Megjelent a pkgsrc-2008Q1

Címkék

Alistair Crooks tegnap este bejelentette a pkgsrc legújabb ágának megnyitását.

"A pkgsrc fejlesztői nagy büszkeséggel jelentik be a legfrissebb ág, a 2008Q1 megnyitását, mely a korábbi verzióknál is több csomagot támogat. A különböző csomagok frissítésén felül maga az infrastruktúra is javított támogatást kínál a különféle platformokhoz és fordítókhoz.

A megjelenéstől számítva a 2007Q4 ág már nem támogatott, a munka a pkgsrc-2008Q1-ban folytatódik.

A pkgsrc több mint 10 éves fejlesztésével a hátunk mögött szeretnénk megragadni a lehetőséget arra, hogy köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik segítettek a pkgsrc-t a világ legnagyobb hordozható csomagkészítő rendszerévé tenni - minden felhasználónak, fejlesztőnek és támogatónknak jár egy hatalmas "Köszönjük". "

További részletek a bejelentésben.

A pkgsrc jelenleg AIX, BSD/OS, Darwin (Mac OS X), DragonFly BSD, FreeBSD, HP/UX, IRIX, Interix, Linux, NetBSD, OSF1, OpenBSD, QNX és SunOS (Solaris) platformokon támogatott.

Hozzászólások

Jó cucc ez, "tiszta" (szóval nem 32/64 hibrid) rendszereken remekül megy (slackware alatt próbáltam), de slmd64 akatt szépen elkaszálta rendszert (/lib vs /lib64 átok). Majd kipróbálom megint alatta. Kíváncsi leszek. Bár lehet hogy az előző esetben is csak én szúrtam el valamit.

cross compiling menyire kenyelmes vele ?

En hasznaltam a kov platformokon: Linux, AIX, IRIX, Mac OS X. Kovetkeztetesem: hasznalhatatlan, teszteletlen.

Talan NetBSD -n mukodik.