Pi Blockchain Network

Egy ismerősöm meghívott a Pi Blockchain Network-be, hogy bányásszak én is Pi-t.

Hát jó... nézzük, hogy mi is ez...

Mivel régebben foglalkoztam Bitcoin bányászattal, van némi sejtésem arról, hogy mi is az a Blockchain.

Ez egy elég érdekes projekt ebben (ha jól értem) a blokkok idő alapon jönnek létre és aszerint részesülök a jutalomból, hogy mennyi időt töltök a hálózaton, illetve hány embert tudok magam alá szervezni.

Bányászni csak Androidos vagy Apple telefonról lehet. Gyakorlatilag az időn kívül semmit nem számol, nem terheli az eszközt. Windows-on vagy Mac-en lehet futtatni még saját node-ot, is amiért külön jutalmat kaphatsz. A Node Dockerben fut, 1-2% CPU-t és kb 150 MB memóriát fogyaszt.

Azt, hogy hogyan lehet ebből valamit kivenni, vagy hogy hogyan lehet ezt pénzre váltani, egyelőre homály fedi számomra.

Az eddig lejött, hogy kell hozzá egy KYC nevű hitelesítés, de azt egyelőre nem tudom megcsinálni, mivel folyton azt írja, hogy pillanatnyilag elérték a résztvevők maximális számát, és majd hamarosan megint elérhető lesz a dolog.

Nyilván a készítők - a Core Team - szépen profitál az appban megjelenő reklámokból, viszont ezeket ki lehet kapcsolni. Ennek okán sok helyen lehet olvasni, hogy átverés az egész.

Jelen pillanatban ott tartok, hogy van 6.036 Pi-m, amiből 0.125 lenne átvihető a főhálóra, de ahhoz meg kellene a KYC... :/

Egy kör 24 óráig tart, utána leáll a bányászat. Ha folytatni akarod, akkor napi egyszer meg kell nyomni a gombot, de szól is, hogy nyomjad a gombot.

Kíváncsi vagyok, hogy hova fut ki ez a dolog, úgy érzem sokat nem veszíthetek rajta.

Ha kipróbálnád, akkor kérlek, hogy az alkalmazás telepítése után az fzltn meghívókódot add meg. Ettől nekem elvileg egy nagyon picivel gyorsabban fog pörögni a számláló, és ha jól tudom te sem 0.0-ról, hanem 1.0-ról indulsz majd.

(nyugi, ha a ref linkre kattintsz attól, még nem fogsz automatikusan csatlakozni hozzám, csak annyit csinál, hogy a letöltés oldalon is megjeleníti a meghívókódot)

Hozzászólások

Úgy tűnik nem foglalkoztál eleget a Bitcoinnal, másképp teljesen nyilvánvaló lenne számodra is, hogy ez a Pi egy óriási hülyeség és meg sem próbálkoznál a KYC-vel amivel olyan adatokat adsz ki magadról amivel jó eséllyel vissza is fognak tudni élni egyszer.

Egy akármilyen kripto tőzsdén is meg kell adnod a mindenféle adatodat, ahhoz, hogy kereskedhess. Egy Binance (az alapítóját pl. pénzmosás miatt börtön büntetésre ítélték) vagy egy BitStamp (ahonnan 19000 BTC loptak el) mennyivel megbízhatóbb?

[Falu.Me]==>[-][][X]

A kriptotőzsdéknek van egy fenntartható üzleti modelljük, tudnak pénzt csinálni azon kívül is, hogy átverik a felhasználóikat.

Pi Network esetén nem látszik miből lesz az egész egy fenntartható vállalkozás, annyi látszik, hogy begyűjtenek egy csomó felhasználót majd lesz valami alapon. Ennek a kriptoiparban ritkán van szép vége.

No, majd möglássuk...

Egyébként pszichológia az egész. Gondolom arra utaznak, hogy már ráfordítottál egy kis időt és összejött néhány Pi, akkor nem fogod otthagyni a dolgot, mert hát a Bitcoin is így kezdte, most meg ~60000 USD.

Jelen pillanatban tényleg nem más az egész, mint hálózat (piramis) építés. Egy helyen van némi értelme a dolognak: a Fireside-on a postok díja 1 token, 1 Pi-ért 100 tokent kapsz, a postokat is jutalmazhatod tokenekkel.

Egy hónapot adtam a projektnek.

[Falu.Me]==>[-][][X]

Úgy emlékszem a vége felé a OneCoinnak is volt valami webshopja ahol lehetett venni Aloe Vera krémeket és odáig voltak tőle a felhasználók, hogy később lesz ott majd Lambó is. :)

Elpazarolt idő az egész, sokkal többre mennél ha ezt az időt arra szánnád, hogy pl a Bitcoinról tanulj tovább, ami egy nagyon jó eligazodási pont az egész kriptovilágra nézve.