Határvédelem, szolgáltatásként (x)

 ( hup | 2018. november 19., hétfő - 9:51 )

Beruházás nélkül IT biztonsági csúcstechnika? A 4iG-nél van a válasz és az üzemeltetés.

Szolgáltatásként kínálja a Watchguard határvédelmi megoldásokat a 4iG. A Humansoft történelmi kompetenciáit magába olvasztó cégcsoport kimondottan a hazai közepes vállalatok számára állított össze olyan előfizetéses csomagot Határvédelem néven, amelyben a tűzfal és komplex szűrési feladatok ellátó biztonsági célgép (appliance) mellé teljes körű üzemeltetés is jár. Vannak előnyei.

Az XaaS-modellek (egyik) lényege, hogy nem kell házon belül kompetenciát építeni. Ez igaz a Határvédelemre is, a cégeknek nem kell foglalkozni a dedikált IT-biztonsági csapat toborzásával, felépítésével, képzésével és megtartásával. A mai magyarországi szakemberhiányt figyelembe véve ez rémálomba hajló feladat, jó, tapasztalt biztonsági szakértők nagyon nehezen igazolhatóak le, ami sokszor akadálya a csúcstechnikát képviselő következő generációs határvédelem bevezetésének. A kiszervezéssel a probléma egy csapásra megoldható, szolgáltatás keretében érhető el egy dedikált csapat szakértelme és rendelkezésre állása, a hónapokig (vagy akár évekig) tartó építkezés és ráfordítások nélkül. A 4iG által kínált szolgáltatás abban is különleges, hogy a kiszolgáló csapatban mindenféle kompetencia megtalálható, tanácsadók, mély műszaki tudással rendelkező mérnökök és üzemeltetők dolgoznak együtt.

Watchguard: tűzfal, modern körítéssel

A menedzselt biztonsági szolgáltatás alapja a Watchguard határvédelmi megoldás - amelynek első és egyetlen Gold fokozatú partnere Magyarországon a 4iG. A Watchguard egységes fenyegetésmenedzsment (UTM - Unified Threat Management) appliance, amely fizikai és virtuális formában is elérhető, és olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a klasszikus tűzfal és VPN, webes tartalomszűrés, emailes spam- és forgalomszűrés, vírusvédelem, alkalmazás-policyk, behatolásvédelem.

A leggyakoribb hálózati támadás-típusok Magyarországon

A 4iG ehhez kínál teljes körű szolgáltatást, kezdve a migrációval a meglévő tűzfalrendszerről, üzembe helyezéssel. A folyamatos működésért felelő szakembergárda mellett a támogatásért éjjel-nappal elérhető telefonos ügyfélszolgálat felel, az ügyfél számára pedig dedikált kapcsolattartó (szolgáltatásmenedzser) is rendelkezésre áll. A szolgáltatás részeként (értelemszerűen) a Watchguard teljes funkcionalitása elérhető, rendszerfelügyelet, karbantartás (például a firmware-frissítés), naplózás (és annak vizualizációja). Ez utóbbi a biztonsági csapatok számára a sok fals pozitív jelzés miatt sokszor fejtörést tud okozni, a Watchguard ezt fejlett jelentéskezeléssel és kiértékeléssel (leggyakoribb és legveszélyesebb támadási formák, anomáliák) kezeli.

Természetesen a csapat a szokásos rutinfeladatokat, például a szabályrendszer módosításait is ellátja az ügyfél számára. A szolgáltatás része a hardver cseréje és szervizelése is, igény esetén hideg vagy melegtartalék bevetésével, így meghibásodás esetén a hálózati forgalom kiesése minimális lehet.

Az ügyfelek igényeit a 4iG különböző szolgáltatásszintet kínáló előfizetéses csomagokkal igyekszik lefedni, ezek az ügyfélszolgálat rendelkezésre állása, az egyes különleges szolgáltatások elérhetősége illetve a támogatás prioritása szerint különböznek. Így az ügyfél kiválaszthatja magának azt a szintet, amely az igényeinek leginkább megfelel, és nem fizet azért, amire nincs szüksége.

A 4iG-nél a Határvédelem szolgáltatáscsomagja nem egyedülálló, a cég fokozatosan igyekszik IT-biztonság-mint-szolgáltatás modellben kínálni további megoldásokat is. Jelenleg a Zabbix-alapú felügyeleti szolgáltatás érhető el mellé, ez az IT Távfelügyelet, de a jövőben további IT és biztonsági szolgáltatásokkal is bővül a portfólió.

Aktuális akciós csomagok, bővebb műszaki és szolgáltatás infók a 4iG Határvédelem weboldalán.

(A 4iG megbízásából készített anyag.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

őőő oké.

--
FBK

Végig olvastam: +1
!Végig olvastam: -1

-1

Már ez is mészáros kezében van, bottal nem piszkálnám

/etc/passwd != /etc/shadow

gondolom utóbbit sok szakember nem értené (nem a hupon), de ha tényleg az előbbi akkor vannak gondok :-) kb 20 éve nincs jelszó a passwd fájlban a legtöbb nem legacy UNIX rendszeren.

Még ha htpasswd -t írtak volna akkor talán.

Azért nem mindegy, ha tudják milyen userre kell brut force támadást indítani, vagy távolról kihasználható hiba esetén mivel lehet esetleg továbbmenni stb. Vagy lehet infot keresni usernevek alapján, feltételezni, hogy másik rendszeren is van ilyen user stb. Minden info jól jön.