egy színes újságpapírt néznék.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Hasonló, ezért vettem Kindle-t, csak érkezzen meg..

Tapasztalat, hogy Crayon zsírkrétával és pasztellkrétával színes is lesz. :D (Egy kindle fan, akinek van krétás verziója. :D :D )

Az AMOLED kijelzőknek nincs háttérvilágítása.

És akkor hogyan működik sötétben? :-)

LED powah :))

Minden egyes képpont LED-ekből (fénykibocsájtó diódákból) áll.

Az AMOLED kijelzők kontrasztarány, válaszidő, képminőség és színmegjelenítés terén nagyságrendekkel jobbak az LCD-knél, nem szólván arról, hogy papírvékony, hajlékony és átlátszó AMOLED kijelzők is gyárthatóak.

Színmegjelenítésben szerintem inkább a botrányosan szar kategória. De biztos lesz még jobb is.

Lehet. De aki először lát ilyen kijelzőt, mégis oda meg vissza van tőle.

"Vakok kozt Gyozike is Gizike."

---
pontscho / fresh!mindworkz

Nem lehet mindenki Superman. A termékeket nagy tételben az átlagos embereknek kell eladni, nem kicsiben az experteknek. Sok technikailag forradalmi termék itt bukik meg. És a sokak által gyűlölt cupertinoi cég ebben (is) alkotott nagyot.

Jah, eladott olyan felbontású kijelzővel szerelt eszközt, amit kb senkinek a szeme nem képes teljesen felbontani, és irreveláns, hogy n, vagy n*0.8 pixel van rajta, de megvették mert menő. Hol van ebben az átlag ember igénye? ("Adj olyen kijelzőt, amit sose fogok tudni kihasználni igazán!" lol:D)

"senkinek a szeme nem képes teljesen felbontani"

hogymi? :)

itt a cél pont az volt, hogy ne lásd a pixeleket, nem az, hogy meg tudd őket számolni szabad szemmel. ehhez meg nyilván túl kellett lőni az emberi szem határain. nem értelek.

Nem kell túllőni (legalábbis ennyivel), csak el kell érni azt a méretet. Számolj utána.

Szintén ilyen a Sony Vaio P Series kijelzője.

itt a limit nem egy egzakt szám.

Nahat... ahogy valakinek ujfent kulonbozik a velemenye a tiedtol akkor jon ez az ostoba affektalas hatha ettol majd megvaltozik minden vagy legalabbis legkozelebb szanalombol megtartja inkabb a velemenyet, h latszatra neked legyen igazad ? :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Egyik haverodra emlékeztet.

--
trey @ gépház

En minden esetben jol szorakozom.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Az meglehet, de érdekes módon csak egyiknél teszed szóvá. Ja, várj! Nem is érdekes.

--
trey @ gépház

Valoban nem erdekes. Van ahol erdemes, valahol nem.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Ha ez csak szubjektív preferancia lenne a részéről akkor nem ilyen szélsőségesen fejezte volna ki a véleményét, ezáltal vagy trollkodik, vagy látászavara van.

A többségnek és az objektív méréseknek köszönhetően tudjuk, hogy az AMOLED kijelzők jobbak színmegjelenítés terén, ha egy adott személy mégsem preferálja ezeket a kijelzőket akkor ezt moderáltan is ki tudná nyilvánítani, mondjuk, hogy: nekem az LCD-k kevésbé szaturált színei jobban bejönnek

Termeszetesen. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Zaneck, ne izgasd fel magad. Leforditom: botranyosan szar => totalisan termeszetellenesek a szinei. Bocs, hogy belegazoltam a lelkedbe, legkozelebb jobban figyelek. A szinerzekelessel kapcsolatos objektiv mereseket meg kiragaszthatjak a budi falara.

Látod ez már tekinthető véleménynek.

A problémád szerintem abból fakad, hogy az AMOLED-es készülékek nagy részénél alapbeállítások mellett túlságosan szaturált a megjelenített kép, aki ezt kevésbé preferálja az szoftveresen tud ezen változtatni.

A Samsung most igazán kiélezi a versenyt, az Apple a következő generációs tabletét 2012-ben fogja megjelentetni, addigra a Samsung még egy generációnyi Galaxy Tab-et értékesít.

Közben az Apple még mindig nem jut hozzá az AMOLED kijelzőtechnológiához, ami miatt vastagabb és kevésbé energiatakarékos tableteket tudnak csak gyártani, sőt a szokatlanul nagy felbontású (1536x2048) LCD kijelzőikhez a háttérvilágítás kialakítása sem kézenfekvő az energiatakarékosság szempontjából.

Ezeket a kijelzőket egyébként az LG, a Samsung és a Sharp fogja gyártani, de az Apple egyre inkább az LG-re és Sharpra igyekszik támaszkodni, nemrég fektettek be 1 milliárd amerikai dollárt egy Sharp gyárba.

"A készülék 7,89 milliméter vastag, tömege 335 gramm."

Az Apple jelenlegi tablete 12%-al vastagabb (8.8 mm) és 82%-al nehezebb (610 g), bár hozzá kell tenni, hogy nagyobb is (9.7").

...és azt is hozzá kell tenni, hogy a Samsungnak a Tab eddig egy akkora bukta, mint a ház. De nyilván már csak presztízsből is nyomnia kell tovább és hosszú távon talán kifizetődik. Vagy jön az Amazon és szétcsap a sok bénázó Android tablet gyártó közt... :)

Nekem erről csak 2011 első negyedéves adatom van, akkor még az LCD-ken (a csökkenő kereslet miatt a notebookokba és TV-kbe), és a tableteken (az árverseny miatt) volt jelentősebb veszteségük.

2011 második negyedévében megint az LCD-ken vesztettek jelentősebben (egyben csökkentik is a befektetéseiket ezen a területen).

A telekommunikáció a smartphoneokkal mindkét negyedévben nyereséges volt.

Akkor az apple-nek is bukta? Csak kérdezem....

> 82%-al nehezebb (610 g), bár hozzá kell tenni, hogy nagyobb is (9.7").
az összevetés hibás. lehet, hogy szerinted a 2" az csak 20%-ot jelent, de a 10.1 colos galaxy tab 565 gramm.

Próbaképpen levettem két könyvet a polcról, az Alapítvány 180 gramm, a 22-es csapdája 400 gramm, ebben a tekintetben már versenyképes. A 7.7 hüvelyk - 20 mm pontosan megegyezik az Alapítvány átlójával, az oldalarány is hasonló. Ez az a méret, amit már kényelmesen kézben lehet tartani anélkül, hogy szükség lenne a kijelző körüli keretre, jó lenne, ha még vékonyabbra tudnák venni, akkor kisebb kezekbe is jobban passzolna.

Kérdés, hogy a felbontás elég-e, és az amoled vajon kevésbé idegesítő-e, mint az lcd panelek, amik főleg sötétben bántják az ember szemét. És persze mikor adják Mo-n 50k-ért, ami reális lenne, a netbook-ok is ennyibe kerülnek mostanában...

Igen, a mostani tabletek (ami volt nálam - iPad 1-2, Android-os) tömegével nekem is problémám volt. Nehezek.

--
trey @ gépház

Nem az LCD/LED technológia a baj olvasáskor, hanem az eszköz fénye, és a környezet fénye közti különbség. Ha kislámpával olvasol könyvet az ágyban, az is bántja a szemedet

Ha esetleg még valaki nem tudja, hogy mit vegyen nekem karácsonyra… nos, egy ilyennel bátran meglephet. ;)

Mi van? Asszony is idejár? Én már átküldtem az enyémnek a linket, hogy hát ez már milyen jó :)

Google+-on is megosztottam már vele, biztos ami biztos… ;)

Vazz télleg, fel kell tolni az összes szosölnetvörk szájtra, asszem ez a kis ráutaló magatartás majd segít :)