Elmész szavazni április 8-án a magyarországi országgyűlési választásokon?

Címkék

Igen
82% (480 szavazat)
Nem
11% (65 szavazat)
Még nem tudom, hogy elmegyek-e
7% (43 szavazat)
Összes szavazat: 588

Hozzászólások

Szavazashoz kiegeszito info:

"Biztosan elmegyek, de nem tudom kire ikszelek" => "Igen"
"Nem tudom elmegyek-e, mert nem tudom lesz-e kire" => "Még nem tudom, hogy elmegyek-e"
"Biztosan elmegyek hogy nemi szervet rajzoljak a szavazolapra" => "Igen"
"Csak az eredmeny erdekel/az eredmeny sem erdekel" => "Nem"
"Egyeb, leirom hozzaszolasban" => ne szavazz, inkabb vegyel elo egy altalanos iskolas matekkonyvet es lapozd fel a halmazelmeletnel

A kommentek nem erdekelnek (vegkepp nem, hogy kire, miert), csak az arányok.

A faszt rajzolok a szavazólapra, az egyenlő azzal, hogy nem megyek el, mert úgy tudom, az ilyen szavazat érvénytelen.

Nem tudom eldönteni, hogy a érdemes-e elmenni. Mikor egy kormányellenes ismerősöm közli, hogy a fideszre szavaz, mert tart a bukásukat követő anarchiától. Azt hiszem, jobban teszem, ha elmegyek németül tanulni és elköltözöm a labancokhoz.

Baromi vagány dolog ám faszt rajzolni a szavazócédulára, csak tulajdonképpen semmi értelme. Egyrészt kutyát sem érdekel, másrészt meg hidd el, az a párt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja, és nem az, aki a legtöbb érvénytelen szavazatot.

Ha meg tiltakozni szeretnél bármi ellen, arra vannak jobb, hatékonyabb módszerek is.

Szóval, ha azt hiszed, ez vagány dolog: tévedés. Éppenhogy gyáva és buta. Persze azt csinálsz, amit akarsz, de ne sírj utána, ha nem olyan országban élhetsz majd, amilyenben szeretnél, mert kb. semmit sem tettél érte.

--
robyboy

errol olvastam egyszer valahol:
- Szeretnem lemondani a TBt
- kulfoldre koltozik?
- nem
- akkor nem lejet
- miert nem?
- ez a torveny
- akkor hogyan lehetne lemondanom a TBt amit soha mem hasznalok?
- szavazzon a masik partra

de hat a masik part is kotelezove teszi a TBt, tehat egy olyan szolgaltatast, amit nem kerek.

munkatársam mondta, ahol a szülei laknak kint a nagy amerikában az egyik vasúti átkelőnél írták ki, hogy "ezen az átjárón a vonat 1 másodperc alatt halad át, akkor is, ha az ön járműve rajta áll". fejből idéztem.

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Talan a "busz el fog indulni" kicsit rovidebb, mint a "kerjuk, az esetleges lataskorlatozott utasokat, kapaszkodjanak, hisz indulunk" - persze lehet, hogy csak en vagyok tul johiszemu a bejelentes okat keresve.

--
"It all keeps adding up / I think I'm cracking up / Am I just paranoid? / I'm just stoned"
/Green Day - Basket Case/

Itt a probléma az, hogy az egészségügyi ellátás nem szolgáltatás, hanem alapellátás minden rendes országban, amit még nem hódított meg a pénzügyi oligarchia. Az orvos nem szolgáltat, hanem gyógyít.
De tegyük fel, hogy szolgáltatás, így is bomlik minden jelenlegi logika.
Miféle kormány az, ami az adózók hardveres (és szoftveres) ellátását nem biztosítja? Abból jön az adó, hogy egészséges emberek dolgoznak, nem pedig rokkant rabszolgák. Ki az a barom, aki a saját rabszolgáit nem látja el rendesen, hogy munkabíró legyen?
Ha bevonom a szoftveres ellátást, mint oktatást, akkor jelenleg az elhülyítés folyik, és hülyékre akarnak várat építeni.

+0.5. En jobban orulnek, ha korrekt fizetessel is motivalt orvosok/apolok/... egeszsegugyi szolgaltatast nyujtananak a befizetett zsetonert cserebe. Mert kicsi hazankban van ugyan alapellatas (mar ahol vannak meg orvosok, vagy legalabb a noverek nem szeledtek szet), de sajnos nem mindenki elegedett vele...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

pedig nem kene hanyagolni azt a szot, mert jelentosege van. Mi jellemzi az ellatast? Egy adott teruleten 1 ellato van. Ha nem tetszik (hosszu a sor, varolista van, kocsog az orvos/recepcios/nover/takarito/..., leszarnak, ha nem jattolsz, whatever), akkor jogodban all nem elmenni ahhoz az 1 ellatohoz (=~orvoshoz), de kb. ezzel ki is merultek a jogaid.

Ha azonban szolgaltatasrol beszelunk, akkor egeszen mas a felallas. Eloszor is barmelyik orvoshoz elmehetek, nem vagyok roghoz kotve. Ha nem tetszik az egyik orvos/korhaz/..., akkor atmegyek egy masikhoz. Ha az elobbi tenyleg gaz (mert draga, mert lassu, mert nem jo, ...), es tobben is a konkurenset valasztjak (hiszen verseny van), akkor vagy osszekapja magat az elso, vagy lehuzza a rolot, igy mindenki jol jar.

Szoval egyaltalan nem (lenne) rossz a kapitalizmus a gyogyitasban sem, felteve, hogy rendben szabalyozzak.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Baszki, vegyétek már észre, hogy MINDEN a szavazatokon múlik. Nem a szavazás a komédia, hanem az, ahogy a dolgokat látjátok.

4 évente lehet egyszer ikszelni valahová, nem nagy dolog, legalább ennyit tegyen meg az ember, ha már többet nem is tud.

A sötétség a fejekben sajnos nagy úr... így is rohadt nehéz a sok agymosott, leerzsébetezett nyuggerrel felvenni a harcot.

--
robyboy

A másik oldalról azért azzal is lehetne érvelni, hogy a jelenlegi rendszerben a választásnak csak a látszata van meg (mint amikor a bűvész odaadja neked a paklit, hogy válassz egy bármilyen lapot) és a tényleges eredménybe amúgy kb 0 beleszólása van, csupán színjátékért van az egész
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én hiszek a demokráciában, és a "Tartózkodom" is ennek a része :)
Egy meg nem nevezett városban élek, ahol nemrég független jelölt győzött. Az eddigi eredményei is beleszámítanak a döntéshozatalomba, látom, milyen eredmények fognak születni a jelenlegi ellenzék hatalomra jutásával, nem csak azt, mik a mostaniak.

A demokrácia emlegetésétől nekem mostanában feláll a szőr a hátamon amikor a tisztelt kormányunk elkezd migránsozni, mert pont azt nem veszi észre, hogy egy olyan bőrt próbál ráhúzni az egészre ami abszolút de nem illik rá: Hogy ebben a kérdésben M.o.-nak van döntési joga..
Pontosabban van, de nem kizárólagos: Mint Európai Uniós tag M.o.-nak is volt szavazati joga a kérdésben, és tisztán meg is mondta, hogy ő ezt nem támogatja.. Az EU viszont nem így döntött.. Innentől meg tetszik vagy sem, de a többségi döntés (demokrácia) alapján M.o.-nak is azt az irányt kéne követnie és lenyelnie ezt a békát..
Ehelyett inkább bedurcizik, hogy nem az lesz amit ő akar, és a saját népét elkezdi szítani echte az EU / ENSZ ellen..
Régi viccel élve: "Gratulálunk a győzelemhez.. STOP.. Gáz.. STOP"
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én ezt az egészet csak a kampány részének tartom, viszont nem veszem figyelembe. Pont ez az, amit most jelenleg minden oldal meglovagol, több-kevesebb sikerrel. Feladatok vannak, nem problémák. Meg kell őket oldani :) Az a kérdés, ki az, aki tényleg megoldja ezeket. Ezt a kampányigéretek alacsony figyelembevétele mellett az eddigi tapasztalatok alapján lehet mindenkinek magától leszürnie.

Na várj.. Tisztázzunk valamit kérlek, hogy jól értelek e: Ami most történik (kampány, amely lényegében az adófizetők pénzéből megy) az kb ignorálható ( == pénzkidobás?), de ezzel nincs semmi baj, mert amúgy se veszi senki komolyan (vízgereblyézés?), és ezt amúgy is így szokták csinálni, tehát minden rendben van?
Mindeközben meg az embereknek ezen ignorálható információk alapján kéne döntést hozniuk ha azt szeretnék, hogy az ország olyan irányba tartson ami szerintük is értelmes?*
Főleg úgy, hogy az embereket jelenleg abba az irányba terelik, hogy ezt a problémát meg se kéne oldani (csak mert), de majd valaki valahogy megoldja?

* Ez mondjuk kb összevág a valósággal: Üres ígéretek, amiből szinte semmit nem valósítanak meg..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jol ertesz. Van egy valagnyi kidobható pénze az országnak, amit erre a célra szórnak szét. Ebből tudják egymást fikázni, majd végül a $random szavazótábort meggyőzni, hogy a $random pártra szavazzon. Ez így rendben van, hiszen ez is a népakarat része (akik ezt az irgalmatlan faszságot megszavazták, szintén mi, okos választópolgárok juttattuk a parlamentbe).
Egyébiránt én hiteles/vállalható kampányelemmel még nem találkoztam, es ez a legdurvabb:

Regnáló hatalom a migrációs/antieu történetet tolja; a többi pályázó a vízazúr/ antifidesz(persze mellette antimigráns-denemannyira) / 27. havi nyugdíj / állam fizet mindenkinek adót / mindenkit börtönbezárunk történetet.

Van fasza felhozatal, na.
A valós problémák valahogy elsikkadnak.

Én azok alapján amit leírtál azon csodálkozok, hogy te még el szeretnél menni szavazni :)
Kicsit metaforikusan ilyen érzésem van az egészről:
Van az országnak egy rakás pénze (gondolom az egészségügyi keretből sikerült lecsippenteni) amiből most épp színházasdit játszik az utcákon (ahelyett hogy valami értelmesre fordítaná), és arra buzdít mindenkit, hogy szavazzák meg a legjobb színészt aki majd a világi nagy színpadon képviselheti a népet..
Mindeközben amúgy a színház rohad, a nagy nehezen megszerzett és felújításra szánt festéket a karbantartók nagy részben haza mutyizzák, és az egerek is szabadon rohangásznak, mert a nagy éhezés közben már az utolsó macskát is megették a kínai vendégmunkások.. De ezekkel a problémákkal persze nem akar törődni senki (elég nagyok már, hogy törődjenek magukkal), a lényeg csak, hogy a színdarab ne álljon meg és a népnek el lehessen mondani, hogy ez a színház még mindig világszínvonalat képvisel :)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

> De ezekkel a problémákkal persze nem akar törődni senki (elég nagyok már, hogy törődjenek magukkal), a lényeg csak, hogy a színdarab ne álljon meg és a népnek el lehessen mondani, hogy ez a színház még mindig világszínvonalat képvisel :)

Szoktam ezen mostanában gondolkodni, s nem tudom, valaha visszajuthat-e a politika oda, ahol ~20 évvel ezelőtt volt itthon (választási program, miniszterelnöki vita, etc.)

Úgy gondolom, a közösségi média megjelenése, s az a fajta információs tenger, amiben élünk volt erre hatalmas kihatással - mert míg néhány száz éve a nemesség, néhány tíz éve az újságírók megszűrték, mi az, ami kijuthat a közbeszédbe, ma én is beleordíthatok bármit - s tulajdonképpen, még csak igaznak sem kell lennie. (Lásd, ha azt mondom, hogy a Pista veri az asszonyt, Pista elveszett. Senkit nem érdekel utána, hogy Pista degeszre keresi magát a bíróságon kártérítésből, megéri kifizetni.)

Kíváncsi vagyok, tőlünk nyugatabbra ez hogy néz ki - és elképzelni nem tudom, mikorra tud kilábalni a közbeszéd ebből az állapotból.

En pl. mar csak azert is elmegyek szavazni, es igenis ervenyes szavazatot fogok leadni, hogy utana nyugodtan anyazhassak es kinyathassam a szamat.
Aki arra nem kepes, hogy sajat sorsa erdekeben elmenjen tipmixxelni egyet, az utana 4evre maradjon szepen csondben, ha a dolgok nem neki tetszoen alakulnak...

Egy német főmufti mondta, mikor arról kérdezték, hogy hát a magyaroknál ellopják az unió pénzét, hogy de hát a magyaroknak van választójoguk. Monjuk az is igaz, hogy pl.: egy falubusz pályázaton kb. 80-90 % visszacsorog az uniós gyártókhoz, a többi megy el nyilvánosságra, közbeszerzésre, projektmenedzsmentre. Ugyanezt nem tudom, de kertészeti gépeknél, erőgépeknél, állattartó gépeknél szintén jelentős lehet a keresleterősödés.

es az emberek hany szazalekanak a hozzajarulasa kell ahhoz, hogy a maradek elfogadja, hogy ez az igazsagos, ez a demokracia, es igy van jol, es a legjobb rendszer a vilagon? 51? 33? 10? ha 50 ember megy el szavazni, mert a tobbieknek mar felfordul a gyomra, akkor es az otvenbol X-re szavaz, akkor is legitim, es demokratikus, es a tobbseg alarata, amit csinalnak?

Többségi döntés, többségi felelősség. Én már szavaztam jobbra, balra, középre és nem. Mindnek megvolt az oka. A nem szavazó szavazó is döntött. Döntött a felelősség elutasításáról. Az igazi baj akkor van, ha szavazol, a szavazatod segítségével nyer valaki, s kiderül, hogy már megint csöbe huztak. Az egyén szempontjából gáz igazából...

Előrebocsájtom, hogy én nem fogok szavazni - főleg mivel felvidéki vagyok, és nincs szavazati jogom :D
Ami nekem nagyon hiányzik mindkét ország választási rendszeréből az a "egyik párt programjával sem értek egyet, ezek közül senkire sem akarok szavazni" szavazólap. Gondolom rögtön megszűnne a 2/3 stb...
Nem biztos, hogy sötétség van a fejekben, csak mondjuk én sem tudnék kit választani egyik országban sem. Lehet következőre nem megyek én sem választani...

Régi megváltó ötletem, hogy kéne csinálni egy pártot "Egyik sem" név alatt, és amikor az embereknek X-elgetnie kéne, akkor végre láthatná azt, hogy "Fidesz, MSZP, Jobbik, ... , Egyik sem"..
Amúgy viccet félretéve: Tényleg jobbnak tartanám én is, ha lenne egy olyan rublika, hogy "egyik pártot se támogatom"
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

a momomomoomo.. ezzzel próbálkozott és nagyon szimpatikus volt az eredeti ötletük, hogy senkivel nem paktálnak le a régi garnitúrákból. Mostanra persze 180fokot fordultak és bárkivel összefekszenek a "jó ügy érdekében". Csak az a baj, hogy ha a következő "jó ügy" a saját zsebük tömködése akkor is ugyanígy járnak el: lsd pártok 90 óta..
a legjobb példa erre a magatartásra amúgy a módszerváltás környékén az volt ahogy megdumálták hogy a köztársasági elnök bábu legyen, semmiféle ellensúlya ne legyen az aktuális hatalmon levő kormánynak.
Demokrácia:
- Az USA-ban a Joker meg a kriptaszökevény közül lehetett választani. Demokrácia?
- Kicsit még nyugatabbra: Kínában most emelték a "legfőbb vezért" Mao szintjére. Érdemes a videót is megtekinteni róla hogy az emberek mit nyilatkoznak :D. Szóval lehet szavakkal dobálózni, de valaki mutathatna már egy jól működő demokráciát mert a két szélső véglet valójában ugyanoda jut..
http://www.bbc.com/news/world-asia-china-43361276

Kínában nincs demokrácia, illetve a saját értelmezésük szerint van. Az Egyesült Államokban megint másfajta demokrácia van. Az M betűs szerveződés elegendő pénzt kap a kampányfinanszírozásra, jó buli mindenképp. :)
Kína pedig a nem müködö demokráciájával mindenkit zsebrerak.

te jó bulinak hívod, én több éves megfeszített önkéntes munkának. elég érdekes kettősség, mindenesetre rámutat arra, mennyire nem vagy tisztában a pártfinanszírozással se, meg az arányokkal. de a tanulás kedvéért csak gondolatban ossz le mondjuk 700 millió forintot (600m lista + 100m egyéni) 106-tal, vegyél le belőle 700-at plakátokra és egyéb reklámtevékenységekre (remélem annyira nem kell belemenjek a témába, hogy ráébresszelek, ez a pénz smafu egy országos, a média teljes vertikumát lefedő több hetes kampányhoz), majd a maradékot (amit persze a pártfinanszírozás alapján nem lehet zsebre tenni, te mégis ezt vizionálod) oszd ki a jelölteknek és a több száz fős kampánystábnak. na, mennyire jó a buli?

Nem tudom, de én például nem azért akarok bekerülni, hogy még több pénzm legyen, vagy erkölcsi level up történjen. Informatikus vagyok, jól megélek, miközben tenni akarok a társadalomért. A hazámért. Szerinted normális emberek nincsenek a jelöltek között? Ennyire ne lásd már feketén-fehéren a képet.

És igen, a fentiek alapján ez merő bukta. Mesélhetnék milyen mínuszokban vagyok, de szerintem megéri megpróbálni azért, hogy egy jobb világot felépíts. Magadnak, a gyerekednek, a szomszédodnak és annak a pármillió ismeretlennek is.

Nem bántottál meg, nincs probléma. Remélem az apolitikusságod (és a rendszerben lévőké is) csökkenni fog idővel. Értem én, hogy sok a rossz példa, de azért érdemes hinni a demokráciában, és ennek folymányaként négy évente elmenni szavazni úgy, hogy előtte egy kicsit tájékozódik az ember. Mondjuk csinál egy tizes listát felírva 10 pártot, és azokból naponta egyre rágúgliz vagy kihúz, ha éppen hallott tőlük valami nagy baromságot.

Ha erre nem szán az ember fél napot négy évente, akkor mások fognak dönteni a feje fölül :-/

elég furcsán interpretálod azt, hogy adott, nem lejáratódott jelöltek számára ESETLEG visszalépnek :) remélem általában nem ennyire szelektíven fogyasztod a híreket :) majd április 9-én mutass rá arra, hogy kikkel feküdtek össze a maradék 3 hétben, és ebből milyen anyagi előnyük származott.

btw. ez nem egy elítélendő "magatartás", hanem a politika sajátossága. kompromisszumokat kell tudni kötni, amit itt megléptek úgy, hogy nem adták fel az eredeti elveiket: nem paktálnak le a régiekkel, hanem direkt mondták, hogy csak olyanok érdekében lépnek vissza, akik vállalhatóak. nem történt érdemi változás.

"nem lejáratódott jelöltek számára ESETLEG"
- nézd meg egy kicsit tüzetesebben azokat a jelölt listákat :D

A 2. ami no-go kategóriás volt náluk (számomra): az átláthatóság emlegetése majd a kampánypénzek még sem annyira nyilvánossá válása.

Nem szelektíven fogyasztom a híreket; nem vagyok egy párt elvakult támogatója sem: igyekszem legjobb tudásom szerint (és amúgy nem kevés utánajárással, idő befektetésével) eldönteni hogy melyik társaság tűnik a legkevésbé rossznak. Jót egyenlőre egyáltalán nem látok. Meg konkrétumokat sem, hogy "mi lenne ha"..

fyi lehet hogy az eredeti szövegüket vettem túlzottan szó szerint és hát politikusok szavát számon kérni merő naivitás:
"Politikai együttműködésről nyilvánvalóan nem lehet szó. Azért alapítottuk ezt a szervezetet, mert egyik jelenleg elérhető politikai párt sem volt számunkra vállalható, egyikhez sem akartunk csatlakozni. Az, hogy ebben az ügyben azt mondjuk, aki akar, segítsen, az nem jelenti azt, hogy mi bármilyen szinten közösséget vállalnánk velük."
https://index.hu/belfold/2017/01/24/momentum_mozgalom_budapesti_olimpia…

Nem találom a TASZ tiltakozást a 2006-os tv-vitával kapcsolatban.
"Elnök úr azt a képtelenséget, hogy gyógyszerfelírási díjat kívánunk bevezetni kérem vonja vissza. Ön úriember. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Mert az nemigaz országhoz vezet."

Akkor gondolkodjunk egy kicsit. Orbán mondott valamit (vizitdíj) a kampányban, amit Gyurcsány 10 millió ember előtt letagadott, majd megnyerve a választást, bevezette. Miből gondoljuk ezután, hogy a kerítésvágás vádja nem igaz? Azért mert Gyurcsány tiltakozik? Hát nem ők riogattak 23 millió románnal? Nekem úgy tűnik, mintha Orbán előrejelzései nagyobb százalékkal jönnének be.

> Sol omnibus lucet.

deeplink az idézetedhez: https://youtu.be/auf55j8PhhI?t=38m07s
ki akartam keresni, s meghallgatni a Feri szájából. ha esetleg valakit még érdekel, itt van

Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy a vita, a számonkérhető ígéretek rosszak lennének, sőt! Az ilyenekkel ki lehet állni, azt lehet mondani, hogy a Feri segget csinált a szájából, s ne higgy neki még egyszer. (hacsak nem állt ki a Feri, s magyarázta meg később, amit adott ember ízlése szerint elfogad, vagy nem)

Más: a tasznak nem gondolnám, hogy dolga/vállalása politikai ígéretek számonkérése. Javasolt írás például ez. Kifejezetten ajánlom elolvasásra az utolsó bekezdést, a nem találom a tasz tiltakozást 2006-os vitáról felvetésedre.

szerk.:
> Nekem úgy tűnik, mintha Orbán előrejelzései nagyobb százalékkal jönnének be.
jelenleg Orbán ügyesebben változtatja az előrejelzéseit, amennyire én látom. pl.: https://www.youtube.com/watch?v=7mLtNI13J5U

a leerzsébetezett nyugger legalább egy indokot tud mondani, hogy milyen jót tett vele a fidesz. hogy ki az agymosott, ne a ballib döntse már el, eddig mindent ők csináltak, láttuk is az eredményét. szdsz odalett. nincs igény erre.
szóval az indok érthető, még ha gyenge lábakon is áll, de a "le kell váltani a fideszt" és a kormányváltáson marakadó ellenzék nem kelti a bizalom látszatát. így a disznóólamot nem biznám ezekre. fletó megmondta, ellenzéki győzelem esetén elmarakodnak, aztán új választás. és még erősebb fidesz lesz. csináljátok csak. :popcorn:

két különbséget fel tudok sorolni a két oldal között, józan paraszti ész:

a liberális, az ójrópai, a szabad:
loptak, külföldi kézre játszottak stratégiai dolgokat, piacra hivatkozva buciraszopatták a népet, gyakorlatilag semmit nem tudtak véghezvinni, kevergették a langyos szart, hogy csend legyen, mint kádár idejében. moszkva után brüsszel seggét nyaltuk, vigyázzba álltunk. totális ballib médiauralom. HITELEKBŐL OSZTOGAT!!!!!!!!!!!!

a diktátor, a zsarnok, a ruszkibérenc
lopnak, belenyúltak a szarosvödörbe, felkavarták, elkezdték rendbetenni a dolgokat. több kevesebb sikerrel. igen, ez érdekeket sért. elkezdik kiegyenlítetté tenni a médiát, magyar cégeket probálnak versenyelőnybe hozni, van családtámogatás, KATA adózás(ennek tuti bucsút lehet mondani, aztán majd fizethettek adót 35-40%kal, csináljátok csak), igazságos egykulcsos adózás(ez sem lesz), és még lehetne sorolni, egy csomo dolgoz ami azért csak az ország(emberek) javára szolgált. 8 éve hallani, hogy ez (gazdaság) fent tarthatatlan, amit a fidesz csinál. MEGTERMELT VAGYONBÓL OSZTOGAT!!!! az hogy a liget projecttel mivan leszarom, én ahhoz nem értek. hogy mit adnak a számba dumát meg nem releváns.

a lényeg valójában egy mondat. hagyni kell jól élni. ez mindkét oldalra igaz. hagyni kell a kormánypártot jól élni, és minket is. na ez nem mindig volt elmondható.


------------------------
Jézus reset téged

ugy hisztizel, mintha az anyadat szidtam volna. Pedig csak ramutattam, hogy rendkivuli modon torz vilag van a fejedben. De ha neked mar ez gyuloletkampany, akkor nem akarlak megingatni ebben. Erveknek ebben a stadiumban mar ugy sincs helyuk...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Volt erről valami cikk pár éve valahol, amit most nem sikerült kigugliznom, hogy tizenvalahány legextrémebb érvényes szavazás és ott az volt az álláspont, hogy simán lehet f*sszal szavazni, ha megfelelő részei kerülnek be a négyzetbe (2 egymást metsző vonal a kritérium talán? :) )

Többször is voltam bizottságban, ez tévedés.
A szavazat érvényes ha:
-1 szavazat van
-a szavazat jelölése X vagy +
-nem lóg ki a karikából

Nem lehet beszínezett kör vagy más jel benne, mert az érvénytelen, érvénytelen ha több szavazat van és akkor is érvénytelen, ha nincs egy sem.
A lapra a karikán kívül azt rajzolgatsz amit akarsz, a kutyát sem érdekli.
Illetve így kellene, hogy legyen de jellemzően általában ha kormányváltó szavazatra rajzolnak, az érvénytelen, ha kormánypártra, akkor érvényes. Ezért kell egy tökös ember, aki szóvá teszi az ilyet és ezért kell egy olyan jegyző aki érti a dolgát.

Idén nem leszek ott, csak X-elni megyek de sok csúnya dolgot láttam annó szóval azt mondom, hogy a minimum amit tehetsz ha elmész szavazni, akkor nem rajzolgatsz a lapra mert ha valamelyik maminak nem tetszik a számláló bizottságból, akkor áthúzzák és érvénytelen. A többi pedig nem mer vagy nem akar szólni vagy fogalma sincs róla, hogy ez így szabálytalan.

Mert bár kapnak oktatást az egész előtt de oda se figyelnek, elfelejtik, lesz.rják "mert régen se így volt". Esküt is tesznek, de minek.
Szóval valami ilyesmire szokták mondani, hogy innen szép nyerni.

maskepp latom. en ugy gondolom, hogy a jelenlegi kepviseleti demokracia arrol szol, hogy valaszthat, hogy arra szavazol, akinek a torvenyeit 90%-ban utalod, vagy arra, akier 95%-ban. es ezzel a tobbiek is igy vannak. megis ott van a nepesseg 67%anak a kozremukodese ahhoz, amit nem akarnak. pedig a grafikonon az van, hogy tobben nem kernek senkibol, mint a Fideszbol

És minél többen nem mennek el szavazni, annál nagyobb a valószínűsége, hogy minden marad a régiben. Ha változást akarsz, akkor el kell menni szavazni. És ha elég sokan úgy gondolják, ahogy te, akkor lesz változás.

Egyébként egy másik topikban előjött a szavazás titkossága. Én mindenképpen fontosnak tartom, hogy titkos legyen a szavazás. Álmodozás: Azt nyilvántartanám, hogy ki az, aki nem ment el szavazni. És ha valaki a kormányt szidja, akkor meg kellene nézni, hogy volt-e szavazni legutóbb. Ha nem, akkor annak a SzJA-ját, a következő kampányidőszak kezdetéig, a duplájára emelném. Ha lusta volt elmenni szavazni, akkor kussoljon, vagy fizessen.

valtozast? a fidesztol nem fog valtozni, a.korabbiaktol nem valtozott, az ujak ugyanazok mint a korabbiak, es meg mindig valaki beveszi, hogy valtoztatni tud?

ha valaki a kormanyt szidja, akkor az a masik rablobandat akarja?

ha valaki nem valaszt rablot, akkor meg tobbet akarsz tole rabolni. neked aztan van fantaziad apam.

Ez jogos felvetés, én is így gondolom nagy vonalakban.

De!

Ha abból lehet választani, hogy ki lop többet vagy kevesebbet (egyszerűsítsünk, hogy minden mást ugyan úgy rosszul vagy jól csinálnak), akkor mégiscsak menjünk el választani, hogy az legyen a nyerő, aki kevesebbet lop...

Az a baj, hogy a nép egybitessége miatt mindig akkor került hatalomra a mostani kormány, mikor az elődjének sikerült a gazdaságot rendbe kapni valamennyire (megszorítással, ami miatt aztán leváltották őket, mert nem értették miért kell). És ezek meg irtózat jó marketingesek, eladták saját eredménynek mindet. De emiatt az óriási kamura épített bizalom miatt most ott tartunk, hogy többet visznek haza, mint ami a kasszában marad.
Merthogy úgyis "a fele szeret minket bármit csinálunk, a másik fele meg nem megy el szavazni".

Hát akármilyen szar volt minden elődjük, inkább legyen csak simán szar, de maradjon már a közpénz közpénz, nem konvertálódjon át magánvagyonná, pláne ilyen ütemben.

Szóval én pl. el fogok menni szavazni. Azt tudom biztosan, hogy kire _nem_ szavazok. De talán nem is kell ennél több jelenleg.

A választás nem arról szól, hogy az lesz amit akarsz, hanem arról, hogy a lehetőségek közül kiválasztasz egyet. És ha elég sokan ugyanazt választják, akkor az kap lehetőséget a bizonyításra. Az hogy milyen szempontok alapján, milyen algoritmussal döntesz, a kimenetel szempontjából lényegtelen.

Este:
- Kérsz vacsorát?
- Miből lehet választani?
- Igen, vagy nem.

NINCS. Jelenleg a kisebbik rosszat tudod választani. Már majdnem 20 éve történt valami, amit rendszerváltásnak hívtak. Szemléletváltás volt csak sajnos. Ugyanazok az emberek ülnek most is a lényeges pozíciókban. A demokráciának ez csak az illúziója. Nem is megyek bele nagyon, csak egy gondolat és itt lezárom. Magamat abszolút politika semlegesnek tartom, (ugyanannyira utálom az összes politikust) így is fog már maradni, amíg ebben az országban élek valószínűleg...

Egy ország politikája akkor lesz tökéletes vagy ahhoz konvergáló, amikor senki nem veszi észre a mindennapokban hogy létezik, mint olyan. Viszont amíg mindenki politika szakértő egy országban, addig nincs miről beszélni. És igen, magamat is most ebbe a kategóriába sorolom a post erejéig, de meg is ragadom az alkalmat: Hagyjuk!

-------
It is our choices that define us.

Ha valakit engedünk lopni, akkor az még többet fog lopni. Jelenleg engedjük a kormányt lopni (rengetegszer hallom, hogy de hát az előző kormány is lopott (meg is buktak!)).
Hogy csak konkrétan a te hozzászolásodra válaszoljak, ha új (kisebb) párt kerül hatalomra/hatalom közelbe, legalább nulláról kezdi a lopást milliókkal, és nem folytatja a mostani mértéktelen lopást.

Csak azt kéne megértened, hogy a fideszináriusok hitből szavaznak, nincsenek ész érvek. Egyszerűen nem találsz olyan érvet, hogy ne rájuk szavazzon, mert megkapta az ígéretet a rizsacsökkentésre, a 2 kiló krumpli meg a fél köb fa, meg különben is kapnak virslit, sört, ingyen busz a békamenetre, flottás telefon, színházbelépő, stb... nem elég? :P Szóval ők ha esik ha fúj, mint egy vallási fanatikus - biztos, hogy elmennek szavazni. Ezért aztán csak az a kérdés, hogy több vagy kevesebb arányban lesznek ott ezek a szavazatok. Ez pedig a részvételi arányon múlik. Szóval ha te nem mész el, őket támogatod.

Én úgy gondolom pont attól lenne változás, ha láthatóan van egy olyan réteg, amely politikailag aktív lenne, ha találna megfelelő pártot. Ha elmegyek szavazni egy olyan pártra, amit kevésbé utálok mint a többit, azzal csak azt erősítem meg, hogy minden fasza, van miből választani. Közben pedig a választék abból áll, hogy van magát keresztény-polgárinak mondó baloldali párt, magát nemzeti radikálisnak mondó baloldali párt, meg a nagyon baloldali pártok különböző mértékű liberalizmussal vagy zöldségkörettel tálalva.

Még mielőtt mindenki habzó szájjal elmegy szavazni, nem árt, ha ismét előszedi azt a tudást, miszerint a szavazata alapján egyértelműen hibáztathatja magát - és őt magát is joggal hibáztathatják - ha rossz döntést hoz. Legyen az a döntés bármi. A döntés egyben felelősség is. Négy évre (minimum) döntünk a sorsunkat illetően. Vegyétek elő a bölcs éneteket:)

Aki még nem tudja kire, mire, merre, hova, és egyszerűen akar tájékozódni:

Kérdőív a programokban való tájékozódásra - érdemes kitölteni, 23 gyors kérdés, nekem olyan pártot hozott ki, akire nem is gondoltam (másodiknak azt, akire szavazni akarnék):
http://kireszavazz.hu/

Általános, listás szavazati támogatottság:
https://kozvelemenykutatok.hu/

Kerületi lebontások:
https://www.kireszavazzunk.hu/
https://kozosorszagmozgalom.hu/kozvelemenykutatas/

Pusztán azért, mert kérdőívet állít valaki össze, rögtön függ valakitől? Az általam ajánlott alján ott vannak a program linkek, és a forrásaik is meg vannak jelölve. Mindenki szubjektív persze, maga a kérdések összeállítása is befolyást jelent, de ettől még lehet olyan, amelyik egész jó eredményt ad ki (nekem pl. volt egy erős egyezés a két kérdőív között).

Ahol fóka van ott vadászok is megjelennek. A hardvertesztelős oldalaknak nagy befolyása volt a PC piac belső viszonyainak alakulásában. Nem manipulálták a számokat, maguk a tesztek voltak manipuláltak. Például a Cyrix processzorai egyáltalán nem voltak gyengék. De az ID soft annyira Intelre optimalizálta az akkor teszt standardnak használt Quake játékokat, hogy a konkurensek processzorain kifejezetten gyengén teljesített. Nvidia is rendszeresen eljátszotta a driver+tesztprogram trükközést.
Ma meg azt sem tudja az átlag vásárló mi van a gépén belül. A design meg természetesen a márka dönt. A PC piac megrogyott. Ebben szerepe volt szerintem annak is, hogy a sorozatos trükkök és manipulációk miatt megszűnt az érdemi verseny a PC platformon belül.

köszi a linkeket, a vokskabin.hu első kérdései csak a menekültekkel foglalkoztak, a kérdések megfogalmazása nem a programokkal való egyetértést, hanem a nem-zeti konzultációt juttatja eddig eszembe ..., de egynek elmegy.

megfogalmazásból amúgy egyes:

"Támogatná-e Ön, ha a magyar kabinetben megegyezne a férfiak és nők aránya?"

Támogatnám, úgy mint elfogadnám, nem szólnék bele, ha 50-50% lenne a kialakult arány, de nem tenném kötelezővé, nem szabályoznám a nemek arányát. Na igen vagy nem?

én látok piacpartiságot az együtt részéről, illetve irónikusan a DK megszólalásaiban voltak visszafogottabb intézkedések, mondjuk egy MSZP mindent-mindenkinek-egyenlőségjel-államanyánk üzenettel szemben ez azért mértékletesség :), de a jobbik oldaláról is láttam olyan válaszokat, amik nem arról szóltak, hogy majd mi megmondjuk

piacpártiság = hiteleket veszünk fel a világbanktól? Ők elkártyázzák, rajtunk meg behajtják. ... legalábbis az MSZP 8 évig így gondolta, gondolom, az utódpártjai is hasonló elgondolással állnak hozzá az ország vezetéséhez.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Tegyük fel, hogy nem szeretnék arabok meg kannibálok közt élni. Egy ideig volt 2 alternatíva hogy kire szavazhatok. Ebből a 2 alternatívából az egyik köpönyeget fordított, úgyhogy innentől triviális, hogy kire fogok szavazni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Tegyük fel, hogy nem szeretnék arabok meg kannibálok közt élni.

csak kivancsi vagyok, hany ilyet lattal a kornyeken? Van egy olyan erzesem, hogy kb. annyit, mint Mari neni Karakoszorcsogon, aki tobb ufo-t latott, mint migranst.

Az regota koztudott, hogy ide egy (az emlitettekhez) hasonlo borszinu ember nem akar jonni. Viszont jon egy csomo orosz bunozo, kinai uzletember koponyegebe bujt partkatona akik kicsengettek a zset az allampolgarsagert. A nemzetkozileg korozott (de azota szerencsere - allitolag - elpatkolt) Pharon-rol (aki szinten arab (volt), tudtad?) nem is beszelve. Arrol nem is szolva, hogy a muszlim csecsen veroember magomed meg Budapesten felemlit meg magyar allampolgarokat. Nekem valahogy ez nem jon be.

De a legmokasabb az, amikor egy verfideszes korhazigazgato habzo szajjal frocsog a migransokraarabokra, mire beint es lelep az amugy arab gyerekorvos a korhazabol (akivel btw. mindenki elegedett volt). (Nem sokkal kesobb atgondolta, es visszament).

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

kik akarjak? Btw. azt tudod te is, hogy a fityesz mikozben tolta a soros-migrans-ensz BS-t, suttyomban betelepitett 1300 migranst valahova az orszagba. A masik 2-3000 ruszki/kinai/whatever bunozorol, akiket a hatarnal kopter toni leszopott egyenkent miutan megtollasadott rajtuk, meg ne is emlitsuk. Szoval ha itt volt kenyszer, akkor csak az a kenyszer lehetett, hogy minel tobb penzt ellopjanak...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Hatde Magyarorszag millioszam tud nemet mondani. Nem igazan vilagos ez, szerintem a vonatkozo szervezet csucsidoben naponta biralt el ennyit. Van erre vonatkozoan valamilyen (belinkelhető) EC direktíva? Nem neztem utana, de az elbiralas egy gyors/fajdalommentes folyamat, szazszamra.

Ha kicsit kinézel M.o.-on kívülre, akkor egy olyan képet láthatsz, hogy az egész EU-t elözönlötték az otthontalanok (akiknek egy jó része azért szökött el a hazájukból, mert hívatlanul betoppant az utcájukba egy komplett háború, amiből ő köszönte nem kért semmit). A nagy baj az, hogy nagyon hazaküldeni nem lehet őket, így az egyetlen alternatíva, hogy találunk nekik helyet.. Az Európai Unióban ezt úgy gondoltál megoldani, hogy akkor közös felelősség vállalással minden EU-s tagállam vegye ki ebből a részét, mert ez amúgy is így illik ha már nem országszintű, hanem kontinens szintű probléma van.. A tagállamok nagy része ebbe belement (bár nem őszínte mosollyal), és elkezdték az illetékes hontalanok integrációját.. Van viszont az EU-n belül 1-2 ország akik ezzel nem értenek egyet (köztük M.o. is), és ők foggal körömmel ragaszkodnak ahhoz, hogy hozzájuk pedig 1 embert ne akarjanak küldeni, mert mi lesz akkor.. Erre az EU-nak meg az az álláspontja, hogy ezt már megvitattuk, döntöttünk, nincs apelláta, az nem fair, hogy egyes országok kihúzzák magukat a felelősség alól (közben meg tartják a markukat, hogy minél több támogatást kapjanak).
Na kb ezért.. M.o. mintha elfelejtette volna, hogy az EU-s csatlakozás nem csak előnyökkel, hanem kötelességekkel is jár, amik olykor-olykor lehet pont nem tetszenek az éppen aktuális vezetésnek..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ami azt illeti ők át akartak jönni az EU-ba, mert se otthon, se a környező országokban nem tudtak letelepedni. Az EU meg azt mondta, hogy visszaküldeni nem tudja őket (nincs hova), fejbe lőni meg nincs joga, szóval akkor kizárásos alapon marad az, hogy letelepíti őket. De ha már Unió, akkor mindenki vegye ki egységesen a részét, ergo mindenki fogadjon be X darabot.. Hiába akarják a "migránsok", hogy mind Németországba kerülhessen, ott sincs elég hely.. Többi ország (Spanyolország, Franciaország, Olaszország, etc) detto ugyan így áll.. Szóval igen.. Elég durva overcommitment van, amit csak úgy lehet megoldani, ha máshol keresnek nekik helyet.. És akármennyire suboptimális, még mindig ez a jobb megoldás, mert legalább lesz hely ahova be tudnak integrálódni, és nem menekült táborokban kell leélniük az életüket éveken keresztül.
Azzal, hogy mi most azt mondjuk, hogy mi ebből most aztán nem kérünk két dolgot üzenünk az EU-nak:
- Ránk ne számítsatok ha bármi bajotok van, oldjátok meg magatoktól..
- Nem ismerjük el az EU-s demokráciát, és ez miatt köpünk is rá..
Csak ezek után az EU-ban fel fog merülni a kérdés előbb vagy utóbb, hogy akkor minek is támogatunk egy olyan országot ami az általa elfogadott szabályokat semmibe veszi..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Már miért ne lehetne visszaküldeni őket?!
Nem akarja fogadni őket az anyaországuk?
És kit érdekel, hogy mit akarnak?
Az EU front országokat talán megkérdezték, hogy akarják-e fogadni őket?
Na persze, hogy nem!
Pont úgy kell visszaküldeni őket ahogyan idejöttek. El kell vinni őket az anyaországuk határára és ott kirakni őket majd jó utat kívánni nekik.

Akkor most számold ki milyen költségei lennének ennek pár millió emberre levetítve, majd azt is találd ki hogy ezt a költséget ki fogja állni.. Aztán azt is találd ki mit csinálsz amikor visszajönnek (mert ott nem fognak maradni, ha "otthon" már a házukat 2x lebombázták az hót ziher..)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Egészen biztosan kevesebb kerül a visszaszállításuk mint Európában tartózkodásuk ami havi 2 ezer euró.
De sokuknál ennél is egyszerűbb megoldani, ugyanis hazautaznak maguktól nyaralni a hazájukba. Talán hiányzik nekik a "háború". Ezek után egyszerűen nem kell visszaengedni őket.
Otthon pedig a házukat legfeljebb egy meteor bombázhatta le, ami aránylag ritka esemény. Háborút a 95%-ük legfeljebb bandaháború formájában látott életében. 20 "szírből" legalább 19 kamuszír.

Most komolyan kérdem, de ennek milyen előjelét látod bárhol? Van 1-2 eset ahol 1-2 ember radikalizálódott, és a média ezt felfújja úgy, mintha komplett hadsereg készülne támadásba rendülni.. Ezt hívják nálam propagandának, meg a nép felhergelésének egy közös ellenség ellen.
Ha viszont kinézek Európa más államaiba, akkor hiába van ott jóval nagyobb százalékban ott élő nem őshonos külföldi, az ilyen jellegű megnyilvánulások százalékos eloszlása a teljes betelepült lakossághoz képest elenyésző (Igen, a többség ott is csak azt akarja, hogy nyugton hagyják, meg hogy nyugodtan élhessenek). Persze mindig van 1-2 idióta aki csinálja a balhét, de ez itthon is megvan - csak épp 10-15 éve még nem migránsozott mindenki, hanem a cigányságot támadta teljesen ugyan ezen eszközökkel, mert akkor ők voltak azok akiket utálni kellett..
De ennek megvan persze a másik oldala is: Ha tényleg elkezdenek egy embercsoportot utálni (ergo meg se adják nekik az esélyt arra, hogy bebizonyítsák, hogy ők is tudnak annyira részei lenni a társadalomnak, mint mások), akkor egy idő után tényleg elkezd egy részük állam-ellenes lenni, és agresszívan viselkedni mindenkivel aki nem olyan mint ő.. Na onnan már persze, hogy probléma lesz csak velük..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Amikor összehasonlítod a cigányságot a migránsokkal, vajon figyelembe vetted-e az iszlámot?

A cigányok világnézete nem olyan isteni eredetűnek, mindenkire érvényesnek, tökéletesnek és véglegesnek tekintett rendelkezések gyűjteményéből áll, ami világosan kijelenti, hogy ők a világ urai, és aki nem hódol be nekik, azt el kell pusztítani, és az egyetlen engedmény, amit a "könyv népei" választhatnak, hogy másodrangú polgárokként egy sereg dologról lemondanak és külön adót fizetnek.

Szoktak azzal viccelődni, hogy ejnye, hát ki veszi ezt komolyan, és a szomszéd Ali bácsi is milyen kedves, mérsékelt muszlim. 6 vagy 7 külön megnevezés létezik az iszlám kultúrában az ellenség (értsd: nem muszlimok) különféle módú megtévesztésére (a taqiyya csak az egyik példa), de természetesen sok olyan átlagember (átlagmuszlim) lehet, aki vagy lusta és képmutató vagy tényleg nem ismeri ezeket az isteninek és megfellebbezhetetlennek vett előírásokat, de mert nem lehet 100%-osan bizonyítani, hogy az iszlám (vagy bármely más vallás) tökéletes hazugság, ezek az emberek szorult helyzetben az iszlámhoz jutnak vissza, ez határozza meg az alapfogalmaikat.

Fel sem merül bennük az integrálódás, a vallásuk feladása, mert nekik "papírjuk van" arról, hogy felsőbbrendűek a hitetleneknél. A hitetlenek pénzét és infrastruktúráját természetesen elfogadja, hiszen az neki jár (azért is, mert a naiv hitetlenek bíznak abban, hogy iPadekkel kiválthatják Allahot, és a felsőbbrendűségük miatt is), és mert nem feladatuk másnapra meghódítani a világot. Azzal, hogy szép lassan beszivárognak és mert a világképüknek köszönhetően hatékonyabban szaporodnak a hitetleneknél (nem az ezergenderű safe space-ek körül forog a világuk), csak néhány évtized kérdése, mire elérik azt a társadalmi többséget, aminél megkezdhetik a sharia bevezetését. Nem sürgős nekik egyáltalán, mert nyerésre állnak.

Ebből persze később majd megint botrány lesz, amikor a muszlim szekták elkezdik egymást kinyírni, de az még egy kicsit odébb van, és az már nem a hitetlenek problémája lesz.

Egyik kedvenc példám, amikor a kanadai Gad Saad beszélgetett az ausztrál Imam of Peace nevű muszlimmal. Saad megkérdezte az imámot, hogy vajon arra számítanak-e a muszlimok, hogy amikor majd az iszlám ural mindent, akkor valóban jólét és béke lesz-e. Az imám erre felnevetett, hogy dehogy lesz, nézd csak meg az egymással is háborúzó iszlám országokat! (https://youtu.be/j8deTppcltM?t=2065)

Valamennyi ideológiát (vallást és szekuláris társadalmi rendet) tekintve az iszlám jelenleg egyedülállóan veszélyes, és éppoly agresszív, mint a rákos daganat. Egy keresztény fundamentalista esetében lehet azzal példálózni, hogy viselkedése nem felel meg a Jézusnak tulajdonított ideálokkal, de egy muszlim fundamentalistának az a célja, hogy minél inkább hasonlítson Mohamedre -- aki viszont a legvisszafogottabb értelmezéssel is terrorista rablóvezér volt. Külön vicc az, hogy az átlagmuszlimok számára is isteni parancs, hogy mindenben Mohamedet tekintsék az emberi lét legragyogóbb példájának...

Ezért gondolom, hogy az iszlámot távol kell tartani, kompromisszumok nélkül.

Nem fókuszálok konkrétan az iszlám vallást hívőkre.. A migránst sokkal generikusabban fogom fel ilyen szempontból. Sőt, azt se mondom, hogy mindenfélét be kéne fogadjunk közülük. De kompletten kiutálni mind az erős..

De jó.. nézzük azzal én mivel számoltam:
- Európában most közel 2,5 millió "menekült" van akik kb maradni is fognak (lelőni nem nagyon lehet őket, vízbe nem fulladtak ahogy ideérkeztek, szóval marad legrosszabb esetben is minimum a menekült tábor.
- Mivel az EUs tagállamoknak is jobban megéri pénzügyileg ezeket a szerencsétleneket inkább a saját lábukra állítani (mintsem a saját pénzükből folyamatosan biztosítani nekik a "létminimumot"), így akarva/akaratlanul az integráció az egyetlen módja annak, hogy ez megvalósuljon
- Mivel egy ország ennek megoldására képtelen, így jogos az elvárás, hogy a terheket a tagországok egymás közt megosszák (valamilyen eloszlásban)..
- Alapvetően vallom, hogy a teljes népesség 5-10%-áért büntetjük a maradékot jelenleg. Ha van mód ennek az 5-10%-nak a kiszűrésére, akkor tartom magam ahhoz, hogy szerintem lehetne őket integrálni is.
- Ha valaki nagyon fél attól, hogy még így is nagyon sok lenne a macera, akkor probléma nélkül megoldható lenne a különböző nemzetiségűek betelepítése 1 területen belülre (lényegében válogatva) valamilyen rendszer alapján - Pl a betelepített lakosok száma nem haladhatja meg az X%-ot a teljes lakosságra vetítve, vagy hasonló..
- Ez után már csak alapvető munkahelyet kell nekik teremteni.. Ma M.o.-on nagyon sok kétkezi munkásbeli szakma hiánycikk (gondolj csak az építőiparra pl), szóval ha másként nem is de segédmunkásként szerintem teljesen megfelelnének..
- A betelepített embereket folyamatos kontroll alatt lehetne tartani ha esetleg valaki attól fél hogy elkezdenek terveket szövögetni.. Maga a kitoloncolás lehetősége bőven elég lenne véleményem szerint..

Mit nyernénk ezzel?
- Olcsó munkaerőt, amik pont a hiányszakmák közül menthetnének meg egy csomót
- Esetleg új tudást amit ők hoznak a saját hazájukból
- Az EU-s tagállamok támogatását, illetve stabilabb pozíciót az Unión belül is.
- Hosszú távon stabilabb gazdaságot, ami immár esetleg fent is tudná tartani a nyugdíjrendszert még egy darabig (hacsak ki nem lopják a pénzt megint belőle)
- Némi kis vérfrissítést (tudom ez sokaknak nem fog tetszeni, de a genetikai diverzitás igen is ráférne már Európára)

Mit nyerünk azzal, ha ezt nem lépjük meg?
Szerintem semmit.. Lehet ős-magyarozni, meg mutogatni, hogy megvédtük a hazánkat, de a valóságban az ország körül ugyan úgy elkezdődhet az a rákfene amitől annyira tartanak egyesek. Ez mellett az EU teljesen jogosan fogja megkérdőjelezni M.o. szerepét az Unióban, és fogja befagyasztani, vagy minimalizálni a támogatások mértékét. Mivel az ország ezt nagyon nem akarja, így szinte biztos vagyok benne, hogy a betelepítések egy része meg fog történni (igaz akkor már jóval vacakabb tárgyalási pozícióból), max a kormány fogja azt a lehető legjobban titkolni.

Mi fog történni így is úgy is?
- Folyamatos konfliktusok lesznek Európa szerte. Évente 1-200 olyan eset amit a sajtó is fel tud fújni és meg lehet vele etetni a tüntetésre szomjas népet.
- Tetszik vagy sem, de ennek stabilizálása el fog tartani jó pár évig.. Lesznek radikalizálódott csoportok akik valamilyen idealizmus mentén kezdenek majd bele a saját maguk kis háborújába, de ezt le kell tudni kezelni
- Időközben komolyabb problémái is lesznek egész Európának (pl az Afrikából elvándorló népesség). Mire idáig eljutunk már EU szinten kell legyen elég tapasztalat ahhoz, hogy ezt le tudjuk kezelni (és szigorítani a betelepedési lehetőségeket)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Nagyon szép amiket írsz, csak egy alapvető probléma van vele. Számtalanszor feltettem a kérdést, de eddig terelésen kívül semmi konkrét válasz nem jött rá. Megpróbálom újra, hátha:

A gazdasági bevándorlók nem azért jöttek Európába, hogy Magyarországon éljenek. Hiába telepítik ide őket hétfőn, kedden már úton lesznek Angliába vagy Svédországba. Hogyan fogod itt tartani őket?

Illetve ehhez szorosan kapcsolódik: hogy magyarázod meg az itt született, itt robotoló, minimálbéren és akörül tengődő magyaroknak, hogy az idepaterolt "menekültnek" a minimálbérnél jóval több "jár" az EU szerint? Szerinted ez igazságos lenne?

Érdekelne ennek az "apró" problémának a megoldása.

--
trey @ gépház

Ötletem az lenne mondjuk nem egy..
- Minden így betelepített kap egy igazolványt amiben le van írva pontosan hol is van a bejegyzett lakhelye. Az EU-n belül így minden betelepültről lehetne egy szép kis központi adatbázis ahol ezeket követjük. Ha nagyon kóborolhatnékja támad, akkor simán megnézi a helyi hatóság, hogy van e bejegyzett lakhelye, és ha van simán megtagadja a letelepedést. Mondjuk még így is van lehetősége rokonoknál / ismerősöknél ellakni, de ha évente kötelezően meg kéne újítani 1-1 ilyen doksit akkor már nehezebb dolga lenne (akik meg nem újítják meg azok meg auto fel a körözési listára)
- Amit az EU javasol azt simán ki lehet forgatni.. Az önkormányzat gond nélkül le tud belőle csípni belőle egy kellemes kis cafatot: Ha az önkormányzat lenne a munkáltatója minden ilyen betelepültnek, akkor teljesen jogosan mondhatná, hogy a költségek egy részét a saját zsebéből állja, így az utánuk kapott pénz egy részét visszaforgatja inkább (kb mint a mostani adórendszerünk) és nem fizeti azt ki a munkavállalónak. Így simán megjátszod azt, hogy azonos bérezést érsz el, azonos munkáért.. Annyi baja lehet még az embereknek, hogy "A bevándorlók elveszik a munkánkat", de mivel alapból is hiányszakmákra lehetne őket ráállítani így ezt is könnyen lehetne szerintem kezelni..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Azt gondoltam, hogy az EU jelenleg érvényben levő szabályainak keretein belül fogsz megoldást javasolni. Az általad felvetett dolgok nem működnének, mert a jönnek az emberjogi szervezetek és ugatnak, hogy ellopod a szegény menekültek pénzét.

Nem csinálhatsz ilyen, országra szabott szabályozást, mert a balos mantra az, hogy "egységes európai szabályozás kell". Jelentsen ez bármit is (legfőképpen azt, hogy fogalmunk sincs, hogyan kellene ezt a helyzetet kezelni).

--
trey @ gépház

Na igen.. Arról nem volt szó, hogy a jelenlegi határok között kell mozogni :) Abban én is egyetértek, hogy a jelenlegi szabályozás alapján működő megoldást nem tudok. Mondjuk ez számomra csak annyit jelent, hogy a jelenlegi szabályozás nem teljes, és módosítás(ok)ra szorul..
Azt viszont nem értem miért is lopnám el a menekültek pénzét: A pénzt a végén az országnak kell kifizetnie így is úgy is (max kap kis segítséget az EU-tól amit erre kéne fordítson). De innentől meg az ország az ami megszabja mire és mennyit költ. Ha az EU azt szeretné, hogy ez az összeg minimalizálva legyen egy konkrét határnál, akkor azt a határt általánosnak kell tekintsem minden polgárra (különben az emberjogisok jöhetnek a másik oldalra is ugatni). Ergo vagy növelni kéne a minimálbért országos szinten (ez esetben nincs gond), vagy simán elfogadni, hogy ez a kritérium nem teljesíthető, ergo ezt a pontot újra kéne tárgyalni..

Amúgy maga az alap felvetés valós probléma szerintem is, mivel M.o. az egyik legkevésbé népszerű alternatíva EU szerte: Hiába tanulja meg a nyelvet azt nem fogja tudni máshol használni az EU-n belül (vagy akár a világban), az ország gazdasága nem engedi meg hogy sok embert befogadjon, és azokat se tudja majd más országokhoz képest olyan szinten támogatni..
Ez miatt is gondolom úgy, hogy ha tényleg betelepítésről van szó, akkor azt valamilyen formában a betelepítés után is kontrollálni kell, mert ha csak azon múlna, hogy mindenki találjon magának helyet ahol tud, akkor ez a probléma fel sem merült volna: ide amúgy se sokan akarnak jönni a fenti okoknál fogva, max azok akik tényleg túlélésre játszanak, de nekik meg tényleg nem sok lehetőségük lenne holnaptól felpattanni a következő járatra és átköltözni máshova..

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Nem azt mondtam, hogy ellopnád, hanem azt, hogy az "emberjogi / jogvédő" szervezetek ezzel rikácsolnák tele az EU-t.

A kettő nem ugyanaz ;)

Magyarország azért nem népszerű alternatíva, mert a semmittevésért folyósított juttatások fele/harmada a gazdag EU-s országokéhoz képest. Természetesen a munkabérekkel együtt. Aki gazdasági okok miatt "menekül", annak ez nem pálya.

Egyébként Orbán hülyén csinálja. Én a helyében mondanám Merkel és Co.-nak, hogy "Mutti, jöhet a kvótátok szerinti kontingens". Jönne a bevándorló busz, kimennék eléjük, lenne "Isten hozott" tábla, banán meg minden, ami a Willcommenskultur-ba' kell. Aztán megmutatnám a helyüket, összeírnám, a foglalkozásaikat és mondanám, hogy nálunk bizony munkavállaló hiány van. Mehetnek is holnap reggel dolgozni.

Másnap, miután ismét már újra árkon-bokron túl lennének nyugat felé, mondanám, hogy "ez is pipa", aztán jól van. Az EU meg szépen belátná, hogy ez a faszsága (sem) működik.

--
trey @ gépház

Az első ellentmond az ENSZ menekültügyi egyezményének és az EU alapszabályában lefektetett, a munkaerő szabad áramlását előíró rendelkezésének.
A második egy simán kommunista dolog - miért kéne az önkormányzatnak munkáltatójának lenni egy menekültnek? A menekült tudása, képességei lehet, hogy nem fedik az önkormányzat által biztosítható munkákat. Például dolgozhatna egy szemétválogató üzemben - de ez magáncég, nem az önkormányzat tulajdona. Dolgozhatna közétkeztetésben mosogatóként - de ez magáncég, nem az önkormányzat tulajdona. Stb.

Hihetetlen miket írsz. Tegyük fel a kezünket és ne csináljunk semmit. Miféle altruista gondolkodás ez?

(...)A világvárosok utolsó lakói már nem akarnak élni – talán egyénenként még igen, de típusként, tömegként már nem; ebben az összlényben kialudt a haláltól való félelem. Az, ami az igazi parasztot mély és megmagyarázhatatlan rettegésben tartja, annak gondolata, hogy kihal a családja és neve, itt teljesen értelmét vesztette. A rokon vér fenntartása a látható világon belül már nem ennek a vérnek a kötelessége; a sorsot, hogy utolsók lesznek, már senki nem érzi végzetnek. Nemcsak azért maradnak el a gyerekek, mert nem születhetnek meg, hanem mindenekelőtt azért, mert a végsőkig feszített intelligencia már semmi okot nem lát létezésükre.(...)
Spengler: A Nyugat alkonya

Minden hozzászólásodból valami ilyesmi süt elő:
Hát idejöttek szegények, mostmár mit csináljunk? Visszaküldeni nem lehet őket, mert még megharagszanak és radikalizálódnak, meg biztos nem is örülnének neki, hiszen olyan meggyötörtek, elesettek...
Ne haragudj, de ez olyan nőies/manginás/opportunista gondolkodás. Az önfeladás vége az, hogy kib@sznak a szülőföldedről. Minden értelemben.

Tök mind1, mert ez a kérdés már eldőlt.. Még ha ilyen irányban is gondolkodunk, de nem engedünk be egy embert se az országba, akkor is a körülöttünk lévő országokban ez a gond ugyan úgy előjöhet.. Szóval szerintem ezt a részt tényleg nem tudjuk elkerülni..
Amit viszont a nagy kapálózás helyett lehetne csinálni az egy irányított integráció, ellenőrzött körülmények mellett (igen, más országok is ebbe az irányba próbálnak menni). Önfeladásról szó sincs, csak gondolkodni kéne a probléma megoldásán és nem tagadni azt..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Milyen irányban?
Északra Szlovákia és Lengyelország ugyanúgy nem kér a menekültekből.
Délre a Szerbek eléggé rossz emlékeke ápolnak muszlimokkal kapcsolatban. Csak azért nincs általános felzúdulás mert tudják úgyis csak átmenetileg vannak náluk és nem EU-tagként nem helyezhet át senkit oda az EU.
A Horvátok is addig voltak "együtt érzőek" a migrikkel még meg jelentek náluk. Most nyugi van mert kevesen jönnek a Balkánon át.
Keletre a románok abban bíznak, hogy ép elméjű migráns nem akar náluk maradni.
Ausztria a választások óta észhez tért. Ezzel együtt ott vannak problémák a már ott levő beilleszkedésre képtelen migránsok miatt.

Szóval körülöttünk csak egyetlen ország helyzete inog.

Azért a számok kicsit mást mondanak: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_net_migration_rate

Lengyelország: 218k (Ebből ~103k nem EU-s országból származó)
Románia: 132k (Ebből 8k nem EU-s orszából származó)
Ausztria: 166k (ebből 86k nem EU-s országból származó)
Magyarország: 58k (ebből 18k nem EU-s országból származó)

Aztán ha kicsit messzebb is nézünk, akkor ott van Németország 1,5 millióval, UK ~631k bevándorlóval...

De amúgy a vicc az, hogy még ezek a számok (ez a mennyiségű bevándorló) is rohadt kicsik a teljes lakosságra nézve:
Lengyelország: 37,95 millió (0,5% bevándorló)
Románia: 19,71 millió (1,5% bevándorló)
Ausztria: 8,7 millió (1,9% bevándorló)
Magyarország: 9,8 millió (0.59% bevándorló)
Németország: 82,6 millió (1,81% bevándorló)
Egyesült Királyság: 65,6 millió (~1% bevándorló)

Szóval vagy az van, hogy az EU-ban most ~2.7 millió "honfoglaló" tartózkodik, akik csak a megfelelő időre várnak, hogy lecsaphassanak (és kibaxanak mindenkit a szülőföldjükről), vagy a teljes EU-s lakossághoz képest olyan elenyészően kevesen, hogy ha megpróbálnák akkor lehet az emberek örülnének neki a legjobban, mert elég könnyű győzelmük lenne ilyen számbeli előnnyel..

A másik verzió az, hogy beépülnek, sokasodnak, aztán támadnak, de akkor meg már mindegy lesz melyik országban tanyáznak..

Vagy a harmadik, hogy csak élni akarnak ők is mint mindenki más, de ez persze uncsi, meg amúgy is csak a mesében van..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

"Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok" - mondta állítólag Churchill, Die Zeit-nek meg azt sem hiszem el amit kérdez :)

Tegyél egy sétát Kölnben, Londonban, aztán eldöntheted, hogy a szemednek hiszel vagy a kamuszámoknak. Apropó, hogy is hívják London polgármesterét?
Az első csúztatás ott kezdődik, hogy a muszlim migráció nem tegnap kezdődött Európa nyugati felén. A már ott született zárt közösségekben élő muszlimokat nem számítják bevándorlónak. Azzal is szokás trükközni, hogy a már állampolgárságot kapott migránsokat nem számítják tovább bevándorlónak.
A linkelt forrásban egyébként más számok vannak, csak 2007-2012 közötti 5 éves időszakot vizsgálja (mintha 5 év alatt németté válna egy muszlim migráns!) és ez még bőven a tömeges migránsválság előtti időszak.

"UK ~631k bevándorlóval"
LOL! Nóóórmáális?!?!
Ekkorát ne lódítsunk már!
A szupertoleráns britek különben csináltak egy nagyon vicces dokusorozatot The romanians are coming címmel
https://www.youtube.com/watch?v=Yb1AkaKJL08
Ha a magyar tévé adna le ilyet Brüsszelben külön hisztihetet tartanának a "magyarországi intoleranciának" :)

"Németország 1,5 millióval"

Csak Oroszországból és volt szovjet köztársaságokból kétszer ennyien költöztek oda.

A statisztikus számmágia másik véglete Izrael ahol a szócikkben 19,497 bevándorló szerepel. Miközben a valóságban már sok éve ünnepelték a kétmilliomodik új (azaz orosz) bevándorlót. Csak vissza kellene lapozni 2007 elejére a jó wikipedián és ott van, hogy 2006 decemberi állás szerint 7,100,000 lakosa volt az országnak (érdekességként 1995 census: 5,548,523). Majd tovább kell lapozni 2012-re és láss csodát már 7,941,900 a lakosság. Még nagyságrendileg sem korrelál a 19497 statisztikus bevándorlószámmal. Ekkora gyerekszaporulat pedig irreális lenne.

Az egyik oka, hogy személy szerint nem képviselek ennyire bevándorló ellenes álláspontot pont az, hogy éltem én is és párom is kint külföldön pár évet, és találkoztunk az ottani multi-kulti előnyeivel és hátrányaival is. Egyikünk se gondolja azt, hogy a sok bevándorló valami átok lenne, mert mindkettőnknek az a tapasztalat, hogy tipikusan NEM a bevándorlók miatt gyűlik meg az embernek a baja az emberekkel, hanem azokkal akik hazafiasan kb semminek nézik azokat akik nem olyanok mint ők (vagy nem beszélik azt a nyelvet anyanyelvi szinten).
Másik oldalról viszont mind a munkahelyen, mind a magánéletben egy csomót tanultam azoktól akikkel így sikerült összebarátkozzak, mert mind egy picivel másabb látásmóddal érkezett, és más normák alapján szemlélte a világot. Nem mondom, hogy ebből nem volt néha-néha konfliktus, de az esetek többségében inkább konstruktív vita volt belőle.
Egyik kedvenc példám pl egy Román kollégával volt: Épp Trianon volt a téma, meg hogy melyik területnek hol lenne/lehetne a helye (jelenlegi népességi eloszlás szerint), mire az Olasz kolléga oldalról simán beszólt, hogy ha van lehetőség bármit is visszacsatolni bárhova, akkor kérik vissza fél Európát a Nagy Római birodalomba.. Ez volt az a pillanat amikor szakadva törtünk ki mind a ketten nevetésben, és jöttünk rá, hogy totál felesleges a régmúlt alapján megítélni bármit is, mert úgy is a mai helyzet az amit alapul kell venni.. Ebben pedig a multi-kulti manapság már normának számít, szóval ellene menni kicsit olyan mintha az ember széllel szembe vizelne..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

MO-n beluli bevandorlokent (kis falu -> Nagyfalu) azt hiszem semmi szavam nem lehet a bevandorlas ellen. Es nem, nem en tartozok koszonettel Nagyfalu nepenek.

Johetnek. A kovetkezo orszagepito mozzanat pedig az lenne ha a foldalapu tamogatast eltorolnek, es vegre kulfoldiek is vasarolhatnanak foldet.
____________________
echo crash > /dev/kmem

> Egy szélsőjobboldali nézeteiről ismert embertől ez egy teljesen szokványos performance. De elfogulatlannak semmiképpen nem nevezném.

Fogadni mertem volna, hogy nem a mondottak megcáfolása lesz a válasz hanem a film készítőjének személye lesz támadva. :) Tipikus.

> Tehát ő is egy irányított média tagja, csak ezzel az iránnyal te egyetértesz.

A tények ne zavarják össze a világképedet, nyugodtan hagyd figyelmen kívül... :)

És még meg is erősíted... :)

Nem őt támadtam, VS Egy szélsőjobboldali nézeteiről ismert embertől ez egy teljesen szokványos performance.

Meg sem kellett volna említeni a film készítőjét, hanem a mondottakat magcáfolni ha szerinted nem igaz.

hanem a te hozzáállásodat

Tehát a film készítője után engem is támadsz... :) mert akkor már nem lesz igaz amit a filmben mondtak?

> Van egy prekoncepciód, és aki azzal ellentétes véleményt mond, az irányított média. Akivel egyetértesz, az pedig az igazat mondja. Attól, hogy valaki nekem tetsző dolgokat mond, az még nem válik valóssággá.

Most hagyjuk azt, hogy én mit gondolok a világról nem én vagyok a beszélgetés tárgya. A filmben látottakat meg tudod cáfolni?

Mondom mi az ami miatt ez nálam erősen kétesnek tűnik (Avagy red flagek amiket észrevettem):
- Egy barom megerőszakolt egy kislányt.. Teljesen elítélendő, ezzel egyet is tudok érteni, viszont statisztikailag ha csak 1-2 ilyen van a bevándorlók között, akkor még mindig jobban járnának velük, mint kb bárki mással, mert ilyen bevándorlás mellett ez még szerintem javítaná is az erőszakolással kapcsolatos statisztikákat (erőszakolók nem csak a bevándorlók közül kerülnek ki)
- Ezen felbuzdulva elkezdtek tiltakozni a migránsok ellen. Azt nem tudtam eldönteni, hogy a konkrét erőszakoló ellen / miatt, vagy simán azért mert a német állampolgárok félnek a saját hazájukban, mivel a bevándorlók egy része nem ismeri a női egyenjogúságnak még a gondolatát se.. Feltételezem, hogy az utóbbi, mert az előbbi miatt mint mondtam már évek óta tiltakozhatnának, mivel ilyen hülyék mindenhol vannak (nemzetiségtől, és hovatartozástól totál függetlenül)
- Ehhez képest erről sok szó nem is esik, mindenki arra az egy nyomorultra koncentrál, meg a 14 éves áldozatra
- A riporter láthatóan hatásvadász módon közelít mindenhez, és direkt provokál embereket, meg lefasisztázza őket..
- Amiket kap válaszokat azokat láthatóan úgy vagdossa össze, hogy az neki kedvezzen, bármiféle értelmi magyarázat (amit pl a 06:50 körül szívesen meghallgattam volna) az totál kimaradt. De azért ezek után simán felszólal a nép mellett, hogy azokat ne szélsőjobbozzák alaptalanul le, de bármiféle reakciót nem is enged nekik (vagy azt is csak kivágta)

Ezek alapvetően mind propaganda eszközök, amik csak azt célozzák, hogy adott véleményhez próbálnak valami alapot is adni amivel meg lehet indokolni azt.

Röviden: https://pics.me.me/the-left-the-right-sees-nazis-everywhere-sees-commun…
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Az irányított média által kialakított világképed szerint minden rendben van: Megerőszakoltak / megöltek egy-két (amiről tudsz) fiatal német lányt a betelepítettek? Nem probléma mert máskor is volt már ilyen, statisztikailag elfogadható. Minden rendben van, hajrá multikulti!

Tájékozatlan vagy. Nem tudsz vagy nem akarsz tudomást venni arról, hogy a helyzet sokkal súlyosabb mint amit mutat neked az irányított média. Ha valaki megmutatja neked a valóságot akkor az szerinted náci, fajgyűlölő, rasszista, antiszemita, homfób, stb. Pont erről szól a film.

Ezen alapon az a "film" (?) ugyan olyan irányított média mint amire te is hivatkozol, csak pont a másik oldalról.
Illetve ha olvastad volna amit fentebb is írtam, akkor rájöhettél volna, hogy próbálom a saját bőrömön megtapasztaltak alapján megítélni a világot, és nem a médiából kapott "irányított" adatok alapján.. Igaz nem ezért éltem kint külföldön éveket, de attól még ez is "ragadt" rám..

A dolog másik oldala, hogy származástól függetlenül bármiféle integráció kb bárhova (cég, falu, város, társadalom, ország, etc) mindig is problémás lesz (főként az elején) és mindig lesz 1-2 ember aki az adott feltételeket nem akarja elfogadni.. Ezért is merem azt mondani, hogy az, hogy 1 ember csinál valamit, az kb semmit nem jelent, főleg ha még a statisztikai hibaszázalékot se éri el az eset.

Sima ellenpéldaként felhozhatom neked régi osztálytársamat aki börtönben ül(t) (nem tudom kiengedték e már) sima emberölésért.. Semmi különbség nem volt közte vagy köztem ; Se társadalmi, se hovatartozási, se más amiről tudnék.. De ő valamiért eljutott arra a pontra, hogy kioltsa egy ember életét, míg én nem (pedig néha nagyon úgy érzem, hogy egyesek mintha erre próbálnak rájátszani..)
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én készséggel elhiszem, hogy téged még nem erőszakoltak meg. Csak ebből levezetni azt, hogy akkor semmilyen probléma nincs Európa szerte, elég nagy ostobaság.

Az betelepített muszlimok által elkövetett bűncselekmények: 2016 2017

Hűha, a 2017-es adat véletlenül cenzúrázódott... Így már megnyugodhat mindenki mert akkor 2017-ben nem történt semmi.

Remélem legalább a teherautós merényletről hallottál. Szerinted mennyi európai ember legyilkolása elfogadható statisztikailag?

Megint kevered az okot és az okozatot.. Nem tartom elfogadhatónak egyik bűncselekményt sem. Én se örültem amikor Pesten engem akartak megkéselni..
Azt viszont nem tartom fairnek, hogy 1-2 felnagyított eset alapján extrapoláljunk egy egész népre..

A te általad linkelt 2016os térképben linkelt cikkek közül csomónál meg se tudtam állapítani, hogy valóban muszlim volt e az illető (Pl. https://www.mz-web.de/querfurt/geistpromenade-17-jaehrige-in-querfurt-s… - Itt pl csak annyit tudunk, hogy angolul beszélt, de az meg muszlimokra annyira nem jellemző), szóval nem vagyok meggyőzve, hogy ez a térkép tényleg azt mutatja aminek te gondolod (bár tény, hogy csak kb 10 cikket kattintgattam végig)

És még egyszer: Szóval nem mondtam, hogy minden rendben volna (Akár itt, akár Európában). Egyedül azt állítottam, hogy migránsok / menekültek nélkül is megvannak ugyan ezek a problémák.

A kérdés amit meg kéne válaszolni az, hogy ezen emberek beengedésével a bűnügyi statisztikák milyen irányba tolódnának el. Ha nőne, akkor egyértelműen rossz az irány, ha viszont csökkenne, vagy maradna a mostani állapotban, akkor nem jártunk rosszabbul, mint ha beengedtük volna őket.. De ilyen adatot senki meg se próbál összeszedni.. Helyette amit látok az az, hogy a hülyékre koncentrálnak, azokból hírt csinálnak (meg mellé még kreálnak is 1-2 teljesen alaptalant), azokat felnagyítják, és az ilyen hírek alapján meg megy az ijesztegetés, meg az uszítás.

De jó, maradjunk akkor a statisztikánál: 2016os Németországi bűnügyi statisztikákat itt találod: https://www.bka.de/SharedDocs/Downloads/EN/Publications/PoliceCrimeStat…

Ez alapján 2016ban Németországban 7919 nemi támadás történt.. Ha elfogadom a te állításodat (ami mint írtam nem tudom mennyire tekinthető pontosnak, de most ezt direkt félreteszem), akkor ebből 1560 muszlim eredetű, tehát majd 20%-a.. A maradék 80%-al miért nem akar senki kezdeni senki semmit? Az azok ellen szóló tüntetésekről hol vannak a hírek?
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Az első táblázat nem nézi, hogy melyik országból származik az elkövető, csak azt, hogy német állampolgár e (tehát a magyar elkövetők is ott vannak valahol - ha voltak ilyenek) - Ebből van ~950k.
A második táblázatban szerepel csak egy 174k-s szám az immigrant field mellett.. Viszont ebben már benne van mindenféle bűncselekmény.

Ha csak a nemi erőszakra nézem a statisztikát (ez a szál abból indult) akkor ezt látom az elmúlt években (3 kiemelt adat):
2009 - 7314 regisztrált eset
2014 - 7345 regisztrált eset
2016 - 7919 regisztrált eset..

Mondjuk azt, hogy 2 év alatt ~600al nőtt az ilyen jellegű bűncselekmények száma.. Ha ezt most levetítem a 1.5 milliós betelepültre (2009 és 2016 között), akkor ez teljes populációra nézve még lehet csökkenő tendenciát is jelent..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Én is a nemi erőszak fonalat görgetném tovább, ha azt látnám a 2016-os kimutatásban, hogy 2015-höz képest a német állampolgárok 3,4%-kal bűnöztek kevesebbet, a migránsok meg 52,7%-kal többet. Utóbbiban az a szép, hogy a nem németek 10,9%-al bűnöztek többet, mely 10,9% javarészt a migránsok 52,7%-os többlete. :)

:)

> Megint kevered az okot és az okozatot..

Nem értem miről beszélsz.

> Nem tartom elfogadhatónak egyik bűncselekményt sem.

És ha a statisztikai határodon belül vannak?

> Én se örültem amikor Pesten engem akartak megkéselni..

Hogy jön a témához, hogy ki mit csinált veled?

> Azt viszont nem tartom fairnek, hogy 1-2 felnagyított eset alapján extrapoláljunk egy egész népre..

Félre vagy tájékoztatva ha azt gondolod, hogy 1-2 eset történt "ami jó alaposan fel lett nagyítva". De akkor Te értékrended szerint 1-2 gyilkosság / terrorcselekmény még elfogadható?

> A te általad linkelt 2016os térképben linkelt cikkek közül csomónál meg se tudtam állapítani, hogy valóban muszlim volt e az illető (Pl. https://www.mz-web.de/querfurt/geistpromenade-17-jaehrige-in-querfurt-s… - Itt pl csak annyit tudunk, hogy angolul beszélt, de az meg muszlimokra annyira nem jellemző), szóval nem vagyok meggyőzve, hogy ez a térkép tényleg azt mutatja aminek te gondolod (bár tény, hogy csak kb 10 cikket kattintgattam végig)

Ne is foglalkozz vele, elég ha megnézed kedvenc liberális oldalad, és megnyugodhatsz mindenki boldogan él csak a nácik migráncsoznak már megint.

És még egyszer: Szóval nem mondtam, hogy minden rendben volna (Akár itt, akár Európában). VS Ebben pedig a multi-kulti manapság már normának számít, szóval ellene menni kicsit olyan mintha az ember széllel szembe vizelne.

> Egyedül azt állítottam, hogy migránsok / menekültek nélkül is megvannak ugyan ezek a problémák.

Nyílván a németek saját magukat robbantgatták a hülye franciák meg egymást gázolták halálra a betelepítések előtt...

> A kérdés amit meg kéne válaszolni az, hogy ezen emberek beengedésével a bűnügyi statisztikák milyen irányba tolódnának el. Ha nőne, akkor egyértelműen rossz az irány, ha viszont csökkenne, vagy maradna a mostani állapotban, akkor nem jártunk rosszabbul, mint ha beengedtük volna őket..

Az megvan, hogy az EU demokráciában a szólásszabadság miatt beszélni sem szabad róla? Többek között erről szól a film.

> De ilyen adatot senki meg se próbál összeszedni..

Hivatalos szerv által készített és nem kozmetikázott adatokat nem is fogsz látni az előbb vázolt okok miatt.

> Helyette amit látok az az, hogy a hülyékre koncentrálnak, azokból hírt csinálnak (meg mellé még kreálnak is 1-2 teljesen alaptalant), azokat felnagyítják, és az ilyen hírek alapján meg megy az ijesztegetés, meg az uszítás.

Kár, hogy ezt az elméletedet nem tudod elmondani azoknak akiket a saját hazájában gyilkoltak le a betelepített kedvenceid.

> De jó, maradjunk akkor a statisztikánál: 2016os Németországi bűnügyi statisztikákat itt találod: https://www.bka.de/SharedDocs/Downloads/EN/Publications/PoliceCrimeStat…
Ez alapján 2016ban Németországban 7919 nemi támadás történt.. Ha elfogadom a te állításodat (ami mint írtam nem tudom mennyire tekinthető pontosnak, de most ezt direkt félreteszem), akkor ebből 1560 muszlim eredetű, tehát majd 20%-a.. A maradék 80%-al miért nem akar senki kezdeni senki semmit? Az azok ellen szóló tüntetésekről hol vannak a hírek?

Rendőrnyomozónak megtiltották, hogy beszéljen róla (nyugdíjazása után merte elmondani) és akkor azt várod, hogy majd hivatalosan elismerik? :)

Amúgy ha már irányított média, akkor erről mi a véleményed?
http://hvg.hu/itthon/20180314_Igy_hazudik_az_Origo_a_2017es_europai_mig…

Vagy a másik: https://24.hu/belfold/2017/11/03/mocskos-migrans-budos-bevandorlo-gyulo…

Ezek alapján amúgy szerintem tényleg lehet olyan érzése az embernek, hogy azért itt erősen megy a gyűlölet kampányolás is..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

"irányított integráció, ellenőrzött körülmények mellett" (naiv álmodozás és mese..,)

Szerinted hogyan fog menni, amikor Afrika, Közelkelet, Afganisztán, Pakisztán népvándorló muszlimjai létszámához képest képest itt EU-ban, vagy éppen magyaro-n rövidtávon is, de hosszabbtávon biztosan eléggé kisebbségben vagyunk? (A csordogáló információk szerint az elmúlt évek eredményei alapján simán megy a svédeknek, németeknek, franciáknak, olaszoknak? - pedig ők elvileg sok pénzt tudnak éves szinten is az integrációra fordítani...)

A "barbárok" népvándorlása, egyszerűen létszámbeli fölényük - és az alapvetően fiatal koruk miatt, - mindig "megette" a náluk civilizáltabb, elöregedő kultúrákat az emberiség történelmében. (Most is így lesz, max. az időtényező nem mindegy számunkra... :()

A kulcs az emberi természet és ahhoz, hogy valaki integrálódni kezdjen, ahhoz kell egy szigorú életvitelt meghatározó kényszerűség, az pedig nincs és nem is lesz Európában, - a pokol ördögei előbb betévednek bárhova, mint az európai együtélési normáknak megfelelő vallási, erkölcsi viselkedéskultúra a muszlimok által belakott "No-Go" zónákba, (vagy akár máshova, ahol a muszlimok tömegesen megjelennek.)

Márpedig meg fognak, és akkor fognak távozni innen, ha az európai polgárok által elfogadott, modern kényszer-rabszolga életmódból elegük lesz, - ez is szabad belátásukra lesz bízva, - a szociális háló felettük sokáig ki fog tartani az európai adófizetők pénzén. E miatt a kezdeti, esetleg 1-2 évtizedig is kitartó gazdasági visszaesés borítékolható. Az kialakuló elégedetlenség is. Leginkább a migráltak soraiban lesz igazán hangos, "ütős" majd.

Sok hülye érvet megfogalmaznak itt és máshol is a fennálló politikai rendszerrel kapcsolatban, egyet kell tudomásul venni, a vezetők is "hozott" avagy a rendelkezésre álló "anyagból" dogoznak, a vezetettek ilyen típusú, széthúzó gondolkodása is hozzájárul a sokak által hangosan kritizált anonmáliákhoz.

Aki úgy gondolja, jobban tudja csinálni, nincs akadálya, hogy megmutassa. Csak annyi a feladata, hogy ezt a 10 millió "akol" birkát összeterelje és egyirányú "menetelésre" szervezze. Magyarországon az eddigi történelmünk során sem volt könnyű meló, nem csoda, hogy még, - esetleg jószándék esetén is, - mindig vannak "vadhajtások".

Tessék elmenni szavazni, és nem a "miért nemre" kifogásokat hangoztatni, hőzöngeni. A világon bármilyen társadalomban a széthúzással soha nem oldottak meg a világon semmit. Aki dolgozni akar a rendszeren, az tegye pozitív oldalra magát. Támogassa a számára kedves, igaz ügyet, amiben valóban hinni tud majd. -

Mert a szekér csak így haladhat előre. (Jót röhögni azon, hogy a szomszéd tehene is megdöglik, - bár uniós szinten is "divat", - egyre kevésbé vicces manapság. Aki pedig "szakmaimásfelé" orientálódik, - nem kenyere a politika, - az szidja a Windows-rendszert, - az bőven indokolt, ne mások politikai kompromisszumokkal teli életterét, mert ahhoz sajna lövése sincs...)

uf.., én "kibeszéltem" magam. :)

A vicc az, hogy nagy részben egyet értek azzal amit írsz.. Matematikailag kijön, hogy ennyi embert csak az EU nem fog tudni eltartani (még akkor sem ha az összes EU-s ország összefogna). A gazdasági bevándorlást személy szerint én se díjazom.. Azt a problémát csak 3 módon lehetne megoldani:
- Felhozni az adott területeket olyan szintre, hogy magukat el tudják tartani (kb lehetetlen)
- Hagyni a szaporulatot addig amíg a gazdaság bírja a tempót: Utána kötelezően jön az éhezés, bel/külharcok meg az önkorrekciós rendszer (egy idő után)
- Sima háború (népirtás) a populáció megfékezéséhez..

Így is úgy is szopás lesz ebből a világon hosszú távon, de azért ez nem jelenti azt, hogy mi kimaradhatnánk belőle (így se, úgy se fogunk tudni). Ez miatt is vagyok azon az állásponton, hogy azt a problémát ami most van azt EU szinten jobb lenne közösen megoldani, ebből meg tanulva lehetne a hosszú távú politikát csiszolni (egy idő után úgy is zárni kell a kaput). Az, hogy már most elzárkózunk minden elől csak annyit fog eredményezni, hogy a későbbi problémás időkben nem lesznek szövetségeseink (vagy csak nagyon gyengék).
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

> A vicc az, hogy nagy részben egyet értek azzal amit írsz..

szerintem egyébként nincs (értelmes) ember, aki ma ezt vitatná.

> Az, hogy már most elzárkózunk minden elől csak annyit fog eredményezni, hogy
+1, nagy.

továbbá ami engem zavar, az a gyűlöletkeltés, és a vita helyett mások megbélyegzése. úgy gondolom, hogy a tekintélyelvű problémamegoldás nem vezet jóra.

Igazából tudható, hogy a világpiacon körlátozzuk a jelenlegi álláspontunkkal a jövőbeni üzletkötéseinket. Szerintem OV is tudja, hogy pénzoldalon fognak valószínűleg megfogni. - Arabok és az azokkal üzletelő nem arabok. (Sokan lesznek majd és sok pénz fog így hiányozni a "kerítés védelméhez". - Talán a lengyelekkel, Putyinnal még üzletelhetünk...)

Másrészt, kb. már egy évtized múlva az uniós német (francia, olasz, stb. de muszlim) állampolgárok már útlevéllel (szemig-al) jöhetnek majd felvásárolni mindazt ami eladó itt, exportálva ide a híven őrzött kultúrájukat. (Lesz pár megvehető ingatlan v. keresztény kultúrkörbe tartozó dolog biztosan...)

(Hogy ezt a politikát saját erőből hogyan fogjuk győzni, nem tudom. Biztosan ez is változik majd a választások után, - nagy felismerésekkel...

Végül is ha időt nyerünk, azt is pénzre lehet valahogyan váltani. - Pl. ide menekülnek magasabb kultúrszinttel rendelkező befektetők, - kelet Svájca? Esetleg kelet Izraelje? - Vagy államszövetségre lépünk ismét az osztrákokkal? Ismét lengyel-magyar királyság? Van azért még számos, most még megdöbbentőnek tűnő lehetőség a nemzeti túlélésre. (Bár mindehhez a népnek nagyon kéne tanulnia idegen nyelveket.)

Egyébként meg az említett lassan erősödő nemzeti tőke sem különbözik abban a nyugatitól jelentősen, hogy pénzt akarnak keresni, és ez a szándék előbb-utóbb mindig elbontja annak akadályát. Megnyugodhatunk ebben. :)

Szerintem addig is érdemes morgás nélkül dolgoznunk mint a mormonoknak, alakul a világ és a politika nélkülünk is. (Szavazni viszont kell, hogy a legrátermettebbek elfoglalják magukat a nép felhatalmazásának biztos tudatával. - Nekik is lesz mit aprítani a jövőben és nem csak a tejbe.)

> Tegyük fel, hogy nem szeretnék arabok meg kannibálok közt élni.

Nekem eddig több magyar jött nekem, mint ahány migráns [1]. Az elmúlt egy évben legalább [2] háromszor kötöttek belénk Budapest belvárosában, csak azon az alapon, hogy hogy nézek ki. Mindenféle párt, mozgalmi kitűzőtől mentesen.

Ilyen alapon én nem szeretnék magyarok, meg erőszakos izompistik között élni. Ez a mondat is pont annyira általánosító és sértő, mint a fenti mondatod. Csak ez személyes élményeken alapszik.

[1]: annyira szeretném tudni, hogy ez a szó mit is jelent. Január óta teljesen el vagyok veszve.
[2]: ebbe nem számolva bele az olyat, amikor egy tömegmegmozdulás után úgy búcsúztatnak el, hogy lehetőleg ne szállj le a villamosról egy ideig, s sok sikert ahhoz, hogy megveretlenül hazajuss.

Persze, itt egy Facebook profil rólam. Vagy ha nincs Facebookod, akkor néhány kép: 1 2 3
Nem vagyok egy szép gyerek, elismerem.

Egyébként most szerdán volt legutoljára. Mi az Egyetem téren álltunk, a srác a tér túloldalán sétált, majd odajött kötözködni. A haveromon egy sárga nadrág volt, meg volt velünk egy hölgy. Politikai jelkép, bármi véleményt kifejező dolog nincs. Persze az úriember két mondatot nem tudott elmondani, így arra sem sikerült válaszolnia, hogy mégis mi baja van.

Ugyanaznap este a körúton egy kocsma előtt arról beszélgettünk, hogy a lakás, vagy az állampapír-e a jobb befektetés, amire az egyik benti vendég jött oda, hogy rádhívom a TEKet, meg takarodjunk, megafasztudja. Mivel adott helyen már volt tettlegességig fajuló vitám, s egy napra elég egy faszfej részeg, átmentünk a következő nyitva tartó kocsmába.

Ősszel ugyanígy, egy törzs-kocsmám előtt, kint dohányoztunk, mire egy segg részeg fasz ember belénk kötött, hogy szopjuk le a szakállunkkal együtt.

Egy haveromnak a Pride napján mentek neki az éjszakain, mert a táskájából kilógott egy repi-szivárvány zászló.

Személyes véleményem szerint magas szinten elfogadott lett a tettlegességig fajuló gyűlölet, s ma az az általános vitarendezési megoldás, hogy felpofozom azt, aki nem olyan, mint én. Csak érteném, ez mivel jobb, mint az erőszakos muszlimok.

A fenti háromból egyszer tudom, a szakállunk (többen voltunk szakállasak) miatt szóltak be.

A felsorolásból a legelsőt tényleg nem tudom hova tenni, hallótávolságon kívül voltunk egymástól. Sárga nadrág, meg romkocsmákban ülő hipszter kinézet, mi ebben állapodtunk meg utána, magunk között. Nincs jobb ötletem, de elképzelni nem tudom, miért jönne át valaki egy tér túloldaláról kötekedni, hacsak ránézésre nem olyan gondolatokat társít hozzám, ami neki nem szimpatikus.

szerk.: Ezen a pride fényképen rajta vagyok. És szerintem ez volt a legnyilvánosabb megjelenésem, ilyen témában. (+ a Facebook fal, ahol kb. a velem egy buborékba zárt ~50 közeli ismerősöm láthatja a kiakadásaimat, néha)

A rokonaim. Én szerencsére nem. Németország tradicionálisan németesen "finomítva" követte az angolszász példát. Margaret Thatcher kemény konzervatív politikáját például felpuhítva vették át Kohlék. Ilyen iskolatejes ügyek nem voltak. De most nagyon elcseszték a németek. Az eredeti amerikai minta szerint a vagyon nélkül érkező problémás bevándorlók a nagyvárosokban összpontosulnak spontán. És ugyan az amerikai nagyvárosok már legalább az 1970-es évek óta lakhatatlanok, de alsó-közép rétegtől felfele mindenkinek ott vannak a kertvárosok ahol normális maradt az élet. Meg kertes házban egyébként is jobb élni, szerintem ugyan baromi gáz annyit autózni naponta de ők jól elvannak úgy. Németországban az állam beavatkozott a migránsok elosztásába. Így minden kisvárosba és faluba kerültek migránsok. A helyi önkormányzatok lobbizásának függvényében néhol eléggé elképesztő arányokban. De senki nem úszta meg. Így Németországban nincsenek ilyen békés szigetek mint az amerikai kertvárosok.
És miközben a munkára alkalmatlan migránsok tömegesen áramlanak be, a valódi németek meg elköltöznek az egyre élhetetlenebb Németországból. Ausztráliába elég nagy a kivándorlás, több ismerős is odaköltözött. Állítólag az Egyesült Államokba is költöznek németek. Hivatalos statisztika mindenről hallgat. Ez a folyamat különben már a migráns válság előtt megkezdődött. És sajnos közel sincs olyan sajtószabadság Németországban mint mondjuk Magyarországon. Internetet ott csak VPN-nel használok.
A torrent-gestapóval is rendesen túltolták a biciklit de az már más téma.
Korábban úgy volt, hogy én is oda költözök majd. Ma már nagyon nincs így.

Amerika visszaküldött minden olyan kubait akit a parti őrség szedett össze, azaz önerejéből nem tudott eljutni Floridába. Pedig évtizedekig borzasztóan rossz viszony volt az Egyesült Államok és Kuba között. Az amerikai rendőr pedig talán a nyugati világ legbunkóbb fajtája, de százszor meggondolja egy migráns, hogy mikor csinál balhét a területén kívül.
A német rendőr pedig a nyugati világ legkedvesebb már-már nőies karaktere. Udvariasak, barátságosak, egyáltalán nem érzed, hogy a hatóság elő szobra egy német rendőr. Az öntudatos és erőszakos migránsokkal szemben sajnos nem tudnak hatékonyan fellépni, akik ezt megérezve vérszagot kapnak.

Szakáll... pár hónapja egy hajléktalan külsejű és szagú élőlény kötött belém (illetve próbált) a szőrzetem miatt a Körúton. :D
Jó, szakállal, kopaszra borotvált fejjel úgy nézhetek ki, mint egyes skinheadfélék :D
De akkor miért pont a szakállal volt baja? :)

Egy este meg a kutyám zölden világító nyakörve nem tetszett egy iqbajnok újpest drukkernek...

Úgy is ez a cigány nyer, aki bekeríti az országot...
Ő meg a sok idióta követője mégis mi jogon dönti el, hogy egy emberi lény hova mehet, hova nem?
Tudtommal a föld minden élőlényé, csak az ember olyan idióta, hogy felosztja egymás között s a másikat nem engedi be, vagy háborúval elfoglalja egymástól.

Én azokkal vagyok, akik azt támogatják, hogy ne legyenek országok, ne legyenek elnökök! Mindenki mehessen ahova szeretne, éljen ahol szeretne és ne 1-2 nagyhatalma ember határozza meg milliók sorsát.
Persze ezt most kb. kivitelezhetetlen, de egyszer, ha sok száz év múlva is, de be fog következni.

Soros se szimpi, de Ő legalább normálisabban gondolkodik mint ez a cigó.

ez jo esetben igy van. de mondjuk van egy nap aminek x szazaleka ki akarja irtani a keresztenyeket. ok is mehetnek? mekkora lehet x amig meg mehetnek? 10%? 20? 50? ha csak minden ezredik az mar eleg jo? ha minden ezredik il meg valakit majd kell a bortonben eltartani?

es ha csak szimplan arra szavaznak jogy a hijab legyen kotelezo?

És a "keresztények" nem akarják kiirtani őket? Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy a nagyonmélyenkeresztény ámerika folyton ott van az arabok nyakán és ilyen-olyan ürüggyel próbálja kiterjeszteni rájuk a hatalmát.

Fura, a kínaiaktól miért nem féltek? Sokkal gázosabbak szerintem, mint az a pár ezer iszlám hívő. Igaz, ők nem vallási, inkább gazdasági tekintetben.

Mi jogon dönti el? Nem dönti el, csak nem engedi, hogy a saját életterét tönkretegye egy idegen. Azért mert humanoid, hidd el, teljesen idegen.
Küzd magad végig ezen, ez a filozófia prof. iszlám országban született, és az életét szentelte a keresztény és iszlám kultúra összevetésére, és nála a keresztény kultúra a nyerő. Meg is indokolja nagyon alaposan: https://www.youtube.com/watch?v=mT2uaJMwYwA&t=1860s
---
Why use Windows, if you have open doors… to Linux

Mindegyik vallás kirekesztő és invazív. Rákos daganatként terjed az egészséges környezetben. Nincs különbség a kereszténység és bármely másik vallás között e tekintetben. Talán úgy tűnik, hogy a kereszténység civilizáltabb, de ez csak álca. Megmaradtak a sötét középkorban létrehozott hazug és kártékony dogmáknál, akár az iszlám, de a prioritás ugyan az. Terjedni és fertőzni minden áron.

Akkor ez a professzor egyedül van a véleményével. A legtöbb muszlim pont a "deviancia" miatt veti meg a kereszténységet, melegfelvonulások, gender elméletek, alkoholizmus, válások, pornózás, stb. Hosszú a kereszténység bűnlistája a muszlimok szemében. Számukra ez mind a kereszténység része.
Többek között ezért sem fognak sohasem integrálódni, mivel megvetik a helyet és kultúrát ahova jönnek.

A varázsige a gyűlöletkeltés, ellenségkép kialakítása, majd háború ezek ellen. A sok balga meg minden szart felzabál, amit a képébe tolnak.

Én vállalom, hogy 8 éve a Fideszre szavaztam. Bebizonyították, hogy életem egyik legelbaszottabb döntése volt.
Itt az idő, hogy más is lophasson, ezek loptak már eleget.

Egyébként van akkora lopott pénzügyi hátterük, hogy még ha az ellenzék is nyer, akkor is ők fognak a háttérből dirigálni. Ennek csak akkor lesz vége, ha a maffia kipusztul, és maradnak az ifjú "tehetségek".

Egyébként durva, hogy anno Orbánék leváltották a Kádárt, most meg ő a Kádár. Itt az ideje az új Orbánoknak.

--
robyboy

Orbánék leváltották a Kádárt?!
A Wikin az van, hogy egy évvel a szabad választások előtt meghalt de már akkor sem ő irányította a politikát. Az 1990-es választásokon pedig éppenhogy csak bekerült a Fidesz a parlamentbe ahol ellenzéki párt volt. Hogyan váltották akkor így Kádárt?

"Itt az idő, hogy más is lophasson, ezek loptak már eleget."

Akkor most elemezzük ezt a mondatot. Tehát azt mondod, hogy mindenki lop pártra való tekintet nélkül. Tekintsük ezt munkahipotézisnek. Ezek után a lopást vonjuk le minden párt tevékenységéből, és ami marad, az a különbség. Neked így mi jön ki egyenlegként?

> Sol omnibus lucet.

Az azért egy csak a mostani kurzusra jellemző momentum, hogy oktatási miniszter nincs, eü miniszter nincs, propagandaminiszter viszont van. Kinek mi a fontos ugye. Az, hogy az oktatást odadobták az egyszázalékos valóságtól elszakadt bigott vénemberek alkotta kdnp-nek, az a korrupció bagatellizálásával egyenértékű bűnük, mindkettővel hosszú ideig tartó károkat okozva az országnak.

--
"There is only one God, and his name is Backup.
And there is only one thing we say to backup:
Not today!"

Akkor nézz utána, hogy az úgynevezett magyar lángelmék hol érettségiztek.

Hoffmann Rózsa nevéhez fűződik többek közt a pedagógusok béremelése a szégyenletes szintről egy majdnem elfogadható szintre, de még sokminden más is. A MagyarBálint-Hiller duó meg ügyesen elcseszte a felsőoktatást a bolognai rendszer erőltetésével.

Ezenkívül járj utána annak, hogy milyen béremelések történtek a felsőoktatásban, kihangsúlyozottan a színvonal növelése érdekében.

> Sol omnibus lucet.

> Akkor nézz utána, hogy az úgynevezett magyar lángelmék hol érettségiztek.
hol?

> hogy milyen béremelések történtek a felsőoktatásban, kihangsúlyozottan a színvonal növelése érdekében.
mintha itt olyanokról sztoriznának az egyetemi oktatók, hogy a saját pénzükből vesznek labor felszerelést, meg hogy a félállásukból tartják fent magukat (s elhivatottság, meg tudományos előrelépés miatt vannak az egyetemen), de biztos ők nem hallottak még a színvonal növeléséről.

A nagy magyar XX. századi tudósok közül sokan, Neumann, Wigner, Teller, Szilárd, Harsányi János a Fasori Evangélikus Gimnáziumban tanult.
Bár a természettudományos sikereikhez inkább annak volt köze, hogy Rátz Lászlótól tanulták a matematikát, nem attól, hogy a gimnázium evangélikus volt. Főleg mivel Wigner, Neumann és Teller is zsidó volt, Harsányi neofita.

a saját pénzükből vesznek labor felszerelést

end összébb kell húzni a nadrágot és jajdejó, hogy nincs megszorítás (de, van, csak a minisztériumok a kommunikációjukban nem használhatják ezt a szót) hozzászólására akartam hivatkozni az 1982/2013. (XII. 29.) Korm. határozat-ot, amelynek értelmében gyakorlatilag az állami szfériában nem volt 2014 óta érdemi informatikai fejlesztés. Nettó 200.000 Hufból nem nagyon lehet szervert venni... Aki szerencsés volt és 2013-ban lecserélte a gépeit, most 4 éves infrán dolgozik. Aki kevésbé volt szerencsés és mondjuk 2014-re tervezte lecserélni az akkorra csere érett szervert, az most 7-9 éves vasakat használ. Marha jó lesz, amikor végre eltörlik ezt a retket és a teljes magyar állami szféra egyszerre kell, hogy bepótolja az eddig 4 évnyi elmaradt fejlesztést...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Jó, hát a béremelést kompenzálták azzal, hogy minden másra stop van. A felsőoktatásba nem jutt több pénz, sőt, sokkal kevesebb jut, cserébe lehet kampányolni a béremeléssel. A sok gyökér meg beszopja. Aztán lehet tanítani a vegyészmérnököket 15 éves modellező szoftverekkel és 10 éves, már rég selejtérett HPLC eszközökkel dolgozni.

Nyugi, addig nem élek vele, még nem jön valaki akit méltónak találok támogatni a szavazatommal.
És Magyarországon valószínű ilyen sosem lesz.
Ez a lopók, csalók, hazugok országa.

"Nyakkendős 'urak' a tv-ből néznek,
Sok-sok mindent megígérnek.
Amíg ők lesznek, minden marad,
Hazudik mind, ne hagyd magad!"
- Ossian: Ítéletnap

Eddig mindig szimpatikusan gondolkodtál számomra, de ez most idealista butaság.

A földön az emberiség történelme törzsiség-államiság történelme is. (Nem vándorolhatunk a földgolyón papírok nélkül, egy szál zsebkéssel, és tetszésünk szerint nem vághatjuk át a torkát a nekünk vallási okok miatt nemtetszőknek.)

Soros meg nem szimpi, a világon mindenkit lehúz(-ott) a saját zsebére-hasznára, ne tévesszen meg a civil szervezetek támogatása. Ő egy gátlástalan pénzember. Nem támogatna az égvilágon semmit, ha nem lenne belőle busás haszna. (Bár valószínűleg az agya erre a korra, már kellőképpen megrokkant, - mint általában lenni szokot. - lehet, hogy most már a sok így megkeresett pénzen, csak valamilyen személyes bosszúvágy hajtja a világ tönkretételében.)

8 óra kocsikázás, de elmegyek mégis úgy döntöttem.

Hát az élelmesebbje már egy hanyatló no-go zónában éli életét, az otthon-maradottaknak jó lesz az egypártrendszer ,kínai/orosz/török demokratikus mintára :))

nagyapák megkapták 1-2 vh-t jutalom szopás,
szülők a szocializmust jutalmuk szopás,
89 megkaptuk a nagy szabadságot, de nekünk egy jó gazda kell, hát az én gyerekem ne gazdát kapjon hanem szabadságot, különben is a véleményem szerint a nemzetállamoknak leáldozott, világpolgároké a jövő, inkább a hanyatló eu mint a jobban teljesítő magyar hon.:)

A világpolgárok megkapják szopásképpen a világot uraló-lehúzó, globálisan mindenütt ottlévő, monopólium-multikat, csápjuk már a seggünkben nap-mint-nap. - Az sem lesz kevésbé gáz számukra, mint a nagyapáké. (A kígyótojás héján keresztül már látható a kifejlődő, megszületendő kígyó. - Sok fájdalmas "csípés" lesz.)

Inkább az egypártrendszer, mint az a teszetosza szarakodás, ami 1990-2014-ig volt. A FIDESZ legalább tanult a hibáiból. Ha már népszavazás útján valaki kap hatalmat a néptől, akkor kormányozzon, és ne töketlenkedjen. Kár lenne megint valamiféle kezdőket a hatalom közelébe engedni, mert abból meginn csak szarakodás lenne, és nem jutna semmerre az ország. Remélem, végleg lezárult az a negyedszázados amatőrködés, ami ebben az országban volt. Magyarország szempontjából nem volt hosszú időszak, az én saját szempontomból meg elmondhatom, hogy a fiatal éveimet tette tönkre, nyomorral, kilátástalansággal, bizonytalan jövővel.
A FIDESZ csak számoltassa el azokat, akik százezrek, milliók életét tették tönkre, az a nyomorék időszak nehogy újra visszajöjjön.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Bocs a személyeskedésért, de te beteg vagy.
Egyébként úgy másfél órája volt egy műsor a Spektrumon vagy a Nat.Geon, amiben Hitlerről és a Siegfried-vonal építéséről, annak propaganda értékéről volt szó.
Hát hajmeresztő párhuzamokat lehetett észrevenni viktor úrék működésével. Nem először.

O.K., te diktatúrát akarsz, ha beledöglesz is. De megkérdeznél erről másokat is?
Milliók életét ki tette itt tönkre a fideszen kívül?
Ha most csak az egészségügyben és az oktatásban okozott károkat nézzük, már azt sem tudta alulmúlni egyetlen más kormány sem.

Jajjjneeeee... rendőrterror persze... Főleg Mártíriuszt terrorizálták agyon... Ha az rendőrterror volt, akkor most mi van az elvtársi magánhadsereggel, alias TEK?
Hogy most nincsenek akkora balhék, az csak annak köszönhető, hogy a csőcselék a fidesz szolgálatában áll.

Devizahitelt csak az vette fel, aki képtelen volt előre gondolkodni és belátni, hogy kurvanagy kockázata van. Én nem sajnálom egyiket sem.
Megélhetési bűnözés??? Azt ma úgy hívják, hogy fidesz-közeli üzletember...

Gyurcsány egy bohóc volt, egy orbán paródia, de ez a sok fasság, ez a fidesz propagandisták agyszüleménye.

Bocs, de ez mi?
Egyébként mint mondtam, a csőcselék a fidesz kiszolgálója, most nincs aki ilyeneket kiprovokáljon. Ha ugyanez az emberiség szemete most kezdene randalírozni, buszokat borogatni, autókat gyújtogatni, rendőröket téglával dobálni, szerinted mit csinálna a rendőrség, meg a TEK?

Múltheti hír, hogy valamelyik nem-fideszes politikust(??? azért vannak kétségeim, hogy valódi politikus-e az illető) kényszervallatásnak vetették alá. A nevére nem emlékszem, arról beszélek, akit a kiengedése napján vissza is vittek.

Évekkel ezelőtt is indultak koncepciós perek, már a fidesz érában. Amit a korábbiak alatt nem nagyon láthattál.

És lehetne sorolni, de megint itt a kérdés: minek? Egy fideszes droidot úgysem lehet meggyőzni, van jobb szórakozásom is, mint ilyesmivel foglalkozni hosszasan.

Szóval szerinted 2006 őszén kizárólag a "csőcselék" provokált Budapest utcáin. "Polgári ruhás nyomozó vagyok!" LOL!
Napjainkban pedig a balos pártokhoz kötődő politikus-bűnözők valójában ártatlanok és koncepciós perek áldozatai.

Hát nincs több kérdésem! :)

Egyébként jó arc vagy. Csak ne politizálnál. :)

Adott volt a csőcselék.
Adott volt egy jókora balhé, amit a rendőröknek fel kellett számolni.
Rendőr nem voltam, katona igen.
Ha sötétben odajön valaki és első felszólításra nem áll meg, akkor rögtön a figyelmeztető lövést követően a lábára célzok, de véletlenül a fejét találom el. Ezt így tanították. (!!)
Akkoriban csak röhögtem rajta.
Amikor az említett csőcselék nekiállt randalírozni és eszembe jutott, már nem annyira.
Ott a rendőrnek sem volt mérlegelési lehetősége, de a vezetőiknek sem nagyon. És ugye amikor annyira véditek ezt a söpredéket, akkor valahogy mindig megfeledkeztek a felszedett utcakövekkel megdobált rendőrökről, akik közt volt, aki maradandó sérülést szerzett.
Ilyen előzmények után jött a nagygyűlés az Astoriánál.
Már amikor bejelentették, hogy ott lesz a gyűlés, többen jelezték, hogy nem kellene, mert a belvárosban várhatóan újra ki fog törni a balhé és a rendőröknek nem lesz más lehetőségük a randalírozók kiszorítására, mint az, hogy az Astoria irányába terelik "őket".
Megnézném, hogy a fenti előzmények után te hogy reagálnál, ha hasonló helyzetbe keverednél, miközben a kődobáló, gyújtogató csürhét próbálod kizavarni.

Részemről itt kiszálltam ebből a szálból, mert mint mondtam, droidokkal nem látom értelmét a társalgásnak. Aki meg nem droid, az enélkül is tisztában van ezekkel a dolgokkal.

Devizahitelt sokan vettek fel, és nem tudtak a kockázatokról, mert annakidején nam tájékoztatták az embereket a kockázatokról. Szerencsére én annakidején nem vettem fel ilyesmi hitelt, mert azokban a mesebeli időkben annak is örülni tudtam, ha a hó utolsó napján még tudtam venni 2 kiflit.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba

Az egészségügy, az oktatásügy finanszírozásához szükségszerű volt hozzányúlni. (Mint egy feltörekvő hatalomnak. A helyében mindenki azt tette volna, a saját egzisztenciája érdekében.)
(Meg a nyugdíjpénztárhoz is.) Ott volt pluszpénz a fejlődés, a gazdaság "motorjához" a nemzet feltőkésítéséhez.

Úgy hívják: Óhatatlan veszteség! - (a kapitalizmus felé vezető úton...)

Még egy gazdag Amerika is azon tud spórolni igazán. (lsd. Trump)

-1. Részemről inkább a teszetosza szarakodás /nevezzük demokráciának mondjuk/, mint a diktatúra. Nálam az nem kormányzás, hogy egy kb. 1-1,5 milliós társadalmi osztályt kistafirungozunk, a többit meg kifosztjuk, a maradék pénzt meg ellopjuk. Az állami intézményrendszerek meg vagy szarrá amortizálódtak (pl. egészségügy), vagy szétlopták, vagy az üzemeltetőik a hozzá nem értés megfelelő szintjén állnak.

Persze én elfogult vagyok,
/siránkozás on/
mert ebben az alakuló totális egypártrendszerben én buktam eddig 2 év szolgálati időt, korkedvezményt az egészségkárosító munkakör után /egészségkárosítás maradt, kötelező orvosi alkalmassági követelmény is, csak a korkedvezmény ment /, el akartak sikkasztani még 11 hónap szolg időt, amit sikerült jogerősen megmenteni a törvényi határidőt többszörösen túllépő nyugdíjhivatali cirkusszal, 2012 óta évi egy hónapot ingyen kell dolgozzak, (ún. munkaközi szünet mint modernkori jobbágyi robot miatt), stb. hosszú a sor a veszteséglistán. A korkedvezmény-biztosítási járulékok valószínűleg orbkoin kriptodevizában. ;-)

Pedig aztán én nem tettem tönkre százezrek, milliók életét, nem vagyok Bilderberg- háttérhatalmi ügynök, nem hurcolok migránsokat a hátizsákomban ,az a bűnöm, hogy fideszkárosult vagyok, és ennek többnyire hangot is adok helyben, mert ápr. 9-ig még lehet. Ki kell használni az időt, ha már a tőkepiaci bevételeim miatt egyelőre az anyagi egzisztenciám nincs komolyabb veszélyben, akkor sem ha holnap mondjuk kirúgnak a nagy pofám, vagy a soros army feliratú "átlátszó" pólóm, vagy egyéb akármi miatt.. :-)

Soha nem loptam közbeszerzésből , egyetlen pártnak sem vagyok, voltam tagja. Egységsugarú, egyszerű ateista vagyok a technokrata klánból. ;-) Nem vagyok volt III/3-as ügynök, nem voltam az mszmp-kb politika-tudományi intézetének ifjúságkutató csoportjában sem, mint az a házelnök jellegű bajszos szar (hja nem, az a másik bocs. összekeverem ezeket a narancsos semmirekellőket) nincs gárdamellényem, és betyársereg-belépőkártyám sem. :-D

Igaz, nem írtam alá devizahitel szerződést sem. Pedig pisztolyt sem tartottak a fejemhez, hogy írjam alá egy kétszintes családi ház megvételéhez mások pénzéből. Cserébe nézhettem ahogy a megnyert panelprg. pályázati pénzt a végtörlesztéshez csatornázzák át egy kormányrendelettel hogy antika kifizethesse a 40-50 milliós villájának hiteleit óccsóé', majd 4 évig jönnek a 40-50E fűtésszámlák télen egy kb. erkéllyel együtt 60 nm2-es lakótelepi lakásba...

Hogy van-e, vagy nincs átlag havi 3-4 simán elismerten törvénytelen beosztás szerinti napi munkaidőm sacc/kb arról a 2012/I törvény rendelkezései miatt még munkaidőn kívül sem nyilatkozhatok. Lehet, hogy van, lehet hogy nincs. szavazzatok. :-D.

Ha van, persze lehet menni perelni volt kollega próbálta megítéltek neki 300 ruppót, ebből 6*50E-t kifizetett ügyvédre, fellebbezett, még a 300ból is levettek másodfokon. Ennyit az úgynevezett jogállamról !

És nem zavar mások ideológiailag eltérő véleménye sem, szerintem unalmas lenne az élet, ha mind egyformán gondolkodnánk.

De ez mind egyéni szoc probléma persze.

--------

Tavaly csatlakozott Ausztria is az OECD pénzmosás elleni akármilyen egyezményhez. Jött is a levél már tavaly év végén az osztrák bankból , hogy leszek szíves befáradni kitölteni egy formanyomtatványt mert oecd tagországból származó megkereséses lószar miatt igazolnom kell, hogy mely OECD tagországokban vagyok adójogilag illetékes, aztán valami nemzetközi adatbázisba feltöltik a nevem, címem, számlaegyenleget, számlaforgalmat, hogy a többi oecd tagországi sóhivatl is láthassa. Adatváltozás esetén szintén zenész. Bravó. Egy listára kerültem a nemzetközi drogkereskedőkkel egy 2012 óta átlag évi (!) 80-90-150 EUR számlaforgalmú bankszámlával. ;-). Azért ezt nem sokan tudják utánam csinálni. :-D

A múltkor jártak erre a kubatovlistát összeállító fideszpalánták aláírást meg mittomén gyűjteni, ide be sem jöttek/csöngettek, de a postaládára megint ráfirkálták a "komcsi"-t. 4 éve még "rohadt komcsi"-t írtak, akkor visszalőttem egy cetlivel, hogy rendszeresen fürdök.. Megjegyezhették, mert a rohadtat most lehagyták. ;-)
/siránkozás off/

A kisebb nagyobb megszakításokkal, és periodikusan ismétlődő állami szopatásokért cserébe láthatom a narancssárga minden árnyalatában pompázó különféle utca, és térdíszítő agymosó plakátokat nagyjából az év teljes egészében. Ez azért nagy élmény ! Végül is házhoz jön a birkamenet, el se kell menni. :-D

Ehhez passzol a helyben a most már 100%ban fideszes sajtó és rádió. Mert ugye sokszínű, és demokratikus a tájékoztatás, vannak kék migránsos sorosos, párhuzamosos plakátok is időnként a narancssárga különféle árnyalatai mellett. ;-)

És a -2016-ig az atv-ben 2015-től a hirtvben, ill. az rtlhiradóban napi 20 percben esténként megnézhetem, éppen hol palántázott ki egy új fideszes oligarchacsemete ebben a 93E km2-es kertben közpénzből. Éppen kinek vejét, szomszédját, anyját , egyéb pereputtyát, szomszédját , anyósát, barátnőjét, rénszarvasát, stadionját tömték ki vaskos adóforintokkal. Hiába no, ezek képzett emberek nagy tehetséggel, és olyan zsebbel amiben egy pénzbevonzó fekete lyuk található ;-)

A korábbi szoci kormányok is eltették a magukét 2002-2009-ig, de ott még sem nőttek ki 8 év alatt 100milliárdos gázszerelők, nav pénztárgépes cégtulajok, és társaik a földből stadionos, vagy mnb alapítványos kivitelben. Itt meg elég volt 2-3 év nem is kellett 8. Ilyen szempontból a narancsos fiúk tényleg jobban teljesítenek szó se róla. lopásból kitűnőre vizsgáztak summa cum laude.

-------------

A jövőkép szintén csodás. A 2016 januárjában Magyarország alaptörvényének 30 évig nem nyilvános módosítási tervezete kapcsolódó sarkalatos szarral együtt - mely 2/3-od igényel - szerint -, bárki akit pénzmosással vagy terrorizmussal gyanúsítanak / semmilyen bizonyíték nem kell/ tulajdonjoga korlátozható, számlája zárolható.
Persze ez csak a belföldi pénzforgalmi számlára vonatkozik, egy átutazó külföldi külföldi bankszámlával, külföldi bankkártyával simán átslisszol. ;-).

Vagyis az összes olyan ember aki soha nem szavazott még a fideszre potenciálisan veszélyeztetett, hogy 2/3-os fidesz győzelem esetén mindenéből kiforgatják.
A szombathelyi szoci ügyvéd a tesztalany, mindenféle bírósági ítélet nélkül éppen ma áron alul átjátszották a vagyonát nav árverés keretében a helyi fideszes havernak. bravo. Nem az volt a baj, hogy pofázott meg piros volt, meg kit hogy fizetett, hanem kellett az üzlet, meg a piac a havernak óccsóér'.

-----------------

Szerencsére 2 naptári nap /választás másnapja+1 nap,/ elég arra, hogy hogy kimentsem a megtakarításaimat az osztrák számlára. Ennyi idő alatt nem állítják fel az új 2/3-os parlamentet. Ezek a tetvek még ehhez is lusták. (szerencsére)

----------

Az elvakult fideszeseknek mindenesetre gratulálok, jó egészséget, sok birkamenetet és bő negyedszázados rettegést és gyűlölködést kívánok, remélem 2 hónapja feladtátok a csekket a pártnak, ugyanis mikor a magamfajta elfogy/kihal/disszidál, akkor majd csak egymást marhatjátok a koncon, mert mi már nem leszünk akiből ellenségképet lehet kreálni egy narancssárga vagy kék hirdetőtáblán, miközben újabb megszorító csomagot lehet végigverni a hátán.

Jó lehet majd egy olyan országban tökéletes fideszes tapsgépnek lenni, ahol egy Simicska meg egy Spéder sem volt elég jó fideszes az Élő Istennek. ;-)) / Mikor a fideszesek oligarcházzák a Simicskát mindig elfog a röhögőgörcs, ki is csinált belőle oligarchát ;-))) Biztos a soros, vagy a párhuzamos :-D /

Arra célzok, hogy előbb utóbb ti is sorra kerültök a politikai szopatási rangsorban.
Mert ezek abszolút pénzéhesek, és teljesen telhetetlenek, a mértéktartást még hírből sem ismerik, ezeknek a világ összes pénze nem elég.

A diktatúrák már csak így működnek legyen az szélsőbalos, szélsőjobbos, vagy akármilyen. Előbb utóbb a haverok és a hívek jó része is BAR listán végzi.

--------

Előállított "Vállalati
Internetszennyező"

Egyetértek.

Ha alakul egy új párt akkor elvárom, hogy a korábbi jó dolgokat elismerje. Ha valamit máshogy képzel el, akkor az legyen a választási programja. Ne a régi kormány megbuktatásán dolgozzon, hanem, hogy alternatíva legyen azoknak akiknek valami nem tetszik. Ha koalíciót alakít akkor ne hódoljon be a nagyobbik pártnak, kommunikálja le a médiában, hogy valami túlzás stb. ezt nem szavazza meg. Aztán 2-3 választási ciklus után valószínűleg sor kerül rá, ha megbízhatónak bizonyul.

Nem tudok még csak hasonlóról sem.

> Ne a régi kormány megbuktatásán dolgozzon, hanem, hogy alternatíva legyen azoknak akiknek valami nem tetszik.

Azért ez egy eléggé gumiszabály.

Full hasraütés következik, de ha van a Bidét Minden Lakásba Mozgalom (BiMiLaMo), és az Apáinkat Követve, Újságpapír Párt (AKUP), ahol
- a BiMiLaMo minden háztartásba bidét építtetne, egészségügyi okokból, mert mondjuk így kevesebb lenne az aranyér
- míg az AKUP ezt úri luxusnak tartja, s szerinte az egészségügyi reform, az aranyér elleni harc rendszeres kezeléssel képzelendő el

Akkor ezek a pártok egymás megbuktatására jöttek létre, vagy önálló választási programmal rendelkeznek?

Mert hirdethetem azt, hogy az AKUP eltörölné a bidé ÁFA-kedvezményét, a BiMiLaMo meg csökkentené. Esetleg az AKUP budi-papír használati felvilágosítást végezne, a BiMiLaMo meg óvodai bidé oktatást. Az AKUP jövedelemadó-kedvezményt adna annak, aki újságpapírral törli a seggét, míg a BiMiLaMo extra adóval ösztönözné azt, hogy az emberek elhagyják ezt a szokást. De ettől egyiknek sem a régi kormány megbuktatása a célja.

Ha azt mondod, hogy ez már a régi kormány megbuktatásának számít, akkor nézd meg az MKKP-t. Ott egyik ígéretnek sincs semmi köze az aktuális kormánypárthoz: örök élet, ingyen sör, űrkikötő, etc. (Esetleg a kórházba becsempészett szappan üti a határt).

Ellenben szerintem a fenti (idézett) mondat hülyeség, s a két párt nem egymás megbuktatásán dolgozik. Ilyen szinten pedig mindegyik, komolyan vehető pártnak van ma programja (még ha csak annyi is, hogy Folytatjuk), amit kis kereséssel megtalálsz a neten - s csak tálalás kérdése, hogy hogyan mutatom be neked az adott pártot. Mint megbuktatásra törekvő hatalom, vagy mint reformelképzelésekkel rendelkező, új erő.

naná, hogy elmegyek. Nem hagyhatom, hogy ez a Berija utánzat elégtételt vegyen rajtam lol...

--
GPLv3-as hozzászólás.

noha a valasza valoban rossz, de egyaltalan nincs ilyen kotelesseg (bar volna ra igeny :-)). Ha pedig nem ment el (akarmiert), attol meg pampoghat, mert az meg allampolgari jog (egyelore, amig a Geci be nem inditja a leszamolo gepezetet). Ezert kene meggyozni a vonakodokat, hogy menjenek el, es huzza az X-et barhova (kiveve a narancsos bunozok melle)...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Az orbán maffia érdeke, ne essen ki a hatalomból, mert akkor még az is elképzelhető, hogy el lesznek számoltatva, neadj búcsút mondhatnak a "nehezen" összelopott javainknak. Most egyedül nekik érdekük, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni, mert a fideszdrukkerek úgyis elmennek. Ha meg nem, akkor elhajtják őket a fideszre szavazni. Az adatbázisuk is megvan hozzá.
Nekem rohadtul piszkálja a csőrömet, hogy itt van a nyakunkon egy tolvaj maffia, ami a befizetett adónkat elszórja hülyeségekre, és még csak felelősségre se lehet érte vonni. Ezért tartom köcsögnek azt aki nem megy el szavazni, mert az a tolvaj fideszre, és az ország erkölcsi és anyagi tönkretételére szavaz.

Ugye te nem emlékszel arra, amikor Hornék 9 %-os tőkearányos nyereséget garantáltak azoknak francia és német cégeknek, amelyek felvásárolták a közszolgáltatókat? Na, többek közt ezeket a cégeket vásárolták vissza az elmúlt 8 évben. Biztos jó volt az is, amikor Surányi leépítette az MNB aranytartalékát kb a 20-adára. (Érdekes az időbeli egybeesés a Kunos-Kovács üggyel.) Meg biztos marha elegáns volt a jegybanki alapkamatot 8 %-on tartó Simor András offshor cége is. Érdekességként jegyzem meg, hogy Simor alatt az MNB a horribilis alapkamat ellenére -80 mrd-ot termelt évente, ezt a pénzt persze be kellett tolni minden évvégén a költségvetésből. Ma az MNB 70-90 mrd pluszt termel 1 % alatti kamattal.

> Sol omnibus lucet.

Egyetértek a levezetéssel.

Tegyük hozzá hogy az államadósság szerkezete is megváltozott. Korábban több volt devizában és külföldi kézben, most meg már 80% van forintban, többnyire belföldi kézben. Nehezebb kívülről megrángatni minket. Ezt is nagy eredménynek tartom.

Sajnos egy ilyen fórumba a pozitív mozzanatoknak csak egy nagyon kicsi részét lehet megemlíteni. Itt van például a kórházi széfekkel szemben a gyógyszergyári vaklicit, ezt is lehetne boncolgatni, vagy a pedagógus béremelést és igen, a migránskérdés időbeni felismerését, az arra adott jó választ is.
Kár a szóért, én csak a jegyzőkönyv kedvéért rögzítem a tényeket.

Nem is akarok belemenni, mert az embereket a tények nem zavarják, érzelmi alapon - döntően negatív hozzáállással - döntenek.

> Sol omnibus lucet.

egy tolvaj maffia, ami a befizetett adónkat elszórja hülyeségekre

ez egy kozkeletu tevedes (nem a tolvaj maffia resze). Mert nagyon is tudatosan megy a penz egy szuk csoport bevasarlasaira. Ott van pl. a Geci, aki allitolag azzal hivalkodott egyik vendegenek, hogy nezzen szet, es amerre a szem ellat, az mind az ove. Including stadion a kert vegeben, kisvasut, urallomas, whatever. Az senkit ne tevesszen meg, hogy papiron a ...szaros Lorinc a tulaj. Mindenki tudja, valojaban kie. Btw. ha mar stadionok. A szuk csoport szatellitei az un. nemzeti oligarchak, pl. Karancsi, Csatyi, Frrraunadi, etc, akik egyreszt megszedik magukat a tularazott projekteken, masreszt nem lennek meglepve, ha visszaosztananak a Gecinek is nemi aprot.

Szoval mindez csak a mi szemszogunkbol megy hulyesegekre, valojaban nagyon is eltervezve megy mindez.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Stratégia, kéremszépen! A csatában sem csak támadás van, hanem néha védekezés is. A szavazásnak nem csak annyi az értelme, hogy valami mellett szavazol, hanem az is, hogy valami ellen.

Jelen esetben fordítsuk le úgy, hogy a sok rossz közül a legkevésbé rosszra kell szavazni, mert ha a legrosszabb nyer, akkor mind sokkal jobban megszopjuk.

És igen, a jelenlegi palettán óriási különbség van a legkevésbé rosszak és a legrosszabbak között.

El kell tehát menni, és a legkevésbé rosszra szavazni.

Ember! Nem az ő sorsuk a lényeg, hanem a mindannyiunké!

> annyit tudok, hogy fidesz = orbán, a többi meg a tököm tudja ki-mi

Szerencsére nem is kell őket személyesen ismerni. A jelenlegi helyzetben a személyük gyakorlatilag lényegtelen. Itt pusztán matematikáról van szó.

Itt találsz egy videót, ahol nálam sokkal jobb kommunikációs képességgel rendelkezők videóban, 3 perc alatt elmagyarázzák:

https://kozosorszagmozgalom.hu/aprilis8/

Mindegyik a néppel bassz ki, tök mindegy kire szavaznék.
Így legalább én nem ártok másoknak, sem magamnak.
Azok ártanak akik szavaznak

Vajon mi történne, ha senki nem szavazna senkire?

3 perces videó! :O Nem hogy egy X-et, de még 3 percet sem pazarlok ezekre a senkiháziakra. Ott rohadjon meg az összes és mindenki aki ezeket támogatja, még azzal is hogy az értékes YouTube tárhelyet pazarolja rájuk!

Én nagyon szeretnék egy olyan pártra szavazni, aki biztosítja, hogy egy AI irányítja az országot. Sajnos ilyen még nincs :)

A sok szemelyeskedes, ami itt folyik, egesz jol mintazza a jelenlegi kampanyt. Relax van :) Jon aprilis 9, aztan utana okafogyott az ideg, Urak :)

Utána sem lesz "okafogyott".
1. Nyer a fidesz: viktátorunk már elégtételt akar, ki tudja, kitől. De ugye az nem magyar, sőt ellenség, aki nem őt imádja.
2. Pofára esik a rablóbanda. Akkor meg kezdődik a "csalás történt", az utcai randalírozás stb.

Szóval... szvsz nem kéne ide politika, van anélkül is flame téma épp elég.

Minden politika.

Rendelsz mondjuk egy telefont 100 ezerért Kínából. Még 40%-ot fizetsz rá a vámon ( (termék ára + szállítási díj + biztosítás, ügyintézés díja + VÁM) * ÁFA ), mert itt a legmagasabb, 27%-os az ÁFA. Miért itt a legmagasabb, 27% az ÁFA? Mert ez a tolvaj maffia van hatalmon, aminek valamiből fedezni kell a költségvetésből kieső összeget, amit ellopnak vagy elszórnak stadionra, kisvasútra.

Persze meg lehet érteni azokat is, akik hasznot húznak ebből a maffia rendszerből, és csőstül jönnek nekik a közbeszerzések. De akkor tessék szépen felvállalni, hogy azért nem megy el valaki szavazni, mert befogott orral is de fenn akarja tartani ezt a rendszert!

a magas AFA onmagaban nem feltetlen az ordogtol valo. Mert lehet az is egy adopolitika, hogy leviszem az szja-t, whatever mas adokat, de megemelem az AFA-t, igy a munkat terhelo sarc csokken, mig a fogyasztase meg no. Ebben az a szep, hogy segiti a kozteherviselest, amennyiben mindenki eszik pl. Persze, az adonemek aranyaval valo tilitolit el is lehet baszni, nem azt mondom, hogy torvenyszeruen jo...

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

enem67
Mindenkinek el kell mennie szavazni, s ekkor vegye figyelembe szerettei, gyermekei, unokái érdekeit! Ha ezt teszi, jót tesz. Ha nem, miként fog majdani kérdéseire válaszolni?

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az itteni (bármely irányba (nem)kötődő) megmondóembereknek van-e családja, hány gyereket etetnek, nevelnek, iskoláznak. Árnyalná a hozzászólásokat ... :-)

Többsége fiatal..majd lesznek öregek ők is, másként fognak gondolkodni. A kommunizmusról azonban konkrét tapasztalatuk nem lesz, a rendszerváltás szennyét nem látták. Tulajdonképpen súlyozni kéne a szavazatok aszerint, hogy kinek hány gyerek van. A szülő jogilag felelősségre vonható a gyerek bizonyos dolgai miatt, azonban ezzel a felelősséggel párhuzamosan teljes, törvény előtti képviseletet nem kap. Ez szerintem méltatlan dolog.

> Sol omnibus lucet.

-1. Pl. egy ujszulott is ember, az o erdeket is serti, de o nem is kepes felelosen szavazni (es amugy is szarik mindenre). Egy 17 eves kamasz attol kulonbozik tole, hogy o mar erettebb, de ahhoz nem elegge, hogy atgondoltan es felelosen donthessen ebben a kerdesben. Jol van a jelenlegi rendszer.

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Demokrácia van. Ebben az a veszélyes, hogy 2 hülye minősített többségben van 1 okossal szemben. A 22-es csapdája pedig az, hogy demokratikus rendszerben alkotmányos eszközökkel a demokrácia gyakorlatilag nem leváltható (elméletileg igen). Aki pediglen nem megy el szavazni, az elveszti azt az erkölcsi alapját, hogy járassa a száját.

Szerintem...

Amúgy menjenek el minél többen és konkrét tapasztalatuk alapján, 4 éves kasszát csinálva, pragmatikusan döntsenek. Neki - a szavazónak - jobb, könnyebb lett-e vagy rosszabb, mik számára a lényegi kérdések, azokban milyen változások voltak a múltban és milyenek várhatók más-más forgatókönyvek szerint a jövőben. Úgy gondolom ez a tudatos szavazói magatartás. Csak remélni lehet, hogy az itteni közösség így jár el, az ország sorsáért felelős értelmiségiként.

> Sol omnibus lucet.

Ha nem mész el szavazni, vagy érvénytelenül szavazol, akkor a tolvaj maffiát támogatod.
Lehet ez ellen pampogni, de akkor is ez a helyzet.

Azt meg végképp nem értem, hogy ha valaki nem megy el szavazni, ami magánügy, miért buzdít az érvénytelen szavazásra, vagy a nemszavazásra? Csak nem fideszes ügynök vagy? Nekik érdekük, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni.

Arra próbáltam célozni, hogy két dolgot tehetsz: elolvasod figyelmesebben azt, amire válaszolsz, esetleg - ezt nem is nagyon várom el - kicsit feljebb görgetsz, hogy érdemben meg tudd ítélni az álláspontomat. Amúgy te nem személyeskedtél egy picit sem, igaz?

> Sol omnibus lucet.

Nem-re szavaztam mert habár magyar vagyok, semmi közöm Magyarországhoz, de még ahhoz a pénzhez sem amit a magyar kormány határon kívülieknek segítségként szétoszt (ezt szétlopják a határon kívüli magyar egyesületek meg egyházak, mezei ember nem lát belőle semmit).

Szeretném ha a változás megtörténne, mert az országot egyre jobban kisajátítja egy korrupt, maffia banda, aki már az EU-ból származó tőkét is lopja, nemcsak a magyar állampolgárok pénzét. Pár éve az ország egyre jobban hasonlít a keleti diktatúrákra, mint egy nyugati demokráciára. Sajnos rengeteg ember ezt nem veszi észre hiszen a fidesznek (már a nevük sem stimmel hiszen a fiatalok már inkább az öreg dinoszauruszok gyerekei, rokonai mint új, friss szürkeállomány) sikerült egy náci-kommunista propaganda utasításkészletből jól összerakott szemellenzőt akasztani a leghűségesebb válaszpolgárokra, akikre mindig lehet számítani: a nyuggerekre (anno Gyurcsány is ugyanezt tette, mikor először felmerült az állampolgárság kérdése és meg is nyerte, jelen pillanatban úgymond saját fegyvere fordult ellene). Szüleimen tapasztaltam, akik normálisan gondolkodó emberekből agymosott zombikká váltak mióta nyugdíjasok és a tévé kivételével egyetlen más információforrásuk sincs.

Megfigyelésem szerint a tényleges változást két kritikus tényező tudja meghozni:
1. Részvételi arány: nyuggerből nem lesz több de rengeteg fiatal választópolgár van, aki nem megy el szavazni, ezekre kellene koncentrálni és meggyőzni őket a részvétel fontosságáról.
2. Ellenzéki pártok megegyezése és visszalépés a legjobb eséllyel induló jelölt számára. Sajnos ha az előbbi még lehetséges az utóbbira már nem látok akkora esélyt. Ez a fidesz másik nagy húzása a propaganda mellett: divide et impera. Ha nincs összefogás akkor Orbán, Putyin, Erdogan és Xi Jinping mintájára, élete végéig (vagy legalábbis a mostani nyugdíjas választópolgárok kihalásáig) az állam vezetője lesz.

ad 1./ ha az átlagéletkor növekszik, akkor a fiatalok súlya a választási kosárban csökken.
ad 2./ a teljesen koordinált ellenzéki jelöltállítás során a töredékszavazatok elvesznek a neminduló pártok számára. Vagyis rosszabb, mint a hanyattesés. Kéretik tanulmányozni a magyar választási rendszert.

Az ellenzéki koordinációs jelöltállítási maszlagot sokan megeszik. Valójában ez nem egy kormányváltási törekvés, hanem ellenzékkoncentráció, azaz az ellenzéki pártok a koordináció során nem a Fidesz ellen küzdenek, hanem egymást gyilkolják halomra, hogy a végén a Gyurcsány maradjon egyedül Orbánnal szemben. Az ellenzéki pártvezetők közül messze Gyurcsány a legtehetségesebb és messze őneki van a legmegbízhatóbb titkosszolgálati adatbázisa.

> Sol omnibus lucet.

tl;dr

Minden a matekon múlik. Most 15% az SZJA-m. Ez a karácsonyi bohóc mennyit is ígért az én jövedelmemre? 24%-ot? Vagy mi szerepel most a programj osztogatásaikban?

Egy linket tudna valaki adni?

--
trey @ gépház

Na, és a 15% SZJA megér annyit, hogy cserébe tönkrebassza az országot a tolvaj maffia?

Különben meg, soha még ennyire nem adóztatta meg egyik kormány se a magyar embereket. 27% ÁFA, 30% KGFB adó, kamatadó, ilyen különadó-olyan különadó. Ezeket mind a magyar emberek fizetik. A munkát terhelő adóknak meg csak egy része az SZJA. Ha nem iróniának szántad, akkor ennél azért okosabbnak gondoltalak, hogy magadtól is átlátod ezeket.

Én ki is használom ezt a lehetőséget. Amit csak tudok, azt külföldről rendelem meg, lehetőleg az áfamentes határ alatti adagokban. Így aztán pláne jól járok. Akinek pedig a rezsi kifizetése és a élelmiszer megvásárlása után már nem marad semmi pénze az meg is érdemli. Hiszen már egy ideje tudjuk, mindenki annyit ér, amennyije van. A sok nyomorult fizesse csak a 27%-os áfát. Megérdemlik! Vagy esetleg mégsem jól van ez így?

Nézz utána pl a 2017-es reálbéremelésnek. Tényeket urak, tényeket könyörgöm, mert amit itt elhangzik az az ostobaság (elnézést!) és a demagógia piszkos elegye!

> Sol omnibus lucet.

Ps.: A pékek terhei: energia árak érdemben nem emelkedtek, a nyereségadó nagyjából a felére csökkent 2010 óta.

A google a barátod. Válaszd ki azt a médiát, amelyiknek hiszel.

> Sol omnibus lucet.

Ps.: egyébként dehogynem emelkedett a párod reálbére, pl kevesebbet fizet az áramért, a víz-csatornáért, mint azelőtt. Ha van családi adózás, akkor ez is játszik, az szja csökkentés is. Azt ugyanis nem hiszem, hogy a bruttóját lejjebb vitték, mikor csökkent az szja kulcs.

Azzal én mihez kezdjek, hogy másoknak állítólagosan mennyivel emelkedett a reálbére?
Tudod, a reálbér sok dologból jön össze.
Nem csak a közüzem számít, amiből pl a távhő az ú.n. rezsicsökkentés mellett is elég durván nőtt az elmúlt években.
Az élelmiszer árak statisztikában nem tudom, hogy alakultak, a boltokban drasztikus növekedést látok.

Engem próbálsz meggyőzni és én nem látom, hogy igaz lenne bármi abból a nagy reálbér emelkedésből.
Egyébként vannak más, kevésbé önző szempontok is: pl. a most felnövő nemzedék jövője, amit ez a kormány a kukába dobott a tönkretett oktatással, az ország kiszolgáltatásával a ruszkiknak és egyéb fosztogatásaikkal.

Tények:
- A csirkehús áfája 5%-ra csökkent. Néhány hónap múlva ugyanannyiba került, mint a csökkentés előtt. Azóta már drágább.
- A sertéshús áfája 5%-ra csökkent. Néhány hónap múlva ugyanannyiba került, mint a csökkentés előtt. Azóta már drágább.
- Az év elején a hal áfája 5%-ra csökkent. Most már ugyanannyiba kerül, mint a csökkentés előtt.

Tehát volt egy csökkenés, amit a vevő a pénztárnál nem fog észrevenni.

Reálbéremelés:
- A nyuggerek nem kapnak ilyet. Az előző évben, és most – köszönhetően a választásnak –, még jól jártak, mert kicsit többet kaptak, mint a tényleges (illetve a várható) infláció volt/lesz.
- Az alacsonyabb fizetésűek (akiknél ez nagyon fontos) legtöbb ágazatban kevesebb emelést kaptak, mint a magasabb jövedelműek.
- Néhány ágazatban (többségében a szemét multiknál!) ténylegesen nagy emelés volt. Például a kereskedelemben.
- Az állami szférában rendre úgy sikerül az inflációnál nagyobb mértékű emelést „adni”, hogy a végén a fizetési papíron a nettó pontosan ugyanannyi, mint az előző évben volt. Tehát volt emelés, csak a végén valahogy eltűnt. A technika: pontosan annyival kell csökkenteni a cafeteriát, mint amennyivel nőtt a fizetés. Tada!

Minél többet tudsz megtakarítani, annál kevésbé zavar a 27%-os áfa. De ha a megtakarításodat külföldi utazásra költöd, és olyan országokba utazol, ahol alacsonyabb az áfa (= bárhova), akkor is jobban jártál. Ezzel szemben, aki nem tud megtakarítani, az a nettó jövedelmének egy jelentős részét áfaként befizeti a költségvetésbe.

Tény: 2010-2017 éves átlaginfláció 2.5 % alatti. 2018 januári éves 2.1 %, a monetáris várakozás alatti. Ezzel nem érdemes vitatkozni, módszertani a standardok nem engednek játékteret. További tény, hogy a minimálbér reálértéke 20-30 %-kal emelkedett a 15 %-os szja ellenére, amennyiben 1 gyerek van a háztartásban ez a szám 60 % körüli, 2 gyereknél 80 % - pontos számokra nem emlékszem.

Egyszerűen nem értem, hogy értelmes emberek nem veszik a fáradságot, hogy megcsinálják a kasszát. Na, részemről ennyi, kérem a személyeskedések mellőzését.

> Sol omnibus lucet.

Ezek csak bullshitek, semmi más. A 27% ÁFA-val az állam a kereskedő és a termelő hasznát nyirbálja meg. Ezért van, hogy hiába kerül ugyanannyiba valami, mint tőlünk nyugatabbra, valamivel kompenzálni kell a kieső bevételt. Ezért kapsz a pénzedért silányabb minőségű terméket, vagy ipari hulladékot.
Ha meg csökkentik egy termék ÁFA-ját, rögtön helyreáll a torz árképzés. Mégis mit vár valaki ilyen esetben?

5%, ja. Ausztriában, de nem itt.
Nincs olyan, hogy alapélelmiszer. Alapvetőnek hívják, mint például a tej, kenyér, liszt, cukor, étolaj. Ezek közül a kenyér és a tej 18%-os, a többi 27%.

Haggyál békén a bullshitjeiddel és a tolvaj fidesz agitproppal! Nálam amúgy sem érsz vele semmit.

a legviccesebb, hogy úgy érvel a nyilvánvaló hazugsága mellett, meg úgy hivatkozik rá, mintha ő szakember lenne és mintha a vitapartner bődületes marhaságokat mondana. vélhetően ugyanennyi igazságtartalma van a többi hozzászólásának is. tényleg igaz, hogy elég határozottnak lenni, azt' jónapot.

majd innen bizonyára rámutat azon termékek milliárdjaira, ami miatt bőszen hangoztatja ezt az 5%-ot: http://nav.gov.hu/data/cms434536/Tajekoztato___Afa_kulcsok_es_adomentes…

szerk.: ezt a csak most látom tőle, idézem: "Tényeket urak, tényeket könyörgöm, mert amit itt elhangzik az az ostobaság (elnézést!) és a demagógia piszkos elegye!"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mondom a matekon. Mennyi jön a számlámra. A többi opcionális. Majd én kikalkulálom magamnak, hogy melyik éri meg.

Hol van az ellenzék programja, amelyikben le van vezetve, hogy nem a középosztály fogja megint eltartani a semmirekellő segélyre várókat? Meg hogy az általad kifogásolt adótételeket jelentősen csökkentik? Meg, hogy azt a nagy osztogatást miből képzelik fizetni?

--
trey @ gépház

Opcionalis? Tehat a szamlara kapott penzedet nem koltod el SEMMIRE?
Csak mert ha BARMIRE elkoltod, akkor fizeted a vilagrekorder 27% AFA-t, ha befekteted akkor a kamatadot, igazabol akarmit csinalsz vele (vagy nem csinalsz), mindenkeppen az allamkasszaba megy a penzed nagy resze.
Pusztan arrol van szo hogy nalad mukodik a propaganda, es vigyorogva, boldogan fizetsz sokkal tobbet mint kellene, mikozben azt hiszed hogy tobb penzed marad :D

Abban azert igaza van, hogy lehet masra szavazni (igazabol kell is, mert mar nagyon erik egy narancsszinu pofon), de semmit, de SEMMI garancia nincs arra, hogy egy kormanyvaltas eseten nem fogsz meg ennel is tobbet fizetni. En mar azzal elegedett lennek, ha maradnanak a koltsegek ezen a szinten csak masra koltenek a penzt a haverok etetesen kivul (is).