Valami szaglik az IBM P-series körül?

Címkék

A The Inquirer arról cikkez, hogy valami titokzatos, memóriával összefüggő probléma lehet az IBM P-series gépek körül, amelyet a cég próbál titkolni. Állítólag a cég magyarázat nélkül, csendben visszavonta a 4GB-os DIMM modulokat a szervizraktárakból. Egyesek sumákságot vélnek felfedezni a dolog mögött.

Hozzászólások

Inkább hívják vissza mint hogy szart adjanak el ..
q

szerintem szarabb mert ha ati valahanyas kártyád volt (asszem abba a driverbe volt) Akkor eleve olyan rendszert telepítettél fel ami vírusos... Mellé a cucc írthatatlan volt :D Ergó újra telepítés de minek... A cég pedig azt állította hogy elenyésző esetben okozhat hibát a dolog :D

Akkor másképp: nem valószínű, hogy visszahívják, mert minek? Jó eséllyel nem is adnák vissza a tulajdonosok a gépeiket, pl. egy éles üzemű SAP alatt nem állíthatod le a gépet és adhatod vissza bármikor. Valószínüleg a leállásból nagyobb kár származna, mint amit az egész gép ér.

Ave, Saabi.

Lehet, hogy csak mid-range, de ez olyan mid-range, ami átlag wannabe linux guru-nak sose látott csoda. Azt kéne felfogni, hogy ezen a szinten nem úgy folynak a dolgok mint home PC-k világában.

Ave, Saabi.
ps: valaki felvetette a vírusos install CD esetét. Nos, az home kategória, ez meg enterprise. AIX alá valószínüleg relative kevés vírust írtak. :-)

Én szívesen elmondom nektek, miről van szó :)
A 4GB-os memóriák hajlamosak a túlmelegedésre az IBM gépeiben. Fél évig szívtunk vele, az IBM nem volt képes rájönni, mi okozza a hibát, hosszú ideig a Linux kernel hibájától kezdve mindenre hivatkoztak. Aztán, amikor a próba kedvéért rátett, általuk adott Windows az ő tesztprogramjukkal is lehalt, és bebizonyosodott, hogy a RAM hibás, először 2GB-osra cserélték. Amikor azt mondtuk, hogy ez nekünk nem megoldás, közölték, hogy így jártunk... úgyhogy most van 8 db, az eredeti feladatra használhatatlan IBM blade-ünk, meg a véleméynünk az IBM-ről. Ja, és más gyártótól vettünk olyan vasat, amibe minden sarkon lehet memóriát kapni, nem csak egy beszállító hibás cuccai közül választhatunk.