Informatika Tisztán - ingyenes rendszergazda képzés a Microsoft-tól

http://www.microsoft.com/hun/it/?refID=D4K3U2
Helyszínek: Budapest, Pécs, Miskolc, Debrecen, Győr

Hozzászólások

én már jelentkeztem, majd beszámolok a köv héten, hogy érdemes-e elmenni vagy csak egy újabb vakítás az M$ részéről.

B

A cuccot csak akkor fogod megkapni amikor kifelé jössz a nap végén, és persze csak akkor van meg ez a sanszod ha reggel is időben érkeztél. Persze a hostess kislányok szoktak kivételt tenni a későn érkezőkkel is, de nem törvényszerűen!
A kókuszos süteményekről ne is álmodjatok, mert az úgy sem jut, ha a sor végére álltok be! :)
A fordítógépek nem nagyon használhatóak, mert a bekapcsolva hagyott mobilok zavarják, tehát ha nincs meg a "fluent english" akkor nincs esélyed!
Az előadások mindíg nagyon unalmasak, a hangulatot csak a Fóti Marcel előadása szokta feldobni, de nem tudom hogy most fog -e tartani?

Hozzájárultam a hátizsákod és a csavarhúzókészleted megszerzéséhez.

Poénból kérek én is néhány jelentkezőt a D5RQKE azonosítóra. :D
(A pesti helyszínen, a szomszédos IK*A-ban 100-valami forintért lehet hotdogot kapni, és új szék is kéne már.)

Nekem mar napok ota meg van a regisztraciom :)

Időpont: 2007. szeptember 18., kedd
Helyszín: Sugár Cinemas (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.)

Hat sracok ezek szerint mindenki a cuccra hajt ;-)

Hja. :)

Megszervezhetnénk itt, hogy mindenki csak pontosan három regisztrálót szerezzen, a zsákmány optimális elosztása érdekében. Persze utánaszámolva Falu piramisához kell három ember, az alatta lévőknek 9, 27, 81... azaz a HUP célközönségét tekintve max. az első 10-12 embernek jutna warez. Már ha a jelentkezők elmennek egyáltalán. :)

valakinek valami tapasztalat 18-ai eseményről? megoszthatná esetleg ...

Tegnap voltam a debreceni előadáson! Ott volt a fél NLK is! :-{)E
Ezek fognak nézni, ha az értékelő lapon olvassák majd, a "Honnan értesült a rendezvényről?" kérdésre adott válaszoknál az elég nagyszámú "Egyébb: www.hup.hu" válaszokat. Remélem a promócióért valamit utalnak a hup.hu-nak! :-{)E

Pozitívum:
Érdekes volt! Erősen reklámízű, de informatív előadásokat hallgattunk. Én utoljára az NT4 idejében néztem át az MS hálózat rejtelmeit, meg a "Networking Windows 95" című könyvből alapoztam. Szóval ahhoz képest tényleg vannak nagy változások a Windows 2003 SP2-ig.
Az előadás anyaga, megtalálható a Powerpoint 2007 azaz .pptx :-( formátumban itt:
http://www.microsoft.com/hun/technet/?article=ca94be4a-4d15-4bf4-86bd-6…

Az előadásokról készült videok, pedig itt:
http://www.microsoft.com/hun/technet/?article=fa2c2337-6d35-4e41-90c9-3…

Az előadáson bemuttatk egy nagyon hasznos MS segédprogramgyűjteményt, SysInternals néven, amit megtaláltok itt: http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/SysinternalsSui…
illetve itt: http://www.sysinternals.com/

Kaptun almát! :-{)E

Negatívum:
Hát Microsofhoz képest nagyon fejetlen volt a szervezés!
1.) Fél kilenckor megérkeztem a debreceni Plazaba és megkérdeztem egy biztonsági őrt, hogy hol lesz a Microsoft rendezvény? Erre azt mondta, hogy az emeleti multipexben, de 9 előtt senki sem mehet az emelerte. Kb egy negyedóra mulva, mikor már elég sokan álltunk a lépcső előtt megkérdeztem, hogy nem tudja-e, hogy hol lehet regisztrálni, mert az előadások 9-kor kezdődnek, de félk kilenc és kilenc között kellene regisztrálni? Erre megkérdezte a társát, hogy ő mit tud erről. A társ felment, majd 2 perc múlva leszólt vokitokin, hogy azonnal engedjen fel mindenkit!
2.) A Plaza parkolója fizetős. Ez engem meglepett mert Nyíregyházán ingyenes a Plaza parkoló. Nem kartam közel 9 órányi parkolást kifizetni, ezért kb. 700-800 m-re a mediamarkt parkolóban álltam meg. Az előadás végén közölták, hogy aki autóval jött annak az oklevél átvételekor hitelesítik a parkolójegyét, így 3 órányi díjat átvállalnak. No erről miért utólag kell tudomást szerezni, a visszaigazoló e-mailben vagy a regsiztrációs oldalon miért nem tettek említést?

Az egyik előadó (a második), számomra idegesítően sokat jópofizott, pedig a témák amiről beszélt érdekesek voltak: Szerver a hálózatban, Központosított rendszerfelügyelet - építsünk tartományt! és Hibaelhárítás. Szóval tényleg mondott sok windowsos információt és mutatott fogásokat is ezekből a támákból. Akkor szakadt el nálam a cérna amikor valami ilyesmit mondott: "A redmondi fejlesztő kollégák, fogták a régi (NT4 féle) kvóta kezelést, elvitték a legközelebbi kukához, majd beledobták!" És mindezt mutatta is, ahogy megragadják, elsétálnak vele és ledobják!
Kész, akkor karikáztam be az előadó minősítésénél az 1-es elviselhetetlen minősítést!
Ezután még jött azzal, hogy az IIS 6 is nagyon remek már, de a Windows server 2008-ban lévő IIS 7, már biztosan "indiánverő" lessz!
Szóval a stílus az kissé elvakult volt, de csak ennél az előadónál.

annyi kérdésem lenne, hogy az összes készült videóanyag és prezentációt hol találom?
sajnos 2* is regisztráltam de egyikre sem tudtam elmenni... :S meg nem is volt kivel, pedig szerettem volna.

és így utólag visszanézném egy nap előadásait...
keresgettem az oldaon, de mindenfélét találtam rendszerezetten vagy rendszerezetlenül ki hogy nézi( nekem pl. az összes kéne, nem baj ha onlinon lehet megnézni nem az a célom hogy letöltsem és ...)
Aki esetleg tudna ebben segíteni, gondolok itt egy weboldalra ahol minden egy helyen van.

Előre is köszi.

--
Xiluka

okéé

akkor a tanfolyamon csak is kizárólag a 2003 serrver RC2-ről volt szó.
ha igen akkor vágom.
csak mert találtam még vistas videókat meg újj októberi videókat is.
pl: http://www.microsoft.com/hun/technet/?article=e3e9b621-0aaf-4c1c-a222-a…
de akkor ha jól gondolom ezek nem a "tanfolyam részei" ezek amúgy csak ilyen bemutatót infók...
--
Xiluka