Feltörték az iPhone 2.0-s firmware-ét

 ( trey | 2008. július 14., hétfő - 17:58 )

Az első generációs Apple iPhone tulajdonosai a napokban örülhettek a 2.0-s firmware érkezésének, hiszen az számos új funkcióval gazdagítja a készülék szolgáltatáskínálatát. A hivatalos firmware eredeti állapotában azonban csak azoknak hasznos, akik legális forrásból szerezték be a telefonjukat. Azok, akik más úton jutottak a telefonhoz, csak akkor tudják használni az új firmware-t, ha azt unlock-olják. Emellett, ha valaki 3rd party programokat is akar korlátlanul futtatni telefonján, ahhoz a készüléket "jailbreak"-elni kell. A Gizmodo szerint mindkettőre sor került.

A Gizmodo azt állítja, hogy alig adták ki a firmware-t, azt máris unlock-olták és jailbreak-elték. A stuff feltörése az iPhone Dev Team nevéhez fűződik. Míg az első firmware feltöréséhez annak idején hónapok kellettek, addig a 2.0-s szoftver törése már azelőtt készen volt, mielőtt az Apple azt hivatalosan kiadta volna. Hogy ez sikerülhetett, az annak köszönhető, hogy az iPhone Dev Team tagjai már azóta dolgoztak a törésen, amióta a betatesztelés megkezdődött. Az oldal cikke szerint a törést készítő csapat hamarosan ki fogja adni a megfelelő utility-t, amelynek segítségével az iPhone tulajdonosok el tudják végezni az unlock és jailbrake műveleteket a saját, 2.0-s firmware-rel rendelkező eszközeiken.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem létezik, hogy valami feltörhetelen. Pláne ha ott van az ember kezében a teljes eszköz.

*szájaszélénmosoly*

________________________________________
2B or not 2B, that is FF. *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

Idézet:
Míg az első firmware feltöréséhez annak idején hónapok kellettek, addig a 2.0-s szoftver törése már azelőtt készen volt, mielőtt az Apple azt hivatalosan kiadta volna. Hogy ez sikerülhetett, az annak köszönhető, hogy az iPhone Dev Team tagjai már azóta dolgoztak a törésen, amióta a betatesztelés megkezdődött.

Vagyis ehhez is hónapok kellettek... ;)