bambano blogja

gumiszerviz a csúcson...

Elindultam felrakatni a nyári gumit a szekérre. A történet eleje őszre nyúlik vissza, amikor sok gumissal próbáltam szót érteni, de nem ment. Így kerültem ehhez a mostani céghez, jobb híján.

Hívtam őket, csak időpontra lehet menni. Hűha, begyűrűzött a pesti stíl.. tegnap adtak időpontot, ma 10 perccel előtte megjelentem a telephelyen. Viszonylag időben felálltam a szerelőállásra.

Elkezdték a melót. Ez azt jelenti, hogy nem csináltak semmit. Mindenki állt bambán és a másikra nézett. Gumicsere. Hol a kerék? Mondom önöknél, betárolva. Akkor a főnök szól, hogy kerestessem ki a titkárnővel a gumi raktári számát. Én?? na mindegy, kikerestetem. Jómunkásember elmegy, kihozza a kerekeket.

senior rendszergazda a prezinek

Úgy gondolom, mivel a vitának ez a része túljutott a prezi specifikus dolgokon, nyitottam neki egy blogbejegyzést.

A közben összegyűlt kérdésekre:
"Adi: Ha ilyet tanultál, nem kellene tudnod helyesen is írni, elválasztani stb.? ": de de:)

http://hup.hu/comment/reply/100705/1245404 veszig hozzászólása egy fontos, mert valami olyat írt, amit nekem nem sikerült magamból előhúznom. viszont a hsz 100-as, eltalálta, hogy miért húzgálom az orrom. tételezzük fel, hogy amit írt, az közel jár a hivatalos állásponthoz.

Na, lássunk hozzá:

"A bemutatkozo prezi elkeszitesevel megismered a termeket, talan picit tobbet is elmondasz magadrol, mint egy CV template kitoltesevel es mikor jossz interjura rogton tudunk arrol beszelgetni, hogy mit szeretsz a termekben es mi a velemenyed rola.": ezzel az a bajom, hogy miért is kell nekem szeretnem a terméket? Bizonyos határon túl még közöm sincs hozzá, nemhogy szeretnem kelljen... A rendszergazdai munka az én felfogásom szerint arról szól, hogy a vállalat érdekeinek érvényesítéséhez (sok szinten keresztül lebontva) bizonyos informatikai alapszolgáltatásoknak üzemelnie kell. A webszervernek működnie kell, http-re válaszolni kell, a tűzfalról pattogjanak le a csúnya bácsik, az svn-be lehessen commitelni, az email érkezzen meg, stb. stb. Ez a rendszergazda feladata.

napi agyelhagyás / 20110216: okmányiroda Kósafalván

Mennem kell az okmányirodába, helyfoglalási rendszert piszkálom. Hogy az én ügyem nincs benne, arra fél óra alatt rájövök, további fél óra alatt rájövök arra is, hogy mit foglaljak helyette. A papíralapú ügyintézés helpjéből kipuskázom.

Foglalok időpontot, kér nevet, telefont, email címet, de minek? Nem írok email címet. Klikkelek a foglalásra, feldob ablakot, hogy a foglalásom adatait az email címemre elküldték.

Hát arra el, amit be sem írtam... Mi a bánatért is ellenőrizné az user inputot... Egy régi rigmus jutott eszembe: rendőr lett az Endre, esze mint a penge....

napi lol/20110215: egy galaxy tab user

Meglátogattam a szüleimet, szokásos felszerelésben. Lógott az oldalamon egy kistáska, benne a galaxy tab. Anyám, aki már több éve nyugdíjas, rákérdezett, hogy mi ez? Mondom a tablet. Előkaptam, megmutattam, elindítottam rajta egy passziánsz programot. Anyám ki is vette a kezemből, egész délutánra nem is hallottam többet a hangját:)

Nulla idő alatt rákattant a tabra, mint a szél:) Szóval mégiscsak ez a természetes ui, taperolod, húzogatod és kész.

napi lol rovat/20110201: örömtréner

Olvasom ezt a posztot:
http://pszichologin.blog.hu/2011/01/31/merj_no_lenni
és vinnyogva röhögök...
most már hívjuk a kurvákat is örömtrénernek, számos előnye lenne!
Géza, te kurváztál már megint! ÉÉn? én tréningen voltam...
tréningeket el lehetne számolni költségként, leírható lenne az adója, cafeteriában is választható lenne, stb. stb.

beláthatatlan a perspektíva:P

Szerk: egyik hozzászólásban megalkották a feminopicsoid kifejezést. rotfl:P

napi irigység rovat/20101221: gyakornoki meló

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2010/12/21/mercedes_b-osztaly_v8-as_mo…

először is: instant get. v8, van lóerő, van nyomaték, igazi sleeper car.

de amitől felment bennem az irigységpumpa, hogy gyakornokoknak ilyen lehetőséget biztosítanak, hogy itt van egy halom alkatrész, nem rozsdás, nem méh telepről, hanem a gyári polcokról, oszt lehet kutymászolni... hagyták őket tervezni, számolni, fúrni-faragni.

de jó dolga van egyeseknek...

napi agyelhagyás / 20101210: ügyfélszolgálati munkatárs

Ezt a hibabejelentést kaptam ma, komoly!

Megint van egy problémás ügyfél, ha erre is rá tudnál nézni,hogy hogy használta
az internetet azt megköszönném. Állítása szerint 2 hete nem működik az
internete, bejelentést most tett először, és nem akarja azt a két hetet kifizetni...

cut & paste volt... és akkor csodálkoznak, hogy beszólok?

az alkotmánymódosítás informatikai következményei

Olvasom az indexen ezt a hírt (utolsó bekezdés):
http://index.hu/belfold/2010/11/10/bakizott_a_fidesz-frakcio_nem_kapta_…

"Az alkotmánymódosító javaslat legújabb változata szerint az alkotmánybíróság a jövőben csak akkor vizsgálhatja a költségvetést, az adókat és a járulékokat, illetve a nemzetközi szerződéseket, ha azok bizonyos alapjogokat sértenek. Az alapjogok felsorolásából kihagyták a tulajdonhoz való jogot, így tehát a magánnyugdíjpénztári járulékok elvonásáról szóló törvényt az alkotmánymódosítás elfogadása esetén nem vizsgálhatná az Alkotmánybíróság."

napi rohadj meg rovat: facebook, 20101103

az index cikke adja az apropót, de a mondanivalóm nem erre korlátozódik:
http://index.hu/tech/net/2010/11/03/a_facebook_az_uj_vadnyugat/

okostojás regisztrál nemiszervkönyvre, de vagy a fészbuk hülye, vagy az user. (az én tippem: mindkettő). regisztrációt valahogy úgy sikerül intézni, hogy az összes, az okostojás levelezőjében levő email címet felszippantja valami ésbekerül a fészbuk rendszerébe. Attól kezdve folyamatosam kapom a spamet, hogy csatlakozzak regisztráljak és egyébként is hallelujázzak, mert facebook.

Ezek után okostojás user további közösségi hypot vesz magához, fotó- és videomegosztó portálok képében, amiket okosan összeköt a nemiszervkönyvével. Ettől kezdve én, aki soha életemben nem regisztráltam ilyen szarokra, kapom a spamet, hogy regisztráljak meg halleluja.

napi agyelhagyás: előfizetők/20100927

Pénteken már feltolták a vércukromat a tisztelt előfizetők, de a mai nap mindent űberelt...

Előfizető bekapott valami vírust/wormot/nemtommineknevezzemet, a lényeg, hogy több, mint félmillió smtp kérés meg ms tcp portokra scan ment ki a gépéről egy délelőtt. Szerződés szerint letiltottam az előfizetését, kapott értesítést, stb. ahogy illik. Előfizető igen kreatívan átsétált a szemben lakó rokonához, kölcsönkérte a modemjét, hazavitte és folytatta tovább a spammelést... ez volt pénteken.

Ma szól a szerelő, hogy idegen modemet lát a hálózaton (nem működött)... a saját modemünk a gyerek iskolatáskájából került elő. Valami olyasmi történt, hogy a gyereket büntetésből eltiltották az internettől, ezért eldugták a modemet, de a gyerek ügyesebb volt, megtalálta és saját hatáskörbe vonta a kérdést...

A nap kérdése: debreceni építésről/20100924

Debrecenben pánikszerűen új csatornarendszert építenek ki az utóbbi időben. Ez nekünk nagyon fáj, de elviseli az ember a jövendő előnyökért. Széttúrták az egész lakótelepen a parkolókat, a mellékutcákat, de a fontos közlekedési főútvonalakon is a külső sávba dobálták az anyagot, földet, stb. És majd jön egy kampány, amikor újra aszfaltoznak mindent.

Oké, lesz nekünk jó csatornánk. Feltenném a nap húszforintos kérdését:

vajon volt-e annyi esze a megrendelőnek, hogy ha már széttúrták gyakorlatilag az egész várost, akkor a kiásott munkagödrökbe a csatornacső mellé lerakjanak pár üres csövet, amit később hálózatépítésnél lehetne használni? És miért nem?