fragmovie készítés linux alatt

Fórumok

Sziasztok,

tud vki a témába vágó használható linuxos progikról?
mint pl. a wines Fraps vgay bmp2avi

Hozzászólások

attol fugg mibol akarsz fragmoviet. van jatek ami tamogatja a kepmentest (cs, cs:s, stb) ott csak a kimentett bmp/tga fajlokat kell osszefuznod. mencode/ffmpeg.
ha nincs kepmentesi lehetoseg, akkor marad a screen capture. (fejbol nemtudok olyat ami tud >50fps felett, sz@r minoseghez jo a <50fps is ;])

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az ffmpeg segítségével összefűzheted parancssorból:

ffmpeg -r 4 -f image2 -i kep%03d.bmp -f avi test.avi

Itt a 4 a másodpercenkénti képkockák száma, a bemeneti fájlok neve kep000.bmp, kep001.bmp, kep002.bmp, stb., a kimeneti fájl test.avi. Sokféle beállítás van, a részletekért ld. `man ffmpeg`.

Szia!

Ötletem sincs mi az a fragmovie, de ha vidót szeretnél desktopról készíteni, akkor az Xvidcap-et (másnéven gvidcap = grafikus felület) tudom ajánlani, akár Flash videóba is tud menteni, ha jól emlékszem Multi frame módban....

Ha már megvannak a képek akkor MEncoderrel lehet belőlük videot kódolni.
A manpageben/HTML doksiban szépen le van írva, hogyan lehet fileokat bemenetnek használni.

[magánvélemény]fragmovie = "nekem ekkora puskám+epenisem van bibibííí", kb senkit sem érdekel a készítőjén meg néhány nyáladzón kívül (mondjuk erősen szubjektív látásmód, ld PS3+Windows topic, khm. "meglehetősen mérsékelten" tolerálom az ifjúság szgépes agymosását ill. az ezen már átesett egyedeket).[/magánvélemény]