Splunk Server 2.1 Beta

Címkék

A Splunk Server egy olyan eszköz, amely a gyártója szerint az IT-ban dolgozó rendszeradminisztrátorok életét teheti egyszerűbbé, könnyebbé azzal, hogy gyorsan keres megadott keresőszavakra és mintákra az összes logfile-ban és az egész rendszeren, nem csak egyes file-okon belül.

Egy-egy probléma okának kiderítéséhez alkalomadtán sok milliónyi sornyi, különböző formátumban tárolt logfile-t átnyálazni nem egyszerű és felemelő feladat. A Splunk 2.1 megkönnyíti és felgyorsítja ennek a feladatnak a végrehajtását azzal, hogy gyorsan keres a vállalat összes logfile-jában a megadott keresőszavak alapján.

A Splunk Server szinte az összes platformra elérhető és letölthető, kivéve a Microsoft Windows-t. Elérhető Linux-ot, Solaris-t, FreeBSD-t és Mac OS X-et futtató gépekre. A gyártó már dolgozik a windowsos verzión is, de egyelőre nem ismert a kiadási idő.

A gyártó szerint a termék egyszerűen, pár perc alatt telepíthető. A Splunk Server-rel napi 500 MB-nyi logfile-t ingyen indexelhetünk, de ha ennél nagyobb mennyiségű adathoz szeretnénk használni és egyéb vállalati-szintű szolgáltatásokhoz szeretnénk hozzáférni, akkor Splunk Professional licencre lesz szükségünk. A teszteléshez ingyenes, 30 napos Professional licencet lehet igényelni a letöltés után.

A cucc letölthető innen. A BSDNews cikke itt. A NetworkComputing cikke itt.

Hozzászólások

nem is tudom miert emlegettem a rosszul integralt indexelo funkciot a multkor