Sérült raw,jpg fájlok javítása recovery után

Fórumok

Sziasztok!

A napokban a HFS+ partíciós táblám sérült és eltűnt a képeket tároló partícióm. Az állományok visszaállítottam Data Rescue 3 Recovery programmal, mindent meg is talált a fájlok méretei is egyeznek. Viszont sajnos a fájlok sérültek és nem tudom megnyitni őket. Valakinek valami mentő ötlete? A fájlok biztosan épek, hiszen formázni nem formáztam csak a tábla sérült és visszaállítani nem tudtam.

A válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólások

A kiterjesztés semmit nem jelent. A lényeg az, hogy mi van a visszaállított fájlokban. Ha a fájl tartalma nem érvényes képformátum, akkor így jártál. (Kicsit cinikusabban: ilyenkor kell elővenni a backupot, vagy káromkodni, amiért nem csináltunk backupot.)
Ha a visszaállítást nem az eredeti lemezre végezted, akkor érdemes lehet megpróbálni a photorec programot is, hátha nagyobb sikerrel jár. Ha az eredeti lemezre történt a visszaállítás, akkor a photorec esélyei elég csekélyek.

-----
"Guglizni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.""

lol

"a műtét sikerült, a beteg állapota stabil, kérem jegyezze fel: a halál beállta.. "

tehát NEM sikerült a recocery, pont a hibás állapotot olvastad, tehát csak a fájlnév/méret adatot, aztán pakolt bele valami biteket, ezek után magadtól rá kellene jönnöd hogy másik programmal kellene próbálkozni