A Samsung bejelentette a Samsung Galaxy Tab 7.7-et

Itt a Samsung új dobása a tablet piacon. A Samsung Galaxy Tab 7.7 az első tablet amely Super AMOLED Plus kijelzővel érkezik. A gép lelke az 1,4GHz-es dual core processzor. A készülék 7,89 milliméter vastag, tömege 335 gramm. Android 3.2-t futtat. A sajtóbejelentés részletekkel itt.

Hozzászólások

Engem az egész tab világból egy dolog érdekel, ez az e-paper (mondjuk ez a tab még tetszett is). Na engem egy olyan monitor érdekelne aminek nincs háttérmegvilágítása, és úgy néz ki, mintha egy színes újságpapírt néznék.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Minden egyes képpont LED-ekből (fénykibocsájtó diódákból) áll.

Az AMOLED kijelzők kontrasztarány, válaszidő, képminőség és színmegjelenítés terén nagyságrendekkel jobbak az LCD-knél, nem szólván arról, hogy papírvékony, hajlékony és átlátszó AMOLED kijelzők is gyárthatóak.

Jah, eladott olyan felbontású kijelzővel szerelt eszközt, amit kb senkinek a szeme nem képes teljesen felbontani, és irreveláns, hogy n, vagy n*0.8 pixel van rajta, de megvették mert menő. Hol van ebben az átlag ember igénye? ("Adj olyen kijelzőt, amit sose fogok tudni kihasználni igazán!" lol:D)

Ha ez csak szubjektív preferancia lenne a részéről akkor nem ilyen szélsőségesen fejezte volna ki a véleményét, ezáltal vagy trollkodik, vagy látászavara van.

A többségnek és az objektív méréseknek köszönhetően tudjuk, hogy az AMOLED kijelzők jobbak színmegjelenítés terén, ha egy adott személy mégsem preferálja ezeket a kijelzőket akkor ezt moderáltan is ki tudná nyilvánítani, mondjuk, hogy: nekem az LCD-k kevésbé szaturált színei jobban bejönnek

A Samsung most igazán kiélezi a versenyt, az Apple a következő generációs tabletét 2012-ben fogja megjelentetni, addigra a Samsung még egy generációnyi Galaxy Tab-et értékesít.

Közben az Apple még mindig nem jut hozzá az AMOLED kijelzőtechnológiához, ami miatt vastagabb és kevésbé energiatakarékos tableteket tudnak csak gyártani, sőt a szokatlanul nagy felbontású (1536x2048) LCD kijelzőikhez a háttérvilágítás kialakítása sem kézenfekvő az energiatakarékosság szempontjából.

Ezeket a kijelzőket egyébként az LG, a Samsung és a Sharp fogja gyártani, de az Apple egyre inkább az LG-re és Sharpra igyekszik támaszkodni, nemrég fektettek be 1 milliárd amerikai dollárt egy Sharp gyárba.

"A készülék 7,89 milliméter vastag, tömege 335 gramm."

Az Apple jelenlegi tablete 12%-al vastagabb (8.8 mm) és 82%-al nehezebb (610 g), bár hozzá kell tenni, hogy nagyobb is (9.7").

Nekem erről csak 2011 első negyedéves adatom van, akkor még az LCD-ken (a csökkenő kereslet miatt a notebookokba és TV-kbe), és a tableteken (az árverseny miatt) volt jelentősebb veszteségük.

2011 második negyedévében megint az LCD-ken vesztettek jelentősebben (egyben csökkentik is a befektetéseiket ezen a területen).

A telekommunikáció a smartphoneokkal mindkét negyedévben nyereséges volt.

Próbaképpen levettem két könyvet a polcról, az Alapítvány 180 gramm, a 22-es csapdája 400 gramm, ebben a tekintetben már versenyképes. A 7.7 hüvelyk - 20 mm pontosan megegyezik az Alapítvány átlójával, az oldalarány is hasonló. Ez az a méret, amit már kényelmesen kézben lehet tartani anélkül, hogy szükség lenne a kijelző körüli keretre, jó lenne, ha még vékonyabbra tudnák venni, akkor kisebb kezekbe is jobban passzolna.

Kérdés, hogy a felbontás elég-e, és az amoled vajon kevésbé idegesítő-e, mint az lcd panelek, amik főleg sötétben bántják az ember szemét. És persze mikor adják Mo-n 50k-ért, ami reális lenne, a netbook-ok is ennyibe kerülnek mostanában...

Ha esetleg még valaki nem tudja, hogy mit vegyen nekem karácsonyra… nos, egy ilyennel bátran meglephet. ;)