SeaMonkey és a fontok

Fórumok

Üdv!

Akadt egy nagyon érdekes problémám, amire megoldást szeretnék találni. SeaMonkeyban (és csak abban, még Firefoxban sem) az összes font (tehát nem csak a weboldal fontjai, hanem az UI fontjai is) hibásak, illetve "máshogy néznek ki", mint ahogy elvárnám.

Először a gtk-qt-engine-re gyanakodtam, de ezt elvetettem, ugyanis rootként futtatva a seamonkeyt (akár kdesuval, akár rootként futtatott X-en) rendben vannak a fontok.

Én valamilyen jogosultság problémára gyanakszom, de fogalmam sincs, hogy minek a jogosultságain kellene állítani. Meg mintha egyszer már megoldottam volna ezt a problémát, de ez nem biztos.

Vannak screenshotok is, seamonkey rootként és sima userként. (Ha így nem tölti be a képeket, katt ide.) Szóval én azt szeretném, ha userként futtatva úgy nézne ki, mint ahogy most néz ki rootként futtatva.

Mindkét esetben a seamonkey szűz profilt használt.

Szóval ebben kérem a segítségeteket, remélem találunk valami megoldást.

Hozzászólások

Huf tippje alapján megnéztem új userrel, és úgy néz ki, hogy ott is a jó fontbeállítások érvényesülnek. Tehát valami config van elrontva, már csak az a kérdés, melyik.

Szerintem a szövegek renderelési beállításainál kellene keresgélned.

:)

Na lett megoldás, de szólok előre, kemény lesz! :)

A probléma valahol a kde témakezelője és a gtk-qt engine körül van. Illetve akörül a hülyeségem körül, hogy a bluecurve témát szeretném használni.

Amikor beállítottam a kinézetet, és először átállítottam a kde kinézetét bluecurvera, majd beállítottam a gtk kinézetét bluecurvera, akkor jelentkezett a hiba. Viszont ha fordítva csinálom, akkor nem.