lzrd blogja

Hát, ha már ekkora a kereslet...

 ( lzrd | 2015. május 20., szerda - 23:09 )

akkor egy újabb egy soros. Csak hogy érezzétek a törődést!

na, akkor regisztráljunk

 ( lzrd | 2015. május 19., kedd - 23:26 )

a javaprogrammingforums.com -ra

nem az enyém. Bár osztrák

 ( lzrd | 2015. május 19., kedd - 23:11 )

ezen felbuzdulva

 ( lzrd | 2015. május 19., kedd - 23:07 )

indítottam még egy indieGoGo kampányt is...

megnéztem belülről

 ( lzrd | 2015. május 18., hétfő - 13:12 )

könyvjelzőnek nekem, nem neked. Ne olvasd el!

 ( lzrd | 2015. május 15., péntek - 20:15 )

"A témánk szempontjából az egyik legelső fontos, és a jogértelmezést alapvetően meghatározó döntés a Navitaire Inc v Easyjet Airline Co. and BulletProof Technologies, Inc. ügyben született.

Te dolgoznál-e távmunkában otthonról?

 ( lzrd | 2015. május 14., csütörtök - 11:23 )

Vagy mi az, ami neked tetszik az otthoni munkavégzésben? Te milyen feltételekkel dolgoznál otthon? Vagy jobban szeretsz bejárni az irodába? Jelenleg mennyire barétaid a kollegáid?

Két argentín egyetemista úgy döntött, hogy kirúgja a főnököket

 ( lzrd | 2015. május 14., csütörtök - 11:20 )

Persze ez így nem pontos, de ugye a blikkfang :)
Inkább azt kéne mondani, száműzték őket az életükből, munkájukból. Meg az irodát is. Meg... inkább nézd meg :)

A cikk

A HR hölgy megkérdezte, hogy miért gondolom kellemesebbnek az itthonról dolgozást...

 ( lzrd | 2015. május 13., szerda - 22:01 )

nem is értem a kérdést. Szerinteeed?

Nagyjából erről már írtam itt, de pontosítanék.

Miért mondom, hogy ha távmunkában nem alkalmazotti jogviszonyban, hanem alvállalkozóként dolgozom, az pénzben és időben mindkettőnknek kedvezőbb?

Mert:

nem *******ztam tovább

 ( lzrd | 2015. május 13., szerda - 15:56 )

emmentem szavazni oszt yóvan

Utána pedig elgondokkottam ezen.

Nyékynén agyalok

 ( lzrd | 2012. november 29., csütörtök - 18:38 )

Van a Programozási nyelvek könyv. Érdemes lehet majd' tíz évvel a kiadás után megvenni ezt a könyvet? Mi az amit abból a könyvből megtudhatok, de más könyvből nem? Normális leírást nem találtam a neten, amiből azt megtudhatnám, hogy aki olvasta, milyen véleménnyel van róla. Munkatársam Nyékyné tanítványa volt. A szerzőt ki nem állhatja. De a könyvet nem olvasta.

programozási fejtörők

 ( lzrd | 2012. szeptember 7., péntek - 8:29 )

Tud valaki olyan weboldalt, ahol össze vannak gyűjtve programozási (főleg java és C# érdekel) csapdák, amikbe az ember (kellő tapasztalat hiányában) belefuthat? Gondolok például olyanra, hogy miért nem jó ez: ++(n++);
E-mellett ha van saját tapasztalatból ilyened, akkor ide is kommenteljél.
Köszi!

kilehelte

 ( lzrd | 2012. augusztus 9., csütörtök - 22:01 )

Egy évvel tovább bírta, mint hittem. Tavaly ilyenkor nagyon úgy nézett ki, hogy roló le. Egyik oldal: sok millió forint lapáttal ki az ablakon, értsd: ún. válságmenedzser egy vidéki, többgenerációs családi ház áráért, sales titánok toborzása. Másik oldal: no innováció, korrekt, hozzáértő emberek elküldése (mivel bizonyára sokba kerültek), hozzá nem értés, motiváció kinyírása azáltal, hogy nem becsüljük meg a szaktudást (mivel nem értünk hozzá, ezért nem is látjuk, hogy van és ez hasznos a cégnek, hasznos nekünk).

gík italmárka

 ( lzrd | 2012. május 13., vasárnap - 21:09 )

Tegnap egy nagyon ismert, alkohol tartalmú ital logójával ellátott pohárkából italoztam. Egy bizonyos nézőpontból (józanul is) nézve a poharat, igen geek / sysadminoknak való felirat (fogalom (nagyon picit talán hiányosan)) volt olvasható. Mi az ital neve és honnan kell nézni a poharat? (Én ezt az italt nem szeretem)

+ elég edve

 ( lzrd | 2011. november 8., kedd - 20:49 )

Hatékony C#, SSH a gyakorlatban, A katedrális és a bazár, Programvédelem fejlesztőknek, Osztott algoritmusok.
Nagyjából két szuperszájz menű áráért.

óvakodj a "csak kártyától"!

 ( lzrd | 2011. szeptember 14., szerda - 13:45 )

Mindegy melyik benzinkúton akartam fizetni BBankkártyával. Elutasítva. Próba vanmórtájm. Elutasítva. Két bizonylat eltesz, ibankon csekkolás. Levonta az összeget. Igaz, hogy "csak" 1x. Nemértés. Döbbenet. Engem elutasít, oszt mégis azt látom, hogy levonta??? SMS is jött róla. Ezbazmeg télleg levonta. Bankba bemegy. ATM teszt... Failed. beszélÜgyintézővel() meghívva. Jegyzőkönyv... Mondom, hogy itten hiba vanik. Nem kicsit, nagyon. Mémonta, hogy elu, ha meg leveszi nekem? Há' mémonta? Ez itten bibi. Rendszer lenni rossz! Rendszer lenni nem jó!

worldWarZ

 ( lzrd | 2011. augusztus 28., vasárnap - 12:41 )

Voltunk statiszta válogatáson a Tímár utcában. Tíz percnél nem tartott tovább a sorbanállás a tűző napon szombat dél körül. Első lépésben kaott mindenki egy kérdőív félét, ami rákérdezett a lőfegyveres tapasztalatra, sorkatonai szolgálatra, néhány testméretre, nyelvtudásra (szláv nyelvek előnyben), illetve hogy milyen gyakorisággal tudja a jelentkező vállalni a forgatásokat. A lapot egy nagyobb méretű terembe befelé haladván kaptuk, ahol jó sok ülőhely volt elhelyezve.

e-cigi

 ( lzrd | 2011. augusztus 25., csütörtök - 14:59 )

Több, mint egy hete nem vettem már hagyományos cigarettát. Nem hiányzik. Bármiféle kényszer, vagy kellemetlenségtől mentesen. Van vanília, cseresznye, alma, mentolos pellmell és sima malrboro ízű folyadékom. Vagyis a mentolos mindjárt elfogy. Eddig pozitív tapasztalatom van az e-cigivel. Azonnal át lehet rá állni. Lakásban, autóban is lehet cigizni vele. Nincs égés, nincs büdi ruha. Helyette kellemes illatfelhő van :) És lassacskán a nikotinéhség is a múlté lesz. Nekem bejött és szerintem gond nélkül alkalmas a leszoktatásra.

Hagyjátok már abba!

 ( lzrd | 2011. augusztus 24., szerda - 21:51 )

Ha minden faszságért, amit bele mertek írni a pozícióleírásba, kapnátok egy kibaszott nagy pofont, akkor végre elkezdenétek ember módra viselkedni? Versenyképes fizetés. Vatafak? Ki akartok nyírni? Milyen ócska duma ez? Mi az, hogy versenykép... Le se írom. Rövidítem: VF. Szerintem ez a "nyolcvan bruttóért a rabszolgám leszel" szinonímája. Törvénybe kéne foglalni, hogy a "VF" egyenlő egy üres stringgel, vagy tetszés (izlés) szerint egy szóközzel. Aki leírja, extra adót fizet. Nem létezik olyan, hogy VF. Senkinek nem jelent semmit.

Aqua nyert

 ( lzrd | 2011. augusztus 23., kedd - 19:11 )

Tudom, hogy nem szabad vásárolni az akvakompjúternél. Ahogy anno a misztrálnál se volt szabad vásárolni. Nekem is van negatív tapasztalatom évekkel ezelőttről a Dohány utcai üzlettel kapcsolatban. Viszont a Karinthyn levő Aqua kellemes csalódás volt. Egy packard bell netbook ajánlatukkal megnyerték a versenyt és a kiszolgálással is elégedett vagyok. Aki nem szereti az akvát, tegyen egy próbát a XI. kerületi üzlettel. A netbookról túl sok tapasztalatom eddig nincs. Windows 7 starterrel adták. 250 GB HDD, 1 GB RAM, szokásos Atom N455-ös professzor.

MEG(A)nyító, bumeráng, Juronix

 ( lzrd | 2011. augusztus 10., szerda - 7:11 )

Napok óta zengi a slágerrádió utódja (bmeráng szempontból utód) a ma nyító EURONICS mega kiválóságát. Akciók! A szóróújság szerint 5%-50% engedmény. Reggel ötkor indultam Budaörsre, mert az akciós netbúk komoly motiváció. Menet közben negyed hatkor bekukkantottam Budakalászra. Ott is ma nyit a testvérüzlet. Kb. tíz méter ember várt a nyitásra. Fél órával később Budaörsön már egész kis tömeg volt az áruház előtt, mire odaértem. A parkoló kihasználtsága talán sose lesz mégy egyszer ilyen szintű.