StarOffice 9 beta

 ( trey | 2008. július 28., hétfő - 23:16 )

A Sun Microsystems a napokban elérhetővé tette a StarOffice 9 és a StarSuite 9-es első publikus tesztverzióját. A bejelentés szerint az új kiadás 1 500+ új szolgáltatást és javítást tartalmaz, és ez az első alkalom, hogy StarOffice elérhető Mac platformra is. A bejelentés elolvasható itt. A beta letölthető innen (magyar nyelv is választható). A Sun kéri, hogy a visszajelzéseket a StarOffice felhasználói fórumokban tegyék meg a tesztelők.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Alapos tesztnek vetettük alá a termék Mac változatát

off- van meg 1 pepsitek?

szal osszegezve staroffize rulz?

gondolom a google azert van benne hogy legyen.

btw: http://osnews.com/story/20117/Novell_OpenOffice_org_Not_Really_Open
normalis hogy solarisra nincsen "gooo"

--
http://blog.sartek.net

Nagyon eredeti beszámoló. :)

Egy valamit nem értek: a NeoOffice még az OpenOffice-nál is rosszabb? Csak azért kérdem, mert az ember azt gondolná, hogy amit eleve csak Mac-re fejlesztenek, az jobb Mac-en, mint egy multiplatform program.

Elég régi kódbázisra épül, és a Mac integrációt Java bindingeken keresztül valósították meg, amivel nem is lenne gond, csak időközben Steve apánk úgy döntött, hogy aki Macre akar kódolni, az tegye Objective C -ben és semmi másban, és verzióról verzióra kakisodik minden más API, így a NeoOffice-osok is eléggé meg vannak lőve.

Amúgy az OpenOffice 3 valószínűleg ugyanilyen jó lesz, csak azt amikor legutóbb próbáltam, még elég stabiltalan volt. Ez a stuff most tényleg király.

No, azt hiszem asszony macbook-jan le is cserelem a neo-t ma este...

--
The reason that half of us are in computing at all is that we see computers as things that we can make beautiful things out of..

A NeoOffice egy kényszer megoldás volt, hogy legyen Mac OS-re OpenOffice.org. Ugyanilyen kényszermegoldás volt az X11-es OpenOffice.org. A végeleges megoldást az OpenOffice.org 3 illetve a StarOffice 9 hoz majd, aminek a Bétáját tudjátok már itt kipróbálni...

KAMI
--
Támogatás | OxygenOffice | Fordításaim és SeaMonkey

Mikor lesz natív OOo Mac-re? AFAIK a 3.0-tól, aminek szintén mostanában jönnek a beta verziói. Valószínűleg ez is arra épül.

a kutya se nézte rajtad kívül, de kösz :) 1 sör

Most éppen mi valójában a StarOffice? Egy dobozolt OpenOffice?

az + nehany extra. eredetileg a staroffice-t tette nyiltta a sun, igy lett openoffice :)

Erdekesseg, hogy annak idejen olcsobb volt megvenni a StarOffice-t keszito ceget, mint amennyibe a ceg ellatasa kerult volna MS Office licenszekkel.

Na de csak arra voltam kivancsi, hanyan kattintanak ilyenkor 1 ora alatt egy linkre (kb 70-en), joejt :)

Nálam hibaüzenettel leáll a Windows-os telepítő. Valahogy így.
(Windows XP Pro Hun + SP3)

--
Falu

Akkor azt mondjátok viszonylag stabil? Vagy csak jó? Mennyire bugos?
Én is most töltöm, de szükségem lenne tapasztalatokra mert édesanyámnak raknám fel, oo2 helyett, de ha elszállogat vagy valami nem jó akkor inkább bevárom az oo3-mat.

Németh Ákos [sokahtemen]

Nekem Leopard alatt olyan 80-90% os kb.
Néha egy-egy billentyű-lenyomásra két másodperc múlva reagál, de utánna mint a villám. Ezt főleg közvetlen a dokumentüm megnyitása után vettem észre.
Az istennek sem akarja megjegyezni, hogy a pénznem a táblázataimban alapértelmezésben Ft , és a , a tizedes-elválasztó. Ha egy cellában pénznemet akarok, mindig dollárt ír, én meg kereshetem a cellaformázásnál az "Ft" -t az ezer más pénznem közül. ÉS sehogyan sem sikerült oszlopokat elrejtenem.
Az oldaltájolás beállításait én csak a nyomtatási kép alatt találtam meg, pedig a Fájl->Tulajdonságok, vagy a Fájl->Nyomtatóbeállítások -nál kerstem, hisz ott lenne logikus.
Délelőtt sikerült úgy megfagyasztani (ledobott a wifi, az ép aktuális dokumentum meg egy samba share-ról volt megnyitva), hogy az OSX is keresztbe-állt. Force-Quit -tal sem tudtam kilépni belőle, Finder sem reagált az újraindítás parancsra. Természetesen az alt+Cmd+Esc kombóval próbálkoztam, mivelhogy Activity Monitor, Terminált a nem tudtam indítani. Egyedüli megoldás a Power gomb hosszanti nyomása volt. Ezért mondjuk szomorú vagyok, és nem csak a Staroffice miatt... :(
Voltak ma még apróbb gondok, amikre nem is emlékszem így hirtelen. Sajnos egyelőre nem váltja az MS Office-ot. :((( (Viszont ingyen van!)
Pzotív: a dokumentum megynitását követő pár másodpercet leszámítva gyorsabb mint a NeoOffice, és szép is.

Sum: még nem elég stabil, de azért egyszerűbb levelek, gagyi táblázatok megírásáhóz jó lehet már most is...

"Az oldaltájolás beállításait én csak a nyomtatási kép alatt találtam meg, pedig a Fájl->Tulajdonságok, vagy a Fájl->Nyomtatóbeállítások -nál kerstem, hisz ott lenne logikus."

OOo 2-ben Formátum->Oldal. 3-ban nem?

Ja, de. :) B@lfasz vagyok ezek szerint. :))))))
Köszi! :)

(dupla)

Az OpenOffice3 beta2-nél tart (június 7-én jött ki), lehet hogy ez lett volna az igazi hír :) Nyilván így lett kész a StarOffice 9 beta is.

Már letöltető a mirror-ok jó részéről pl.: http://www.mirrorservice.org/sites/ny1.mirror.openoffice.org/extended/3.0.0beta2/

Én már alpha óta OO3-at használok, nekem nem volt vele gondom. De nem is vagyok egy nagyon szofisztikált office felhasználó.