Vizkőmentesítés

 ( yoursoft | 2006. július 10., hétfő - 13:36 )

Kb. 2 évvel ezelőtt vettem egy mágneses vízkőtelenítőt.

Azt nem állítom, hogy nem használt, de azt sem mondhatom, hogy megoldotta a vízkő gondjaimat.
Előtte kb. évente szedtünk ki 1 vödör vízkövet a bojlerből.
Most 2 év alatt jött ki 1 vödör.

Gondolkozom, hogy kipróbáljak egy elektromos terméket:
- http://www.panelectron.hu/vizkomentesites.html
Itt van 90 napos visszavételi lehetőség is.
Tesztet is ajánlanak: Zuhanyrózsa letisztítás, majd elvileg nem jelenik meg több vízkő a felületen.

Van valakinek vízkőmentesítési tapasztalata?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ecet. Nálam ez vált be. Például egy kis ecetes vízzel ha átfőzöd a kávé- ill. teafőződet, akkor totáltiszta lesz. Zuhanyrózsához is jó, de elég híg, ezért nem sokáig marad a felületen, ezért sok, kis átmosás ajánlott. Viszont krvabüdös, és ha átfőzöd pl. egy kávéfőzőn, akkor még rosszabb.

"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow. What? Look, somebody's got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!" -- Lt. Cmd. Ivanova

Az ecetet mi is ismerjük :-)

Viszont egyszerűbb már a gyökerénél megragadni a gondot. És a villanybojlerbe nem tudom, hogyan öntenék ecetet :-)

Azért köszönöm szépen az ötletet, tényleg hatásos az ecet is :-)

Egyébként ahogy összeszámoltam kb. 3 és fél év alatt gyült össze az 1 vödörnyi vízkő. Ebből fél évig még nem volt fent a mágnes.

No én meg a retyóba nem tehetek mágnest. :-)

Mellesleg ez milyen elven működik?

"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow. What? Look, somebody's got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!" -- Lt. Cmd. Ivanova

Mágneses elven =)

--
TheReplaced, Argh! ><

Ugye nem baj, hogy a hozzászólásod hatására most beugrok fürdeni egy hordó kénsavba? :-P

"No boom today. Boom tomorrow. There's always a boom tomorrow. What? Look, somebody's got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!" -- Lt. Cmd. Ivanova

Szia!
Itt van egy fórum ezekről az elektromos cuccokról. Be van linkelve az egyik Ezermester is, abban van kapcsolási rajz és meg lehet épteni házilag is esetleg. De le vannak írva a tapasztalatok is.
Link

Köszi, ez hasznos link :-)
Úgy látom többeknél működik a dolog, bár sokmindenre oda kell figyelni :-)

Mákod van. 1 évet laktam Nacsa Mihály-nál és én szereltem őssze egy halom ilyen cucot. Az elektromos vízkőmentesítőkészűléknél arra kell figyelni megvan adva hány köbméter/nap a munkaképesége.
A mágneses készűlékeknél pedig ara kell fígyelni mindig a déli polúsalegyen befelé a víz felé. Valamint arra ne tőkéletesen középre mutassanak a Neodinium mágnesek mert akkor kialakul a mágnesesfluxusnulpont és azon a keresztmetszeten nem dolgozik a készűlék középen. Ezért is ajánlot egy Parelli bővitőt behelyezni és arra teni a mágnest.

Ara is figyelni kell a cső D X 8 távolság meglegyen a hajlatokhozz képest úgyanis enyitávolság kell az örvénylések kisimúlásáhóz. Őrvénylő közeget nehezzebben kezel a mágnes és az ultrahang is. A két fizikai jelenség kioltja egymást mig te egy másik hatást akarsz elérni. Konkrétan a vízben oldodó dolgokat molekuláris szinten az oldatban elektromos indukció segítségével átalakitani aragonit kristályá ami nem rakodik ki a felűletre. Egyébként a levegőben lévő széndioxidbol képes felveni dolgokat és a vízcsapodon megjelenhet a vízkő. Ami lényeges ezt egy mágneskezelt vízes rongyal le lehet törölni és nem kell ecet.

Lehet, hogy meg is van miért nem működött teljesen a mágnesem? :-)

Ahol bejön a víz a pincébe oda raktam fel a mágnest, de utánna rögtön van egy T-idom, így lehet, hogy az örvénylő mozgások csökkentették a hatásfokát.
Bár utána is raktam fel 2 db mágnest a csöre, de ezek csak amolyan "gagyik" voltak, quelle katalógusból vette az egyik haverom.
Ha hazaértem megnézem mi hogyan van felhelyezve :-)

Mi az a Parelli bővítő?

neked nem vizkomentesites kell, hanem vizlagyitas. a vizlagyito keszulekekben pedig gyanta van, amit so-val lehet regenerelalni. amugy a cegunk cwg -t forgalmaz ami magyarorszagon piacvezeto a vizkezeles teruleten.
egy ilyen megoldas olyan 200k egy csaladihazba, 5nK mellett meg nem olyan veszelyes koltseg, olyan 2k huf / honap. bar az 5nK jo gepnek de mar kevesbe jo a szervezetnek. szal en otthonra nem ajanlom a hasznalatat, csak ipari konyhaknak ahol mar kevesebb, mint 0,1nK-t kell elerni, es ahol kulon koron megy a gepeket ellato viz.