Tüttyölt ratyli:
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát
jó étvágyat!
- 3386 megtekintés
Hozzászólások
No, ez man dofi :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A pontos szövegre nem emléxem, de a lényege ez.
egy javítási utasítás:
Ha nem zinyál a glogyó, a rézpán spilbájzerrel megabcugoljuk a diznit.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
A zamecsliket nem használtad fel...
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
hát, nem vagy gyenge!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Nem írta, de szerintem mielőtt lesolyvasztja a pesét, a zamecsliket hozzáracslizza a ratyliba, hogy átmenjen a vakomecs. Legalábbis mi így csináljuk.
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ez tajegysegenkent valtozik
mas az alfoldon, mas a felvideken
/* bocs az esetleges helyesirasi hidakert */
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
igen, ez olyan, mint amikor pörkölt főzéséhez két üveg bor kell — egy bele, egy beléd. a zamecslik tudvalevőleg tulajdonképp nem is valóak a ratyliba, de csemegének kiváló.
—-—-—
int getRandomNumber() {
return 4;//szabályos kockadobással választva.
} //garantáltan véletlenszerű. xkcd
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
ez vagy 40 éves de még mindig jót mosolygok rajta
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Az is lehet, hogy 400 éves és egykor értették is... :P
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Én anno 1998/6-os Kretén magazinban láttam először!
Ha nem bánjátok, akkor megosztom veletek! :)
***
WÁGNER B. GYÖRGY
SÜLT VÍZ
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersvíz egyben, fél deci csapvíz, két korty kristályvíz, 4 jégkocka.
Az elkészítés módja:
A másfél kilós nyersvizet jól megmossuk, és hagyjuk, hadd csurogja ki magát. Ezután szárazra töröljük és még mindig egybenhagyva óvatosan beemeljük az előre bevizezett aljú tepsibe, majd lassú tűzön sütni kezdjük. A vizet néha meglocsoljuk és az egészet átfordítjuk, hogy mind a két oldala egyformán piruljon, és oda ne égjen. Miután villával megböködtük, hogy elég puha-e, kész is. Forró jégkockákkal díszítjük.
TEHÉNLEPÉNYHAL
Hozzávalók:
Egy egész tehén, hússzor harminc centis halkép, 10 deka szárított szálka, gyúródeszka, alkothatnék.
Az elkészítés módja:
A tehenet - ugyanúgy, mintha szalmáslepényt csináltatnánk vele - réti etetéssel jóllakatjuk, buzdítván, hogy: -Falatozz má! Na még egy fűszálat a nagymarha kedvéért! Miután megtörtént a z input és megérkezett az outputty (trotty zzzz putty), a tehéntől megtisztítjuk a lepényt (- Eridj má odébb riska!), és halformát gyúrunk belőle. (cuppanások, légyzümm). Az eredményt ellenőrizzük a halképen. (- Nahát! Tiszta apja!) Ha megvagyunk, elővesszük a szárított szálkakészletet és a lepényhalba döfködjük, majd pedig az egészet kifilézzük. Persze előfordulhat, hogy valaki nem szereti a tehénlepényhalat. Nekik ajánljuk a Főttkőt.
FŐTTKŐ
Hozzávalók:
Fél kiló mészkő, egy jókora bazalt, 2 deka fogkő, 3 jó hájas zsírkő, fél marék kavics,két kovakő, egy macskakő, jó fogak.
Az elkészítés módja:
A köveket alaposan megmossuk, majd szárazra dörgöljük. Ezután beáztatjuk őket. Közben egy fazék aljára helyezzük a három zsírkövet - remegő hájukkal lefelé fordítva - és takarékon olvasztani kezdjük. Az így kapott alapot felöntjük vízzel, majd beledobjuk a bazaltot és a fél kiló mészkőt (csobb) meg a macskakőt (csobb, nyávogás. - Ez még élt! - csodálkozás.) Az egészet megszórjuk kaviccsal (srotty). Pár év múlva villánkkal ellenőrizzük, hogy a sok kő megfőtt-e. Ha igen, díszítésnek rakjuk rá a fogkövet. Köretnek kőtészta illik hozzá, kőkorcsolyának legjobb a kövidinka.
TÜTTYÖLT RATYLI ősi magyar étel
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyézde - ha lehet pöcörgősi! -, 3 csipet ciháta.
Az elkészítés módja:
A nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a koshadtba.Közben a pocadékot megpeccsentjük (zzzz peccs!), a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós (cupp). A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar odakap, ahova nem szeretnénk. Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Ez nehéz étel. Nekik ajánljuk a Rőt kercét rücskölt fittyes tekert vakarttal.
ZSÍRFAGYLALT
Típusát tekintve:
Vendégtesztelő desszert.
Hozzávalók (a kacsazsíroshoz):
5 adag vaníliafagyi, és egy adag kacsazsíros, a vaníliással azonos árnyalatú: szép sárga.
További hozzávalók:
Legalább egy vendég, legjobb a külföldi.
A tesztelés módja:
A fagylaltos tálkákat egyszerre vesszük ki a hűtőből és a kacsazyírost a tesztelni kívánt vendég elé helyezzük. A többiek a vaníliásat kapják. Ezután figyelmesek leszünk, különösen a tesztelt irányában. Már az első kanál után sokat megtudhatunk vendégünk önfegyelmi erőnlétéről. Ha a második falat után sem kér a fagyihoz kenyeret, akkor szégyenlős, ha pedig a felénél még mingig nem hány, hazudik.
***
További jó szórakozást! :)
Ne feledd, most kezdődik életed hátralévő része!
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Ehhez hasonlót olvastam anno valamelyik Ludas Matyiban (kb. '78-83 közötti). Sajna már nem hiszem, hogy megtalálom, pedig ott valami csodakütyü elkészítését 2 oldalon keresztül taglalták :)
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni