Új VPS csomagok RackForestnél (x)

 ( hup | 2018. június 11., hétfő - 13:03 )

Dupla RAM, kedvezőbb ár, választható helyszínek, Intel Xeon Gold 6126 Processorok + Intel Enterprise SSD-k. Próbáld ki ingyen! Győződj meg a a minőségről!

A RackForestnél a Linux VPS szolgáltatásunkat folyamatosan fejlesztettük az elmúlt években. 4 éve vezettük be a 100% SSD alapú háttértárakat, majd növeltük a CPU teljesítményt (2.1GHz-ről 2.6Ghz-re), a kiszolgáló hoszt szerverek hálózatát 10Gbit/sec-re bővítettük, végül az SSD háttértár IOPS teljesítményén is fejlesztettük. Változatlan havi díjak mellett, már ez is jelentős pluszt nyújtott az ügyfeleinknek, de most nagyobb sebességre kapcsolunk:

Az új Linux VPS csomagjainknál a kedvezőbb havi díjak mellett, dupláztuk a memória mennyiségét, valamint tovább növeltük a CPU és diszk teljesítményt az új Intel Xeon Gold 6126 processzorokkal, és a kiváló Intel Enterprise S4600 SSD-kkel.

Az 5 napos, ingyenes tesztidőszak igényléséhez tekintse meg VPS kínálatunkat!

(A RackForest megbízásából készített anyag.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

miben jobb ez, mint az Aruba vps-ei?

Magyarországon vannak a VPS szerverek (kiválaszthatod hogy melyik Budapesti szerverteremben legyen), és jobb supportot kapsz hozzá. :-) A teljesítményét pedig próbáld ki, mert mindenkinek kicsit más az ami fontos, így nehéz két kb. egyforma VPS-t összehasonlítani.

API mikorra várható a VPS kezeléshez? (Gondolok itt arra pl, hogy Ansible-el lehessen felhúzni 1-10-20 vm-et)

Jelenleg csak tervben van az API megvalósítása, de mivel ez alapvetően teljesen más számlázási koncepciót is igényel: A havi fix előreszámlázás helyett, az aktuálisan használt erőforrások folyamatos mérése + utólagos számlázás. Összességében úgy gondolom hogy ha megvalósul, akkor az egy új Linux VPS termék lesz, nem a jelenlegi. Egyenlőre nem tudok tervezett határidőt mondani az API funkciókra.

Biztos sokan mondták már, de ha lenne snapshot funkció, akkor holnap váltanék. Ez nekem annyit megér, hogy külföldi szolgáltatónál vagyok inkább.

A snapshot funkció megvalósítását szintén tervezzük, de a jelenlegi lehetőségeinkkel nem vagyunk megelégedve. Túl sok a limitáció ahoz, hogy mint szolgáltatást bevezessük.

Továbbá az API-hoz hasonlóan a snapshot-ok is felvetik a számlázási koncepció módosításának problémáját. (A snapshot-okat is csak utólag a havi erőforrás használat alapján lehetne számlázni, ellentétben a Linux VPS havi előre számlázásával.)

Egyenlőre nem tudok tervezett határidőt mondani a snapshot funkciókra.

Köszi a választ! Érthető a probléma, viszont már csak ez választ el titeket ebben a szegmensben, hogy a nagyobbakkal versenyezve az átlag magyar is titeket válasszon és ne Vultr/DO/Linode stb szolgáltatókat. De szerintem ezzel ti is tisztában vagytok :) Én speciel árérzékeny se vagyok, így +25-30% se izgatna különösen.

A Microsoft Azure felhőből pár kattintással, átmigrálhatóak a gépek hozzánk. Nem szükséges konverzió.

Ez pontosan hogyan működik?
Azure esetén az adatok külön disken vannak, nálatok ilyenre nem látok lehetőséget.

Ha valaki az Azure-ból szeretne migrálni hozzánk, akkor az Azure-ból le lehet tölteni a vhd diszk image filet, amit mi be tudunk tölteni, konzolról át lehet írni az IP címet és kész is van a migrálás. Konkrét igény esetén a rendszergazdáink segítenek ebben a migrálásban.

Nálunk a Windows VPS és Linux VPS-ek is egy diszkel rendelkeznek (sys+data egyben), de az Azure-os külön sys vhd és data vhd-t is be tudjuk tölteni, és akkor a WinVPS ilyen is marad nálunk.

Hmm, ez a RAM duplázás most elgondolkodtatott, hogy érdemes lenne váltani.

Sub

Meglévő ügyfelek is kapnak kedvezményt és ram bővítést?

Igen, de kérni kell az ügyfélszolgálattól a jelenlegi (régi) VPS csomag modosítását a kiválasztott új csomagra. Mivel kicsit mások az új csomagok és más szervereken is szolgáljuk ki ezeket (amelyekben több memória van) így migrálni kell a szervereket, így automatikusan nem változtatunk senkinek sem VPS csomagot.

A váltásnál egy limitáció van: A Diszk méretét nem biztos hogy lehet csökkenteni.

Tehát új vasak is vannak. :-)

A memória duplázódott ez eddig stimmel. :-)
A további performancia hogyan aránylik a régi szerverekhez képest?
Tehát mondjuk a régi Four-ban volt 4 CPU az új Eight 4 CPU-ja ugyanazt tudja vagy többet? Az SSD gyorsabb lett?

Igen, a régi szerverekben Xeon E5 2.6Ghz procik vannak, az újakban Xeon Scalable 2.6Ghz, a CPU teljesítmény Ghz/VM kb ugyanakkora, a többlet a Scalable architektúrából ered. Azaz a régi VPS Four (4 CPU 4G RAM) processzor erő szempontjából kb. ugyanaz a kategória mint az új VPS Eight (4 CPU 8G RAM), csak kicsit olcsóbb is lett. :-)

Az új szervereken arányaiban (CPU magokhoz viszonyítva) kb. ugyanannyi VM-et adunk ki mint eddig, így e miatt is kb. hasonló a CPU teljesítmény.

A diszkeknél a régi szerverekben Samsung 850Pro / LSI2108, később Intel S3520 / LSI3108 kombinációkat használtunk, az újakban maradt az LSI3108 de Intel S4600 SSD-kkel, így az írás műveletek IOPS-a erősödött. A régi Samsung 850Pro-s gépek végleg elbontásra kerülnek a következő hónapokban.

Köszönöm a részletes választ! :-)

Közben eszembe jutott egy kérdés:
Elég jelentős performancia visszaesést tapasztaltam a Spectre és társai megjelenése után minden VPS-nél, nem csak a Rackforest-nél.

Tehát pl. a réginél be kell kapcsolni a kerülő szoftveres védelmet. Emiatt lassul.
Az újnál már nem kell bekapcsolni, mert kivédték. Így konkrétan gyorsabb lehet használatban, ha eredetileg ugyanaz az ops / sec teljesítményük volt.

A CPU-kat, ha így hasonlítjuk össze teljesítmény szempontból, akkor vajon nem-e jobbak az újabbak?

köszönöm!

Akinek már van szerződése, arra is érvényes a változás?

Csak azért kérdezem, mert a Telekomnál van internetem és pár évig "elfelejtettek" szólni, hogy az enyémnél 5x nagyobb sávszél is olcsóbban kapható már, ha átállíttatom a szerződést. Az kicsit bicskanyitogató volt.

A DIGI-nél a 200/100-as netet úgy módosították 1000/200-asra, hogy nem is szóltak és a díja sem változott.
Na ez az igazi bicskazárogató. :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Igen, de ahogyan egyel korábban írtam kérni kell a VPS csomag váltást a kiválasztott új csomagra.

Most jobban megnézve, igazából nem lettek jobbak a csomagok.
Az eddigi Four csomagban 4 CPU, 4 GB Ram volt.
Most lett benne 2 CPU, 4 GB ram.

Az Eight csomag tartalmaz 4 CPU-t, 8 GB Ram-ot, de az már drágább az eddiginél.

Tehát vagy olcsóbban, de rosszabbat kapok (kevesebb CPU), vagy drágábban ugyan, de több ramot (4 helyett 8).
Új előfizetőként persze érdemes lehet kiválasztani a legjobbat, de meglévőként nem biztos, hogy érdemes migrálni a szervert.

Felhasznals fuggo. Nekem csak azert van a 2 vCPU mert igy volt a csomag, de szerintem egyszer sem hajtottam ki. Ha migralok az uj TWO-ra a vegen kevesebbet fogok fizetni es meg mindig lesz eleg CPU.

--
http://blog.htmm.hu/

Ha jól emlékszem a csomagokra, az eddigi Eight áráért most a Twelve van, ami több CPU, több RAM.

Teljesen járatlan vagyok e téren, de pl. a

1 XEON E5 vCore
1 GB RAM
20 GB SSD bővíthető 100 GB-ig
1 TB havi adatforgalom

csomag esetén 1 db CPU (ami 20 mag, 40 szál) erőforrást kapok 1 GB memóriával...stb?

szerintem csak 1 szalat (virtual core)

Hello,
a supporton nem kaptam valaszt, ezért itt tenném fel a kérdésemet, hogy tudjam, mit veszek:

ipv6-os témában az alábbit mondta a support:

Idézet:
Amennyiben reverse DNS-re szükség van, a /56-os reverse DNS zóna kiszolgálását végző 2 névszervert be tudjuk állítani, a névszervereket azonban Önnek kell biztosítani.

ez nekem azt sugallja, hogy delegálják a .arpá-s reverz zónát. ez igaz?

Idézet:
delegálják nekem a kiosztott ipv6 tartományhoz tartozó reverz zónát (.ip6.arpa) vagy csak egy-egy PTR rekordot lehet beállítani?

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack