Egyszerű MIDI vágó program

Fórumok

Üdv!

Szükségem lenne egy ingyenes, kicsi, és végül, de nem utolsó sorban egyszerűen használható MIDI vágó programra. A dolgom csak annyi lenne, hogy egy MIDI fájlból kiválasztok egy intervallumot, majd ezt külön MIDI fájlba elmentem.
A platform lehet Windows is, Linux is. Esetleg ha mindkettőn fut, az se baj.

Köszönöm szépen!

Hozzászólások

Tavaly kipróbáltam, nekem még elég bugos volt, illetve egy rakat funkció nem ment benne, ami master-keyboard-al elég cinkes. Megvizsgálom két ünnep között, hogy áll, mert amúgy tényleg ígéretes project.
De ez nem változtat azon vesszőparipámon, miszerint az ardour-t kéne végre felruházni midi-vel, s ütőképes programmá válna. :)

Bingó! Rejtetten erre próbálok célozni évek óta, hogy ha az benne lenne, akkor felvehetné a versenyt a zártakkal. Nagyon nem ártana egy olyan kifinomult szoftver, ami egyben tudja kezelni a két "réteget", így egy szoftverrel "komplett" zenei studio lenne a kezünkben.

Igen, nekem is rémlik, hogy pár éve nem igazán úgy működött az aux, ahogy kellene. Legutolsó frissítés óta nem volt időm zenélni, de meg fogom nézni, csak jussak el odáig :)
Az effekt pluginok insert-re való kötésével nem volt gondom soha, tökéletesen működött.

VST egy nyűglődés linux alatt, ez tény, de igazából nem is nagyon értem ezt a VST hype-ot. Van egy rakat effekt linux alatt, ami nagyon jól szól, eddig egy ügyfelem sem panaszkodott érte. Majd 10 évet dolgoztam VST alapon, s hidd el, azok között is van nagyon kutyaütő (még a legnevesebb gyártóktól is). Ugyanúgy ki kell szortírozni itt is, mint VST-nél. Szóval van azért alternatíva ugyanúgy, mint más területen.

A fentieket ismerem, a Qtractoron kívül.
Linux alatt minden MIDI szerkesztőnek alapvető igénye hogy legyen Jack szerver futtatva?

A timidity alap esetben nem működik Pulse-al. Muse-ban van soundfont lejátszó, abba be kell vágni egy GM sf2-t, s hozzárendelni minden sávhoz.
Gm sf2 pl.:
http://soundfonts.homemusician.net/collections_soundfonts/daves_general…

sfArk kicsomagoló:
http://www.melodymachine.com/files/sfark_setup.exe
wine-ban elvileg fut.

Nagyon mással nincs értelme, hiszen többsávos, teljesítményigényes zenei feladatokat nagy látenciával nem nagyon tudsz végrehajtani.

Akkor dicsekszem egy kicsit...ZynAddSubFX szoftver szinti, ALSA-val,
OSS emuláción keresztül, egy ALS4000 hangkártyának látszó kacaton,
MIDI-zve master keyboardról: teljes belső látencia 5,3ms.
Ja, és nem RT a kernel, hanem sima kmp-default...

-
"Attempting to crack SpeedLock can damage your sanity"