Választások 2006

Ma voltak választások a felvidéken..
Szarul áll a szénánk, úgy néz ki a magyarellenes pártok alakítanak kormányt.. alkotmányos többséggel, róluk annyit kell tudni, hogy az SNS http://www.sns-slota-malikova.sk/ volt már kormányon a 90es években kétszer is, beakarták tiltani a magyar nyelvet, de olyan szinten, hogy büntethető lett volna ha valakit meghallanak otthon magyarul beszélni a gyerekével, ezen kívül még az összes magyar iskolát be akarták záratni. Nem tudom mennyien emlékszenek rá, de az ő kezük van abban is amikor kiküldték a kommandósokat a Slovan Fradi BEK meccsre és gyerekeket meg nőket ütöttek vertek. A másik párt a HZDS akikvel ezt a két kormányt alakították. Akik újak ebben az a SMER, ez egy populista balodali magyargyűlölő párt, na meg a kommunisták, habár azokból minden pártban van..
A magyar párt hozta az elvárt 10%ot..

Hozzászólások

Hát nem túl jó ezt hallani, hogy ilyen helyzet lehet a felvidéken. Bár nekem semmilyen kötődésem nincs arra, ettől még nagyon nem tetszik az ilyen politikai helyzet. Igazából sosem értettem az emberek miért tudják gyűlülni a másikat kizárólag nemzetiségi meg faji alapon. Lehet én vagyok túl liberális ember, de nekem ez sosem ment, és sosem értettem az ilyen gyűlöletet. Mert még ha valaki rászolgált valamivel, hát ok, de hogy csak azért mert magyar vagy bármilyen más ember...

Valahol olvastam - a forrásra sajnos már nem emlékszem -, hogy a román nacionalistákkal az a baj, hogy nem képesek megemészteni, hogy Erdély mellé nem kapták meg annak a történelmét is. Valószínűleg ez a helyzet az ilyen szlovák gazemberekkel is.

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

Én, mint erdélyi, kérdem tőled, hogy neked mit tanítottak a dákokról s a rómaiakról? Nekünk azt, hogy a rómaiak legyőzték a dákokat s így lettek a románok. Magyarországon meg azt mondták nekem, hogy a dákoknak az ég világán semmi köze a románokhoz.

---
Hey! Where'd my terminal go?

Mit miért?
(ha a "magyarellenes" szóval kapcsolatos dolgokra célzol és valami csoda folytán nem vagy kellőképp jártas a linken található politikai fórumon folyó társalgásokban... nos azért, mert sokaknak a "magyarellenes" a fidesz és tőle úgymond jobbra lévő pártok ellenfeleinek szinonimája)

--
Fel! Támadunk!

Költözz át szlovákiába és megérted mi folyik itt..
Az egész szlovák társadalom átvan itatva gyűlölettel, ez az a dolog amivel össze lehet őket fogni. Tavasszal voltak megyei választások, ahol én lakom ott a magyarok aránya 40%, ilyen észak déli megyéket csináltak, hogy leszorítsák az arányainkat, mert a déli járásokban 90% körüli a magyarok aránya. Négy éve a magyar párt nyerte a választásokat és mi komrányoztuk a megyét, most az ÖSSZES szlovák párt összefogott a magyarellenesség jegyébe.. A szélsőjobb, a szociáldemokraták, a jobboldal, a konzervatív keresztények és a kommunisták mind egy koalícióba indultak egy céllal megeverni a magyarokat..
A rendszer itt már csak ilyen..
**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************
UI: Itt megtalálhatóak az eredmények: http://www.statistics.sk/nrsr_2006/slov/obvod/results/tab11.jsp

en hobbi szinten terkepeket gyujtok, van mar belole jo par. azon szoktam jokat rohogni, amikor megnezem szlovakia terkepet es megnezem az 1914 elotti magyarorszag terkepeket. na most szlovakiaban van egy olyan foldrajzi kepzodmeny, hogy "szlovak erchegyseg" nos ezt 1914 elott maskepp hivtak. mennyi munkat fektethettek bele 1920 utan, hogy minden telepulesnek, folyonak, hegynek stb szlovak nevet adjanak? romaniaval hasonlo a helyzet

udv Zoli

Jó sokat és a déli vidéken ahol alig laknak szlovákok meg mindenféle írójukról meg politikusaikról neveztek el városokat falukat :)
Lásd Gúta = Kollár-ovo, Ógyalla = Hurban-ovo, Párkány = Štúr-ovó :)
**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************

Hát van magyar is szlovák is, de ahogy mész észak fele, úgy szokták "lefesteni" az atyafiak mindenféle festékkel mert bántja a szemüket a magyar nyelv...
Komáromba csak a szlovák zászlók szoktak eltünni a közintézményekről :)) Volt már olyan, hogy a belvárosban egy szlovák zászló se volt. Áldassék mindazok neve akik gyűjtik!
**********************************************
Heavy Metal for Human Bee(Gees)ings!
**********************************************