Moduláris adatközpontot adományozott a Sun a Kínai Nemzeti Katasztrófa-enyhítési Központnak

 ( trey | 2008. november 21., péntek - 8:35 )

A Sun Microsystems napokban egy Sun moduláris adatközpontot (Sun Modular Datacenter) adományozott a China National Disaster Reduction Center-nek. Az odaadományozott Sun MD a következő technológákat tartalmazza: SPARC Enterprise M5000 (adatbázis szerverek), T5220 (web szerverek), ezeken kívül Sun Fire X4200 szerverek és Sun Fire X4540 storage szerverek. A CNDRC Sun MD-jében természetesen számos Sun szoftver, mint például a MySQL, Solaris Cluster és a Lustre filerendszer kerül felhasználásra. A részletek itt, a bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez jó hír, önerőből nem tudták volna megvenni szerencsétlen trógerek.

in other news: jövő héten állítólag megjelenik a Jiao Enterprise M5000, Lao Ce T5220, Shi Huan X4200 és a Kang Xian X4540 is!

*kohog*

A kinaiak nem allnak azert olyan rosszul anyagilag, nem ertem miert gondolod ezt.
(Epp a multkor olvastam valahol, hogy kina segit usa-nak a "gazdasagi valsag" atveszelesehez, sajnos mar nem talalom a linket.)

"A kinaiak nem allnak azert olyan rosszul anyagilag"

Szerintem ugyanezt mondta ő is. Iróniával.

--
trey @ gépház

nem akarsz vmi iq-captchát bevezetni? :)

Mibe kerul egy ilyen doboz? Jol mutatna egy ilyen a haz mellet :D

Ahol ugye ilyen jól mennek a dolgok, ott belefér...

Szerintem pedig a félig üresen kongó konténer adhat késztetést a televásárlásra...

Főleg jól jöhet a beetetés, hogy az OpenSolaris (almost) nyílt forrású, a kínaiak meg egyre jobban tartanak a zárt forrású OS-ektől. Ha rákapnak, akkor a Sun elég nagy piacot nyerhet. Értelmes lépésnek tűnik.

--
trey @ gépház

mondjuk az érdekes, hogy az új kínai szuperszámítógépen, a Dawning 5000A-n, ha jól tudom Windows HPC 2008 van, ami nem éppen nyílt forrású...

Nagy ország vagy kontines vagy mi az, sok minden érdekes lehet benne.

--
trey @ gépház

Kongo egy masik kontinens ;-)

Jó példa úgy általában Kínára és a "nyugati világra". Folyamatosan rinyálnak, hogy mennyire elnyomják ott az embereket, meg aztán ki is használják őket ugye (persze azokban a gyárakban ahol nekik gyártanak...), fujj, fujj, aztán meg vagonszám tolják oda a pénzt.

Kicsit lassu a PR reszleg reakcioja. Ezt az otletet meg az olimpia elott kellett volna elsutni, amikor volt arra az a foldrenges. Ugyanannyi koltseg, de az akkor aktualis hirek miatt tobben figyeltek volna ra.

--
I don't always dress in a T-shirt and jeans. Sometimes people give me awards, and I dress like a penguin instead. - Linus Torvalds